Двеста долара за едни обувки...
-
опърничава
Re: Двеста долара за едни обувки...
Почти нищо не успях да прочета от написаното по темата, но когато ходиш на планина, не просто да си в планината, а да се движиш в нея часове наред по различни терени, си струва да се изръсиш за хубави обувки. Те ти създават комфорт, който ти е особено нужен точно там - далеч от цивилазията.
Виж друго не мога да разбера - да с купиш часовник за 3000 Eu както направи един познат. Може пък на него този часовник да му носи тези приятни усещания, каквито на мен носенето на Асоло в планината.
Виж друго не мога да разбера - да с купиш часовник за 3000 Eu както направи един познат. Може пък на него този часовник да му носи тези приятни усещания, каквито на мен носенето на Асоло в планината.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
ELBI написа:Трима приятели обсъждат живота на чашка бира.
Единият се жалва:
- Струва ми се, че жена ми ми изневеява с електротехник.
- Защо мислиш така?
- Ами, прибирам се вкъщи, поглеждам под кревата, а там едни клещи, които не са мои.
Вторият се обажда:
- Моята пък ми изневерява с водопроводчик.
- Ти пък откъде го измисли това?
- Ами, прибирам се вкъщи, поглеждам под леглото, а там един водопроводен ключ, който не е мой...
Третият с въздишка се обажда:
- Ох, вашето е нищо, моята пък ми изневерява с кон.
- Стига, бе! Ти пък откъде знаеш.
- Ами знам! Преценете сами! Прибирам се вкъщи, поглеждам под леглото....., а там жокей.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
Драга ми графенке, успяваш да кажеш нещо, с което по принцип съм съгласен с такива селски примери, от които настръхвам. Поздравления и успехи, значи. Все пак да вметна, че парите не те имунизират срещу кич или грозни дрехи, както и липсата им не може да изтрие проявата на добър вкус.графинята написа:Качествените неща не само обувките са били винаги скъпи,а марковите....без коментар.Ама нали трябва да се различаваме на пръв поглед по някакъв начин от останалите.Културата и манталитета+финансовите възможности определят стила ни.Голи хора по улиците не ходят,а по това с какво си облечен и обут си личи стандарта ти на живот.Както казва леля ми :Ако имаш пари си личи и няма как да го скриеш,ако нямаш обаче правиш неимоверни усилия да го скриеш и пак си личи,така че...какво да говорим.
С това си мнение се съгласявам с преблагородната дантелена графиня и нейната достопочтенната и велемъдра леля, sad but true
- Piqndurnik
За 2. и 3. ясно, ама по 1. какво правиш? На технически преглед ли я караш или ходиш на курсове за управление на МПС с мощност една нечиста сила?Dark написа:ма как бе, аз като редовно критикувана си знам - напиша ли малко нещо по-осторо начи :4avdar4e написа:Ето така се коват крилатите фразиDark написа:плюс това секса му е малко и е ял много шоколад4avdar4e написа:Зочовски жаргонvyara написа:Бе защо когато някой си изкаже мнението открито, твъро и направо и когато това мнение е различно, трябва да е яхнал метлата.
1. метлата
2. не са ме ебали скоро
3. премного шоколад съм яла
и почвам да работя по тия точки
Наздраве 
Верче, това с яхването на метлата аз поне така го разбирам, че в дадено изказване има прекалено много емоция, която не е съвсем на място и вероятно има извънфорумен произход без отношение към разискваната тема.vyara написа:Бе защо когато някой си изкаже мнението открито, твъро и направо и когато това мнение е различно, трябва да е яхнал метлата.
А за вчера искам да кажа, че емоциите ми си бяха със съвсем форумен произход. Наистина има принципни неща, които не ме оставят равнодушна.
А опита ми да звуча, меко само влоши нещата, щото станах многословна за нещо, което можех да кажа съвсем кратко, ясно и нелицеприятно.
Та така..
И няма да крия, че съм малко разочарована от масовата реакция, което пък ме кара да преосмисля......някои неща.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Явно само аз (и може би Елби) съм пропуснала за кво иде реч. Ако те не мързи можеш телеграфически да ме светнеш, ама само ако имаш неудържимо желаниеesti написа:Верче, това с яхването на метлата аз поне така го разбирам, че в дадено изказване има прекалено много емоция, която не е съвсем на място и вероятно има извънфорумен произход без отношение към разискваната тема.vyara написа:Бе защо когато някой си изкаже мнението открито, твъро и направо и когато това мнение е различно, трябва да е яхнал метлата.
А за вчера искам да кажа, че емоциите ми си бяха със съвсем форумен произход. Наистина има принципни неща, които не ме оставят равнодушна.
А опита ми да звуча, меко само влоши нещата, щото станах многословна за нещо, което можех да кажа съвсем кратко, ясно и нелицеприятно.
Та така..
И няма да крия, че съм малко разочарована от масовата реакция, което пък ме кара да преосмисля......някои неща.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Ми няма да е лесно телеграфически да наблъскам тема с вече около 250 мненияfrisky lioness написа:Явно само аз (и може би Елби) съм пропуснала за кво иде реч. Ако те не мързи можеш телеграфически да ме светнеш, ама само ако имаш неудържимо желаниеesti написа:Верче, това с яхването на метлата аз поне така го разбирам, че в дадено изказване има прекалено много емоция, която не е съвсем на място и вероятно има извънфорумен произход без отношение към разискваната тема.vyara написа:Бе защо когато някой си изкаже мнението открито, твъро и направо и когато това мнение е различно, трябва да е яхнал метлата.
Та така..
И няма да крия, че съм малко разочарована от масовата реакция, което пък ме кара да преосмисля......някои неща.:) 8)
А ако и тебе не те мързи - чети.
Анкетата на Дарки за тревата.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Немам нерви. Мислех, че въпросното "по-остро" мнение от твоя страна е нещо конкретно, та................ затова :)esti написа:Ми няма да е лесно телеграфически да наблъскам тема с вече около 250 мненияfrisky lioness написа:Явно само аз (и може би Елби) съм пропуснала за кво иде реч. Ако те не мързи можеш телеграфически да ме светнеш, ама само ако имаш неудържимо желаниеesti написа:Верче, това с яхването на метлата аз поне така го разбирам, че в дадено изказване има прекалено много емоция, която не е съвсем на място и вероятно има извънфорумен произход без отношение към разискваната тема.vyara написа:Бе защо когато някой си изкаже мнението открито, твъро и направо и когато това мнение е различно, трябва да е яхнал метлата.
Та така..
И няма да крия, че съм малко разочарована от масовата реакция, което пък ме кара да преосмисля......някои неща.:) 8)
![]()
А ако и тебе не те мързи - чети.
Анкетата на Дарки за тревата.

