За милосърдието, но

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

jazz написа:ху да фък ис
масло у
нразим анал лизаторите
въобще всички лизатори
а лизаторките как ги ъ-ъ анализираш? :grin:
и съответно във-
приемаш? :blum:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

pocti_bezobidna написа:
frisky lioness написа: Тази сутрин се замислих

Твърд алкохол, например
Айдееее! Отече работата.
Що, бе

Кви мисли да ме занимават рано сутрин

Да н'си помисли, че пия от сутрината:blink::shocked:

Опазил ме Бог

Просто вчера четох за това какъв е процентът сред учиниците и то между 13-18 години, които вече сиситемно употребяват твърд алкохол, при това най-новата мода било 100-200 гр. водка в бутилка бира от 2,5 л.

Ужас и безумие ме обзе
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа:
Мнемозина написа:
:lol:
Зависи накъде искаш да насочиш разговора.
Иначе отговорите сигурно са безкрайно много и сигурно затова не мога да уловя твоята точно идея.
Наникъде не искам да насочвам разговора
Щукна ми по повод МОТИВът на Мъж...

Тази сутрин се замислих

Твърд алкохол, например
Ами не знам. За нечие здраве, заради компанията, заради опиянението, заради забравата... зависи.
Мотив винаги има, но "мотив" предполага осъзнатост. Иначе не е мотив, а нещо друго.
И въпросът е, че дори чрез мотивациите не мога да бъда убедена, че онази пирамида е пирамида.
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

Remmivs написа: а лизаторките как ги ъ-ъ анализираш? :grin:
и съответно във-
приемаш? :blum:
зависи какво/кого
лизират
а?
:)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

jazz написа:зависи какво/кого
лизират
а?
:)
имаш предвид координатите по кама сутра ли
сложна материя е това
геометрично-гимнастична
:winkw:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Мнемозина написа: И въпросът е, че дори чрез мотивациите не мога да бъда убедена, че онази пирамида е пирамида.
Дори да е обърната?:winkw:

Тогава можеш да я възприемаш като.....елха:cool:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
jazz

Мнение от jazz »

Remmivs написа: имаш предвид координатите по кама сутра ли
сложна материя е това
геометрично-гимнастична
:winkw:
а може масло у
или вазелин у
да помогне в конкретната ситуация
но само на отличниците
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

jazz написа:а може масло у
или вазелин у
но само на отличниците
:rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

jazz написа: а може масло у
или вазелин у
но само на отличниците
Ей, добре, че дойде да ни отсрамиш, че гледай кви неща приказват за нас... :lol:
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

Remmivs написа: :rotfl24:
някой път
оралната ти еквилибристика
оставя виртуалният ти партньор безмълвен :)
благодаря за което
Аватар
Мнемозина

Re: ....

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
една ос не стига
за система де
трябват ти поне две
та освен оста глава-крака, на която задните части се проектират нейде около нулата (бе дали заради това тоалетните ги номерират 00? странно!?)
имаме и ос предник-задник, по която задните части се проектират в безкрайност, задна една такава
за ляво-дясно оста въобще няма да спомена
както и за другата, а именно t по която се проектират възвратно-постъпателни понякога движения
та
задните части на пирамидата, което е основата й б.а., (дето е сведена до планиметрична проекция на триъгълник тук в тази тема, а и по принцип в писанията на хартия и ъ-ъ на нищо т.е. екран) аскети и отшелници ги поставят където им е мястото а именно на последно място, което е отгоре по твоята ос
защото смятат, че задоволяването и отдаването на първосигналните нужди пречи на извисяването и развитието на духовното
и мамка му
има логика в това
макар, че аз лично искам всичко
:grin:
Ама аз за аскетите бях съгласна още от началото, даже бях го и разбрала!
А по геометричните въпроси се предадох още тогава, но все пак благодаря, че ги дообясни тъй картинно и изобразително, без изобщо да споменеш някои Оси. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа:
Мнемозина написа: И въпросът е, че дори чрез мотивациите не мога да бъда убедена, че онази пирамида е пирамида.
Дори да е обърната?:winkw:

Тогава можеш да я възприемаш като.....елха:cool:
Ми да, дори и да е обърната.
Щях да кажа, че го виждам като сфера всичкото това, ама смея ли вече... :grin:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа:
Ама аз за аскетите бях съгласна още от началото, даже бях го и разбрала!
А по геометричните въпроси се предадох още тогава, но все пак благодаря, че ги дообясни тъй картинно и изобразително, без изобщо да споменеш някои Оси. :blum:
ми, аз не бих се съгласила за аскетите и отшелниците

Влизането на отшелниците в пустинята не е възложено изключително на определена каста в Църквата. Като нагласа към света и историческата отговорност на вярващите, то принадлежи на цялата Църква. Всъщност това, което правят отшелниците, не е нещо надхвърлящо задачата на Църквата, а е само изпълнение на тази задача. Може би няма да е пресилено, ако кажем, че е трагедия, когато християни си въобразяват, че някои части от човешкия живот по природа принадлежат на дявола или че съпротивата срещу злото е търпеливата неподвижност, а не действената инициатива. Пустинята, бидейки място под игото на злото, няма само географско значение. Това става ясно особено в някои случаи, когато пейзажът като че ли се преобръща: някои отшелници, спечелили битката в пустинята, продължават мисията си, навлизайки в други опустошени места, както вече видяхме, например езически гробища, капища и т.н. В такива случаи бесовете,(вече изпъдени от пустинята и намерили убежище в гробището), протестират, и, вместо да прогонват отшелниците от пустинята, се опитват да ги ограничат до пустинята. Така бесът в едно капище, където влиза Макарий, казва на монаха нещо, което е сякаш немислимо от определена гледна точка: "След като си отшелник, достатъчна ти е пустинята (т.е. ограничи се до пустинята)." В действителност преобръщането е само привидно; условията и смисълът на сблъсъка си остават същите. Когато, следователно, злото заема част от човешкия живот, отшелникът гледа на тази част като на пустиня и навлиза в нея. Един важен почин се приписва на строгия аскет преп. Ефрем Сириец. Ефрем научил, че в град Едеса върлувал страшен глад. Преценявайки, че социалната несправедливост е съюзник на това бедствие, той напуснал уединението си, отишъл в града и убедил богаташите да му дадат да се разпорежда с богатството им за благото на слабите. След като това било свършено, отшелникът, изпълнил пророческата си мисия, се върнал в килията си. Църквата е призвана да навлезе във всяка пустиня. Пустиня е всяка част от творението и човешкия живот, която претендира за съществуване в независимост, извън единение с Несътворения. Пустиня може да бъде всичко попаднало под владичеството на злото, каквото и да е то. Всъщност християните - независимо дали живеят в модерния град или в пустошта - трябва да съзрат, че самотата, отчуждението, липсата на любов, гладът, войната, замърсяването, смъртта, ересите и т. н. се опитват да завладеят живота на хората. Място на животодаряващата мисия на Църквата са всички пустини в целия свят.

та, кое точно им е обърнато с дупето нагоре - какво им липсва от пирамидата
така все едно слагате знак за равенство между отшелник и клошар
и аз мисля като Грийн - Те отговарят на условията на пирамидата. Задоволили са напълно (много по- пълно от всички други) нуждите си от храна, здраве, послон, принадлежност и увереност. Желаят да знаят, да се самоусъвършенстват.
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

snowprincess написа:
та, кое точно им е обърнато с дупето нагоре - какво им липсва от пирамидата
и аз мисля като Грийн - Те отговарят на условията на пирамидата. Задоволили са напълно (много по- пълно от всички други) нуждите си от храна, здраве, послон, принадлежност и увереност. Желаят да знаят, да се самоусъвършенстват.
Тая пирамида е като всички обобщения май май май :)
Вярна е, ама "средно"

Ако седна да секспериментирам с подправки и ингредиенти и открия хляба да речем, наместо да се натъпча с восъчно-зрялото жито и да полея с водица, това задоволяване на потребностттта от храна ли е или (само)усъвършенстване :grin:

Чеша си езика :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа: та, кое точно им е обърнато с дупето нагоре - какво им липсва от пирамидата
Ами първо, аскетизъм има не само в християнството.
И второ, аскетите по идея не задоволяват, а игнорират нуждите си от храна, здраве, подслон и принадлежност.
И потъвайки в духовното, постигат или поне търсят увереност, която обаче при тях (пак по идея) не е свързана със слава, уважение и самоуважение, защото са отшелници, а тия неща се получават само вътре в някакъв социум.
Да, мотивацията е важно нещо, но както виждаш, пирамидата не просто се обръща както там се обръща, ами и се разбърква тотално.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа: Тая пирамида е като всички обобщения май май май :)
Вярна е, ама "средно"

