Remmivs написа:Не, не си прав, друже. Не си прав, защото от една страна бидейки примерни граждани ние наистина нямаме какво да крием, и ерго те няма какво да търсят мамка им, но от друга страна данните за теб се използват без твое знание, по начин върху който ти нямаш достъп нито пък можеш да коригираш грешки в събраната информация нито да знаеш за какви други цели тя може и вероятно ще бъде използвана. Оруел и Кафка се намесват в статията ненапразно. Така, че демокрацията НИ е всъщност една голяма илюзия с тенденция да стане още по-голяма. И истинската тъмнина на прозрачността да блесне с пълна сила, затъмнявайки т.нар. тоталитарни тъми.ELBI написа:Пич, прословутата НИ , а не "ИМ" демокрация. Както казва Чърчъл - това е една ужасна форма на управление/организиране за обществото, което обаче до момента не е измислило друга по-добра.
По-добре прозрачен затвор, отколкото непрозрачен (при тоталитаризма са така затворите, а броят убити/пратени в истински затвор хора са на порядък повече от броя при демокрациите).
Въпрос на избор. Куба и Корея приемат емигранти, ако не се лъжа
И какво точно е "примерен" гражданин? Няма такова животно. Аз имам какво да крия и го правя както мога и когато искам. И имам какво да крия защото моят модел е различен от този на обществото (който е тъп в много отношения според мен). Нямам какво да крия от към престъпления (примерно убийство или грабеж или изнасилване) но иначе си имам собствени цели, идеали,мечти и знания и така... става дълга тема, пък и моята скромна личност и дали и какво и защо да крия не е обект на внимание на форума ...