Магистрали?
- Green Light
Re: Магистрали?
Кратък съм, пък не в кратките обяснения ми е силата. Предполагам че едно е да философствам за ползата от промените стоейки на съвсем друг кула, а съвсем друго да си в кулата където промените са факт. Мнемозина, аз честно казано, за себе си все още търся някакво оправдание за политическата система и демокрацията като управление. Всеки мой пост, или по- просто е да се мисли за писанието ми като размишление, чудене с почеставне на темето, е дали може да се намери безспорен аргумент за това че обещаното от някоя политическа сила ще бъде реализирано.Мнемозина написа:Добре де, реформа.
Честно казано към това "не могат да не провеждат реформи, ако дойдат на власт" съм малко умислена.
Защото те практически почти не можаха да ги проведат.
В моята област поне реформираното не заработи кой знае колко, но тяхната идея беше същата като на сегашните. Всъщност това, което става сега (практически колапс, да не кажа смърт) е резултат от тяхната реформа. И проблемът не е, че нещата се разбутаха, а че се разбутаха към задънената улица.
Ама аз пък точно за моята област не искам да се разпростирам и разобяснявам и затова не тръгва разговорът.
СДС е сбирщайн като всички останали от жадни за власт хора. Това че ще излъжат и няма да ги преизберат не работи като аргумент нито за тях, нито за никой. За какво им е преизбирането след 4 години гуш? С деца в английски колежи, палати и по някой парк в джоба, три четри гори и т.н. да те преизберат е по- скоро досада, отколкото цел. Така че основния принцип на демокрацията е партенка или приказка за малки деца. Вярвам че СДС са реформатори не защото са честни и почтени ами защото това е което ги държи заедно, това ги е събрало. Всеки от тях си прави планове свързани с реформите и ако(абсурдно, но ако) вземат властта натиска от партията да се осъщесвят промените ще бъде огромен. Както стана със здравната каса. Или НАТО. Нито му хареса на народа едното, нито па другото(дето си направихме от армията кръжок)
Тва си мисля. Има ли или няма механизъм и какъв е той? Намирам го по този начин. Ако и в това греша тогава ще трябва да се преориентирам към анархизма.
П.П. Честна дума ужасно ме е срам от дереджето на образованието ни и на здравеопазването. Хората които работят там за мен са феномен, който обяснява иначе необясними човешки качества или характеристики.
- Green Light
Priamry School (Начално училище) има 6 класа (year1 то year6) и синът ми сега е year4 и досега не е имал учебници в традиционния смисъл в който ние разбираме, няма и да има следващите две години. за secondary school питах един колега който синайт му сега е последната пета година Има ли Стиви учебници, носи ли ги в къщи а той ми вика \\\ъМи не знам, не съм му ровил в чаната\\\' Добре де, му викам, все те е питал за някоя задача по математика или физика! Е да, пита ме, ама аз му казвам първо да си погледне записките. Ахааа, значи така..по записки се учи тука, предствавям си го нещо като в университетите...shshtt написа:колко интересно!Sweety написа:едно важно уточнение
в английското училище (поне със сигурност за Primary)
Няма учебници!
Никакви! нито математика, нито english...има всякави помагала и тетрадки и учебници, и последня път като попитах учителката мохе ли да ми препоръча кой точно да купя, защото на нса ни трябват, тя каза, че просто не знае...
Хайде сега Гасподе, сметни колко държавни пари са спестени от издаване на учебници...
Не казвам дали това, че нямат е добре или зле, просто е факт и аз си задавам въпроса защо...
предплагам, че са решили да спестят да печатат нещо което и без това няма да се чете, затова всичко им се набива в главите-не знам как го правят, но става...
иначе четенето се насърчава много, чете се всеки ден в училището, всяко дете каквато книга си избере от тия дето са там по рафтовете
може би учебниците са в електронен вид, на училищен сайт или пък само в началното училище е така?
