особено един - страхотно беше клипчето на РемМетаморф написа:БоЕВ написа:
А министрите откъде идват?:-)... не ги ли носеха щъркелите?
БоЕВ
Последно промяна от Semiramis на 07.07.09, 10:49, променено общо 1 път.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
какво й трябва да на страната е едно на ръка. идеята, че като избереш бившия шеф на жена си щот бил готин човек и всичко се подрежда... не е ли наивна?БоЕВ написа:
В този кризисен момент на страна и трябват хора/личности които могат да инициират предложения/промени и имат куража да ги внасят за решаване и да ги отстояват докато станат решения, .
just perfect
За министрите, Мнемо ти го е казала, но откъде знаеш, че не съм им чел биографиите на кандидат депутатите (щото автобиографиите на политиците не ми се чинят много читави, малко пропаганда ми идват и агитация)БоЕВ написа:Ако ти разбираш от ядрена физика и енергетика, както и разбираш, за министър на земеделието същият човек, със същите познания ли ще търсиш?
По делата им ще ги познаете, сиреч, човек трябва да се интересува от СиВиТу на кандидатите за управленци, а не да ги избира на база две-три пердизборни интервюта и някой и друг ТиВи дебат.
тъй де- аз какво по-различно съм казал?Мнемозина написа:Разликата между политическата и експертната отговорност е това, Елби.ELBI написа:обаче избираме премиер...Мнемозина написа:Ние не избираме министри обаче.БоЕВ написа:
Ако ти разбираш от ядрена физика и енергетика, както и разбираш, за министър на земеделието същият човек, със същите познания ли ще търсиш?
По делата им ще ги познаете, сиреч, човек трябва да се интересува от СиВиТу на кандидатите за управленци, а не да ги избира на база две-три пердизборни интервюта и някой и друг ТиВи дебат.
не е моят, но здраве да е. Ако разкара завинаги Доган от трапезата, ако изчезнат руменовците от бсп и направи наистина магистралите и завода в София - ще му кажа браво! Ще видим какво ще направи ББ - сега е на високо доверие и 0 резултати. Дано след 4 години е на много резултати, а ако е така - ще получи отново доверие.
Премиерът носи политическата.
Реално погледнато, министрите - също, но все пак с по-голяма степен на профилираност. И така нататък - степените на отговорността за избиране на компетентни екипи.
Но тази последната не е нашата отговорност, когато избираме парламент.
П.П. И моят не е. Но се надявам да има нещо добро в този избор. Какво ли друго ни остава, освен едната надежда...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
а негласуването не е ли прехвърляне на отговорност. или е още по-наивно?bead_ написа:какво й трябва да на страната е едно на ръка. идеята, че като избереш бившия шеф на жена си щот бил готин човек и всичко се подрежда... не е ли наивна?БоЕВ написа:
В този кризисен момент на страна и трябват хора/личности които могат да инициират предложения/промени и имат куража да ги внасят за решаване и да ги отстояват докато станат решения, .
даже да са читави (юпитата имаха сравнително читави биографии) - хич не е критерий, че като си на даден пост си добър администратор, ставаш за добър политик (данито вълчев в това отношение си го биваше) - т.е. да лъжеш, мажеш добре и да манипулираш успешно в твоята кауза общественото мнение и не на последно място - имаш визия за бъдещето!Remmivs написа:За министрите, Мнемо ти го е казала, но откъде знаеш, че не съм им чел биографиите на кандидат депутатите (щото автобиографиите на политиците не ми се чинят много читави, малко пропаганда ми идват и агитация)БоЕВ написа:Ако ти разбираш от ядрена физика и енергетика, както и разбираш, за министър на земеделието същият човек, със същите познания ли ще търсиш?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
и съседите, и съучениците, и някой дето ти е направил услуга, и приятелите...bead_ написа:...
какво й трябва да на страната е едно на ръка. идеята, че като избереш бившия шеф на жена си щот бил готин човек и всичко се подрежда... не е ли наивна?
съгласен съм с тебELBI написа:даже да са читави (юпитата имаха сравнително читави биографии) - хич не е критерий, че като си на даден пост си добър администратор, ставаш за добър политик (данито вълчев в това отношение си го биваше) - т.е. да лъжеш, мажеш добре и да манипулираш успешно в твоята кауза общественото мнение и не на последно място - имаш визия за бъдещето!