Естествено, че е снобско.frisky lioness написа:И си напълно сигурна, че не е снобско?!графинята написа:Няма и нужда от такава.frisky lioness написа:Отчасти си права, но за мен дискусията е безсмислена :) Не искам да изпадам в подробности :)графинята написа:Да ,за теб беше...винаги има изключения и ще има.Средата ти обаче в голяма част от случаите налага спазването на определен етикет.Ако човек е чистач и само бачка и спи...едно.Ако е ангажиран с по-различен тип дейност и се налага да присъства на обяди,вечери,партита ...как да стане ?!
Зависи от начина на живот.
Всички сме различни и имаме различни приоритети,желания и мечти.
Аз лично се чувствам добре в маркови дрехи и не искам всеки втори да е облечен като мен,затова си плащам достатъчно.Шарен свят.
Идея си нямаш какви ярки екземпляри са прописали във форума. Съвсем скоро ще блеснат в цялото си снобско "величие".
Само стой и гледай... ъъъъ- чети. 8)
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Кои, кои, казвай че да знам кого да следя и аз[unknown] написа: Естествено, че е снобско.
Идея си нямаш какви ярки екземпляри са прописали във форума. Съвсем скоро ще блеснат в цялото си снобско "величие".
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Преди време, брат ми, ми говореше за едни маратонки от 300 лв. Да бе, да- имаше една рекламаSet написа:http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
Да бе!
Има и много по-скъпи.
Мога да се тупна и с "Версаче" по горите.
Абе тоя свят ли се побъркА или аз работя за малко парЕ?
моите скромни приятелски познанства по САЩ сочат, че средната заплата е около 2200-3000. (ДоФтурке я дай едно рамо, че да не говоря на изуст)
Е 10% от нея за те това. И на тях не им е евтино.
Тук са по 4-600лв.
Та си мислех - облеклото дали не е вече екстра и не идва ли време да му се начислява акциз. Един вид наказателна премия заради луксозност.
Баааааааааааааааааааааааааааах ги!
Животът е прекрасен! Да, прекрасен...
Ооо, те си знаят! Няма нужда да ги соча с пръст.wishes написа:Кои, кои, казвай че да знам кого да следя и аз[unknown] написа: Естествено, че е снобско.
П.П. Малък парадокс се получава понякога:
Сноба казва- Аз не съм сноб!
Смешно, нали?!

