И настана един нервен смях, едно търкаляне по пода....не е истина просто...pocti_bezobidna написа:Ойла-ла!БоЕВ написа:
Remmivs написа:имаш ли с какво
щото част от това което не искаш да повярваш е истина
това е капитализмът
уелкъм
ма ти наистина ме имаш за адски тъпа, щом си мислиш, че толко лесно можеш да ме подхлъзнеш
:rotfl24:
Емоционална тема
- Глас в пустиня
абе ти си най-достойния, най-мъжа, с най-верните приятели, дето те възприемат безрезервноБоЕВ написа:Ей, вие заминАхте ББ бе джанъм - и той така, мине се не мине и току вземе да се извинява за поведението я на министри я на депутати.Green Light написа:....
Съжалявам ако те е обидил.
Мойте приятели никога не ме карат да се извинявам вместо тях!
Можеш да се извиниш от името на някое невръстно дете което не осъзнава какво върши или пък за действията на някой невменяем.
четеш както ти е удобно, извърташ, винаги си буквален, с изключение на случаите, когато псуваш - тогава било майтап.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Ами нормално е да е така, скандалите привличат внимание,holi_day написа: Амаранта, не съм подмятала нищо лично по твой адрес, дори не съм си помислила конкретно за някого
ти си вярвай в каквото искаш
имах предвид, че като стане скандал посещаемостта бързо нараства
пишат трима, четат 15
това е
който, както ще да го тълкува
даже някои го използват за да правят пари от това, има "знаменитости", които това само работят, кое точно тук те учудва. Това е нещо, присъщо на човешката природа, както човек го заболява, когато се удари, огладнява, ядосва се и т.н.
Предположих, че не си имала предвид точно мен, но репликата ти ме накара да се замисля, че може би не е честно така - да чета без да пиша, и ето на - метнАх се и аз у темата.
- Глас в пустиня
Ми такъв съм - мъжкар - какво да направя?!:-) Ако си вържа черна панделка отпред и се отпуша отзад има ли шанс да ме харесаш? Или па дай да избием мъжкарите, та да може льольовците да се почувстват мъже!:lol:latrevw написа:абе ти си най-достойния, най-мъжа, с най-верните приятели, дето те възприемат безрезервноБоЕВ написа:Ей, вие заминАхте ББ бе джанъм - и той така, мине се не мине и току вземе да се извинява за поведението я на министри я на депутати.Green Light написа:....
Съжалявам ако те е обидил.
Мойте приятели никога не ме карат да се извинявам вместо тях!
Можеш да се извиниш от името на някое невръстно дете което не осъзнава какво върши или пък за действията на някой невменяем.
четеш както ти е удобно, извърташ, винаги си буквален, с изключение на случаите, когато псуваш - тогава било майтап.
Стига простотии бе Лат!:-)
И не се опитвай да създаваш митове за моето псуване, щото досега на никого от клуба не съм казал: "Да ти еба майката курворляк долен"(цитирам по памет твой любимец) - Че изпадаш в положението на докторката която твърдеше, че горния цитата било колорит на изказа, а когато аз кажа "задник" било супер гадно, мръсно и обидно.
Ясен ли съм?:-)
Не е в това проблема. И утре да се видим, пак можем да седнем на една маса и да говорим. За мен проблем няма. И аз си те знам какъв си. Свикнал съм, приел съм те такъв. А чак пък, че ще те помня винагиELBI написа:
не бе, той просто иска да ти махне пердето, че много пъти ти само мен виждаш и нищо друго... Аз само да бях заяждащия се, с мед да ме намажеш. Ти имаш стрес от мен и ме помниш и винаги ще ме помниш, ще ме ядеш, ще си настроен зле към мен (на писане - на живо беше ОК) и това си е ОК. Нито ще ти се сърдя, нито ще пиша нещо по въпроса. Това са си процеси вътре в теб, които нито мога да променя, нито имам желание. Тук да цъфне Хитлер или друг, пак аз ще съм най-кофтия за теб. Свидетел съм бил на простотии и гадости, които ти премълчаваш съзнателно, само и само да ми се нахвърлиш или засегнеш. Ама това си си ти и аз съм си те приел така и такъв и не обръщам внимание. И най-често не чета и толкоз. Много просто. Боев също не го чета напоследък - в началото имаше по някое интересно нещичко, но от един момент грубото ми изопачаване, направо явно лъгане в един спор посочи, че той никога няма да може да бъде събеседник или с нещо интересен, освен с някоя друга изкарана снимка или цитат от мрежата, който всеки може да го намери - няма мисли, няма разсъждения, няма неортодоксалност, няма куп неща, но и в това няма нищо лошо. Различните никой не ги кара да стават еднакви. Ей, пак се отплеснах, а влязох тук по съвсем друга причина. Не знам що си изкарал тема специално за мен
Проблемът между теб и мен е, че има думички, които се учат в първите седем години от живота. Такива думички са "извинявай", "съжалявам", "прощавай"и т.н. За съжаление, тези думички не присъстват в твоя речник. Мислиш се за голяма работа, но ето, казвам ти- в междуличностните отношения си на примитивно ниво, много има да учиш.
А аз по принцип съм добър човек и умея да прощавам. Простих и на теб, че без каквато и да е смислена причина ме тормозеше с подмятанията си повече от половин година. Не само, че ти бях простил, но ти дадох и възможност, втори шанс. Но поради бедния ти речник (беден от към тези думички, които ти изброих) ти този втори шанс го пропиля. Мда...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Аз пък ще го кажа в прав текст- Амаранта, ти си една от сеирджийките. Може един месец да не пишеш, ама А се появи някоя пикантна темичка и веднага си цъфнала тук. После се фръцкаш и пак изчезваш. Мдаааа. Аман от сеирджии като теб!holi_day написа:Амаранта, не съм подмятала нищо лично по твой адрес, дори не съм си помислила конкретно за някогоАмаранта написа:Точно така. Обикновено тия, които са по-склонни да се заяждат, първи нападат и при най-лекия намек. И са най-непримирими, и твърдоглави, и най-много държат точно пъ с тях всички да се съобразяват. Темперамент, възпитание, .... и т.н.ELBI написа:Сега тук дали мнозина случайно не забелязаха подмятането към теб от холи, за воайорството? Ами, не са... ама друг път
Това не е подмятане, казвам си го в прав текст.
