Да се махна ли от България?

Все същите

Да се махна ли от България, или най-после ще започна да се държа, като истински гражданин и ще поема последстията от действията си?

Да, защото мога да си мълча и в по-уредена страна
1
8%
Да, защото ми омръзна да мълча, но се правя, че ми е омръзнало от простотиите на властта
2
15%
Не, защото ми е добре и обичам да ме правят на маймуна
1
8%
Не, защото все си мисля, че ще се оправят нещата
2
15%
Не, защото ЕС/САЩ/Русия ще ни оправят
0
Няма гласували
Не, защото ще продължавам да се опитвам да променя нещата доколкото мога
6
46%
Не знам и не ме засяга...
1
8%

Общо гласове: 13

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа: Ама седни и помисли сега малко: не би ли трябвало и държавата да прави същото? Какво всъщност трябва да прави една държава?

Чии интереси по идея би трябвало да следва държавата, ако не тези на ОБЩЕСТВОТО?

И няма да питам кое точно у нас е "обществото", щото тогава ще стане много труден разговорът. И ще излезе, че ние с тебе не сме в него.
Обществото би трябва да работи и като коректив на държавата, не ли?
Да я плесне през пръстите понякога и да каже - ей, ние ви избрахме да ръководите, но вие се отклонявате от нашите интереси, я веднага да се поправите!
А, да, тук си права.
Но когато общество няма - ей тогава не знам вече. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа: Ама седни и помисли сега малко: не би ли трябвало и държавата да прави същото? Какво всъщност трябва да прави една държава?

Чии интереси по идея би трябвало да следва държавата, ако не тези на ОБЩЕСТВОТО?

И няма да питам кое точно у нас е "обществото", щото тогава ще стане много труден разговорът. И ще излезе, че ние с тебе не сме в него.
Да я плесне през пръстите понякога и да каже - ей, ние ви избрахме да ръководите, но вие се отклонявате от нашите интереси, я веднага да се поправите!
Абсолютно! Това е една от най- важните му функции, без това не е общество
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа:
Ами точно за това става дума, когато всичко се поставя на пазарни условия.
Защото практически е все едно дали Народът, плащайки колко там беше, ще си иска Преслава след или вместо "Железният светилник", или вместо Народа ще я поиска водка "Флирт" - за да я гледа Народът, щото той така или иначе я иска.
Все по- малко се чувствам подготвен да се намесвам. Но според мен обществената телевизия ще се цели по- нависоко от общественото ниво именно с цел да повдигне твова ниво. Не да му отговаря.
Бе то и аз не съм подготвена. Знам само, че има неща, които трябва да се правят от едни обществени медии, и тези неща трябва да им бъдат не само вменени като задължение, но и гарантирани като възможност.
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:
Амаранта написа:
По-горе писах "ясни изисквания и критерии" - това не означава непременно "пазарна стратегия" или чалга,
просто план, бе, план - да е ясно - целта е това, това и това...после, след някакъв период се хваща калема, тегли се чертата и се гледа кое е изпълнено и кое не, и да се огласяват резултатите. Това е, което мисля, че трябва да се прави, да се "чува" нещо повече от това "вие нищо не разбирате, но трябва да ни се доверите, защото ние знаем".:lol: защото хората не са чак толкова загубени, даже напротив, склонни са да се гордеят със всякакви родни "идеални" постижения, дори и да не са на кой знае какво ниво.
Ами да, но в момента точно за това се говори постоянно.
А пък за това, което съм подчертала в цитата ти - чуването е въпрос преди всичко на желанието на слушащия. Иначе въпросите са риторични и имат други цели.
Извинявай, но нищо не разбрах. За какво се говори постоянно, и какви са целите на риторичните въпроси?:shy:

Само за ушите на слушащия ми е ясно като концепция, но не го приемам.
...ако ми говорят на чешки, нищо няма да разбера, колкото и да се вслушвам, нали?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа: Извинявай, но нищо не разбрах. За какво се говори постоянно, и какви са целите на риторичните въпроси?:shy:

Само за ушите на слушащия ми е ясно като концепция, но не го приемам.
...ако ми говорят на чешки, нищо няма да разбера, колкото и да се вслушвам, нали?
Е да, няма как да разбереш, щото имах предвид един министър и неговите идеи.
Както и да е, извинявай.

