Което доказва само това, че са в сила принципите на пазарната икономикаpocti_bezobidna написа: Вярно е и това, че преди 10 години гоовреше точно обратното на това, което говори сега (почеве секс, никакъв патиротизъм и т.н.), ама човек се променя...
Чаве,
- frisky lioness
- Обратна връзка:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Разбира се - нали ни я признаха, че действа.frisky lioness написа:Което доказва само това, че са в сила принципите на пазарната икономикаpocti_bezobidna написа: Вярно е и това, че преди 10 години гоовреше точно обратното на това, което говори сега (почеве секс, никакъв патиротизъм и т.н.), ама човек се променя...
Значи и Карбовски има заслуги, лични.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Което доказва само, че човек на 30 мисли по един начин, на 40 - по друг, променят се ценностите и приоритетите.frisky lioness написа:Което доказва само това, че са в сила принципите на пазарната икономикаpocti_bezobidna написа: Вярно е и това, че преди 10 години гоовреше точно обратното на това, което говори сега (почеве секс, никакъв патиротизъм и т.н.), ама човек се променя...
А иначе принципно аз съм с две ръце и два крака за принципите на пазарната икономика, ама не на тая в българската й изродена разновидност
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Понякога някои човеци мислят така, като как мислите им ще са най-продаваеми4avdar4e написа:Което доказва само, че човек на 30 мисли по един начин, на 40 - по друг, променят се ценностите и приоритетите.frisky lioness написа:Което доказва само това, че са в сила принципите на пазарната икономикаpocti_bezobidna написа: Вярно е и това, че преди 10 години гоовреше точно обратното на това, което говори сега (почеве секс, никакъв патиротизъм и т.н.), ама човек се променя...
А иначе принципно аз съм с две ръце и два крака за принципите на пазарната икономика, ама не на тая в българската й изродена разновидност

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Уф. То и капитализма ни е един побългарен...4avdar4e написа:Което доказва само, че човек на 30 мисли по един начин, на 40 - по друг, променят се ценностите и приоритетите.frisky lioness написа:Което доказва само това, че са в сила принципите на пазарната икономикаpocti_bezobidna написа: Вярно е и това, че преди 10 години гоовреше точно обратното на това, което говори сега (почеве секс, никакъв патиротизъм и т.н.), ама човек се променя...
За 30-40 и промените като стана дума - винаги е някак си тъжно като видиш как "лошото момче" става примерен татко. То си е в реда на нещата, нормално е и така трябва да бъде, ама все пак си е тъжно...
Далеч по-тъжно е да видиш как добрия баща става отново лошо момче, според мен.pocti_bezobidna написа:Уф. То и капитализма ни е един побългарен...
За 30-40 и промените като стана дума - винаги е някак си тъжно като видиш как "лошото момче" става примерен татко. То си е в реда на нещата, нормално е и така трябва да бъде, ама все пак си е тъжно...
зависи от гледната точка, нали...Remmivs написа:Далеч по-тъжно е да видиш как добрия баща става отново лошо момче, според мен.pocti_bezobidna написа:Уф. То и капитализма ни е един побългарен...
Принципно си прав, да.
БоЕВ, ела сега тук, седни срещу мен и ме погледни в очите, щото ще ти говоря сериозно. 
Разбрах те, да.
Въпросът е дали ти искаш да ме разбереш. Защото ако не искаш, какъв е смисълът да ти пиша каквото и да било?
Но ако искаш да опиташ, ще ти кажа, че е много важно човек да не губи способността си да възприема промяната у хората. Да не изключва тази промяна като възможност. Хората са единствените живи същества, способни да се променят и съзнателно, да го правят в положителна посока, да направят тази промяна смислена.
Иначе ще започнеш да възприемаш хората около себе си като маски, като някакви каменни статуи. И ще спреш да се променяш самият ти, което си е живо самоубийство.
Това е единият въпрос около Карбовски. Или около Слави Трифонов. Или около Коритаров, все едно.
Другият: Да, има такива хора, на които част от самочувствието им идва от това, че са софиянци (освен че са умни, образовани, начетени и т.н.) Поне имаше, сега вече не ги наблюдавам. И разбирам какво те дразни у тях - такова самодоволство винаги е неприятно. Обаче пренасянето на това върху софиянци като цяло... Това просто не е вярно. Моят опит на пришълка в София е такъв. Но пък и аз винаги съм имала късмет с хората около себе си.
От трета страна, има значение какво очакваш от околните, защото те в крайна сметка, ако си достатъчно упорит в очакванията си, ти дават точно това, дори и да не са искали в началото. (Ей това последното ми изречение само Грийна ще ти го разтълкува, да знаеш.) И това също има връзка със желанието и способността ти да променяш виждането си за тях.
Та Карбовски изобщо не е важен всъщност.
Разбрах те, да.
Въпросът е дали ти искаш да ме разбереш. Защото ако не искаш, какъв е смисълът да ти пиша каквото и да било?
Но ако искаш да опиташ, ще ти кажа, че е много важно човек да не губи способността си да възприема промяната у хората. Да не изключва тази промяна като възможност. Хората са единствените живи същества, способни да се променят и съзнателно, да го правят в положителна посока, да направят тази промяна смислена.
Иначе ще започнеш да възприемаш хората около себе си като маски, като някакви каменни статуи. И ще спреш да се променяш самият ти, което си е живо самоубийство.
Това е единият въпрос около Карбовски. Или около Слави Трифонов. Или около Коритаров, все едно.