не мога да си представя да се учи без учебник:shocked: сериозно имам предвид
Значи училилищата разполагат с учебници, книги, помагала, text books, но техния избор и количество са малко случайни. Зависят от конкретния учител кой какво си е избрал и от това колко пари има училището да закупи...Брат му на моя колега е учител по математика и той изобщо не ползвал учебници, а подготвял всеки урок както той си знае, дават им разни листове разпечатани, карат ги да ровят в нета, записки и т.н.
По някои предмети има учебници и гии ползват в час, ако няма достатъчно бройки за всички деца, ги ползват по един на група...
Родителите дори не са помолени или насърчавани, камо ли да се задължават да купуват точно опредлени учебници...
P.С.
Как е синът ти? Харесва ли му в Кеймбридж?...или беше Охфорд?
Блажени са бедните духом
Ами аз защото не гледам...ако бях в БГ щях да го гледам ща не ща...Мнемозина написа:От утре започвам да го хваля. Заради теб, де, щото ако гледаш български новини, ще искаш обратното.Sweety написа:уффффф!
Колко още му остава на тоя Батко бойко бе?!
че вече малко взе да ми омръзва все да ревете от него?
...то и от следващия ще е същото..ние си знаеме, ама като е нов, поне около годинка някъде се държим прилично
Пък една приятелка и мъжът и си занесоха телевизора на вилата и сега нямат телевизор в софия...хитро, а?
Блажени са бедните духом
.
P.С.
Как е синът ти? Харесва ли му в Кеймбридж?...или беше Охфорд?[/quote]
хаха синът учи в Единбург - не го приеха в Оксфорд:bigsmile:
университета много му харесва,организацията и преподавателите като личности и отношението към студентите
и яко е залегнал над читанките - да видим какъв ще е резултата
но това с учебниците и при него е така - нещо по желание са, като допълнителни помагала
имат всички необходими материали на разположение в сайта и записки си правят също
но той все пак си купи 2 и много им се кефи
и там е криза
в годината в коята той кандидатства квотата за неговата специалност е била намалена от 120 на 80
а сега се обсъждало още намаляване и дори спиране на прием на чужденци
п.п. в Шотландия държавата плаща студентските такси
ако нещо се издъниш с успех или изпити - връщаш парите
п.п. а дъщерята е в Художествената академия и нещо не се чувства добре, подтисната е, дано е временно:(
P.С.
Как е синът ти? Харесва ли му в Кеймбридж?...или беше Охфорд?[/quote]
хаха синът учи в Единбург - не го приеха в Оксфорд:bigsmile:
университета много му харесва,организацията и преподавателите като личности и отношението към студентите
и яко е залегнал над читанките - да видим какъв ще е резултата
но това с учебниците и при него е така - нещо по желание са, като допълнителни помагала
имат всички необходими материали на разположение в сайта и записки си правят също
но той все пак си купи 2 и много им се кефи
и там е криза
в годината в коята той кандидатства квотата за неговата специалност е била намалена от 120 на 80
а сега се обсъждало още намаляване и дори спиране на прием на чужденци
п.п. в Шотландия държавата плаща студентските такси
ако нещо се издъниш с успех или изпити - връщаш парите
п.п. а дъщерята е в Художествената академия и нещо не се чувства добре, подтисната е, дано е временно:(
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Не - нищичко не ти разбрах!:lol:Sweety написа: сега нещо разбра ли ми?
Мин. фин. освен да разбърква с маг. пръчка и да разсипва с лъжичка има и още куп други дейности на главата.
Но да се върнем на темата - смея да твърдя, на базата на това което съм учил и чел, че "хазната" се пълни от данъци, а след това набраните средства в хазната се разпределят по направление чрез бюджет за изработването на който си има цял закон и процедура.