Ако искаш да разбереш какво ти говорят, дори и на чешки да е, ще намериш начин.
Въпросът е, че когато не искаш изобщо да чуеш какво ти казват, просто няма да чуеш.
А целите на риторичните въпроси във всички случаи не са да потече диалог. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:

Да, и освен това, теоретично всички медии би трябвало да са независими,
но не само, че не са, ами и не съм сигурна дъли въобще е възможно да бъдат...но поне би могло да е ясно чии интереси защитават. Въобще, доста мътилка има около оформянето на "общественото" мнение.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:

А, да, тук си права.
Допълвам: обаче както и да го мислим, това няма връзка с финансирането на обществените медии.
Тоест: ти плащаш данъци на държавата, които тя трябва да разпределя според обществения интерес.
Оттук нататък контролът ти като общество вече е друг. И той не се състои в това да събираш пари за телевизия (обществена). Контролът ти е както към държавата, така и към обществените медии.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Амаранта написа:
Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:

Да, и освен това, теоретично всички медии би трябвало да са независими,
но не само, че не са, ами и не съм сигурна дъли въобще е възможно да бъдат...но поне би могло да е ясно чии интереси защитават. Въобще, доста мътилка има около оформянето на "общественото" мнение.
Теоретично - да.
На практика - трудно.
Принципно погледнато - точно това е идеята на обществените телевизии - да се финансират от обществото (плюс продажба на програми в повечето случаи (не да ит продават на теб ДВД с Лека нощ деца, а да продадат научнопопулярен филм на Френската обществена ТВ например) + стопанска дейност някаква).
За да не са финансово зависими нито от рекламодателите, нито от правителството (държавата).
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:

А, да, тук си права.
Допълвам: обаче както и да го мислим, това няма връзка с финансирането на обществените медии.
Тоест: ти плащаш данъци на държавата, които тя трябва да разпределя според обществения интерес.
Оттук нататък контролът ти като общество вече е друг. И той не се състои в това да събираш пари за телевизия (обществена). Контролът ти е както към държавата, така и към обществените медии.
Ама Мнемо, идеята е парите за обществената ТВ изобщо да не имнават през държавата.
Ако контролира финансирането на медиите, Държавата контролира и самите медии.
Случая с Нова Медийна Българска група е точно такъв - контрол на медии от държавата, прикрит под форма на реклама.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:....
...
Не знам, изобщо не знам дали това е правилна теорема. Държавата има задължения към обществото. Медиите от своя страна също имат. Но нито медиите, нито пък държавата има задължения към обществената медия. Тоест това е въпрос- дали, а не, не или да.
Много хлъзгава територия.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:

Ама Мнемо, идеята е парите за обществената ТВ изобщо да не имнават през държавата.
Случая с Нова Медийна Българска група е точно такъв - контрол на медии от държавата, прикрит под форма на реклама.
Обаче това е абсурдно!
Тогава държавата не бива да контролира и образованието също.
И просто си признаваме, че държавата ни е сбъркана.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:

Обаче това е абсурдно!
Тогава държавата не бива да контролира и образованието също.
И просто си признаваме, че държавата ни е сбъркана.
Според мен държавата е длъжна да осигури санитарния минимум и възможностите за избор.
Тоест - безплатно образование и учебници до 7 клас, задължително основно, контрол върху присъствието на децата в у-ще до определения минимум, гимназии и висше за сметка на държавата, но не и задължение да се учи, възможност за университет държавна поръчка. Толкоз. Някакви общи стандарти за покриване на знания, но не е набъркване в учебните планове, дори на държавните училища.
Оттук нататък кой-к`во си е негова работа и държавата няма ник`ва работа там.