ти си вярвай в каквото искаш
имах предвид, че като стане скандал посещаемостта бързо нараства
пишат трима, четат 15
това е
който, както ще да го тълкува
П.П. Абе, ти нямаше ли си друг любим форум?!!

- Глас в пустиня
И аз не го разбрах това!:roll:Мнемозина написа:Аз пък тебе искам да те видя сам у трамвая.БоЕВ написа: ...
Не разбирам и мерака да ме вкарате в някакъв филм - ти искаш да ме видиш в някакъв трамвай едва ли не в ролята на Серго от предизборния клип, а па Вяра явно си ме представя като покемон дето громи противниците си с искри от отчите и гръмотевици от задника. Баси! А всичко което исках беше тези дето не ме харесват и съм им неприятен да ме игнорират, да ме оставят да си пълня тъпите и наивни теми с постове и там квот доде - да ама не.
Както и да е! Сега съм ларж - сигурно е от близостта на луната. Та за тва докът не съм размисли шти метна едни джамове и на тебе, ей така...за разнообразие.

Айде лека от мене!
- snowprincess
Елби непрекъснато казва - мразя лошите хора, дистанцирам се от негативните енергии, неприятни са ми комплексарите, лъжците, двуличните... и много хора се припознават в думите му (а той, както и всеки може да изрече същите неща, без да визира никого).Green Light написа: Добре, де. Какви са ако не са предубедени? Изобщо не разбирам. Аз не съм предубеден. Ето, честно, опитвам се да направя някакъв анализ.
Додю Додев съм го виждал повече пъти от Елби. Я десет пъти сме се срещнали тримата аз Ремиус и Елби, я не.
Готин, положителен човек, винаги предпочита да се усмихне вместо да се намръщи. Това е за мене Елби и такива маймуни предпочитам да са ми на масата. Ако това е което ме прави субективен, така да е.
Страя се да съм обективен, знам че не мога обаче се старая. Ън казва че Елби подхвъля и намеква и че е заяжда. За какво? Задето говорим за цветенца и пеперудки ли? Или защото Боев нарича Ани Салич и Юксел Къдриев метреса ли беше и вече не знам какво?
Ами така говори тоя човек, просто така си говори. Не може да се оперира от това защото дразнел.
Къде бъркам, бе?
Много го обичам и ми е приятел, но на моменти наистина изглежда, че прави подмятания, които да стигнат до определени хора и да ги засегне нарочно. Предполагам, че ако каже, че мрази негрите, ще се окаже, че в клуба има негри.
Ти и аз защо не се засягаме от тези думи, защото не сме такива или защото мислим, че не се отнасят до нас?

- Света вода ненапита
чакай... пропускаш и моментите, когато Амаранта ПРАВИ интригата...Ън написа: Аз пък ще го кажа в прав текст- Амаранта, ти си една от сеирджийките. Може един месец да не пишеш, ама А се появи някоя пикантна темичка и веднага си цъфнала тук. После се фръцкаш и пак изчезваш. Мдаааа. Аман от сеирджии като теб!
инак, в останалата част си напълно прав...
Виж подводницата!
Не бе, какъв Серго пък ти.БоЕВ написа: И аз не го разбрах това!:roll:
Не разбирам и мерака да ме вкарате в някакъв филм - ти искаш да ме видиш в някакъв трамвай едва ли не в ролята на Серго от предизборния клип, а па Вяра явно си ме представя като покемон дето громи противниците си с искри от отчите и гръмотевици от задника. Баси! А всичко което исках беше тези дето не ме харесват и съм им неприятен да ме игнорират, да ме оставят да си пълня тъпите и наивни теми с постове и там квот доде - да ама не.
Както и да е! Сега съм ларж - сигурно е от близостта на луната. Та за тва докът не съм размисли шти метна едни джамове и на тебе, ей така...за разнообразие.
Айде лека от мене!
За шопа говорех, дето и сам да бъдел у трамвая, пак щял да блъска.
Та и теб така - искам да те видя ако си сам в трамвая, срещу кого ще воюваш.
Благодаря! Чудни са джамовете...
Panta rhei...
Не изглежда, а си е точно така. Съвсем целенасочено и умишлено. Има си схема даже- Семи си направи труда да я опише. Жалка картинка. Недостойно и жалко. ЕЛБИ ми е напълно ясен, няма нужда да го защитаваш. И още нещо- само силните хора, могат да се извинят, когато са постъпили зле. А ЕЛБИ е слаб.snowprincess написа:
Много го обичам и ми е приятел, но на моменти наистина изглежда, че прави подмятания, които да стигнат до определени хора и да ги засегне нарочно.
Елементарно, Уотсън- никога не сте били обект на подмятанията му.snowprincess написа:Ти и аз защо не се засягаме от тези думи, защото не сме такива или защото мислим, че не се отнасят до нас?

- snowprincess
а ти не се припознавай в думите му, не можеш да бъдеш сигурен, че всеки път теб те споменаваЪн написа:Не изглежда, а си е точно така. Съвсем целенасочено и умишлено. Има си схема даже- Семи си направи труда да я опише. Жалка картинка. Недостойно и жалко. ЕЛБИ ми е напълно ясен, няма нужда да го защитаваш. И още нещо- само силните хора, могат да се извинят, когато са постъпили зле. А ЕЛБИ е слаб.snowprincess написа:
Много го обичам и ми е приятел, но на моменти наистина изглежда, че прави подмятания, които да стигнат до определени хора и да ги засегне нарочно.