И когато от хазната(бюджета) се финансират магистрали, то средствата които остават за всички останали дейности намаляват. Намаляват още повечето когато има тарикати дето да заобикалят плащането на данъци, т.е. в хазната не постъпват планираните за събиране средства, съответно средствата не стигат и за разпределянето им в пълен размер според това което е заложено в бюджета.
А ти сега разбра ли ме?:lol:
- Глас в пустиня
Кръв! Трябва да се пусне кръв на тоя заспал народ, та да излезе от вцепенението в което е застинал.Green Light написа:...
Тва си мисля. Има ли или няма механизъм и какъв е той?...
Някаква жестока трагедия трябва да се случи, за да се задействат защитни, съпротивителни и градивни сили.
Не знам точно, честно казано.БоЕВ написа: Ще споделиш ли с какво точно те изненадах?:-)
Това с милицията най-вече ме учуди.
Panta rhei...
- Green Light
Не вярвам че решението трябва да се взема от народа. Нито по реформите, нито по никакъв държавнически въпрос. Най- важните неща, като например- в този или онзи именно момент, с толкова и толкова пари, с такива нужди, в такава и такава световна политическа обстановка, България социална политика ли да развива, либерална ли, каква, ние баш тогава не вземем да оставим решението в ръцете на тези които имат пипе и компетенция, ами питаме народа. Направо е брилянтна тая демокрация, страшна работа е.БоЕВ написа:Кръв! Трябва да се пусне кръв на тоя заспал народ, та да излезе от вцепенението в което е застинал.Green Light написа:...
Тва си мисля. Има ли или няма механизъм и какъв е той?...
Някаква жестока трагедия трябва да се случи, за да се задействат защитни, съпротивителни и градивни сили.
Сега ти казваш народа да се вдигне да почне да чупи и убива цигани, политици, ъъъ мутри или може би банкери или там кой каквото си мечтае, и ние да седнеме да го послушаме и да направим така както народа ни изкрещи.
Не знам какво да ти кажа.Green Light написа: Кратък съм, пък не в кратките обяснения ми е силата. Предполагам че едно е да философствам за ползата от промените стоейки на съвсем друг кула, а съвсем друго да си в кулата където промените са факт. Мнемозина, аз честно казано, за себе си все още търся някакво оправдание за политическата система и демокрацията като управление. Всеки мой пост, или по- просто е да се мисли за писанието ми като размишление, чудене с почеставне на темето, е дали може да се намери безспорен аргумент за това че обещаното от някоя политическа сила ще бъде реализирано.
СДС е сбирщайн като всички останали от жадни за власт хора. Това че ще излъжат и няма да ги преизберат не работи като аргумент нито за тях, нито за никой. За какво им е преизбирането след 4 години гуш? С деца в английски колежи, палати и по някой парк в джоба, три четри гори и т.н. да те преизберат е по- скоро досада, отколкото цел. Така че основния принцип на демокрацията е партенка или приказка за малки деца. Вярвам че СДС са реформатори не защото са честни и почтени ами защото това е което ги държи заедно, това ги е събрало. Всеки от тях си прави планове свързани с реформите и ако(абсурдно, но ако) вземат властта натиска от партията да се осъщесвят промените ще бъде огромен. Както стана със здравната каса. Или НАТО. Нито му хареса на народа едното, нито па другото(дето си направихме от армията кръжок)
Тва си мисля. Има ли или няма механизъм и какъв е той? Намирам го по този начин. Ако и в това греша тогава ще трябва да се преориентирам към анархизма.
П.П. Честна дума ужасно ме е срам от дереджето на образованието ни и на здравеопазването. Хората които работят там за мен са феномен, който обяснява иначе необясними човешки качества или характеристики.
Да, знам, че търсиш оправдание за демокрацията. Изглежда че тук, у нас това е нормално. И мен ме спохождат такива мисли.
Обаче има парадокс в нашата ситуация - това, към което се движим в момента, не ми изглежда като демокрация. И съм абсолютно неспособна да си представя какво ли ще се получи накрая.