Нашата държава е тотално сбъркана по принцип.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа: Според мен държавата е длъжна да осигури санитарния минимум и възможностите за избор.
Тоест - безплатно образование и учебници до 7 клас, задължително основно, контрол върху присъствието на децата в у-ще до определения минимум, гимназии и висше за сметка на държавата, но не и задължение да се учи, възможност за университет държавна поръчка. Толкоз. Някакви общи стандарти за покриване на знания, но не е набъркване в учебните планове, дори на държавните училища.

Ама стандартите за покриване на знания си означават точно набъркване в учебните планове. Особено в хуманитарната част.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа: Според мен държавата е длъжна да осигури санитарния минимум и възможностите за избор.

Ама стандартите за покриване на знания си означават точно набъркване в учебните планове. Особено в хуманитарната част.
Минимални стандарти, Мнемо, минимални.
Колкото по-малко държава, толкова по-добре.
говорих си с една финландка преди вереме - там социално го раздава държавата, безплатно образование за всичкии всякакви екстри, но високи данъци.
А ние искаме хем да не плащаме данъци, хем държавата да ни дава всичко безплатно.
Еми няма начин.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа: Минимални стандарти, Мнемо, минимални.
Колкото по-малко държава, толкова по-добре.
говорих си с една финландка преди вереме - там социално го раздава държавата, безплатно образование за всичкии всякакви екстри, но високи данъци.
А ние искаме хем да не плащаме данъци, хем държавата да ни дава всичко безплатно.
Еми няма начин.
Какво значи минимални стандарти?
Да знаем буквите и къде горе-долу свършва изречението?

Говориш по принцип и така е лесно. Но като вземеш да оглеждаш по-подробно, става различно.

И определено не съм съгласна с идеята, че колкото по-малко държава, толкова по-добре. Това го видяхме накъде води. Поне в образованието чудно си личи. А и във всички сродни нему области.

Не може да може всякак.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
Какво значи минимални стандарти?
Да знаем буквите и къде горе-долу свършва изречението?
Говориш по принцип и така е лесно. Но като вземеш да оглеждаш по-подробно, става различно.

И определено не съм съгласна с идеята, че колкото по-малко държава, толкова по-добре. Това го видяхме накъде води. Поне в образованието чудно си личи. А и във всички сродни нему области.

Не може да може всякак.
Не. До 7 клас да си познаваме собствената история, и в общи линии световната, да можем да пишем свързан и смислен текст граматически правилно.
Минимални не означава занижени.
Минимални означава държавата да се бърка до точно определени граници - ти си длъжен да научиш това дете на това и това за толкова време. Как ще го направиш си е твоя работа. Това е.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Не. До 7 клас да си познаваме собствената история, и в общи линии световната, да можем да пишем свързан и смислен текст граматически правилно.
Минимални не означава занижени.
Минимални означава държавата да се бърка до точно определени граници - ти си длъжен да научиш това дете на това и това за толкова време. Как ще го направиш си е твоя работа. Това е.
Да, обаче.
Като ще си познаваме в общи линии световната, колко часа ще отделим на руската - щото може да са два, но може да са и двайсет? А различните периоди в равен брой часове ли трябва да са разпределени или все пак на някои трябва да се погледне по-сериозно?

А за българската история - как точно? Ония пет века турско робство ли ще бъдат или просто сме били част от империята? На войните и победите ли да наблегнем или на други неща - защото всичкото това количествено се измерва в брой часове. И се залага в образователните програми.

За изкуствата да не ти разказвам пък изобщо. В часовете по рисуване само да рисуват ли децата или и да им се разказва малко история на изкуството? А по музика? Да пеят ли или само да слушат?