Елементарно, Уотсън- никога не сте били обект на подмятанията му.snowprincess написа:Ти и аз защо не се засягаме от тези думи, защото не сме такива или защото мислим, че не се отнасят до нас?
може да си бае някакви негови си мантри против зло и уроки
като го прочетеш и си кажи - "не пише за мен, той отрича и се дистанцира от лошия Елби в себе си, не иска да знае дори за него, камо ли да го приеме", и не се обиждай
да се обидиш или не - е твой избор
как ще ти е по-лесно?
не го защитавам
всеки е правил някакви подмятания, всеки се е припознавал в други, и всеки живее с мисълта, че другия му дължи извинение
a всичко започва от грешна интерпретация на мислите на другия
и изглежда като тенис на маса, топчето ту е от едната страна на масата, ту от другата

- Глас в пустиня
Изпаднала си в лека заблуда.Мнемозина написа:
Не бе, какъв Серго пък ти.
...
Нямам нищо общо с шопите, нито с мурафетите им, нито с инатите им, нито с позите им, нито с чалъмите им.
Аз съм <Торлак>
Торлаците са етнографска група, може би 20-25 хиляди души, които живеят в Северозападна България - селата в Белоградчишко, Берковско и Чипровско. Има доста версии за произхода им. Едни учени ги определят като наследници на траките и твърдят, че "торлак" е превод на славянски на тракийското име трибали. Други свързват етнонима с тракийската дако-мизийска дума за кула, крепост - турла. Трети ги смятат за потомци на прабългарски воини.
Торлаците са планинци - горди, свободолюбиви и непокорни. Някога са били и малко диви и необуздани - с нож и пищов в пояса и буен черен перчем. Като такива са описани и в първия тълковен речник на Найден Геров. Не случайно в този край избухва първата буна срещу турците - въстанието на Константин и Фружин. Пак тук е и последното преди Априлското - въстанието от лето 1850-о.
Момчета, в какви филми сте се вкарАли....не е за вярване.Додю Додев написа:чакай... пропускаш и моментите, когато Амаранта ПРАВИ интригата...Ън написа: Аз пък ще го кажа в прав текст- Амаранта, ти си една от сеирджийките. Може един месец да не пишеш, ама А се появи някоя пикантна темичка и веднага си цъфнала тук. После се фръцкаш и пак изчезваш. Мдаааа. Аман от сеирджии като теб!
Да де, все същото. За характер ти говоря, не за наличие на трамваи.БоЕВ написа:Изпаднала си в лека заблуда.Мнемозина написа:
Не бе, какъв Серго пък ти.
...
Нямам нищо общо с шопите, нито с мурафетите им, нито с инатите им, нито с позите им, нито с чалъмите им.
Аз съм <Торлак>
Торлаците са етнографска група, може би 20-25 хиляди души, които живеят в Северозападна България - селата в Белоградчишко, Берковско и Чипровско. Има доста версии за произхода им. Едни учени ги определят като наследници на траките и твърдят, че "торлак" е превод на славянски на тракийското име трибали. Други свързват етнонима с тракийската дако-мизийска дума за кула, крепост - турла. Трети ги смятат за потомци на прабългарски воини.
Торлаците са планинци - горди, свободолюбиви и непокорни. Някога са били и малко диви и необуздани - с нож и пищов в пояса и буен черен перчем. Като такива са описани и в първия тълковен речник на Найден Геров. Не случайно в този край избухва първата буна срещу турците - въстанието на Константин и Фружин. Пак тук е и последното преди Априлското - въстанието от лето 1850-о.
Panta rhei...
- snowprincess
да им кажа нещо на дваматаАмаранта написа:Момчета, в какви филми сте се вкарАли....не е за вярване.Додю Додев написа:чакай... пропускаш и моментите, когато Амаранта ПРАВИ интригата...Ън написа: Аз пък ще го кажа в прав текст- Амаранта, ти си една от сеирджийките. Може един месец да не пишеш, ама А се появи някоя пикантна темичка и веднага си цъфнала тук. После се фръцкаш и пак изчезваш. Мдаааа. Аман от сеирджии като теб!
Според един от създателите на хуманистичната психология Джордж Кели: „Хората не винаги могат да променят събитията, но винаги могат да променят интерпретацията си за тях... Това ни дава възможността да променяме значението на извършената постъпка, което ни води до различни варианти на по-нататъшните ни действия.”
Субективната (илюзорна) реалност е основната причина, поради която споровете не достигат никакъв смислен край. Всяка от спорещите страни просто е „забравила” или интерпретира в собствена изгода спомените за отминалите събития. Това подържа илюзията за правота и прави невъзможно приключването на спора. Освен това желанието и/или несъзнаваните мотиви често са доминантни при определяне както на информацията постъпваща от сетивните системи, така и на интерпретацията на данните, което трябва да ни накара да му хвърляме голямо мислене, всеки следващ път, когато се втурнем да определяме кой е прав и кой е крив, каква е била истината и каква цел, действително преследваме със спора, скандала или просто обикновения разговор.

