Ах, колко ми е познатооооо!!!Green Light написа:Бе и аз имам какво да разкажа ама айде само ще скицирам.
Значи 1 глава. Защо, мама му стара, някакви тъпанарски нации, като италианците ще са им лъснати фасади, стълбища и дворове, а моя, където живея цял живот ще прилича на кенеф?
2 - Глава оправяне на каквото мога
3 - Избраха ме за домоуправител. Това- понеже:
4 - Покрива трябваше да се ремонтира. Намерих българска фирма, която не искаше майка си и баща си. Предложих я, но един съсед доведе цигани, които предложиха два пъти по малко. Той лично гарантира че работят добре. Събрах пари за ремонт на покрива според оферта на циганите. Аз изрекох 100 пъти "помнете ми думата!" На каря на ремонта циганите дойдоха да ме питат дали тоя заслужава да си му дадат 100те лева комисионна или да не му ги дават, понеже той им се карал когато искали вода от тях?
5- Покрива протече - Никой не помни думата ми, всички помнят, че аз наех мангалите
6 - Издирване на циганите- естествено лично аз, всички други се крият. Нотариални покани, издирване със самоковски мутри. Тука подточка е че ги качих да си оправят бакиите, обаче те просто не знаят как. Не си изядоха боя, понеже съм мека мария, сега ме е яд.
7 - Намерих българска фирма - те ми дадоха подробна оферта толкова керемиди, дъски, пирони, ламарина, 10 лв на м2 труд всички = толкова 15% печалба на материалите = толкова. Ясно и просто.
8 - Общото събрание прие да направим ремонта с тях. Само двама съседи дадоха парите. Има един съсед който намери цигани които да свършат работата за половината пари. Смешно ми е и ми се плаче едновременно. Как не виждат?! Как не виждат?!
Искам да направя и 9 и 10, Входа ни се нуждае от боя. От 30 години се нуждае. Като средновековно подземие е. Същото се отнася за канализацята. Не виждате ли бе?! Мазето ни всеки момент може да се наводни. И то - не с вода. Слепи ли сте? И едновременно с това- Бе що не си ебете майката, аз да не съм ви баща да ви дундуркам или па слуга нещо. Един ми вика- виж бе счупен прозорец(да свършвам че се ядосах) и аз - счупен прозорец ли? Къде? Я ела, ела, я го хвани тоя прозорец и марш при стъкларите. - МЙа не ми е работа. А на мене да не ми е работа, бе, педерас, да не съм ти слуга, бе. Чакай! Ти чакай с бирата седиш на двор, който аз съм направил от а до я, дигнал си си краката на маса и беседка, дето аз съм ги направил, и ме посрещаш когато се прибирам капнал от умора за да ми говориш че е счупен прозореца. Ела да ти кажа как ще го оправя. Като ти го надена на глават ще го оправя. Та така. Иначе - само с добро. Тва твърдо го вярвам.
Дворчето
- Stranniche
- Обратна връзка:
Стори ми се невъзможно избраният за домоуправител така храбро, но грубо да се отнася към съседите, дето са засвидетелствали обич, уважение и с най-добро разположение са му дали почетната титла "домоуправител".Green Light написа:Бе спи ми се, бе човек! Ама съм ококорен от 100 кафета. Като в транс съм такъв. Ако знаеш колко чудо съм обиколил днеска, хем и нощес не съм спал в креват.holi_day написа:Това каза ли го или си го помисли само?Green Light написа: Ти чакай с бирата седиш на двор, който аз съм направил от а до я, дигнал си си краката на маса и беседка, дето аз съм ги направил, и ме посрещаш когато се прибирам капнал от умора за да ми говориш че е счупен прозореца. Ела да ти кажа как ще го оправя. Като ти го надена на глават ще го оправя.
П.П. Па и имейли съм пращал поне 20. Утре трябва да ги прегледам
И на който са поверили най-милото си - лев месечно, а защо не и пак толкова, но годишно. Доверчиви хора - оставили финансов ресурс в ръчиците на главозамаял се от титлата народен... слуга.
Е не е ли по-трудно да не си домоуправител? Седиш и размишляваш, анализираш и изчисляваш къде, аджеба, са ти изразходвани паричките? Трудни нощи - на съмнения... Трудни дни - дни, в които виждаш, че разни неща не са наред, ама гледаш, че домоуправителят не зима мерки и си гризеш ноктите от яд. Мъка!
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
- Green Light
Аa, в смисъл дали съм го "казал" изрекъл, демек. Дали съм произвел звуците и дали моя съсед е разбрал, че е педерас? Мисля, че не го казах така систематизирано, тоест педерас съм сигурен, че не казах, нито да ти тва пфу, на човека майка му почина преди десетина години време, помня я, добра жена, но според мен той ме разбра. Като се прибрах видях на огледалото, че имам пяна на устата, та според мен, моя съсед схвана основното. Случката е истинска.holi_day написа:
Стори ми се невъзможно избраният за домоуправител така храбро, но грубо да се отнася към съседите, дето са засвидетелствали обич, уважение и с най-добро разположение са му дали почетната титла "домоуправител".![]()
...!