Трябва ли държавата да има грижа за бъдещето на жителите си?
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Да, обаче.
Като ще си познаваме в общи линии световната, колко часа ще отделим на руската - щото може да са два, но може да са и двайсет? А различните периоди в равен брой часове ли трябва да са разпределени или все пак на някои трябва да се погледне по-сериозно?
Сега. За това си има работни групи от разни хора, дето в това са специализирали и за да ги решат тези неща им плащат. Колко информация може да поеме мозъка на определена възраст, на какви порции разпределена и т.н.
Мен ако питаш, след 7 клас ти стига да знаеш основното за Русия (както и за Франция и Англия) - Петър направил реформа, Екатерина Велика, Ататюрк сменил азбуката и т.н. Такива неща. Сега, според някои експеркти в образованието - това може да е много или малко, не знам, да кажат, да го обсъдят с родителите, с гимназиите и университетите, щото те ще поемат дечурлигата след даскалото и трябва да знаят откъде ги поемат, каква база имат и откъде трябва да донадграждат. Помежду си да ги съгласуват тия неща егати, що аз да им върша работата?
Мнемозина написа: А за българската история - как точно? Ония пет века турско робство ли ще бъдат или просто сме били част от империята? На войните и победите ли да наблегнем или на други неща - защото всичкото това количествено се измерва в брой часове. И се залага в образователните програми.
На фактите. Що трябва да наблеягаме на едното или другото? Това за робството и империята ще има още време дълго да се спори, и на мен не ми се влиза в този дебат тук.
Мнемозина написа: За изкуствата да не ти разказвам пък изобщо. В часовете по рисуване само да рисуват ли децата или и да им се разказва малко история на изкуството? А по музика? Да пеят ли или само да слушат?
Ми тук свобода на избир трябва да има може би. Някой може да не обича музика, друг може да не обича да рисува. Не е лошо да понаучат малко от историята на изкуството, но ако някой не знае в подробности биографията на Бах, едва ли ще е по вина на учебните програми.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Ми тук свобода на избир трябва да има може би. Някой може да не обича музика, друг може да не обича да рисува. Не е лошо да понаучат малко от историята на изкуството, но ако някой не знае в подробности биографията на Бах, едва ли ще е по вина на учебните програми.
Нямах предвид да решим ние с теб тези всичките проблеми днес ей така между другото.
Исках само да ти напомня колко много разклонения има всичко това, че всичките тия въпроси не са наша работа, обаче не са работа и на всеки учител поотделно - или пък на училището.
Още по-малко на родителите.

Биографията на Бах може и да не знаят, тя не е и много занимателна, но е добре поне да са чували, че такова нещо в света има.
Също и че Микеланджело преди да стане костенурка-нинджа, е бил нещо друго. Примерно.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:
Нямах предвид да решим ние с теб тези всичките проблеми днес ей така между другото.
Исках само да ти напомня колко много разклонения има всичко това, че всичките тия въпроси не са наша работа, обаче не са работа и на всеки учител поотделно - или пък на училището.
Още по-малко на родителите.

Биографията на Бах може и да не знаят, тя не е и много занимателна, но е добре поне да са чували, че такова нещо в света има.
Също и че Микеланджело преди да стане костенурка-нинджа, е бил нещо друго. Примерно.
Това е задължение на две институции. Семейство и училище. И двете имат нужда от помощ. Ако се опрат само на държавата ще куцат.
Обществото си има (авто :-) )задължения извън това което дължи на държавния апарат. И извън данъците. Това мисля аз. Така е за семейтото, за училището и за медиите. Нещо като фитнеса, които дължим на тялото си. Искаме ли да смездрави, трябва да отделим време и пари. Same story
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Също и че Микеланджело преди да стане костенурка-нинджа, е бил нещо друго. Примерно.
Е, това влиза в минимума при всички положеиня.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Това е задължение на две институции. Семейство и училище. И двете имат нужда от помощ. Ако се опрат само на държавата ще куцат.
Обществото си има (авто :-) )задължения извън това което дължи на държавния апарат. И извън данъците. Това мисля аз. Така е за семейтото, за училището и за медиите. Нещо като фитнеса, които дължим на тялото си. Искаме ли да смездрави, трябва да отделим време и пари. Same story
Но и без нея ще куцат. И куцат, и то много.

