В циганския, както и в турския (те и една голяма част от турците така говорят), няма род и бройни съществителни. И им е много трудно да го разберат това.vyara написа: "Аз тези двамата хляби ядих"
Бисери
- сър Айвънхоу
Като каза цигански... Тази вечер в трамвая... един мангал се придвижваше от първата врата на трамвая накъдето му е мястото (демек края на трамвая)... И се опитваше гнусния миризлив мангал да бъде учтив... И казваше (да не повярваш): "Моля!" и "Извинете", но върхът беше, когато, без иска, изблъска една жена и заяви:4avdar4e написа:
В циганския, както и в турския (те и една голяма част от турците така говорят), няма род и бройни съществителни. И им е много трудно да го разберат това.
- Моите съболезнования!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Аз на такава тема съм вил от смях навремето.
Дъщеря ми, на 3 1/2: "Мамо, хайде да си лакираме ноктите и да си сложим червилце да станем красиви и принцовете ни ще дойдат да се оженят за нас!" /Пепеляшка й е любимата приказка/ Аз й казах, че аз вече съм омъжена за тати и тя ме погледна съжалително, въздъхна и каза :Твоят принц не е дошъл, а?" /Тати не се смя
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ей това например:Green Light написа:Аз на такава тема съм вил от смях навремето.
Дъщеря ми, на 3 1/2: "Мамо, хайде да си лакираме ноктите и да си сложим червилце да станем красиви и принцовете ни ще дойдат да се оженят за нас!" /Пепеляшка й е любимата приказка/ Аз й казах, че аз вече съм омъжена за тати и тя ме погледна съжалително, въздъхна и каза :Твоят принц не е дошъл, а?" /Тати не се смя))
ме подсети дядо ми веднъж като не можеше да се сети за чорапогащник и ми обяснява - абе това бе, дето жените го носят, ей... как се казваше бе - Ааааа! Гащоран!Кара се на дядо си:
- Ти си боси крака, нямаш ПИКИГАШНИК (чорапогащник)
Голямата онзи ден вечерта
решава да учи малката на азбуката (въобще не си и помисляйте да го свързвате със стачката и че детето като не може да е ученик иска да е поне учител и да върши нещо полезно
) та нарисувала буквата А в няколко варианта на А4 със завъртулки, финтифлюшки, цветове, абе красота и момичешка работа, драго да ти стане на бащиното сърце от гарджето, и, освен това, в средата се мъдри едно
_ г ъ н ц е
за дописване. Стана ми едно весело на душата и, понеже тъкмо отивах с малката да я изкъпя, я питам:
- Ти знаеш ли с коя буква започва твоето име?
- Да. Знам.
- Така ли? И с коя?
- С К!
-
Вярно бе! Знаеш! А моето знаеш ли с коя започва?
- Да знам!
- И с коя (предчувствам аз, че не знае и се усмихвам дяволито, а тя, малка, но вече абсолютен дзвер откъм кокетство, ме поглежда изпод мигли и казва)
- Т!
- Хахаха! (малко е още дребусчето, казвам си аз, има още хляб да изяде, но е толкова сладка и така я обичам) И защо да е Т? Не е Т.
- Т е! Тати!
-
:shocked::blink: (нищо не можах да кажа, даже и туше)

_ г ъ н ц е
за дописване. Стана ми едно весело на душата и, понеже тъкмо отивах с малката да я изкъпя, я питам:
- Ти знаеш ли с коя буква започва твоето име?
- Да. Знам.
- Така ли? И с коя?
- С К!
-
- Да знам!
- И с коя (предчувствам аз, че не знае и се усмихвам дяволито, а тя, малка, но вече абсолютен дзвер откъм кокетство, ме поглежда изпод мигли и казва)
- Т!
- Хахаха! (малко е още дребусчето, казвам си аз, има още хляб да изяде, но е толкова сладка и така я обичам) И защо да е Т? Не е Т.
- Т е! Тати!
-
- Green Light
Пак Терминатор 2:
Чупим лешници с една дървена лешникотрошачка. Малкия им хвана пиниза и взе да ги троши наред.
- Ей- викам- браво бе момчето на тати - Херкулес!
- Гейкурес - повтаря моя човек съсредоточен в следващия лешник.
Аз в първия момент не загрях майтапа, ама той, като го повтори два три пъти и светнах.
- Иди- викам- в хола и кажи на мама кой си! - Детето послушно отива при мама и съобщава
– Мамо аз съм Гейкурес! - Бейби тръпне със сървайвър и не го чува въобще. Аз довършвам лешниците за 5-6 минути и отивам при тях.
- Чу ли го малкия кой е, бе Бейби?
- Не! Кой си ти бе, малчо?- той се дърпа- Кой си, бе маме? Кажи ми!
- Айде бе тати- включвам се - кажи на мама кой си, като си такъв силен и здрав?
- Мии... Тарзан! - въпроса е приключен
Чупим лешници с една дървена лешникотрошачка. Малкия им хвана пиниза и взе да ги троши наред.
- Ей- викам- браво бе момчето на тати - Херкулес!
- Гейкурес - повтаря моя човек съсредоточен в следващия лешник.
Аз в първия момент не загрях майтапа, ама той, като го повтори два три пъти и светнах.
- Иди- викам- в хола и кажи на мама кой си! - Детето послушно отива при мама и съобщава
– Мамо аз съм Гейкурес! - Бейби тръпне със сървайвър и не го чува въобще. Аз довършвам лешниците за 5-6 минути и отивам при тях.
- Чу ли го малкия кой е, бе Бейби?
- Не! Кой си ти бе, малчо?- той се дърпа- Кой си, бе маме? Кажи ми!
- Айде бе тати- включвам се - кажи на мама кой си, като си такъв силен и здрав?
- Мии... Тарзан! - въпроса е приключен