- Глас в пустиня
Мислех да пусна едно по-обстойно обяснение и за Пази боже сляпо да прогледа, с което визирах Боев, разбира се и продължавам да го визирам, да кажа за Ън и неговите комплекси, както и че от доста време не съм подмятал нищо за него (даже нарочно и до момента се въздържам да пиша думата комплексар за Боев, щото той си е такъв - полуобразовано селско момченце, което след прочитане на 50 неща по интернет е решил, че е супер патриот и знае всичко, но все се опасявах Ън да не го помисли за себе си), но той хич не го разбра и си се върна на старата си злоба и непростени неща, но тези неща всеки си ги решава за себе си - за мен той е затворена глава в подмятанията и жалко, че не го видя (но и това не мога да го променя), щях да напиша не малко неща за простотиите на Елинида, за нейните пиянски изцепки и многомесечните си заплахи и изнудвания към мен, които в края на краищата се оказа, че са били реализирани тук (е и?), но без да го видя, за причините на отношението на Семи, за пари, за отминали лиазони, за колко много неща, но ... за щастие неделя ми бе доста заета, а и 2 разговора с клубари (вкл и този постинг, принцесо) поне за момента ме отказаха. Поне за момента. Щеше да има още хляб и зрелища, нецензурирани версии и без намеци.
Освен всичко друго, в такива моменти наистина си проличават и хората. Кой какъв е. Имал съм остри подмятания и към Рем, и към Грийн, към Мъж (сетих се за него, във връзка с хленченето на една ...), да не говорим за Кента, но те са си пичове и или не им пука, или ми връщат готина топка със сходни подмятания. Така бе в казармата - мъжете си проличават в началото, а другите ... така ми бе казал един стар войник, след като се бе наложило да свършим куп излишни и тъпи неща, но ... както и да е. Аз съм от по-старата генерация, дето си изкарах 2 яки години с трудности и лишения ... и това си беше. Та - даже да допуснем, че толкова много неща са и от / поради мен, очевидно е и другата страна. Крехки, нежни, лесно нараними душици. Ама пък ей го - Ън - тотално съм спрял спрямо него да помятам, а той е най-активния като гледам от тази тема. не че и тук всичко му чета, но видях доста неща и ме впечатли като ярост, злоба и непримиримост. Е - той си знае себе си.
Освен всичко друго, в такива моменти наистина си проличават и хората. Кой какъв е. Имал съм остри подмятания и към Рем, и към Грийн, към Мъж (сетих се за него, във връзка с хленченето на една ...), да не говорим за Кента, но те са си пичове и или не им пука, или ми връщат готина топка със сходни подмятания. Така бе в казармата - мъжете си проличават в началото, а другите ... така ми бе казал един стар войник, след като се бе наложило да свършим куп излишни и тъпи неща, но ... както и да е. Аз съм от по-старата генерация, дето си изкарах 2 яки години с трудности и лишения ... и това си беше. Та - даже да допуснем, че толкова много неща са и от / поради мен, очевидно е и другата страна. Крехки, нежни, лесно нараними душици. Ама пък ей го - Ън - тотално съм спрял спрямо него да помятам, а той е най-активния като гледам от тази тема. не че и тук всичко му чета, но видях доста неща и ме впечатли като ярост, злоба и непримиримост. Е - той си знае себе си.
snowprincess написа:Елби непрекъснато казва - мразя лошите хора, дистанцирам се от негативните енергии, неприятни са ми комплексарите, лъжците, двуличните... и много хора се припознават в думите му (а той, както и всеки може да изрече същите неща, без да визира никого).Green Light написа: Добре, де. Какви са ако не са предубедени? Изобщо не разбирам. Аз не съм предубеден. Ето, честно, опитвам се да направя някакъв анализ.
Додю Додев съм го виждал повече пъти от Елби. Я десет пъти сме се срещнали тримата аз Ремиус и Елби, я не.
Готин, положителен човек, винаги предпочита да се усмихне вместо да се намръщи. Това е за мене Елби и такива маймуни предпочитам да са ми на масата. Ако това е което ме прави субективен, така да е.
Страя се да съм обективен, знам че не мога обаче се старая. Ън казва че Елби подхвъля и намеква и че е заяжда. За какво? Задето говорим за цветенца и пеперудки ли? Или защото Боев нарича Ани Салич и Юксел Къдриев метреса ли беше и вече не знам какво?
Ами така говори тоя човек, просто така си говори. Не може да се оперира от това защото дразнел.
Къде бъркам, бе?
Много го обичам и ми е приятел, но на моменти наистина изглежда, че прави подмятания, които да стигнат до определени хора и да ги засегне нарочно. Предполагам, че ако каже, че мрази негрите, ще се окаже, че в клуба има негри.
Ти и аз защо не се засягаме от тези думи, защото не сме такива или защото мислим, че не се отнасят до нас?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Принцесо, и Господ да слезе, не може да го убеди в противното. За себе си - не очаквам от никого (нито съм очаквал) извинение, че ми е подмятал. Ако се бях зачел по-подробно в написаното от Семи, щях да се гръмна, или да тръгна да и отвръщам, но тези неща са си вътре в нея и ги знам от доста време, поради и което (и по други причини) пердетата паднаха между нас. Това е.
Ън няма да се промени - нито в политическите си възгледи и пристрастия, нито в емоционалните си такива, нито в непрощаване към баща му и това преследващо го нещо цял живот, нито в останалите неща. Е и? Радвам му се на хубавите картини и това си е. Негативното и това, което ме отблъсква не го гледам, не го чета, не го мисля и никак не мога да кажа, че ми е зле от това. Ако знаеш колко пъти ми се е искало да му кажа, че прекалява и той с интерпретациите и се вижда къде ли не, където изобщо не съм го визирал него - това даже още беше навремето, а сега напоследък - пък съвсем. Айде, стига по това.
Ън няма да се промени - нито в политическите си възгледи и пристрастия, нито в емоционалните си такива, нито в непрощаване към баща му и това преследващо го нещо цял живот, нито в останалите неща. Е и? Радвам му се на хубавите картини и това си е. Негативното и това, което ме отблъсква не го гледам, не го чета, не го мисля и никак не мога да кажа, че ми е зле от това. Ако знаеш колко пъти ми се е искало да му кажа, че прекалява и той с интерпретациите и се вижда къде ли не, където изобщо не съм го визирал него - това даже още беше навремето, а сега напоследък - пък съвсем. Айде, стига по това.
snowprincess написа:как ще ти е по-лесно?