Работата на държавата е да
1) зададе образователните приоритети
2) да осигури експертите, които да ги превърнат в учебни програми
3) да провери нещата на изхода
(и още куп междинни етапи, разбира се)

Говорим за образователни минимуми на всяко ниво на образование.
За да завършиш университет и да получиш тапията, имаш държавен изпит.
Държавен.
Идеята на това е първо, да гарантира, че като си лекар, имаш необходимия минимум знания, за да се броиш за такъв. Че като си архитект, би трябвало да не ми падне къщата отгоре. Че като си учител, ще знаеш как да не ми сбръчкаш детето. И т.н.

Всичко тръгва от там - има ли отношение държавата към своите поданици и какво е то.
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:. Че като си архитект, би трябвало да не ми падне къщата отгоре...
Грешка - конструкторът е този, който който се грижи да не ти падне къщата отгоре,
работата на архитекта е да ти направи възможно най-удобната къща, предвид даденостите (място, площ, пари и т.н.)

Само уточнявам, да не стават недоразумения.:roll:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:
Мнемозина написа:. Че като си архитект, би трябвало да не ми падне къщата отгоре...
Грешка - конструкторът е този, който който се грижи да не ти падне къщата отгоре,
работата на архитекта е да ти направи възможно най-удобната къща, предвид даденостите (място, площ, пари и т.н.)

Само уточнявам, да не стават недоразумения.:roll:
Абе и архитектът да внимава там. :grin:
Така де, вие си знаете специалностите.
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:
Но и без нея ще куцат. И куцат, и то много.

Работата на държавата е да
1) зададе образователните приоритети
2) да осигури експертите, които да ги превърнат в учебни програми
3) да провери нещата на изхода
(и още куп междинни етапи, разбира се)

Говорим за образователни минимуми на всяко ниво на образование.
За да завършиш университет и да получиш тапията, имаш държавен изпит.
Държавен.
Идеята на това е първо, да гарантира, че като си лекар, имаш необходимия минимум знания, за да се броиш за такъв. Че като си архитект, би трябвало да не ми падне къщата отгоре. Че като си учител, ще знаеш как да не ми сбръчкаш детето. И т.н.

Всичко тръгва от там - има ли отношение държавата към своите поданици и какво е то.
по-скоро въпросът е, имат ли поданиците отношение към държавата и какво е то.
нещо някъде се губи връзката, според мен - обратната връзка. Професионалните и прочее стандарти би трябвало да са международни (ади, поне европейски, да речем)

всичко останало ще получим, когато си отговорим на въпроса, кои сме ние и за какво се борим,
защото разни понятия и представи могат да се разтеглят в достатъчно широк диапазон, според нуждите и целите на политиката,
независимо дали са краткосрочни или не...
фактически, в по-голямата си част (като изключим природните науки), масовото образование се използва за внушаване на някакви идеи, често спорни,
или със съвсем неясна цел, по-скоро по инерция.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:
по-скоро въпросът е, имат ли поданиците отношение към държавата и какво е то.
нещо някъде се губи връзката, според мен - обратната връзка. Професионалните и прочее стандарти би трябвало да са международни (ади, поне европейски, да речем)

всичко останало ще получим, когато си отговорим на въпроса, кои сме ние и за какво се борим,
защото разни понятия и представи могат да се разтеглят в достатъчно широк диапазон, според нуждите и целите на политиката,
независимо дали са краткосрочни или не...
фактически, в по-голямата си част (като изключим природните науки), масовото образование се използва за внушаване на някакви идеи, често спорни,
или със съвсем неясна цел, по-скоро по инерция.
Да, би трябвало да са съобразени и с международните, но кой може да удостовери накрая покриването на международния стандарт?
Разбира се, че нивото във всяка област първо си е грижа на гилдията, но тук вече се раздвояват нещата.
И това раздвояване идва оттам - дали (в държавата) се обучават, хм, глави за износ, или все пак тая държава я интересува какви хора ще работят и в нея.
Тоест пак - комерсиалност или все пак някаква грижа за населението и бъдещето му.

Иначе другото е така, да, и точно затова е особено важно какви стандарти ще се въведат.
Или искаш да ми кажеш, че цялата тая сфера на образованието извън природните науки трябва да се резне?
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:...

