Непредставително проучване

Все същите
annonymus

Re: Непредставително проучване

Мнение от annonymus »

Ън написа:
latrevw написа:
pocti_bezobidna написа:
Примерно - детето ти са го приели в престижно учебно заведение в чужбина и наградата от формата (или заплащането, което получаваш като участник) ти решава проблема с таксите. Би ли си навила?
Въпроса е хипотетичен все пак, не те питам реално какво решение би взела.
за това всеки ще се навие, мисля. каквато и маймуна да ме изкарат или накарат да покажа най-големите си красоти, мисля, че този мотив е най-силния
"Детето" може и да поработва по малко. Аз как съм се издължал!
Има и други варианти- Големият ми племенник е в Англия. Теглил е заем, който ще изплаща след като завърши.
Ми ок, то ще се издържа, печалбата от риалитито ще покрие таксите.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
Ами имат общо, той и Мефистофел си е гледал бизнеса, по-отгоре погледнато, и е изкушавал разни Фаусти.

Добре де, то такива мотивации можеш да прочетеш, предполагам, при всичките представяния на бъдещи участници в тия неща. Ако ти трябва някаква събрана купчинка от мотиви.
А ако искаш да разбереш по-издълбоко, няма как да стане, ако питаш нас.
Представянията в сайтовете са малко или много пипнати от редактори и продуценти, така че да отговарят на темата на сезона и не ми вършат много добра работа.
Първо повърхностното, после дълбокото.

ПП. Повечето от мотивите (ровейки из БГ-мама) са ми много банални - аз съм по-добра, кви са тия, дето са ги избрали... :winkw: Скука...
Ами да, ама няма начин така да стигнеш до дълбокото. Тоест до някакви реални "благородни" мотиви на участниците. А и благородността е въпрос на гледащите очи, не на нещо друго...

Аз понеже продължавам да си мисля - най-мощният мотив би бил не за обучението на дете, а примерно за - пу, пу, да пази Господ - лечението на дете.
Но дали Мефистофеловците биха избрали такъв участник? И защо не биха го избрали? Би ли могъл един измъчен родител да направи шоу?
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа: Номерът е, че то не става така - просто да кажеш "от мен да мине, айде".
После трябва доволно и изобилно да се правиш на маймуна.

Имаше един виц някога - за приликата между трабанта и публичния дом - малко те е срам да влезеш, обаче пък вътре се чувстваш страхотно.
Е тук не е точно така. :lol:
няма проблем, образованието на децата ми е фикс идея - ще се правя на маймуна - аз съм над "тези неща", хич не ми пука
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Ън написа: "Детето" може и да поработва по малко. Аз как съм се издължал!
Има и други варианти- Големият ми племенник е в Англия. Теглил е заем, който ще изплаща след като завърши.
може бе, то най-вероятно и така ще стане, дай боже де

но не бих се двоумила, ако гарантирано ще изкарам парите за образованието му, това не изключва той пак да си работи
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа: Аз понеже продължавам да си мисля - най-мощният мотив би бил не за обучението на дете, а примерно за - пу, пу, да пази Господ - лечението на дете.
Но дали Мефистофеловците биха избрали такъв участник? И защо не биха го избрали? Би ли могъл един измъчен родител да направи шоу?

ееее, че те точно това търсят - трагедии

но в много гадна насока извъртя разговора
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:
Мнемозина написа: Номерът е, че то не става така - просто да кажеш "от мен да мине, айде".

Имаше един виц някога - за приликата между трабанта и публичния дом - малко те е срам да влезеш, обаче пък вътре се чувстваш страхотно.
няма проблем, образованието на децата ми е фикс идея - ще се правя на маймуна - аз съм над "тези неща", хич не ми пука
Не, не ме разбра.
Не става дума само дали ще искаш, а и дали го можеш наистина. Не ти, по принцип говоря. Ами ако изобщо нямаш способността да се правиш на маймуна и това е извън природата ти?
Тоест - дали мотивът може да накара някого да се превърне в нещо, което той изначално не е? Такива неща се питам.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:
Мнемозина написа: Аз понеже продължавам да си мисля - най-мощният мотив би бил не за обучението на дете, а примерно за - пу, пу, да пази Господ - лечението на дете.

ееее, че те точно това търсят - трагедии

но в много гадна насока извъртя разговора
Да, гадна е, и затова спирам.
Но във всички случаи мотивите на Мефистофеловците са ми по-любопитни. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
latrevw написа:

Не, не ме разбра.
Не става дума само дали ще искаш, а и дали го можеш наистина. Не ти, по принцип говоря. Ами ако изобщо нямаш способността да се правиш на маймуна и това е извън природата ти?
Тоест - дали мотивът може да накара някого да се превърне в нещо, което той изначално не е? Такива неща се питам.
не, не искам трагедии в никакъв случай!
Аман от трагедии и дълбоки драми - на всички им писна.

Мотивът може да те превърне в нещо, което изначално не си, определено, случва се всеки ден - променяме се малко или много в преследването на някоя цел. Само че не искам да свършват трагично нещата.
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Но във всички случаи мотивите на Мефистофеловците са ми по-любопитни. :lol:
Много плоски да ит кажа - пари, рейтинг, слава, налагане, желание да се усещаш манипулатор
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
не, не искам трагедии в никакъв случай!
Аман от трагедии и дълбоки драми - на всички им писна.

