а лизаторките как ги ъ-ъ анализираш?jazz написа:ху да фък ис
масло у
нразим анал лизаторите
въобще всички лизатори
и съответно във-
приемаш?
Що, беpocti_bezobidna написа:Айдееее! Отече работата.frisky lioness написа: Тази сутрин се замислих
Твърд алкохол, например

Ами не знам. За нечие здраве, заради компанията, заради опиянението, заради забравата... зависи.frisky lioness написа:Наникъде не искам да насочвам разговораМнемозина написа:
Зависи накъде искаш да насочиш разговора.
Иначе отговорите сигурно са безкрайно много и сигурно затова не мога да уловя твоята точно идея.
Щукна ми по повод МОТИВът на Мъж...
Тази сутрин се замислих
Твърд алкохол, например
Ама аз за аскетите бях съгласна още от началото, даже бях го и разбрала!Remmivs написа:
една ос не стига
за система де
трябват ти поне две
та освен оста глава-крака, на която задните части се проектират нейде около нулата (бе дали заради това тоалетните ги номерират 00? странно!?)
имаме и ос предник-задник, по която задните части се проектират в безкрайност, задна една такава
за ляво-дясно оста въобще няма да спомена
както и за другата, а именно t по която се проектират възвратно-постъпателни понякога движения
та
задните части на пирамидата, което е основата й б.а., (дето е сведена до планиметрична проекция на триъгълник тук в тази тема, а и по принцип в писанията на хартия и ъ-ъ на нищо т.е. екран) аскети и отшелници ги поставят където им е мястото а именно на последно място, което е отгоре по твоята ос
защото смятат, че задоволяването и отдаването на първосигналните нужди пречи на извисяването и развитието на духовното
и мамка му
има логика в това
макар, че аз лично искам всичко
Ми да, дори и да е обърната.frisky lioness написа:Дори да е обърната?:winkw:Мнемозина написа: И въпросът е, че дори чрез мотивациите не мога да бъда убедена, че онази пирамида е пирамида.
Тогава можеш да я възприемаш като.....елха
ми, аз не бих се съгласила за аскетите и отшелницитеМнемозина написа:
Ама аз за аскетите бях съгласна още от началото, даже бях го и разбрала!
А по геометричните въпроси се предадох още тогава, но все пак благодаря, че ги дообясни тъй картинно и изобразително, без изобщо да споменеш някои Оси.

Тая пирамида е като всички обобщения май май май :)snowprincess написа:
та, кое точно им е обърнато с дупето нагоре - какво им липсва от пирамидата
така все едно слагате знак за равенство между отшелник и клошар
и аз мисля като Грийн - Те отговарят на условията на пирамидата. Задоволили са напълно (много по- пълно от всички други) нуждите си от храна, здраве, послон, принадлежност и увереност. Желаят да знаят, да се самоусъвършенстват.
Ами първо, аскетизъм има не само в християнството.snowprincess написа: та, кое точно им е обърнато с дупето нагоре - какво им липсва от пирамидата
така все едно слагате знак за равенство между отшелник и клошар
и аз мисля като Грийн - Те отговарят на условията на пирамидата. Задоволили са напълно (много по- пълно от всички други) нуждите си от храна, здраве, послон, принадлежност и увереност. Желаят да знаят, да се самоусъвършенстват.
А, точно!Gaspode написа: Тая пирамида е като всички обобщения май май май :)
Вярна е, ама "средно"
Ако седна да секспериментирам с подправки и ингредиенти и открия хляба да речем, наместо да се натъпча с восъчно-зрялото жито и да полея с водица, това задоволяване на потребностттта от храна ли е или (само)усъвършенстване
Чеша си езика