Или искаш да ми кажеш, че цялата тая сфера на образованието извън природните науки трябва да се резне?
Нищо подобно не съм казала, но тъкмо хуманитарните науки изграждат отношението към света и обществото,
и се получава такъв един омагьосан кръг - държавата да подпомага формирането на някакъв тип мислене, и на идеи, които пък после формират държавата...според мен, не може да се мине без самостоятелност на образованието, но наистина по темата съм силно неподготвена, не знам кое как трябва да бъде, и определено ми липсват просветителите от времето на Просвещението.:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:
Мнемозина написа:...

Нищо подобно не съм казала, но тъкмо хуманитарните науки изграждат отношението към света и обществото,
и се получава такъв един омагьосан кръг - държавата да подпомага формирането на някакъв тип мислене, и на идеи, които пък после формират държавата...според мен, не може да се мине без самостоятелност на образованието, но наистина по темата съм силно неподготвена, не знам кое как трябва да бъде, и определено ми липсват просветителите от времето на Просвещението.:lol:
Така е, да. Изграждат го и затова са и важни.
И затова е и толкова сложно всичкото това. И наистина трябва да е много ясно що е то държава и какви са нейните цели. Дали идеята й е да удържа някаква цялост и интегритет (въпреки всичко) или е някаква друга...

Липсват ти... и на мен ми липсват. Но не им е дошло още времето. :lol:
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

pocti_bezobidna написа: Може пък работещите в ТВ-то да спретнат една картофена нива
след като тази телевизия ражда само тикви... що не па да разнообразят биоразнообразието и с картофи :lol:
личи си кой е държавен служител
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
annonymus

Мнение от annonymus »

sandmaN написа:
pocti_bezobidna написа: Може пък работещите в ТВ-то да спретнат една картофена нива
след като тази телевизия ражда само тикви... що не па да разнообразят биоразнообразието и с картофи :lol:
личи си кой е държавен служител
По принцип БНТ-то не ражда само тикви.
Като навсякъде - има и некадърници, има и талантливи и отговорни хора.
Ако намекваш, че съм държавен служител - грешиш.
Един ден не съм бачкала на държавна работа в живота си за добро или лошо.
Щото като цяло напоследък като се разшумяха покрай бюджета, май,
ако нямаш много претенции е ОК - осигуровки на пълна заплата,
сигурно местенце, кинти за облекло и храна, допълнително възнаграждение през месец-два...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

pocti_bezobidna написа: Ако намекваш, че съм държавен служител - грешиш.
намеквам за държавните служители у държавната леле визия
щом са им толкУ ниски заплатите...щу дирят там а не идат на добро заплащане у частните?!
отговорите са 2
annonymus

Мнение от annonymus »

sandmaN написа:
pocti_bezobidna написа: Ако намекваш, че съм държавен служител - грешиш.
намеквам за държавните служители у държавната леле визия
щом са им толкУ ниски заплатите...щу дирят там а не идат на добро заплащане у частните?!
отговорите са 2
В някои частни мелачката е жестока, срещу малко повече пари.
Тука не е Холивуд, Мъжжжже, не е ни СНН, ни ББС, ни МТВ.
Тия у телевизиите не ринат кинти с лопати - ни в държавната, ни в частните.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

pocti_bezobidna написа: Тия у телевизиите не ринат кинти с лопати - ни в държавната, ни в частните.
предполагам работиш у лелевизията!? :roll:
или имаш гадже от там?!
или просто предполагаш
annonymus

Мнение от annonymus »

sandmaN написа:
pocti_bezobidna написа: Тия у телевизиите не ринат кинти с лопати - ни в държавната, ни в частните.
предполагам работиш у лелевизията!? :roll:
или имаш гадже от там?!
или просто предполагаш
Работя извън телевизията, но понякога си имаме взимане-даване с тях.
Както и с хора, които работят там.
Не всички са тикви и ако им се налага да тъкат на втори стан,
това не е щото са алчни, или искат да си запълнят почивното време с работа.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

pocti_bezobidna написа: Както и с хора, които работят там.
Не всички са тикви
виж как измести разговора към хората, които работят в институцията
а аз говорех за самата институция

