БоЕВ написа:настоявай когато, ако се прехвърля на малкия, то това да става чрез възмездна сделка - покупкопродажба.
Точно това настоях на тих кротък разговор с бившата и тя го прие за разумно. А аз настоях именно това, защото знам как може да се развали дарение и от изкуфял бастуняк или от алчни роднини. Или да се поискат "полагащи се" компенсации за евентуалният им дял като наследници след смъртта на дарителя. Също така има и други обстоятелства, които ме навеждат на въпросния сценарий /които не са за тук и ще ви ги спестя/.
Тоя разговор обаче остана у въздуха при следващата среща. За което и споменах по-горе
Да, има "фоново пеене" зад гърба ни и то е присъствало винаги у нашия брак. От там идват всичките разправии, не от това, че не се разбираме или не вървянт нещата у секса...

примерно.
Това се опитвах да и обяснявам на бившата дълги години ама то за да се вдене нещо, трябва и малко акъл да има у тимбарицата. Не може да схване че това, което и казвам цели запазването на целостта и добрите отношения у брака ни преди, а сега и имуществото добито от нашите общи сили и предаването му нататък на децата... което е и същината на "Семейния кодекс" и на Брака като институция.
За мен така или иначе си остават само пасивите.
Това, което и казвам винаги е подкрепено с факти и това я дразни /"ти па имаш отговор на всичко" е често чувана реплика в миналото...

/ лошото в случая е, че подвеждайки нея ще ощетят и нея и децата ни. Мене кучета ме яли...това са просто некви материи и не заслужават целия този шум.
Жив и здрав ще изкарам за още толкова докат се спомина. Само изпилените нерви няма кой да ми върне.
Те затва искам да вдигна ръце и да излезем на чисто колкото се може по-бързо и с по-малко разправии и всеки да си хване по неговия си път. Е, някои боси...други със субаро 4х4

ма никой не си е тръгнал с кинтите барабар от тука.
Щом толкова го желае...нека тя да обяснява после на децата що така и що иначе... Но аз няма да и вменявам вина пред тях за случките. Не ми е в кръвта. Колкото можах- опитах.
п.п. Пие ми се бира/троянска/водка/...квото там.