не го защитавам
всеки е правил някакви подмятания, всеки се е припознавал в други, и всеки живее с мисълта, че другия му дължи извинение
и изглежда като тенис на маса, топчето ту е от едната страна на масата, ту от другата
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ELBI написа:Принцесо, и Господ да слезе, не може да го убеди в противното. За себе си - не очаквам от никого (нито съм очаквал) извинение, че ми е подмятал. Ако се бях зачел по-подробно в написаното от Семи, щях да се гръмна, или да тръгна да и отвръщам, но тези неща са си вътре в нея и ги знам от доста време, поради и което (и по други причини) пердетата паднаха между нас. Това е.
snowprincess написа:как ще ти е по-лесно?
не го защитавам
Или виж как от репликата ЕЛБИ подмята, вместо да каже на човека директно нещата как си направи изводи за цялата злоба, която се лее върху теб.
Или примерно сравни аз какво съм писала за теб и ти какво бълваш по мой адрес.
Това е разликата между нас.
Последно промяна от Semiramis на 21.03.11, 12:44, променено общо 1 път.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
- Глас в пустиня
Мерси за поста!ELBI написа:Мислех да пусна едно по-обстойно обяснение и за Пази боже сляпо да прогледа, с което визирах Боев, разбира се и продължавам да го визирам, да кажа за Ън и неговите комплекси, както и че от доста време не съм подмятал нищо за него (даже нарочно и до момента се въздържам да пиша думата комплексар за Боев, щото той си е такъв - полуобразовано селско момченце, което след прочитане на 50 неща по интернет е решил, че е супер патриот и знае всичко, но все се опасявах Ън да не го помисли за себе си), но той хич не го разбра и си се върна на старата си злоба и непростени неща, но тези неща всеки си ги решава за себе си - за мен той е затворена глава в подмятанията и жалко, че не го видя (но и това не мога да го променя), щях да напиша не малко неща за простотиите на Елинида, за нейните пиянски изцепки и многомесечните си заплахи и изнудвания към мен, които в края на краищата се оказа, че са били реализирани тук (е и?), но без да го видя, за причините на отношението на Семи, за пари, за отминали лиазони, за колко много неща, но ... за щастие неделя ми бе доста заета, а и 2 разговора с клубари (вкл и този постинг, принцесо) поне за момента ме отказаха. Поне за момента. Щеше да има още хляб и зрелища, нецензурирани версии и без намеци.
snowprincess написа:Елби непрекъснато казва - мразя лошите хора, дистанцирам се от негативните енергии, неприятни са ми комплексарите, лъжците, двуличните... и много хора се припознават в думите му (а той, както и всеки може да изрече същите неща, без да визира никого).Green Light написа: Добре, де. Какви са ако не са предубедени? Изобщо не разбирам. Аз не съм предубеден. Ето, честно, опитвам се да направя някакъв анализ.
Къде бъркам, бе?
Хайде сега да ги видим тия дето твърдяха, че така си говориш и не си имал нищо лошо на ум - сиреч - да уязвиш, обидиш, злепоставиш, като ти си го казваш в прав текст, че целта ти е било точно това.
На това му се вика да насадиш някого на пачи яйца - или както по-нагоре ти казаха директно, че правиш лоша услуга на приятелите си. Ама това ти няма как да го разбереш, защото си комплексирана и дребна душица за която е важно да е отгоре във всяка ситуация.
пп И в оня тема дето се разсърди и започна простотиите ти беше тоя дето вадеше "източници" от интернет и претендираше за достоверност - засегна се защото се оказа, че си неподготвен, не знаещ и от там всичко останало, та до тоя пост в тая тема.
Бъди здрав и си живей в заблудите!:-)
ЕЛБИ, дай тъ цунъ по плешивата главица

И ти си ми ясен като бял ден. Никога по гръб няма да паднеш и все ще се стремиш да се измъкнеш.
Знам, че си спрял с подмятанията към мен отдавна. Ама не се и извини , за това че толкова време ми пилеше нервичките без причина. А сега подмятанията ти са към БоЕВ и това е твоят начин на действие, това е което ме вбесява принципно- начинът ти да уязвиш другия и без обидни думи да го обидиш. Аз недостатъците си ги знам, но тук БоЕВ, АЗ, Семи, Холи, дори Мнемо, Лат и Сноу ти казваме, че е недостойно за уважаващ себе си човек да ползва такива жалки методи. БоЕВ може да ти тегли една майна, да те нарече какъв ли не и пак е по- достойно от това, което ти правиш. Просто спри да го правиш и това е. Погледни веднъж критично и към себе си, не само към останалите.
Аре, лек ден.
И ти си ми ясен като бял ден. Никога по гръб няма да паднеш и все ще се стремиш да се измъкнеш.
Аре, лек ден.

Моля. Сега кат си толкоз тарикат, да ти обясня подробно. След като ти излъга пред всички, че съм писал, че е нямало насилствено преминаване в исляма и те предизвиках да покажеш къде го твърдя това, ти млъкна. После имаше наглостта да обсъждаш как един учен, щото бил грък не бил читав за източник (цитирам по памет). После пък арогантността ти мина в цитиране на български източници, които са спонсорирани и подкрепяни от фондации и организации, водени от един националист - лекар по паразити и чернодробни заболявания (пак по памет цитирам) и очевидно в графата нацинализъм. А относно незнанието - ужасно арогантно и нелепо е да наричаш В. Мутафчиева, която е един от най-видните ни османисти с десетки, ако не и стотици публикации по темата незнаеща по въпроса (щото нея цитирах относно единствения източник ... свързано с М. Драгинов). За жалост жената почина и няма как да я питам защо е написала това, но пък за щастие намерих и разбрах историята и около летописа му, около Беловската хроника и Баткунския летопис - де факто 3 уж различни източника за едно и също, непотвърдено от други извори събитие. Да не говорим, че наистина хрониката и летописа са доста по-постни. Но това е друга тема. Все пак държа да отбележа, че за тях не бях чел, беше ми интересно и си допълних знанията (макар че това не е нито съществено, нито променя каквото и да е), особено защото намерих и прочетох цялата статия на И Тодоров за М. Драгинов, която е просто блестяща. Допускам, че В. Мутафчиева е разглеждала Б. хроника и Б. летопис като прекалено противоречиви и недоказващи нещо особено, но това е една чисто моя си спекулация и не бих искал, нито си бих позволил да говоря от нейно име (лека и пръст).