п.п. може да помниш, може би не...когато разказвах колко му беше тъжно на милен цветков, като му разбиха гарсониерата и му взеха колелото и 10 лева оставени на етажерката в коридора
просто друго няма кво да му вземат
та не говоря за тиквите в самата телевизия и 10% процента дет има читави... /ако завъртим разговора за хората в институцията/
питам пак
ако толко им е зле и нископлатена работата що не идат другаде бре?!
на мен например ми се работи у лелевизията...вяра анкова, ани салич или айде и зарад девойките юкселчо :lol:
е да, ма неАм роднини там :rotfl24:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Да се махна ли от България, или най-после ще започна да се държа, като истински гражданин и ще поема последстията от действията си?
Не ми харесва формулировката на въпроса, няма го и моят отговор.

Какво значи "най-после да започна да се държа /запетая на странно място :roll:/ като истински гражданин"? Писах един пост и го изтрих. За това, че след много усилия се почувствах абсолютно безсилна да променя каквото и да било в държавата, затова, че не сме гражданско общество, защото гласът на гражданите не се чува - независимо дали е извисен по митинги или в ежедневието. Не съм сторила нищо лошо на държавата, плащала съм си съвестно сметките, данъците и т.н. Последствията от кои действия да поема?! "НАЙ-ПОСЛЕ" :twisted:
Пардон, Айвъне, нещо не разбирам.

Обвинението е към нас. Но не се чувствам виновна нито за това, което става в БГ, нито за това, че в момента ме няма там.
annonymus

Мнение от annonymus »

sandmaN написа: п.п. може да помниш, може би не...когато разказвах колко му беше тъжно на милен цветков, като му разбиха гарсониерата и му взеха колелото и 10 лева оставени на етажерката в коридора
просто друго няма кво да му вземат
Хич и не помня, ще да е било толкова отдавна това, може и да не съм била в клуба тогава.

Ми много от ТВ-тата отиват друго да работят, ма има и такива, дето остават - пак като навсякъде, по различни причини.
Не се пиртеснявай, предполагам пак няма да въведат таксата. :rotfl24:
като си помисля - това са едно 20 години опити да се обясни ква е тая такса и защо по-добре финансиране от такса, а не от бюджет, и никой не е успял. :rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Stranniche написа:...
хей, радвам се, че те виждам
привет от отсам океана
и успехи!
:cool:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

pocti_bezobidna написа: като си помисля - това са едно 20 години опити да се обясни ква е тая такса и защо по-добре финансиране от такса, а не от бюджет, и никой не е успял. :rotfl24:
ми мое ли да измислим и една такава задължителна таксичка...да речем 1 лев на година от цялото народонаселение..
тъй у клуба ми да капкат
щот нали и тая дейност общоблагородна
учат се едни хора на търпение, на уважение, на взаимопомощ, освен дето са и на природа
да не говорим за това дето научават наистина като съпромат, движение на флуидите, обработка на мателиалите, адхезия на лепилата, дизайнерство и цветово оформление, радиоелектроника и електрика, работа с разнообразни инструменти, компютърно чертане.... ай стига толкова :-)
забележи, че всичко, което е направено задължително е направено да се крадне!
или искаш да изброявам?!
annonymus

Мнение от annonymus »

sandmaN написа:
ми мое ли да измислим и една такава задължителна таксичка...да речем 1 лев на година от цялото народонаселение..
тъй у клуба ми да капкат
щот нали и тая дейност общоблагородна
учат се едни хора на търпение, на уважение, на взаимопомощ, освен дето са и на природа
да не говорим за това дето научават наистина като съпромат, движение на флуидите, обработка на мателиалите, адхезия на лепилата, дизайнерство и цветово оформление, радиоелектроника и електрика, работа с разнообразни инструменти, компютърно чертане.... ай стига толкова :-)
забележи, че всичко, което е направено задължително е направено да се крадне!
или искаш да изброявам?!
Кой кого на какво учи - нищо не разбрах.
Тва с краденето съвсем.
Карай.
Публикувай отговор