С.Д. срещу Г.П.

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Sweety написа:
БоЕВ написа:
Sweety написа: сори боев, но това дрънчи отвсякъде
но на някои политици им върши работа
Кое дрънчи?
За кои политици говориш?:shocked:
дрънчат заглавията ти на линковете...
говоря за политиците, на които им е трябват инет сайтове като този който ти препращаш, а и хора които да ги четат..и евентуално повярват

добрите и лошите момчета, Боев...
колкото повече са лошите, толкова по-лесно различими са малкото добри:-)...но това е само началото на филма:winkw:
Нищо не ти разбрах. Пак.
Но е много възможно и да си права.
Възможно е Първанов да не е комунист, също и агент на ДС. Възможно е да не са били и полит дружки с милошевич, както и да не се е противопоставял на нато и ес. Възможно е също и той наистина да е върнал мандата в ония горещи времена както официално се твърди, а не Кирил Добрев(царство му небесно) както си и беше. Възможно е и от висотата на президентското кресло и да не е кадрувал(лобирал) за свой хора във властта, а да е работил на ползу роду - не знам. Не знам също лихвените проценти на банките в гърция, но знам %-тите в България, знам също, че трябва да си малоумен за да не преливаш средства в закъсалите си филиали.

Та, така, нищо не ти разбрах. Пак.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:... не знам коя ще е по-популярната гледна точка...
Поне в тая тема е повече от ясно!
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

четох стенограмата и гледах разни интервюта
дянков се държа като нормален човек
първанов влезе пак в кожата на гоце сирищенския
и си осигури пирони в гъзъ за следващите избори
ко докрета до тях де
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Kent написа:четох стенограмата и гледах разни интервюта
дянков се държа като нормален човек
първанов влезе пак в кожата на гоце сирищенския
и си осигури пирони в гъзъ за следващите избори
ко докрета до тях де
Кви избори, той няма право на повече...
Симйончо, Гоце...аман...
Аз си лягам
Пак не си изпуших пурата...
Утре...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:
Sweety написа:
БоЕВ написа:
Sweety написа: сори боев, но това дрънчи отвсякъде
но на някои политици им върши работа
Кое дрънчи?
За кои политици говориш?:shocked:
дрънчат заглавията ти на линковете...
говоря за политиците, на които им е трябват инет сайтове като този който ти препращаш, а и хора които да ги четат..и евентуално повярват

добрите и лошите момчета, Боев...
колкото повече са лошите, толкова по-лесно различими са малкото добри:-)...но това е само началото на филма:winkw:
Нищо не ти разбрах. Пак.
Но е много възможно и да си права.
Възможно е Първанов да не е комунист, също и агент на ДС. Възможно е да не са били и полит дружки с милошевич, както и да не се е противопоставял на нато и ес. Възможно е също и той наистина да е върнал мандата в ония горещи времена както официално се твърди, а не Кирил Добрев(царство му небесно) както си и беше. Възможно е и от висотата на президентското кресло и да не е кадрувал(лобирал) за свой хора във властта, а да е работил на ползу роду - не знам. Не знам също лихвените проценти на банките в гърция, но знам %-тите в България, знам също, че трябва да си малоумен за да не преливаш средства в закъсалите си филиали.

Та, така, нищо не ти разбрах. Пак.
ех, нищо...
явно аз не се изразявам добре (все пак не преписвам), а когато не ми е точно ясно какво мисля е още по-трудно..след потоците от информация и коментари е трудно човек да разганичи собствените си мисли от нечии други :-)

знаеш ли какво? ще ти кажа така
ако се кандидатираш за н.п. или областен или нещо друго, обещавам да гласувам за тебе/твоята партия!:-)
защото поне за тебе се знае, че си от добрите, нали
Блажени са бедните духом
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

Ън написа:
Мнемозина написа:това май не може да е критерий.
Може, може...
Щом финансовият министър смята като първокласник...общественото мнение бързо ще се обърне.

Защо казвам, че смята като първокласник-
Тези дни каза, че ние- зъболекарите сме имали средно по 8-10 пациента на ден и всеки от тях оставял по минимум 50 лева. Така според него излиза, че взимаме 500лв. на ден, а на месец? :lol:15000 :rotfl24:

Малко отклонение- Преди години моят зъботехник го среща негов познат. Пита го колко срува една металокерамична коронка. Зъботехника му казва- 100лв.
И оня- Баааахви и в кожодерите! Ми като направиш 10 коронки на ден са 1000лв. За 30 дни за 30 000 лева!!! :grin:
Ей на тва аз казвам смятане на първокласник.
Щото по тая логика, една баничарка, като продаде 100 банички на ден- печели сто лева. А като продаде 1000- 1000лв. По 30 дни- 30 000лв. Бахти и баровките са тия баничарки, нали???:grin:

И да си довърша приказката за зъботехника:
Моя човек му казал: Ама как по 10 коронки на ден, ами ако правя по 100???:lol:
Я смятай!:-)
Искрено се разсмях:-). Да вземем теб ли да предложим за финансов министър? Ти поне имаш абстрактно и революционно мислене...:winkw:
І

Мнение от І »

Megi_Koleva написа:Да вземем теб ли да предложим за финансов министър? Ти поне имаш абстрактно и революционно мислене...:winkw:
Поне няма да прави въпиющи простотии.