Ако седна да секспериментирам с подправки и ингредиенти и открия хляба да речем, наместо да се натъпча с восъчно-зрялото жито и да полея с водица, това задоволяване на потребностттта от храна ли е или (само)усъвършенстване :grin:

Чеша си езика :grin:
А, точно!
И аз си мислех за кулинарното изкуство и къде ще го метнем в тая пирамида... :lol:

И за авантюризма се сещам сега - той пък какви ли потребности задоволява? :grin:

Всички това правим. :blum:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

да, бе, научили са се да фотосинтезират, просто потребностите им се задоволяват с малко, защо с Гаспода си представяте изобилие от храна? на бебето му е необходимо само мляко, след като се нахрани, следващата му потребност е от гушкане, на отшелника може да му е достатъчно хляб и вода, килията или там в каквото живее не е ли подслон и да доказва обичта си към Бог

Християнската аскеза не бива да се схваща като усилие на духа да се освободи от тялото или като копнеж на душата да напусне историята. Онова, за което копнее Църквата, не е унищожението на една част от сътвореното (тялото) за сметка на друга част (душата). Отшелничеството в пустинята има много измерения. До голяма степен смисълът му предполага смисъла, който придаваме на пустинята. Така пустинята може да изглежда като царство на спокойствието, като убежище за преследваните, като чисто място за разлика от покварения градски живот, или като прокълната, опустошена земя. Тук ще разгледаме само един конкретен аспект на отшелническия живот, който често се пренебрегва или пропуска. А именно: отшелничеството не като бягство, а като поход, като нашествие: не като "отдръпване", а като "влизане". Тук по-важна е пустинята (като територия за завладяване), а не градът (като изоставено място). Както подробно ще разгледаме по-надолу, отшелничеството в този смисъл се схваща като нападателно отбраняване на местата, завладени от злото, за да бъдат те освободени от него и върнати на Бога.

измъчих се с един лаптоп
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

snowprincess написа:да, бе, научили са се да фотосинтезират, просто потребностите им се задоволяват с малко, защо с Гаспода си представяте изобилие от храна? на бебето му е необходимо само мляко, след като се нахрани, следващата му потребност е от гушкане, на отшелника може да му е достатъчно хляб и вода, килията или там в каквото живее не е ли подслон и да доказва обичта си към Бог

измъчих се с един лаптоп
Чай ся. На всеки от нас му е необходимо определено количество калории дневно. Може да си ги набави и с хляб и вода. С което приключва със задоволяването на потребността си от храна. Следователно пържолката, салатката, винцето и пастичката накрая задоволяват някоя друга негова потребност. Примерно от самоусъвършенстване :)

Не виждам какво се опитваш да докажеш с този си пример. Точно той показва, че пирамидата не важи за частните случаи. Щото аскета е поставил някоя своя друга потребност пред основните от пирамидата - храна, подслон, сигурност, че дори и семейство и прочее. Нещо тезата ти ми убягва :)

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ох.
Аскети е имало още преди християнството. И встрани от християнството. Буда е бил аскет. Така че остави на мира тия цитати и виж какво точно значи "аскетизъм".
Неговата идея е именно в доведеното до пределите на възможното въздържане именно от удовлетворяване на телесните потребности.
Отказ от земните блага, за да се достигне до някакъв религиозен или морален идеал.

И това е само едната страна на нещата.
Panta rhei...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

snowprincess написа:измъчих се с един лаптоп
глей я ти хитрушата
как намеква на какъв коледен подарък шъ се зарадва :lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
snowprincess написа:да, бе, научили са се да фотосинтезират, просто потребностите им се задоволяват с малко, защо с Гаспода си представяте изобилие от храна? на бебето му е необходимо само мляко, след като се нахрани, следващата му потребност е от гушкане, на отшелника може да му е достатъчно хляб и вода, килията или там в каквото живее не е ли подслон и да доказва обичта си към Бог

измъчих се с един лаптоп
Чай ся. На всеки от нас му е необходимо определено количество калории дневно. Може да си ги набави и с хляб и вода. С което приключва със задоволяването на потребността си от храна. Следователно пържолката, салатката, винцето и пастичката накрая задоволяват някоя друга негова потребност. Примерно от самоусъвършенстване :)