ББ не е упорит и твърд умен тип, който да отстоява стратегия - какъвто при всичките му недостатъци беше Костов. И при всичките недостатъци на стратегията му, разбира се.
ББ се огъва, но това огъване е само привидно - и не от желание за диалог. Това ми се струва недобър знак.
В смисъл - ако няма да е демокрация, не може ли все пак там горе да е някой по-умен?
И по-уравновесен по възможност...
Обаче нашият народ не ги обича много умните. Имам си теория за непреизбирането на Костов тогава.
Та така.
А за хората от здравеопазването и образованието - каквото и да кажа, ще звучи нелепо в сегашния момент.
П.П. И изкуствата и съответно културата. Особено някои. Но тук темата е още по-идиотска.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Държавата за кого е - за народа или за N на брой костУмари с пипета?:bigsmile:Green Light написа:
Не вярвам че решението трябва да се взема от народа. Нито по реформите, нито по никакъв държавнически въпрос. Най- важните неща, като например- в този или онзи именно момент, с толкова и толкова пари, с такива нужди, в такава и такава световна политическа обстановка, България социална политика ли да развива, либерална ли, каква, ние баш тогава не вземем да оставим решението в ръцете на тези които имат пипе и компетенция, ами питаме народа...
Нали точно такова е положението в момента, всеки се пънка да "променя" каквото му падне по свой тертип както му е угодно без да го еня за народа.
Сбъркана ни е цялата политическа и партийна система или пък просто мен са ме учили грешно в курса по политология. Не е възможно една партия да генерира политики които да защитават интересите на всички слоеве от обществото. СДС като съюз беше много близо до това докато Бат Ваньо не го обезличи и превърна в някаква партийка - креатурка.
- Глас в пустиня
Мен можеш да ме изключиш.vyara написа:Бе тука всички сме експерти. По мрънкането.
Знаеш, че съм от малцината били ББ на избори. Знаеш и отношението ми към герберчетата от самото начало - убийствена критика до дупка и не смятам да спирам точно сега защото било станало модерно напоследък да се критикува и мрънкЯ.
Системата ни е многопартийна, бе, забрави ли вече?БоЕВ написа:
Държавата за кого е - за народа или за N на брой костУмари с пипета?:bigsmile:
Нали точно такова е положението в момента, всеки се пънка да "променя" каквото му падне по свой тертип както му е угодно без да го еня за народа.
Сбъркана ни е цялата политическа и партийна система или пък просто мен са ме учили грешно в курса по политология. Не е възможно една партия да генерира политики които да защитават интересите на всички слоеве от обществото. СДС като съюз беше много близо до това докато Бат Ваньо не го обезличи и превърна в някаква партийка - креатурка.
Куп партии си имаме с куп политики и защитават ли защитават със страшна сила всякакви интереси на слоеве.
Къде е сбърканото?
Panta rhei...
- Green Light
Така е. Не знам какво ще произлезе от цялата кардинална българска и световна промяна. Голяма мъгла е.БоЕВ написа:Държавата за кого е - за народа или за N на брой костУмари с пипета?:bigsmile:Green Light написа:
Не вярвам че решението трябва да се взема от народа. Нито по реформите, нито по никакъв държавнически въпрос. Най- важните неща, като например- в този или онзи именно момент, с толкова и толкова пари, с такива нужди, в такава и такава световна политическа обстановка, България социална политика ли да развива, либерална ли, каква, ние баш тогава не вземем да оставим решението в ръцете на тези които имат пипе и компетенция, ами питаме народа...
- Глас в пустиня
В "слоевете" явно!:lol:Мнемозина написа:...
Системата ни е многопартийна, бе, забрави ли вече?
Куп партии си имаме с куп политики и защитават ли защитават със страшна сила всякакви интереси на слоеве.
Къде е сбърканото?