Тиии, да не намекваш че аз съм сноб, а?[unknown] написа: Ооо, те си знаят! Няма нужда да ги соча с пръст.
Смешно, нали?!
Що, бе??!wishes написа:Тиии, да не намекваш че аз съм сноб, а?[unknown] написа: Ооо, те си знаят! Няма нужда да ги соча с пръст.
Смешно, нали?!
Припозна ли се, ха ха ха ....
Споко!
Друг/а визирах! 8)

Не бе, ама така прозвуча[unknown] написа: Що, бе??!
Припознали се, ха ха ха ....![]()
![]()
![]()
Споко!
Друг/а визирах! 8)
В интерес на истината, всеки малко или много е сноб, зависи от гледната точка на преценяващия.
Аз не съм сноб! 8)wishes написа:Не бе, ама така прозвуча[unknown] написа: Що, бе??!
Припознали се, ха ха ха ....![]()
![]()
![]()
Споко!
Друг/а визирах! 8)![]()
В интерес на истината, всеки малко или много е сноб, зависи от гледната точка на преценяващия.
И тва е без парадокси.
Който ме познава ще го потвърди. 8)

Така си мислиш от твоята си гледна точка[unknown] написа: Аз не съм сноб! 8)
/С това не казвам че от моята си, споко
Тая гледна точка не е само моя. Все пак, някакъв обективизъм съм потърсил.wishes написа:Така си мислиш от твоята си гледна точка[unknown] написа: Аз не съм сноб! 8)![]()
/С това не казвам че от моята си, споко/

Няма обективизъм по темата, има само множествен субективизъм...[unknown] написа: Тая гледна точка не е само моя. Все пак, някакъв обективизъм съм потърсил.
Както и да е, понякога, за някои неща да си сноб не е лошо.
Множественият субективизъм води до обективизъм....wishes написа:Няма обективизъм по темата, има само множествен субективизъм...[unknown] написа: Тая гледна точка не е само моя. Все пак, някакъв обективизъм съм потърсил.
Както и да е, понякога, за някои неща да си сноб не е лошо.
П.П. Тва не е май съвсем вярно, ама ми се ще да бъде...
Последно промяна от Ън на 29.09.06, 20:40, променено общо 1 път.

Ок, съгласих се[unknown] написа: Множественият субективизъм води до обективизъм....
Много бързо. 8)wishes написа:Ок, съгласих се[unknown] написа: Множественият субективизъм води до обективизъм....
То, аз не се съгласих...