Не виждам какво се опитваш да докажеш с този си пример. Точно той показва, че пирамидата не важи за частните случаи. Щото аскета е поставил някоя своя друга потребност пред основните от пирамидата - храна, подслон, сигурност, че дори и семейство и прочее. Нещо тезата ти ми убягва :)
Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите. Ако нямаш тази нужда, тогава е друго. Принципно. Частни случаи има. Киркор Азарян е поставил Вишнева градина през октомври, а левкимията не е песен, не хляб или семейство или любпв, ами живот е нямало пред него. Но Киркор Азарян ли обсъждаме или принципите на помощта към ближния? В кой принцип можеш да вкараш частния случай. На кой закон на джунглата се подчинява Диоген?
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: ....не хляб или семейство или любпв, ами живот е нямало пред него.
Работата те кара да забравиш какво НЯМА пред теб в подобни случаи.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите. Ако нямаш тази нужда, тогава е друго. Принципно. Частни случаи има. Киркор Азарян е поставил Вишнева градина през октомври, а левкимията не е песен, не хляб или семейство или любпв, ами живот е нямало пред него. Но Киркор Азарян ли обсъждаме или принципите на помощта към ближния? В кой принцип можеш да вкараш частния случай. На кой закон на джунглата се подчинява Диоген?
Аз коментирах пирамидата и верността и. Че може би е вярна в общия случай, но в редица частни случаи не е. И това няма нищо общо с помощта - това е съвсем друга тема. Нея съвсем накратко я изкоментирах в първия си пост и спрях, щото темата е не само дълга, но е и мъчителна, и вероятно до нищо не води. Ако сведем нещата само до НУЖДИТЕ си - имаме огромен ресурс да помагаме на другите около нас, но не го правим.

Уф. Развали ми несериозността, обзела ме от сутринта още.

Не помагаме, щото сме егоисти. Каквото и да говорим, това е истината. Грижим се за себе си, за СВОЕТО семейство, за СВОИТЕ приятели, за СВОИТЕ неща по принцип. За да помогнеш в някоя ситуация трябва да я приемеш като своя. Детето на улицата или в дома е чуждо. То не е част от тая МОЯ вселена, за която се грижа, за която ме боли. И следователно не ме интересува. И не само това, ами е потенциална заплаха за тази МОЯ вселена - разполагам с ограничени ресурси и ги пазя за МОЯТА си вселена, не мога да ги разхищавам за ЧУЖДИ хора и неща. Чист егоизъм.
Грозно е, нали

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите...
Не и ако вярваш, че звездите предопределят това дали ще имаш хляб.
А има хора, които са вярвали или вярват в това и за тях пирамидата също не е разположена по този начин.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:
Чист егоизъм.
Грозно е, нали
Чист егоизам? Не съм сигурна. Чистия егоизъм не признава и своя свят, съществува само Аза.
Дали е грозно също не знам. Честно е това, което казваш, пък аз предпочитам да ми казват нещата честно, дори когато са грозни, вместо да ми въртят красиви приказки.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

безкрайно е богатството на щедрия
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа:
Gaspode написа:
Чист егоизъм.
Грозно е, нали
Чист егоизам? Не съм сигурна. Чистия егоизъм не признава и своя свят, съществува само Аза.
Дали е грозно също не знам. Честно е това, което казваш, пък аз предпочитам да ми казват нещата честно, дори когато са грозни, вместо да ми въртят красиви приказки.
Имах предвид не себе си. Или поне не само себе си. Мога да се обзаложа, че всеки от нас го прави. Ежедневно. Да пренебрегва ЧУЖДИ проблеми и нужди заради своите. Не е ли така?

А за чистия няма да споря. Нека е мръсен. Но си е егоизъм.