И, да, права си - партии бол. Всяка от тях е с претенция, че "гласуваш ли и доверие", в миг ще тушира проблемите от миньор до професор в БАН. Така се пръкна и дойде на власт и недоразумението герб с ББ, а се оказа че в герб наистина има излишък, но не на енергия и идеи, а на дефицити от всякакво естество, та дори и умствени ако щеш.
Ти можеш ли да разпознаеш коя партия на кои "слоеве" от обществото разчита и каква порлитика провежда? Аз не мога! Е, освен ДПС, но те са лесно разпознаваеми - етнорелигиозносепаратистична орг.
- Глас в пустиня
На моменти се плаша, но само на моменти, защото силно вярвам, че народът ни разполага с достатъчно мъдрост и интелектуален потенциал за да се справи с проблемите. Просто ножът не е стигнал до кокал.Green Light написа: Така е. Не знам какво ще произлезе от цялата кардинална българска и световна промяна. Голяма мъгла е.
И в същото време:
Не знам, не знам...Бойко Борисов сам подкара служебното БМВ след инспекцията на "Люлин". На предното стъкло на возилото липсваха задължителните стикери за платена "Гражданска отговорност" и годишен технически преглед, а премиерът забрави да сложи предпазния си колан при потеглянето - три нарушения на закона за движение по пътищата.
О, абсурд да успея! Освен, разбира се, ако не става дума за онези "кръгове", за които се разбира няколко месеца след падането на съответната партия от власт.БоЕВ написа:
В "слоевете" явно!:lol:
И, да, права си - партии бол. Всяка от тях е с претенция, че "гласуваш ли и доверие", в миг ще тушира проблемите от миньор до професор в БАН. Така се пръкна и дойде на власт и недоразумението герб с ББ, а се оказа че в герб наистина има излишък, но не на енергия и идеи, а на дефицити от всякакво естество, та дори и умствени ако щеш.
Ти можеш ли да разпознаеш коя партия на кои "слоеве" от обществото разчита и каква порлитика провежда? Аз не мога! Е, освен ДПС, но те са лесно разпознаваеми - етнорелигиозносепаратистична орг.
Дано си прав в другия си постинг, онзи към Грийн. Обаче ако се гледат социологическите проучвания, народът май си харесва гербаджиите.
То пък де да знаех и кое е "народът".
Абе пълна каша е.
Panta rhei...
Gaspode написа:
И в същото време:
Не знам, не знам...Бойко Борисов сам подкара служебното БМВ след инспекцията на "Люлин". На предното стъкло на возилото липсваха задължителните стикери за платена "Гражданска отговорност" и годишен технически преглед, а премиерът забрави да сложи предпазния си колан при потеглянето - три нарушения на закона за движение по пътищата.
http://auto-press.net/Авто_глоб ... ada_Kalina
а някои знаят
just perfect
може и да не е гот щото судан е далече и един път годишно най-много да си дойдешsandmaN написа:не ми се ходиGreen Light написа: небето там също е красиво. Знаем че небето е твоята "страна"
пък и за много време отиваш
ама от друга страна какво като си в бг като не можеш да изведеш детето на разходка и да го почерпиш
или да се видиш с приятели и да пиеш 2-3 ракии в кръчма
все едно че си в судан:lol:
тъй че не го мисли
да се събуждаш сутрин без страх е супер голям кеф
мдаааМнемозина написа:Колкото по не ми се ходи някъде, толкова по-хубаво се оказва после там.
ето и на мен не ми се ходеше в затвора, а се оказа приятно място там - ТВ, Интернет, куп приятелки, почти никакви домакински задължения... че даже и си избиха зъбите две мацки заради мен... мечта
ела и ти
ей го де е сливен
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Така е то, въпросът е да попаднеш на хора.holi_day написа:мдаааМнемозина написа:Колкото по не ми се ходи някъде, толкова по-хубаво се оказва после там.