явно и ти имаш горчив вкус
поне така звучиш
а мен може ли ме направиш такъв с твоя глас?bead_ написа:за някой може да е прехвърляне на отговорност, пасивност... там бля-бляSemiramis написа:
а негласуването не е ли прехвърляне на отговорност. или е още по-наивно?
при мен произтича от пълно омерзение, дълбоко разочарование и отказ да направя някой наглец мултимилионер с моя глас
кво длето, кви 5 лева - направо с дърворезачката...Remmivs написа:уф, недей с длетото тънко, моля теbead_ написа:за някой може да е прехвърляне на отговорност, пасивност... там бля-бля
при мен произтича от пълно омерзение, дълбоко разочарование и отказ да направя някой наглец мултимилионер с моя глас
ами добре.bead_ написа:за някой може да е прехвърляне на отговорност, пасивност... там бля-бляSemiramis написа:
а негласуването не е ли прехвърляне на отговорност. или е още по-наивно?
аз 15 г не бях гласувала.
но не смятам това за по-малко наивно. не гласуваш и всичко се подрежда, м?
защото позволяваш нечий друг глас да тежи два пъти повече.
този избор пак е твой. и пак е за мултимилиционер.
аз поне винаги съм го съзнавала.
е, с риск да си навлека глева на всички социално и политически активни зочовци - аз пък никога не съм. не знам как изглежда прочутата тъмна стаичка отвърте. познавам, по стечение на обстоятелствата, десетки хора, които се занимават с политика. различни поколения, различни партии, от 1991 насам... част от тях ти харесвах даже. но пък всеки има право да намери начин да сложи върху хляба малко черен хайвер... айде, че оспамих тематаSemiramis написа:
ами добре.
just perfect
чудесно, просто който не избира няма право да се сърди, че някой не е избрал нещо, което да му харесва.bead_ написа:е, с риск да си навлека глева на всички социално и политически активни зочовци - аз пък никога не съм. не знам как изглежда прочутата тъмна стаичка отвърте. познавам, по стечение на обстоятелствата, десетки хора, които се занимават с политика. различни поколения, различни партии, от 1991 насам... част от тях ти харесвах даже. но пък всеки има право да намери начин да сложи върху хляба малко черен хайвер... айде, че оспамих тематаSemiramis написа:
ами добре.
примерно ботуши. за да го кажа в твой стил.
Semiramis написа:
чудесно, просто който не избира няма право да се сърди, че някой не е избрал нещо, което да му харесва.
кой е казал, че се сърдя?! играта се продължава, само играчите се сменят. голям праз.
и да го кажа в мой стил - грижа се сама за ботушите си. вероятно, ако чаках друг да ми ги избира, купува...
just perfect
онази продавачка на Солунска е много готина и любезна. Пък и сега може да даде 3 чифта за цената на 2... Както са казали древните перси "Който може да се грижи за ботушите си, ще може и за кабриото си."bead_ написа:...
кой е казал, че се сърдя?! играта се продължава, само играчите се сменят. голям праз.
и да го кажа в мой стил - грижа се сама за ботушите си. вероятно, ако чаках друг да ми ги избира, купува...
тръгна от репликата ти към Боев.bead_ написа:Semiramis написа:
чудесно, просто който не избира няма право да се сърди, че някой не е избрал нещо, което да му харесва.
всъщост исках да кажа, че и твоят избор за неизбор е наивен. даже повече.
та така.
Последно промяна от Semiramis на 07.07.09, 11:36, променено общо 1 път.
ELBI написа:двойно наивен?Semiramis написа:всъщост исках да кажа, че и твоят избор за неизбор е наивен. даже повече.
Последно промяна от Semiramis на 07.07.09, 11:38, променено общо 1 път.
не - не знам - аз съм си просто един единично наивен човек...Semiramis написа:ELBI написа:двойно наивен?Semiramis написа:всъщост исках да кажа, че и твоят избор за неизбор е наивен. даже повече.
ти знаеш по-добре, вероятно.
- Глас в пустиня
Елби,
редактирах се, че все не ми се разбира.
- Глас в пустиня
това наистина придава леко по-различен нюанс...Semiramis написа:ELBI написа:двойно наивен?Semiramis написа:всъщост исках да кажа, че и твоят избор за неизбор е наивен. даже повече.
ти знаеш по-добре, вероятно. от мен.
наивен е достатъчно май.
bead_ написа:ти го каза.Semiramis написа: всъщост исках да кажа, че и твоят избор за неизбор е наивен.
но не е.
защото мисля, че на Боев не е също.