Аз в анкетата отговорих че не обичам да се заяждам[unknown] написа: Много бързо. 8)
То, аз не се съгласих...
е хубу ,де![unknown] написа:Много бързо. 8)wishes написа:Ок, съгласих се[unknown] написа: Множественият субективизъм води до обективизъм....
То, аз не се съгласих...
аз съм сноб за някои неща...
определено...
на! признавам си...
но за други не съм!
Ти си ни умница и на теб ти е простено. 8)doktorka написа:е хубу ,де![unknown] написа:Много бързо. 8)wishes написа:Ок, съгласих се[unknown] написа: Множественият субективизъм води до обективизъм....
То, аз не се съгласих...
определено...
на! признавам си...
но за други не съм!

А на мен не ми е простено, а? Щот съм прост?[unknown] написа: Ти си ни умница и на теб ти е простено. 8)
(справка: предишния ми постинг)
[unknown] написа:Ти си ни умница и на теб ти е простено. 8)doktorka написа:е хубу ,де![unknown] написа:Много бързо. 8)wishes написа:Ок, съгласих се[unknown] написа: Множественият субективизъм води до обективизъм....
То, аз не се съгласих...
определено...
на! признавам си...
но за други не съм!
Ами аз не съм си и помислил, че си прост...wishes написа:А на мен не ми е простено, а? Щот съм прост?[unknown] написа: Ти си ни умница и на теб ти е простено. 8)![]()
(справка: предишния ми постинг)
А на простите хора не им е простено- така е! Поне аз не им прощавам.
Щото да си прост и да си сноб е супер гадно съчетание...

Вервай ми, в повечето случаи е точно така[unknown] написа: Ами аз не съм си и помислил, че си прост...
Знам!wishes написа:Вервай ми, в повечето случаи е точно така[unknown] написа: Ами аз не съм си и помислил, че си прост...

Аре, ЛЕКА от мен![unknown] написа:Знам!wishes написа:Вервай ми, в повечето случаи е точно така[unknown] написа: Ами аз не съм си и помислил, че си прост...
Щото да си прост и да си сноб е супер гадно съчетание...![]()
Болен съм нещо и тая вечер ще се паркирам по- рано.... 8)

Лека![unknown] написа: Аре, ЛЕКА от мен!
Болен съм нещо и тая вечер ще се паркирам по- рано.... 8)
Лекувай се
е добре де....wishes написа:Вервай ми, в повечето случаи е точно така[unknown] написа: Ами аз не съм си и помислил, че си прост...
я аз какво научих
http://en.wikipedia.org/wiki/Snob....
човек се учи докато е жив..
аз съм
lingerie snob...
а сега,де!
8)
Тук има съвсем малко
http://bg.wiktionary.org/wiki/%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B1
Мда, интересно наистина. Понятието ми за сноб не беше толкова обширно...doktorka написа: е добре де....
я аз какво научих
аз съм
lingerie snob...
а сега,де!
8)
Тук има съвсем малко
Мммм..На пък!wishes написа:Мда, интересно наистина. Понятието ми за сноб не беше толкова обширно...doktorka написа: е добре де....
я аз какво научих
аз съм
lingerie snob...
а сега,де!
8)
Тук има съвсем малко
Аз защото съм умница....
Добре де, добре, всички разбрахме вечеdoktorka написа: Мммм..На пък!
Аз защото съм умница....
друго си е да го кажа пак...wishes написа:Добре де, добре, всички разбрахме вечеdoktorka написа: Мммм..На пък!
Аз защото съм умница....
Не помните ли "Вчера"?wishes написа:doktorka написа: е добре де....
я аз какво научих
аз съм
lingerie snob...
а сега,де!
8)
Тук има съвсем малко
Мда, интересно наистина. Понятието ми за сноб не беше толкова обширно...
ахм...Remmivs написа:Не помните ли "Вчера"?wishes написа:doktorka написа: е добре де....
я аз какво научих
аз съм
lingerie snob...
а сега,де!
8)
Тук има съвсем малко
Мда, интересно наистина. Понятието ми за сноб не беше толкова обширно...
помним...
ама там ме вълнуваше любофффта...
и нейната невъзможност...
та тъй