ето и на мен не ми се ходеше в затвора, а се оказа приятно място там - ТВ, Интернет, куп приятелки, почти никакви домакински задължения... че даже и си избиха зъбите две мацки заради мен... мечта
ела и ти
ей го де е сливен
Тюх, да му се не види, що не каза по-рано? Аз мислех, че си в Пловдив...
Panta rhei...
Отлив от броя на гласувалите от възхита към броя на гласувалите от съжаление - това ако сега се гласува за избора му.Неф написа:
Леле, сега гледам Господари на ефира как се подиграват с ББ в това негово прословуто вече интервю.
Ааа, забравих си мисълта
Ох, миличкия, вече го съжалих!
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
не съм доволен нито от здравеопазване нито от магистрали.
нито ми се пише за тва....
две счупени джанти и две срезани гуми преди седмица от магистралите а по преди и две погребения от здраеопазване.
кво да пиша...
нито ми се пише за тва....
две счупени джанти и две срезани гуми преди седмица от магистралите а по преди и две погребения от здраеопазване.
кво да пиша...
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
чакай малкоshshtt написа:може и да не е гот щото судан е далече и един път годишно най-много да си дойдешsandmaN написа:не ми се ходиGreen Light написа: небето там също е красиво. Знаем че небето е твоята "страна"
пък и за много време отиваш
ама от друга страна какво като си в бг като не можеш да изведеш детето на разходка и да го почерпиш
или да се видиш с приятели и да пиеш 2-3 ракии в кръчма
все едно че си в судан:lol:
тъй че не го мисли
да се събуждаш сутрин без страх е супер голям кеф
а детето? децата.. той ако замине няма да може да ги вижда, камо ли пък да ги води на разходка...
аз бих го псъветвала да не ходи, най-вече щото е Судан...първо трябва да се отиде за два дни поне и да се види мястото...
от друга страна е промяна, която може да му се отрази добре...ама той си знае най-добре..и колко е oпрял ножа до кокала
Блажени са бедните духом
това е най-големият проблемSweety написа: чакай малко
а детето? децата..
https://www.vbox7.com/play:4bf5ab97
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
бил съм за седмицаjazz написа:судан - мудан
проектирах сейфти апаратурата за разни лоадинг помпи за петролни продукти и самите петролни полета
заедно с един куп италианци
разни датчици за вредни, отровни и възпламеними газове "open patch" барабар с автоматиката дето управлява процесите
и ме изнасилиха да ида на авторски надзор
хартуум

нищо не видях де
и снимките не са мои
бяхме по е-бекта
истината е, че на никого или в редки изключения му трябват образовани кадри
еле па по-умни от шефа
/ако се случат такива де
/
народ от копачи-идеалните "проли"
Точат милиони от нулеви специалности
"София /КРОСС/ Милиони левове, инвестирани от държавата за обучение на висшисти, всяка година отиват на вятъра заради специалности, които не предлагат никаква реализация на възпитаниците си. Това показа справка на “Монитор“ в рейтинговата система на българските университети.
Близо 3000 са завършили или в момента следват в специалности, по които регистрите на НОИ не са засекли нито един започнал работа. Това показва рейтингът на професионалните направления във висшето образование, обявен от Министерството на образованието. Такива нулеви професионални направления са общо 18 в 8 родни университета. Данните в рейтинга са събрани от справка за последните 3 години в данните на НОИ и просветното министерство. Това на практика означава, че държавата е инвестирала милиони в кадри, които са
Сред кухите специалности е политически науки в Русенския университет “Ангел Кънчев“, където 46 преподаватели на трудов договор обучават 213 студенти. Нито един студент не е прокопсал и в химически и хранителни технологии на дунавския ВУЗ, сочат данните от рейтинговата система.
Пловдивският университет “Паисий Хилендарски“ пък се кани да произведе 91 специалисти в сферата на националната сигурност, въпреки че за последните 3 години реализацията по специалността е нулева.
