snowprincess написа:
Лат каза, че и харесват, макар че се съмнявам да може да си отговори какво и защо.
просто не мога да се изразя така добре като амаранта. почти винаги когато става за изкуство, особено такова, което ми харесва, то просто ме завладява, в мен се наслагват усещания и внушения, които за да изразя писмено или да обясня, трябва да се спра, да формулирам и т.н. а тук докато хваърлям по едно око и се изцепвам в определени теми, аз винаги и работя, няма момент, в който да съм на компа просто за удоволствие и развлечение и често не успявам да се изразя добре, да стана ясна. Амаранта го е направила прекрасно, въпреки че аз имам някои различия, моите усещания са по-близки до тези на Мнемо.
и за сведение - картини, фотографии и всичко останало в изкуството не се прави само за да има кой да си го купи и да си го закачи в хола над секцийката. Ако беше така, само морски пейзажи и картини със слънчогледи щяха да рисуват художниците. В къщи имам само една картина, която ако ти я покажа, сигурно ще я обявиш за върховна глупост, но само ако знаеш колко неща виждам в нея и как вече почти 7 години всеки ден мога да застана пред нея и поне половин час да я гледам, а после ако имам време мога да изпиша поне 10 листа на база на размишленията си.
ти си прагматик, сноу, за теб всичко трябва е ясно, точно, с определена цел и предназначение, а за мен е точно обратното, колкото по-объркано, толкова по-голямо удоволствие намирам. всякакви стериотипи ме дразнят, всяко прилично, културно поведение ме дразни. мразя да се съобразявам какво говоря, да не казвам мръсни думи, да не спазвам приличие и да следвам предразсъдъците наложени в обществото. за мен няма правилно и неправилно.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.