Мотивът може да те превърне в нещо, което изначално не си, определено, случва се всеки ден - променяме се малко или много в преследването на някоя цел. Само че не искам да свършват трагично нещата.

Ама ти роман ли ще пишеш? :lol:
Че се променяме, така е, но дали можем докрай да се променим?
pocti_bezobidna написа:
Много плоски да ит кажа - пари, рейтинг, слава, налагане, желание да се усещаш манипулатор
Не съм сигурна. И не изключвам възможността да са точно толкова плоски, колкото и на отсрещната страна. Тоест никак.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Че се променяме, така е, но дали можем докрай да се променим?
Можем, но се случва сравнително рядко.
Мнемозина написа: Не съм сигурна. И не изключвам възможността да са точно толкова плоски, колкото и на отсрещната страна. Тоест никак.
Абе зависи, най-вече от това на какво викаш "плоско" и "дълбоко".
Брадъра е сложна машина с тежка организация. За да може да върви нормално (и тупарев да не фалира) някма как да задълбава. не изключвам изключенията разбира се, ама като цяло...
Няма да пиша роман, поне засега :grin:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

pocti_bezobidna написа:Бихте ли участвали в риалити? От какъв тип (ББ, Деснинг старс, Сървайвър, нещо ново, формат, аккъвот ви се иска да има но няма)

Интересуват ме аргументите "за", не против.
какво може да ив мотивира да застанете пред камера и да разкриете себе си. :-)

ПП. Не правя кастинг, нито рАботя за Нико Тупарев.
правя непредставително (щото нямам необходимия брой респонденти) проучване
не бих участвала, нищо не може да ме мотивира
съжалявам, че не мога да ти помогна
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Брадъра е сложна машина с тежка организация. За да може да върви нормално (и тупарев да не фалира) някма как да задълбава. не изключвам изключенията разбира се, ама като цяло...
Няма да пиша роман, поне засега :grin:[/quote]

Ама не е честно за едните да търсиш индивидуални и уникални мотиви, пък другите да ги гледаш групово. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:Брадъра е сложна машина с тежка организация. За да може да върви нормално (и тупарев да не фалира) някма как да задълбава. не изключвам изключенията разбира се, ама като цяло...
Няма да пиша роман, поне засега :grin:
Ама не е честно за едните да търсиш индивидуални и уникални мотиви, пък другите да ги гледаш групово. :lol:[/quote]

Ама аз не търся уникални мотиви. Търся някакви сравнително реални (без драматургия, та да стане по-ефектно) мотиви. И изобщо не гледам на участници и организатори различно.
Тоест, искам да разбера би ли се навил някой да участва в риалити все едно избира работа. То си е работа малко или много. Преценява плюсовете и минусите и решава.

забрави.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:Бихте ли участвали в риалити? От какъв тип (ББ, Деснинг старс, Сървайвър, нещо ново, формат, аккъвот ви се иска да има но няма)

какво може да ив мотивира да застанете пред камера и да разкриете себе си. :-)

ПП. Не правя кастинг, нито рАботя за Нико Тупарев.
правя непредставително (щото нямам необходимия брой респонденти) проучване
Не бих. И според условията ти, поста ми трябва да свърши до тук.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

Мнемозина написа: най-мощният мотив би бил не за обучението на дете, а примерно за - пу, пу, да пази Господ - лечението на дете.
Преди време - 3-4 години - имаше статия за риалититата и пишеше, че докъде ще се стигне... ала бала... вече имало формат, в който участниците се състезават за трансплантация на орган. Явно не се разпространи този формат, обаче аз спрях да гледам Тв, отвратих се направо.
А за другия въпрос - иамаме едни приятели - участват където могат, за пари го правят, чисто и откровено. И дори не говорят за това като седнем на маса, тъй както не говорим за работа.
annonymus

Мнение от annonymus »

Fairy of the Flowers написа:
Мнемозина написа: най-мощният мотив би бил не за обучението на дете, а примерно за - пу, пу, да пази Господ - лечението на дете.
Преди време - 3-4 години - имаше статия за риалититата и пишеше, че докъде ще се стигне... ала бала... вече имало формат, в който участниците се състезават за трансплантация на орган. Явно не се разпространи този формат, обаче аз спрях да гледам Тв, отвратих се направо.
А за другия въпрос - иамаме едни приятели - участват където могат, за пари го правят, чисто и откровено. И дори не говорят за това като седнем на маса, тъй както не говорим за работа.
Това с трансплантацията беше тестер и беше в сезон на ББ в Холандия, ако се не лъжа. Продуцентите твърдяха, че са го направили, за да привлекат вниманието към проблема с трансплантациите, но не съм сигурна че е точно така.
Форматът Биг Брадър не е измислица на продуценти-злодеи, оригинала е на научен проект - Сфера.
Принципно погледнато - от Ендемол твърдят, че ако има риалити, в което трябва да се скача от самолет и има 10 парашута и 11 участника, ще се намерат предостатъчно доброволци.
КОйто има някакви задръжки, просто не работи за такъв тип предавания.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

pocti_bezobidna написа:
кинти:winkw:
може би и ... кинти
just perfect
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

latrevw написа:
Sweety написа: :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
не бе Вяра!
явно секса и него го правиш пред публика
много сте пък притеснителни, да не е престъпление секса или нещо дето другите не го правят. ууу, че пуритани ама
мое сме се събрали пуритани тука, ама с интерес чакаме да пуснеш някое видео с твое участие :blum:
минават ден, два, три...
и ни-що
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Публикувай отговор