Подписка до Парламента срещу Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП

ДО
НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 41-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

С промените в Кодекса за социалното осигуряване (КСО) в сила от 1 януари 2010 година и по-специално на чл.6, ал.3 се прие правна норма, предвиждаща дължимост на осигурителни вноски и върху неначислени възнаграждения. Видно от мотивите на вносителите на законопроекта, народните представители са запознати с необходимостта от въвеждане на тази правна норма, с цел предприемане на мерки срещу некоректните осигурители, които не начисляват възнагражденията регулярно, с цел избягване на внасянето на осигурителните вноски. С включването на понятието ”неначислени възнаграждения” в чл.6, ал. 3 от КСО,
от мотивите към Законопроекта за промяна на КСО става ясно, че волята на законодателя е да се постигне дължимост за внасяне на осигурителни вноски върху всички възнаграждения, независимо дали са изплатени, начислени и неизплатени или неначислени, като дължимостта на осигуровките е обвързана със счетоводния принцип на текущо начисляване на приходите и разходите, произтичащи от сделки и събития от момента на тяхното възникване по трудови правоотношения по Кодекса на труда.

С тълкувателно становище на Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите, изразено в Указание с изх. № 24-00-7 от 25.02.2010 год. се предвижда дължимост за внасяне на осигурителни вноски за управителите на търговски дружества върху недоговорени и несъществуващи възнаграждения. Разширителното тълкувание на тази правна норма (чл.6, ал 3 от КСО) в Указанието, постави стотици хиляди коректни осигурители в ролята на закононарушители. Получи се така, тъй като указанието беше публикувано на Интернет страницата на НАП на 26 февруари 2010 година – последният работен ден на месец февруари, когато е и срока за деклариране и внасяне на осигурителните вноски за месец януари 2010 год.

Считаме, че с такова тълкувание на правната норма, (относно дължимост на осигурителни вноски върху неначислени възнаграждения), се подменя заканодателната воля, като се създава допълнителна осигурителна тежест върху практически несъществуващи възнаграждения, тъй като върху сегашните задължителни вноски, като самоосигуряващи се лица, собствениците и управители на търговски дружества, се задължават да внасят и осигурителни вноски по договори за управление и контрол с изключително високи осигурителни прагове, които ще натоварят, на практика, точно най- малките стопански субекти- тези, в които собственикът, управителят и работещият е едно и също лице, като по този начин се вдига осигурителната тежест четирикратно, при това без оглед на това дали дружеството функционира или не.

Надяваме се многоуважаемите народни представители от 41-то Народно събрание да преразгледат разпоредбата на чл.6,ал.3 от КСО, като я променят или пояснят, за да не се допускат подобни разширителни тълкувания, с които се установяват допълнителни задължения и тежести за коректни и добросъвестни осигурители.

Идея си нямате тия ком и посткомунистически мекерета кви ги сътворяват. Без значение дали АОНСУ или някой западен университет са избутали. Щот и тия у западните..."тати" е помогнал. Аз що не съм там?!
Открийте 3-те разлики. Или повечко бяха.. :roll:

Възможно най-шибаната държава ни се падна в милата родина. :crying:
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа: защото поне за тебе се знае, че си от добрите, нали
:lol:

Никога не съм бил добър.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:Не разбирам защо Дянков сам поиска среща, а не застава на конкретна позиция. Не защитавам Първанов, но някак ми се губи идеята на Дянков. Или да каже - президентът е такъв и това са доказателсрвата или да се извини за гафа си джентълменски, щом не може да се аргументира. Ако не може нито едното, нито другото, за какво търси среща?!
ами щото първо Бойко му е наредил, второ - щото иска да се пише пич, но се видя, че е точно обратното. И ще видиш как на следващото му публично явяване ще се прави на ни лук ял, ни лук мирисАл - думата "достойнство" ще е сложена в някоя каса на финансовото министерство.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:
Sweety написа: защото поне за тебе се знае, че си от добрите, нали
:lol:

Никога не съм бил добър.
Никога не е късно да станеш :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Публикувай отговор