да,
ето и моята Клептуза:bigsmile:

с моето цифрово Сони само:-)

Мисля са.БоЕВ написа:Мислиш или са?:lol:
Филтър или от няколко кадъра?:bigsmile:
Може да ти прозвучи откачено, но помня всяка снимка която съм снимал, условията, изобщо всичко свързано със снимката, та дори и чувствата които съм изпитвал докато натискам спусъка.Житената Питка написа:Мисля са.БоЕВ написа:Мислиш или са?:lol:
Филтър или от няколко кадъра?:bigsmile:
Иначе със сигурност не са няколко кадъра, изходния файл е RAW (за това съм сигурен защото само в RAW снимам) и евентуално има някакъв поляризиращ филтър (за което отново не съм сигурен).
Има толкова много несигурност, защото съм правил снимките през лятото и сега не ми се рови за да разкрия мистерията.
Статив не ти е нужен, а шопа си ги сглобява прекрасно....БоЕВ написа: Хубаво нещо са панорамите. Харесвам ги. Много бих искал да опитам, но. Но все нещо не ми достига - смелост може би - не знам. А имам статив и, предполагам, всичко необходимо. Препоръчва ли са ми и за сглобката панорамамейкър.
Не знам - трябва да опитам.

не е хубаво да се плюе на обществени места!itcome написа: Заплюл си я бях
Одеве щях да ти кажа, че аз може би най-много харесвам портретни снимки. Може би затова ми направи впечатление, че твоите са неодушевени.
Тази говоряща ли е?vyara написа: Одеве щях да ти кажа, че аз може би най-много харесвам портретни снимки. Може би затова ми направи впечатление, че твоите са неодушевени.Личните портретни снимки е разбираемо човек да ги пази за себе си, но Баба Яга, например, е показвала много сполучливи снимки на хора от улицата, с тяхната история. Не знам защо, но мен това много повече ме впечатлява, а не детайлите и разни професионални тънкости. Емоцията.

Само половината. Другата половина е пушеща.
Е не е баш така, ако правиш "плоско" пано от няколко снимки е ОК, но ако искаш 360*, то Фотошопа няма как да ти помогне ако не снимал през т.нар. "възлова точка" (nodal point). Особено пък ако не е пейзажче или нещо друго на открито и имаш близки предмети/линии пада едно рисуване...itcome написа:Статив не ти е нужен, а шопа си ги сглобява прекрасно....
Аз ги правя така - меря няколко точки от това, което съм решил да снимам и си избирам бленда и скорост. В ръчен режим и без ауто фокус снимам кадрите, като гледам да се застъпват поне 1/4. Ако е по равно понякога си снимам направо на П, шопа си маха малките разлики в експозициите.БоЕВ написа:Сопата я ползвам само за левълс, контраст и шарп. Неук съм.itcome написа: ... а шопа си ги сглобява прекрасно....
Проблемът си е мой де, ако е нещо просто и можеш да споделиш няма да ти се разсърдя.
А тоалетната е страшна, не е за пияни хора.