Чай ся. На всеки от нас му е необходимо определено количество калории дневно. Може да си ги набави и с хляб и вода. С което приключва със задоволяването на потребността си от храна. Следователно пържолката, салатката, винцето и пастичката накрая задоволяват някоя друга негова потребност. Примерно от самоусъвършенстване :)snowprincess написа:да, бе, научили са се да фотосинтезират, просто потребностите им се задоволяват с малко, защо с Гаспода си представяте изобилие от храна? на бебето му е необходимо само мляко, след като се нахрани, следващата му потребност е от гушкане, на отшелника може да му е достатъчно хляб и вода, килията или там в каквото живее не е ли подслон и да доказва обичта си към Бог
измъчих се с един лаптоп
глей я ти хитрушатаsnowprincess написа:измъчих се с един лаптоп
Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите. Ако нямаш тази нужда, тогава е друго. Принципно. Частни случаи има. Киркор Азарян е поставил Вишнева градина през октомври, а левкимията не е песен, не хляб или семейство или любпв, ами живот е нямало пред него. Но Киркор Азарян ли обсъждаме или принципите на помощта към ближния? В кой принцип можеш да вкараш частния случай. На кой закон на джунглата се подчинява Диоген?Gaspode написа:Чай ся. На всеки от нас му е необходимо определено количество калории дневно. Може да си ги набави и с хляб и вода. С което приключва със задоволяването на потребността си от храна. Следователно пържолката, салатката, винцето и пастичката накрая задоволяват някоя друга негова потребност. Примерно от самоусъвършенстване :)snowprincess написа:да, бе, научили са се да фотосинтезират, просто потребностите им се задоволяват с малко, защо с Гаспода си представяте изобилие от храна? на бебето му е необходимо само мляко, след като се нахрани, следващата му потребност е от гушкане, на отшелника може да му е достатъчно хляб и вода, килията или там в каквото живее не е ли подслон и да доказва обичта си към Бог
измъчих се с един лаптоп
Не виждам какво се опитваш да докажеш с този си пример. Точно той показва, че пирамидата не важи за частните случаи. Щото аскета е поставил някоя своя друга потребност пред основните от пирамидата - храна, подслон, сигурност, че дори и семейство и прочее. Нещо тезата ти ми убягва :)
Работата те кара да забравиш какво НЯМА пред теб в подобни случаи.Green Light написа: ....не хляб или семейство или любпв, ами живот е нямало пред него.
Аз коментирах пирамидата и верността и. Че може би е вярна в общия случай, но в редица частни случаи не е. И това няма нищо общо с помощта - това е съвсем друга тема. Нея съвсем накратко я изкоментирах в първия си пост и спрях, щото темата е не само дълга, но е и мъчителна, и вероятно до нищо не води. Ако сведем нещата само до НУЖДИТЕ си - имаме огромен ресурс да помагаме на другите около нас, но не го правим.Green Light написа: Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите. Ако нямаш тази нужда, тогава е друго. Принципно. Частни случаи има. Киркор Азарян е поставил Вишнева градина през октомври, а левкимията не е песен, не хляб или семейство или любпв, ами живот е нямало пред него. Но Киркор Азарян ли обсъждаме или принципите на помощта към ближния? В кой принцип можеш да вкараш частния случай. На кой закон на джунглата се подчинява Диоген?
Не и ако вярваш, че звездите предопределят това дали ще имаш хляб.Green Light написа: Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите...
Чист егоизам? Не съм сигурна. Чистия егоизъм не признава и своя свят, съществува само Аза.Gaspode написа:
Чист егоизъм.
Грозно е, нали
Имах предвид не себе си. Или поне не само себе си. Мога да се обзаложа, че всеки от нас го прави. Ежедневно. Да пренебрегва ЧУЖДИ проблеми и нужди заради своите. Не е ли така?pocti_bezobidna написа:Чист егоизам? Не съм сигурна. Чистия егоизъм не признава и своя свят, съществува само Аза.Gaspode написа:
Чист егоизъм.
Грозно е, нали
Дали е грозно също не знам. Честно е това, което казваш, пък аз предпочитам да ми казват нещата честно, дори когато са грозни, вместо да ми въртят красиви приказки.
щедростта не означава няколко есемеса поколеда, дарени стари дрешки и едни 20 стинки, дадени на някое цигане на светофараRemmivs написа: не го "виждаш" правилно затова
грешно го "проектираш"
![]()
никой не може да ти отнеме щедростта, колкото и беден да си
си безкрайно богат
Аз бих го наместил вътре. Това което казваш много прилича на работа и значи попада в най- долните два сегмента. Но ние всички гледаме различно на този свят. Имаше едно цигане в казармата, което непрекъснато пееше, барабанеше, свиреше на каквото му падне. Много хубаво свиреше и пееше. Викам му ако те вържа за да не можеш да барабаниш и ти запуша устата, ще успеш ли да мирясаш? И то ми вика, да, ама сигурно ще умра. Та за тва лапе смърт е живота без да пее. То има различни от моите нужди. Моите са от хляб, вода, Джак Даниелс такива работи, а неговите- от песен. То не би разбрало пирамидата, така както я разбирам аз. Искам да кажа, че си цигане. Ъъъ. Обърках се малко, ама дет вика Холидей, знам чимъ рабираш, та не ме е страх!Мнемозина написа:Не и ако вярваш, че звездите предопределят това дали ще имаш хляб.Green Light написа: Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите...
А има хора, които са вярвали или вярват в това и за тях пирамидата също не е разположена по този начин.
Нямах предвид конкретно теб.Gaspode написа: Имах предвид не себе си. Или поне не само себе си. Мога да се обзаложа, че всеки от нас го прави. Ежедневно. Да пренебрегва ЧУЖДИ проблеми и нужди заради своите. Не е ли така?
А за чистия няма да споря. Нека е мръсен. Но си е егоизъм.
Ние с тебе обикновено се разминаваме в мненията, ама този път съм съгласна.Gaspode написа:щедростта не означава няколко есемеса поколеда, дарени стари дрешки и едни 20 стинки, дадени на някое цигане на светофараRemmivs написа: не го "виждаш" правилно затова
грешно го "проектираш"
![]()
никой не може да ти отнеме щедростта, колкото и беден да си
си безкрайно богат
поне според мен
аз, освен че съм егоист, май не съм и щедър човек
спирам да пиша по темата докът не сте ме изгонили от клуба за непригодност
http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=248833#248833pocti_bezobidna написа:Нямах предвид конкретно теб.Gaspode написа: Имах предвид не себе си. Или поне не само себе си. Мога да се обзаложа, че всеки от нас го прави. Ежедневно. Да пренебрегва ЧУЖДИ проблеми и нужди заради своите. Не е ли така?
А за чистия няма да споря. Нека е мръсен. Но си е егоизъм.
Мисълта ми е предпочитам да се казва истината, вместо да се редят красиви фрази.
Правим го, да, разбира се всеки ден. И колкото и мъдри мисли да си разменяме, ще продължим да го правим и утре.
и според мен не означава товаGaspode написа:щедростта не означава няколко есемеса поколеда, дарени стари дрешки и едни 20 стинки, дадени на някое цигане на светофара
поне според мен
аз, освен че съм егоист, май не съм и щедър човек
спирам да пиша по темата докът не сте ме изгонили от клуба за непригодност
Green Light написа:Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите.
Ех и ти! Това е приказка. Освен това извраетена. За майка си е мислела. И е хабила складовата наличност. Който мисли за майка си по време на бач и си хаби складовата наличност, нищо добро не го чака.holi_day написа:Green Light написа:Бе ако имаш НУЖДА от хляб, не ти се мисли за звездите.
за какво е мислила малката кибритопродавачка, че не повнъ