Основното си остава, че си недоучен, недочел, с липса на възможности да ползваш чужди източници, а и се съмнявам, че в библиотеката ти има кой знае колко книги по тази тема и тази епоха. Ако дойдеш до София, ще ми е приятно да ти покажа рафта с мои книги по това. Та и от тук за подготовката. Да не говорим, че като никога не си направил и една публикация е идиотско и тъпо да говориш за "това е научно, онова не е". С много учени или подготвени хора съм си говорил (не рядко и на различни позиции), но никой не е завършвал с простотии от рода "А можеш ли, така както си полегнал с широко отворени устенца, да ми изчеткаш пениса без ръце". Което всъщност доказа твоите първи 7 години и тоталното губене на време от моя страна да се опитам да водя диалог. А иначе, ако не бе излъгал, че съм казал за липса на насилие, може би щях да се опитам още малко (щото в един момент става излишно) да пусна интересни моменти от различни книги и различни пунктове, по които хората може да се замислят. Тези беседи (и сходни) съм ги водил (и не съм спирал като се замисля ;)) и на други места, но там не ругаят по най-кръчмарски, долен начин и пускат и интересни мисли и обяснения, а не само копиране-лепене на търсени с гугъл ключови думички.
Като цяло - от теб лъха на платената живковска пропаганда от осемдесетте години на миналия век - нафталин. Оказа се, че и не малко от цитираните от теб са участвали активно във партийната задача по осигуряване на доказателства за възродителния процес и са получавали материални и други облаги от Живковото обкръжение. Толкова за твоя патриотизъм и анти-комунизъм.
Та, дет викаш - и от там всичко до тук. И спрях да говоря за това, щото нито си ми на нивото, ни на акъла, ни на възпитанието и образованието. Може да звучи нескромно, но е факт. Бъди ми здрав и всичко най-хубаво.
Основното си остава, че си недоучен, недочел, с липса на възможности да ползваш чужди източници, а и се съмнявам, че в библиотеката ти има кой знае колко книги по тази тема и тази епоха. Ако дойдеш до София, ще ми е приятно да ти покажа рафта с мои книги по това. Та и от тук за подготовката. Да не говорим, че като никога не си направил и една публикация е идиотско и тъпо да говориш за "това е научно, онова не е". С много учени или подготвени хора съм си говорил (не рядко и на различни позиции), но никой не е завършвал с простотии от рода "А можеш ли, така както си полегнал с широко отворени устенца, да ми изчеткаш пениса без ръце". Което всъщност доказа твоите първи 7 години и тоталното губене на време от моя страна да се опитам да водя диалог. А иначе, ако не бе излъгал, че съм казал за липса на насилие, може би щях да се опитам още малко (щото в един момент става излишно) да пусна интересни моменти от различни книги и различни пунктове, по които хората може да се замислят. Тези беседи (и сходни) съм ги водил (и не съм спирал като се замисля ;)) и на други места, но там не ругаят по най-кръчмарски, долен начин и пускат и интересни мисли и обяснения, а не само копиране-лепене на търсени с гугъл ключови думички.
Като цяло - от теб лъха на платената живковска пропаганда от осемдесетте години на миналия век - нафталин. Оказа се, че и не малко от цитираните от теб са участвали активно във партийната задача по осигуряване на доказателства за възродителния процес и са получавали материални и други облаги от Живковото обкръжение. Толкова за твоя патриотизъм и анти-комунизъм.
Та, дет викаш - и от там всичко до тук. И спрях да говоря за това, щото нито си ми на нивото, ни на акъла, ни на възпитанието и образованието. Може да звучи нескромно, но е факт. Бъди ми здрав и всичко най-хубаво.
БоЕВ написа: Мерси за поста!
Хайде сега да ги видим тия дето твърдяха, че така си говориш и не си имал нищо лошо на ум - сиреч - да уязвиш, обидиш, злепоставиш, като ти си го казваш в прав текст, че целта ти е било точно това.
На това му се вика да насадиш някого на пачи яйца - или както по-нагоре ти казаха директно, че правиш лоша услуга на приятелите си. Ама това ти няма как да го разбереш, защото си комплексирана и дребна душица за която е важно да е отгоре във всяка ситуация.
пп И в оня тема дето се разсърди и започна простотиите ти беше тоя дето вадеше "източници" от интернет и претендираше за достоверност - засегна се защото се оказа, че си неподготвен, не знаещ и от там всичко останало, та до тоя пост в тая тема.
Бъди здрав и си живей в заблудите!:-)
е - за причина ... имах си и още си имам (но да не говорим за това сега). Но си прав за едно - не ти се извиних, а трябваше. Кога си прав, прав си. Ето - извинявай - пред всички го казвам.Ън написа:ЕЛБИ, дай тъ цунъ по плешивата главица![]()
Знам, че си спрял с подмятанията към мен отдавна. Ама не се и извини , за това че толкова време ми пилеше нервичките без причина.
Като оправдание (не е длъжно да се приеме) - мислех, че ще вденеш някои неща и не исках да ти пиля нервите, а да се вгледаш в това и онова. Не го приемай, просто го помисли като възможна гл. т.
