красота!!!
(знам, че не си говорим, но не можах да се въздържа)
Напротив - виждал съм и точно затова се изненадах. Различните области си имат и различни производствени практики.Мнемозина написа:..
Не си виждал как се преде?
...
БоЕВ написа:Спящата красавица не беше ли блонди?:roll:Ън написа:
Аз па не съм виждАл блондинка да преде!:blum::blum:
Спомените ми бледнеят, но пък си има очарование във всичко това, като един истински изтърсак баба ми ме влачеше навсякъде с нея, по седенки, по попрелки, на приказки с дружки и бяло сладко...блонди написа:всичко това съм правилБоЕВ написа:бабите от моето детство
и съм прел и съм чепкал
беше адски интересно, когато нямаше лелевизия
Не знам, не знам...Нащо блонди да каже....Неф написа:БоЕВ написа:Спящата красавица не беше ли блонди?:roll:Ън написа:
съвсем НЕ
http://vbox7.com/play:88e4af3f

Ън написа:Не знам, не знам...Нащо блонди да каже....Неф написа:БоЕВ написа:Спящата красавица не беше ли блонди?:roll:Ън написа:
съвсем НЕ
Ми значи принцът е бил блонди!:roll:Неф написа:БоЕВ написа:Спящата красавица не беше ли блонди?:roll:Ън написа:
съвсем НЕ
БоЕВ написа:Само с един поглед на япиите мога да разбера що за човек е стопанина.Неф написа:...
сеновал,
...
тлакона - мястото, където се прибира сеното в селските къщи.
Какви други наименования има според регионите?
И за сеновала.Неф написа:БоЕВ написа:Само с един поглед на япиите мога да разбера що за човек е стопанина.Неф написа:...
сеновал,
...
тлакона - мястото, където се прибира сеното в селските къщи.
Какви други наименования има според регионите?
Моля за пояснение.
Това вместо сеновал ли го ползваш?
Аааа, мислиш ли? Дупките момъка каза да ги направя 6ох60х60, ама аз си викам, бе кой ги измисля тез мерки и понеже от много работа не сколасах, дупките станаха... бе не баш. Ама ще се хванат те, ще им говоря.БоЕВ написа:Ще се хванат и ще събираш обилен плод от тях.vyara написа: Оооо, Боев, другарю! Вчера като съм засадила 2 круши (една по-ранна, масловка и една попска за по-късно) и една мушмула, понеже много обичам мушмулки.
Дай Боже да се хванат, че да имам и аз такиви гледки.
Редактирах си предния пост - погледниго пак - моля!:bigsmile:vyara написа:
Аааа, мислиш ли? Дупките момъка каза да ги направя 6ох60х60, ама аз си викам, бе кой ги измисля тез мерки и понеже от много работа не сколасах, дупките станаха... бе не баш. Ама ще се хванат те, ще им говоря.
Риголвах аз. Горната пръст сложих на корените, че нямах тор, а пръстенчето на изток. Момъкът ми говори 20 минути лекция и каза март месец да ида пак, да ми каже за резитбата, че да не забравя дотогаз, ако ми каже сега. То си е така, де, аз ще забравя. Ама полека-лека ще се изуча, де ще ида.БоЕВ написа:Редактирах си предния пост - погледниго пак - моля!:bigsmile:vyara написа:
Аааа, мислиш ли? Дупките момъка каза да ги направя 6ох60х60, ама аз си викам, бе кой ги измисля тез мерки и понеже от много работа не сколасах, дупките станаха... бе не баш. Ама ще се хванат те, ще им говоря.
А, каза ли момъка за "пръстенчето" на калема че трябва да е ориентирано на север и че запръстяването става на три-четири сантима под същотото това пръстенче?:bigsmile:
Дупката не е от значение каква форма ще има и колко ще е широка/дълбока - важно е на корените да им е комфортно, а самите корени се скъсяват и разреждат.
Значи 60/60/60 си е чиста проба риголване.
Леле-мале,vyara написа:Риголвах аз. Горната пръст сложих на корените, че нямах тор, а пръстенчето на изток. Момъкът ми говори 20 минути лекция и каза март месец да ида пак, да ми каже за резитбата, че да не забравя дотогаз, ако ми каже сега. То си е така, де, аз ще забравя. Ама полека-лека ще се изуча, де ще ида.БоЕВ написа:Редактирах си предния пост - погледниго пак - моля!:bigsmile:vyara написа:
А, каза ли момъка за "пръстенчето" на калема че трябва да е ориентирано на север и че запръстяването става на три-четири сантима под същотото това пръстенче?:bigsmile:
Дупката не е от значение каква форма ще има и колко ще е широка/дълбока - важно е на корените да им е комфортно, а самите корени се скъсяват и разреждат.
Значи 60/60/60 си е чиста проба риголване.