ЕС за бедните и ЕС за богатите

Все същите
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Gaspode написа: Интересното е, че все още дъвчем дъвката "демокрация". И сами си вярваме, че имаме глас на изборите и че той нещо решава.
Имаме глас, няма кой да го чуе. За разлика от Исландия http://doktora757.blog.bg/politika/2011 ... paign=news
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

windcolours написа:
Gaspode написа: Интересното е, че все още дъвчем дъвката "демокрация". И сами си вярваме, че имаме глас на изборите и че той нещо решава.
Имаме глас, няма кой да го чуе. За разлика от Исландия http://doktora757.blog.bg/politika/2011 ... paign=news
Издава ли шум падащото в гората дърво, ако няма кой да го чуе?
:bigsmile:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

WALL-E написа:
Мнемозина написа: Кажи тогава за сюрреалната икономика. :grin:
ми..щом настояваш
те това е сюрреалната икономика
еврото никога не е било финансово решение, а чисто политическо
както и "съединените европейски щати" са пълна мъгла.. :lol:
п.п. пак създадена за да "скрие имперски намерения"
обяснен ли съм ся :blum:

п.п. прочети пак оруел кои са 3-те империи дет все водят войни и съ сприятеляват :rotfl24:
Смятам да се върна към магическия реализъм. :lol:

Или ще минаваме към кнутове и сикли, аман. :lol: И ще разберете ценността на совите най-после. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Gaspode написа:
Интересното е, че все още дъвчем дъвката "демокрация". И сами си вярваме, че имаме глас на изборите и че той нещо решава.
Е, поне не ни затварят по концлагери за вицове, облекло и други причини. Не ни избиват със сопи, маркучи и други подръчни средства за кеф. Или според теб "демокрация" е само правото да гласуваш?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Талибан написа:
Gaspode написа:
Интересното е, че все още дъвчем дъвката "демокрация". И сами си вярваме, че имаме глас на изборите и че той нещо решава.
Е, поне не ни затварят по концлагери за вицове, облекло и други причини. Не ни избиват със сопи, маркучи и други подръчни средства за кеф. Или според теб "демокрация" е само правото да гласуваш?
Прав си. Човек трябва да е доволен и с малкото, което има и да не наднича в канчето на по-големите.

Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Gaspode написа:
Талибан написа:
Gaspode написа:
Прав си. Човек трябва да е доволен и с малкото, което има и да не наднича в канчето на по-големите.
Не знам какво да ти кажа. тоест, знам, но няма смисъл защото ще изопачиш всяка моя дума. :bigsmile:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Талибан написа: Не знам какво да ти кажа. тоест, знам, но няма смисъл защото ще изопачиш всяка моя дума. :bigsmile:
Уф аман бе човек. Животът не е само черен или само бял. Дори не е и само в нюанси на сивото. Има толкова истини, колкото хора.
Чета в момента Задочните репортажи на Г. Марков. Много от нещата се повтарят и сега. Безнаказаност на партийните величия - същата работа, само дето става въпрос за мутри, елит или там квото се сетиш. Хората с власт винаги са имали два основни проблема (може и повече да са били, не съм ги броил точно :) ) - как да си запазят привилегиите на властта, и как да се възползват максимално от същите тези привилегии. Как точно се наричат властимащите в момента е въпрос на класификации само.

ПП.
Изображение

Тези, които смятат, че историята се повтаря само два пъти, не познават историята. :bigsmile:

Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

като да цялото объркване идва от неразбиране
що е политическо устройство и що е икономически основи
тва кат мастър йода тук размествам словореда :rotfl24:

и затва ще сме не на 2 скорости, ми на 17 или 27
"политологията" се занимава със съвсем различен предмет от "икономика на..." там квото
ма тая тема е широка и касае и други теми та се чудех де да си пусна коментара у клуПа :grin:
ми..нъл сме у еуропата...та реших тукънка да съ изсеръ :grin:

и понеже ме мързи да натискам гумените клавиши ще пусна линк кат айвъна
към нещо
дето може би описва тва дет искам да натвърдЯ
па който чел- чел
не се правя на знаещ, щото много требе да се учи докато разбереш колко мноо не знаеш
затова чета и се опитвам да вниквам у малкото факти дето ми ги спускат по медиите /всяка от тях защитаваща определени интереси/
и мноу рядко моите такива
и се опитвам да ги отделя за себе си от контекста и да ги гледам само като факти
:beer:
п.п. всички прилики от съвремието със случилото се в повтарящата се история... са напълно случайни и немат никво отношение
към тоя по-горния текст :cool:
а аз...аз съм "идиоти" :cool:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Мнемозина написа: Смятам да се върна към магическия реализъм. :lol:
Или ще минаваме към кнутове и сикли, аман. :lol: И ще разберете ценността на совите най-после. :blum:
ми...нема лоше :lol:
а ся разгледай на спокойствие тая новина
в рамките на адекватното съмнение за истинност
на този анализ- пускал съм го и преди

кнутове и сикли :grin:

"павлины говориш?! хех! :lol:"*

*б.р. реплика на товарищ Сухов- "Бялото слънце на пустинята"
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

WALL-E написа:като да цялото объркване идва от неразбиране
що е политическо устройство и що е икономически основи
тва кат мастър йода тук размествам словореда :rotfl24:

и затва ще сме не на 2 скорости, ми на 17 или 27
"политологията" се занимава със съвсем различен предмет от "икономика на..." там квото
ма тая тема е широка и касае и други теми та се чудех де да си пусна коментара у клуПа :grin:
ми..нъл сме у еуропата...та реших тукънка да съ изсеръ :grin:

и понеже ме мързи да натискам гумените клавиши ще пусна линк кат айвъна
към нещо
дето може би описва тва дет искам да натвърдЯ
па който чел- чел
не се правя на знаещ, щото много требе да се учи докато разбереш колко мноо не знаеш
затова чета и се опитвам да вниквам у малкото факти дето ми ги спускат по медиите /всяка от тях защитаваща определени интереси/
и мноу рядко моите такива
и се опитвам да ги отделя за себе си от контекста и да ги гледам само като факти
:beer:
п.п. всички прилики от съвремието със случилото се в повтарящата се история... са напълно случайни и немат никво отношение
към тоя по-горния текст :cool:
а аз...аз съм "идиоти" :cool:
Еми това е темата вече. Европейския съюз, по всичко личи, издъхва в мъки. Ще има да издъхва през останалата част от (трудовия) ни живот.(там това може вместо скоби и кавички да са) И едновременно все по актуално ще си приказва/т/ме не дали, а каква да е диктатурата. Щото знаем, че има варианти.
А също така - войската каква да е, конница да има ли и до коя граница ще е най- добре да са казармите...

Обаче на мене ми е рано. Искам малко да си потъгувам.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

е да.. стига да има кой да чуе
вместо само да слуша
Публикувай отговор