Извинявам се и на Кента, когото съм жегвал доста повече, но съм му го казвал в очите, че той според мен е съвсем с "право" русофил - пича си има руски корен и е нормално да си защитава руското, макар че ... аре, той мисля ме разбра преди време, когато му казах нещо сходно с тон, с който се надявам, че разбра и че се извинявам. Но тук го правя публично, да не се почуства подминат
Приемам, обаче не се сещам да съм се чувствал засегнат, аз не се засягам току така. Един път ми беше малко странно като пита дали не съм комунист, щото такова чудо в моя род е немало никога. Дори като питах татко като бях малък, към коя партия принадлежи / то не че имаше изобилие/ - той след кратък размисъл каза ОФ:rotfl24: и ме затапи. А, на почти сичките ми съученици родителите бяха комуняги, ми руско училище тва онова. Директорката - другарката Лаврентиева /Бог да я прости, беше депутат на некъф , май 13-я конгрес/, а класната в трети клас ни четеше тезисите на другаря Т.Живков първия учебен ден, ма ние третокласници , та се ено ги четеше на врабчетата вънка по дърветата:lol:Извинявам се и на Кента, когото съм жегвал доста повече....
п.п. Отде пък се присети за мен:lol:
Последно промяна от Kent на 21.03.11, 14:56, променено общо 1 път.
- Света вода ненапита
абе катарзис пич, как да ти обясня 
Просто се замислих дали някого някого съм пощадявал и след като не намерих, се сетих за следващия в списъка дето съм бъзикал... и изникна ти :) То пък се оказа, че ти съвсем правилно не си се чувствал засегнат, щото .. (аре, спирам, че
), уф - как забравих Куида, него пък...
Просто се замислих дали някого някого съм пощадявал и след като не намерих, се сетих за следващия в списъка дето съм бъзикал... и изникна ти :) То пък се оказа, че ти съвсем правилно не си се чувствал засегнат, щото .. (аре, спирам, че
тя пък, като врабчетата вънка, нещо е разбирала от тестисите... аз минах метър в у-тета тук, щото написах един реферат и ми се размина изпита по комунизъм. Но за шибаните тестити май ни караха да учим по обща култура и политическа подготовка на приемния. В интерес на истината, философията и политикономията бяха готини, особено като учехме за Хегел, Шопенхауер, Смит и други такива. Па после - и на аспирантския минимум... там ни чете един пич - Саркисян - адски интересно беше за битието и съзнанието (но нищо за ракията, с каквато поливахме края на изпита).Kent написа:Приемам, обаче не се сещам да съм се чувствал засегнат, аз не се засягам току така. Един път ми беше малко странно като пита дали не съм комунист, щото такова чудо в моя род е немало никога. Дори като питах татко, като малък, към коя партия принадлежи - той след кратък размисъл каза ОФ:rotfl24: А, на почти сичките ми съученици родителите бяха комуняги, ми руско училище тва онова. Директорката - другарката Лаврентиева /Бог да я прости, беше депутат на некъф , май 13-я конгрес/, а класната в трети клас ни четеше тезисите на другаря Т.Живков първия учебен ден, ма ние третокласници , та се ено ги четеше на врабчетата вънка по дърветата:lol:Извинявам се и на Кента, когото съм жегвал доста повече....
п.п. Отде пък се присети за мен:lol:
- Глас в пустиня
Твой в сми, че ти си ги писАл?:-)ELBI написа:... Ако дойдеш до София, ще ми е приятно да ти покажа рафта с мои книги по това. ...
Ми чети ги, бе, тия книги, та да не се налага да търсиш на "сърч" "факти" в подкрепа на тезите си.
Па да ти кажа, в интерес на истината до ей тоя пост си мислех, че се разсърди задето те нарекох "агент на анкара":winkw: - па то било за друго.
Та така Елби, умен си, готин си, па и възпитан...само не знам защо си губиш времето със селяндури като мене като имаш такъв готин и изпълнен с емоции живот. Остави ме бе, джанъм, не съм ти на нивото, не си губи времето с мене.
- Green Light
Е сега нито да кажа нещо на Елби, нито на тебе. Не виждам защо трябва да се правя че не съм прочел постовете на Елби или пък твоите. Амаранта е права- всеки от нас се е вкарал в някакъв филм и много рядко сме в един и същи.БоЕВ написа: ...Колкото и да се прави Грийна, че не ги е видял и прочел тия постове, толкова повече търчи след тебе от тема в тема и пише ли пише мнения сакън да не си помисли някой, че може да застане срещу тебе. Ма то и никой не го очаква от него. За Рем па да не говорим, той директно си те гали по главицата и ти казва да вършиш квот си щеш, па той в знак на доброто Ви приятелство ще забърше(пак) след тебе...
Вие сте груби един с друг и се обиждате. Сега, Боев ако си мислиш че нещо не ми е ясно как да реагирам на грубост или на глупост, лъжеш се, човече.
Не ми харесва какво ти пише Елби, и това съм го писал и казвал. Даже и тук в тая тема съм го писал - това е неговия начин и неговото говорене, както пък това за храчките в лицата или забърсването след, е твоя начин и твоето говорене. Колкото ще ме видиш да ти ръкопляскам на тебе, толкова и на Елби.
Аз всъщност всичко съм казал. Идиотски се чувствам всеки път години вече наред да казвам едно и също по различни начини. Знам че сте ме разбрали. Знам че ти си ме разбрал. Нито те мисля за глупав, нито те мисля за неграмотен. Та така че си пиша на мене си.