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:безкрайно е богатството на щедрия
не вярвам да са много хората, които могат да кажат това с чиста съвест

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:
Remmivs написа:безкрайно е богатството на щедрия
не вярвам да са много хората, които могат да кажат това с чиста съвест
не го "виждаш" правилно затова
грешно го "проектираш"
никой не може да ти отнеме щедростта, колкото и беден да си
си безкрайно богат
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

jazz написа:някой път
оралната ти еквилибристика
оставя виртуалният ти партньор безмълвен :)
благодаря за което
удоволствието е взаимно, така да се каже :-)
пък нека ни излезе име, друже
наздраве!
:wine:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа: не го "виждаш" правилно затова
грешно го "проектираш"
си безкрайно богат
щедростта не означава няколко есемеса поколеда, дарени стари дрешки и едни 20 стинки, дадени на някое цигане на светофара
поне според мен
аз, освен че съм егоист, май не съм и щедър човек
спирам да пиша по темата докът не сте ме изгонили от клуба за непригодност
:-)

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа: Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите...
Не и ако вярваш, че звездите предопределят това дали ще имаш хляб.
А има хора, които са вярвали или вярват в това и за тях пирамидата също не е разположена по този начин.
Аз бих го наместил вътре. Това което казваш много прилича на работа и значи попада в най- долните два сегмента. Но ние всички гледаме различно на този свят. Имаше едно цигане в казармата, което непрекъснато пееше, барабанеше, свиреше на каквото му падне. Много хубаво свиреше и пееше. Викам му ако те вържа за да не можеш да барабаниш и ти запуша устата, ще успеш ли да мирясаш? И то ми вика, да, ама сигурно ще умра. Та за тва лапе смърт е живота без да пее. То има различни от моите нужди. Моите са от хляб, вода, Джак Даниелс такива работи, а неговите- от песен. То не би разбрало пирамидата, така както я разбирам аз. Искам да кажа, че си цигане. Ъъъ. Обърках се малко, ама дет вика Холидей, знам чимъ рабираш, та не ме е страх!
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа: Имах предвид не себе си. Или поне не само себе си. Мога да се обзаложа, че всеки от нас го прави. Ежедневно. Да пренебрегва ЧУЖДИ проблеми и нужди заради своите. Не е ли така?

Нямах предвид конкретно теб.
Мисълта ми е предпочитам да се казва истината, вместо да се редят красиви фрази.
Правим го, да, разбира се всеки ден. И колкото и мъдри мисли да си разменяме, ще продължим да го правим и утре.
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:
Remmivs написа: не го "виждаш" правилно затова
грешно го "проектираш"
си безкрайно богат
щедростта не означава няколко есемеса поколеда, дарени стари дрешки и едни 20 стинки, дадени на някое цигане на светофара
поне според мен
Ние с тебе обикновено се разминаваме в мненията, ама този път съм съгласна.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа:
Gaspode написа: Имах предвид не себе си. Или поне не само себе си. Мога да се обзаложа, че всеки от нас го прави. Ежедневно. Да пренебрегва ЧУЖДИ проблеми и нужди заради своите. Не е ли така?

Нямах предвид конкретно теб.
Мисълта ми е предпочитам да се казва истината, вместо да се редят красиви фрази.
Правим го, да, разбира се всеки ден. И колкото и мъдри мисли да си разменяме, ще продължим да го правим и утре.
http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=248833#248833

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: Ние с тебе обикновено се разминаваме в мненията, ама този път съм съгласна.
не съм сигурен, че разминаването е чак толкова голямо
с няколко думи е трудно човек да изрази позицията си
поне аз не успявам често

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:щедростта не означава няколко есемеса поколеда, дарени стари дрешки и едни 20 стинки, дадени на някое цигане на светофара
поне според мен
и според мен не означава това
щедростта не е материалната част
истинската й същност е духовна
светлината вътре в щедрия
и топлината пак там
помисли щедър ли си ако искаш да дадеш, но не можеш
или си щедър ако даваш, щото можеш, но не искаш, сърцето ти не резонира на тази вълна
премирно
:cool:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите.

за какво е мислила малката кибритопродавачка, че не повнъ
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
Green Light написа:Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите.

за какво е мислила малката кибритопродавачка, че не повнъ
Ех и ти! Това е приказка. Освен това извраетена. За майка си е мислела. И е хабила складовата наличност. Който мисли за майка си по време на бач и си хаби складовата наличност, нищо добро не го чака.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа: помисли щедър ли си ако искаш да дадеш, но не можеш
или си щедър ако даваш, щото можеш, но не искаш, сърцето ти не резонира на тази вълна
премирно
:cool:
Ако не можеш, но намираш начин да дадеш.
Така ги виждам аз нещата.
Другото са алабалистики и еквилибристики.
Публикувай отговор