Без реализирани кадри е и смятаната за перспективна специалност комуникации и компютърни науки в Бургаския университет “Асен Златаров“.
298 души следват туризъм в Аграрния университет в Пловдив, а в данните на НОИ не излиза нито един от дипломантите.
Професионалното направление “Хранителни технологии“ държи рекорда по ненужни кадри. Работа са си намерили само 7 на сто от завършилите Университета по хранителни технологии в Пловдив, а нулева е реализацията в Тракийския и Русенския университет. В невъзможна мисия се превръща и търсенето на позиция в направлението “Теория и управление на образованието“.
Над 90 са специалностите с под 10% реализация на завършилите кадри. Едва 6 на сто е индексът на реализация по специалността туризъм в най-престижния университет “Св. Климент Охридски“. 9 са професионалните направления, в които дори един от десет завършили не намира служба след завършване на Югозападния университет “Неофит Рилски“, показват данните от рейтинга на висшите училища."
а както казах по-горе, магистрали и въобще комуникации трябват на всеки един бизнес
почва се отнякъде
затова и търговете за обекти с национално значение не се строят от бг фирми
погледнете регистъра
дори и тея дето поръчват музиката за хорото знаят, че болшинството ни е "подизпълнителско" а бизнеса с мутробарок образУвание
еле па по-умни от шефа
/ако се случат такива де
народ от копачи-идеалните "проли"
Точат милиони от нулеви специалности
"София /КРОСС/ Милиони левове, инвестирани от държавата за обучение на висшисти, всяка година отиват на вятъра заради специалности, които не предлагат никаква реализация на възпитаниците си. Това показа справка на “Монитор“ в рейтинговата система на българските университети.
Близо 3000 са завършили или в момента следват в специалности, по които регистрите на НОИ не са засекли нито един започнал работа. Това показва рейтингът на професионалните направления във висшето образование, обявен от Министерството на образованието. Такива нулеви професионални направления са общо 18 в 8 родни университета. Данните в рейтинга са събрани от справка за последните 3 години в данните на НОИ и просветното министерство. Това на практика означава, че държавата е инвестирала милиони в кадри, които са
Сред кухите специалности е политически науки в Русенския университет “Ангел Кънчев“, където 46 преподаватели на трудов договор обучават 213 студенти. Нито един студент не е прокопсал и в химически и хранителни технологии на дунавския ВУЗ, сочат данните от рейтинговата система.
Пловдивският университет “Паисий Хилендарски“ пък се кани да произведе 91 специалисти в сферата на националната сигурност, въпреки че за последните 3 години реализацията по специалността е нулева.
Без реализирани кадри е и смятаната за перспективна специалност комуникации и компютърни науки в Бургаския университет “Асен Златаров“.
298 души следват туризъм в Аграрния университет в Пловдив, а в данните на НОИ не излиза нито един от дипломантите.
Професионалното направление “Хранителни технологии“ държи рекорда по ненужни кадри. Работа са си намерили само 7 на сто от завършилите Университета по хранителни технологии в Пловдив, а нулева е реализацията в Тракийския и Русенския университет. В невъзможна мисия се превръща и търсенето на позиция в направлението “Теория и управление на образованието“.
Над 90 са специалностите с под 10% реализация на завършилите кадри. Едва 6 на сто е индексът на реализация по специалността туризъм в най-престижния университет “Св. Климент Охридски“. 9 са професионалните направления, в които дори един от десет завършили не намира служба след завършване на Югозападния университет “Неофит Рилски“, показват данните от рейтинга на висшите училища."
а както казах по-горе, магистрали и въобще комуникации трябват на всеки един бизнес
почва се отнякъде
затова и търговете за обекти с национално значение не се строят от бг фирми
погледнете регистъра
дори и тея дето поръчват музиката за хорото знаят, че болшинството ни е "подизпълнителско" а бизнеса с мутробарок образУвание