Има един разказ на Шекли. Дипломатически имунитет. Много е готин Шекли и много може да каже със смях. Една извънземна цивилизация идва за да пороби Земята и изпраща свой представител за да ни поготви и за да ги насочи. Предавателя с който трябва да се даде сигнал за атака е скрит в организма на дипломата и нашите хора решават да го убият. След няколко опита разбират че това е невъзможно, както и осъзнават че успеха ще е сигнал за наближаващата флота да се откаже от атаката. Опитват с куршуми, огън, бомби, удавяне, отрова, лъчи... нищо не помага. Докато накрая осъзнават че извънземния се превръща в оръжието с което го атакуват. Ако стрелят, той става куршум, ако го давят- вода и така нататък. Това му е безусловен рефлекс - става за милисекунди. Съществото изчезва и се превръща в средството с което са го атакували.
Това мисля че правите и вие тука. Вие с Елби, ако държиш да съм конкретен, но това обхваща и всички ни. Щом се почувствате засегнати, изчезвате и на ваше място се появяват средства за нападение.
Накрая го убиха като му приложиха десетки разнородни нападателни средства и той не можа да се върне в първоначалния си образ. Разпадна се.
Аз пък наскоро къде гледах или четох, че не помня, но много силно се впечатлих. Ставаше въпрос за това как човек да действа ако към него е насочено нещо отрицателно - действия, чувства... Големите хора, великите, надрасналите суетата, просветените или и аз не знам точно как да ги определя, спират атаката до себе си и сами се справят с нея. Не предават "заразата" на злото било то на трети човек, давайки повод на злото да живее, било то на опонента си, превръщайки всичко в един омагьосан кръг. Те просто си се справят вътрешно с проблема или занимавайки се с опонента си по такъв начин, че наистина проблемът да се реши, а не да се превръща в кошмар. Иска се много сила, вътрешна, много устойчивост и много извисеност. И всичко си остава и не излиза от теб. Един вид действаш като трансформатор. В противен случай човекът е един проводник - гол и беззащитен - какъвто ток му пуснеш, това ще предаде нататък, без съзнание, без мисъл, без воля, без участие, без трансформация или величие. Величието на човека е точно в това, в нещо, с което само той самичък може да се справи или да надмогне, в което никой отвън не може да му помогне или да свърши вместо него.Green Light написа:Щом се почувствате засегнати, изчезвате и на ваше място се появяват средства за нападение.
Уф, че не помня къде го четох или гледах...
това е прекрасно написано и вярно. но дали дадоха пример? защото това спиране или овладяване на злото до теб, представлява чисто и просто игнор или незадълбочаване и необръщане внимание на агресията, която се вихри около теб. т.е. това, което хиляди пъти сме си казвали тук, че трябва да игнорираме конфликтните теми, а не да се впускаме с тройна жар в тях. но е трудно, защото преди да достигне етапа на "извисеност", всеки човек е "борец за правда и за свобода", за неговата си правда.vyara написа:Аз пък наскоро къде гледах или четох, че не помня, но много силно се впечатлих. Ставаше въпрос за това как човек да действа ако към него е насочено нещо отрицателно - действия, чувства... Големите хора, великите, надрасналите суетата, просветените или и аз не знам точно как да ги определя, спират атаката до себе си и сами се справят с нея. Не предават "заразата" на злото било то на трети човек, давайки повод на злото да живее, било то на опонента си, превръщайки всичко в един омагьосан кръг. Те просто си се справят вътрешно с проблема или занимавайки се с опонента си по такъв начин, че наистина проблемът да се реши, а не да се превръща в кошмар. Иска се много сила, вътрешна, много устойчивост и много извисеност. И всичко си остава и не излиза от теб. Един вид действаш като трансформатор. В противен случай човекът е един проводник - гол и беззащитен - какъвто ток му пуснеш, това ще предаде нататък, без съзнание, без мисъл, без воля, без участие, без трансформация или величие. Величието на човека е точно в това, в нещо, с което само той самичък може да се справи или да надмогне, в което никой отвън не може да му помогне или да свърши вместо него.Green Light написа:Щом се почувствате засегнати, изчезвате и на ваше място се появяват средства за нападение.
Уф, че не помня къде го четох или гледах...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Не е игнор. Ако е повърхностен игнор, ще се натрупа някъде. За агресията около нас как да кажа... много е сложно - можеш да я виждаш, ставайки част от нея, а можеш и да запазиш спокойствие и добронамереност, което неминуемо се отразява на агресията около теб. Но трябва да го усетиш с участие в ситуацията. Всеки може да усеща и да влияе, но трябва да погледне с други очи, да знае, че това, което се очаква от него в подобни ситуации - демек да стане парче от тях, не е задължително, той би могъл да посмее да бъде друг и да не се страхува. Страхът уязвява и наранява най-много.latrevw написа: това е прекрасно написано и вярно. но дали дадоха пример? защото това спиране или овладяване на злото до теб, представлява чисто и просто игнор или незадълбочаване и необръщане внимание на агресията, която се вихри около теб. т.е. това, което хиляди пъти сме си казвали тук, че трябва да игнорираме конфликтните теми, а не да се впускаме с тройна жар в тях. но е трудно, защото преди да достигне етапа на "извисеност", всеки човек е "борец за правда и за свобода", за неговата си правда.
Що се отнася до борбата за правда и свобода, там също е много сложно.
Но наистина е доста сложно и не всеки ще се съгласи и не за всяка ситуация ще го приеме. Но всеки трябва да си задава въпроса, ако не може да прецени как да действа и какви норми да възприема - спокоен ли се чувствам след това, което извърших? В мир ли съм с околния свят? Има ли за какво да треперя и да се притеснявам? Какво ме гложди и защо? И отговорите на тези въпроси ще му покажат дали е на прав път или не. Те са си във всеки един. Ако човек е спокоен, действа правдиво, търси истината, търси начини, пази се да не се хързулне в ада на гнева, а отстрани да помисли със собствения си мозък, вън от клишетата, тогава има шанс да избира и да живее правилно, без да страда излишно.