Другият: Да, има такива хора, на които част от самочувствието им идва от това, че са софиянци (освен че са умни, образовани, начетени и т.н.) Поне имаше, сега вече не ги наблюдавам. И разбирам какво те дразни у тях - такова самодоволство винаги е неприятно. Обаче пренасянето на това върху софиянци като цяло... Това просто не е вярно. Моят опит на пришълка в София е такъв. Но пък и аз винаги съм имала късмет с хората около себе си.
От трета страна, има значение какво очакваш от околните, защото те в крайна сметка, ако си достатъчно упорит в очакванията си, ти дават точно това, дори и да не са искали в началото. (Ей това последното ми изречение само Грийна ще ти го разтълкува, да знаеш.) И това също има връзка със желанието и способността ти да променяш виждането си за тях.
Та Карбовски изобщо не е важен всъщност.
Panta rhei...
И яз и яз!Remmivs написа:Върло се Убидих!Мнемозина написа:От трета страна, има значение какво очакваш от околните, защото те в крайна сметка, ако си достатъчно упорит в очакванията си, ти дават точно това, дори и да не са искали в началото. (Ей това последното ми изречение само Грийна ще ти го разтълкува, да знаеш.)![]()
Искате да ме тълкувате или да ме опровергавате?vyara написа:И яз и яз!Remmivs написа:Върло се Убидих!Мнемозина написа:От трета страна, има значение какво очакваш от околните, защото те в крайна сметка, ако си достатъчно упорит в очакванията си, ти дават точно това, дори и да не са искали в началото. (Ей това последното ми изречение само Грийна ще ти го разтълкува, да знаеш.)![]()
Panta rhei...
Добре, няма да ви се бъркам.Remmivs написа:Я, кво единомислие!?!vyara написа:Искаме да ти се сърдим.:shocked::blink::blum:
Снощи по едно време реших, че не може така с Ести да сме приятелки, пък аз да харесвам Карбовски и да не харесвам Слави, а тя да е точно наопаки.
И й писах една бележка с предложение да се бием, щото не може да има такива работи между приятелки.
Общо взето за боя се разбрахме, оръжията щяха да бъдат възглавници (и за това постигнахме споразумение).
Обаче накрая се скарахме коя ще мете перушината и стройната организация се провали. Тя ми писа да не я ядосвам повече и изчезна.
И не можахме да се разберем: Слави или Карбовски. Въпросът остана открит.
Та така.
Panta rhei...
Ми ако искате да се бием аз и Рема срещу вас двете.Мнемозина написа:Добре, няма да ви се бъркам.Remmivs написа:Я, кво единомислие!?!vyara написа:Искаме да ти се сърдим.:shocked::blink::blum:
Снощи по едно време реших, че не може така с Ести да сме приятелки, пък аз да харесвам Карбовски и да не харесвам Слави, а тя да е точно наопаки.
И й писах една бележка с предложение да се бием, щото не може да има такива работи между приятелки.
Общо взето за боя се разбрахме, оръжията щяха да бъдат възглавници (и за това постигнахме споразумение).
Обаче накрая се скарахме коя ще мете перушината и стройната организация се провали. Тя ми писа да не я ядосвам повече и изчезна.![]()
И не можахме да се разберем: Слави или Карбовски. Въпросът остана открит.
Та така.
Много се размечтахте, мноооого!vyara написа:Да. Ще късаме билетчета. Щото нали по нощници ще бъдем... жените де. За Рем не знам.Remmivs написа:Нъцки! Вероятно сеирджиите!4avdar4e написа:Вероятно арбитъра/съдията
Билетчетата нали знаеш кой ги къса тук?
А перушината - както каза Рем, с въртилаторите. Да прилича на сняг.
Другите си условия ще ги представя по-късно в писмен вид.
Panta rhei...
Не се мъчи в писмен... дай ги както тезиМнемозина написа:Много се размечтахте, мноооого!vyara написа:Да. Ще късаме билетчета. Щото нали по нощници ще бъдем... жените де. За Рем не знам.Remmivs написа:Нъцки! Вероятно сеирджиите!4avdar4e написа:Вероятно арбитъра/съдията
Билетчетата нали знаеш кой ги къса тук?
А перушината - както каза Рем, с въртилаторите. Да прилича на сняг.
Другите си условия ще ги представя по-късно в писмен вид.
ПП. Понеже нещата отиват накъмто всеки срещу всеки, понеже не е справедливо Рем да се ъъъ оправя сам срещу 3 и/или повече дами, понеже и без туй имам да разчиствам сметки с някои от участниците (а ако с някой нямам то бързо ще се намерят) та разбирате накъмто къде отиват мислите ми... пишете ме участник (още повече, че кибиците явно ще чистят накрая)
Gaspode написа:Не се мъчи в писмен... дай ги както тези
ПП. Понеже нещата отиват накъмто всеки срещу всеки, понеже не е справедливо Рем да се ъъъ оправя сам срещу 3 и/или повече дами, понеже и без туй имам да разчиствам сметки с някои от участниците (а ако с някой нямам то бързо ще се намерят) та разбирате накъмто къде отиват мислите ми... пишете ме участник (още повече, че кибиците явно ще чистят накрая)
Хахахахаха, много добре написано, разсмях се на глас, но първо аз нямам нужда от помощ в случая, макар че благодаря да другарското рамо, и второ в групови мероприятия се виждам участник само с жени.
Един по един, не се бутайте.Remmivs написа: Хахахахаха, много добре написано, разсмях се на глас, но първо аз нямам нужда от помощ в случая, макар че благодаря да другарското рамо, и второ в групови мероприятия се виждам участник само с жени.
Първо ще набием Рем, после и Гаспода.
Не, не. Първо Гаспода, да съм с пресни сили.