Слушайте..
Re: Слушайте..
вчера следобяд най-случайно попаднах на тази радиостанция. явно е нова. много ме изкефи - тъкмо бяха пуснали AC/DC.Set написа:Z-Rock
just perfect
- Green Light
89.1bead_ написа:вчера следобяд най-случайно попаднах на тази радиостанция. явно е нова. много ме изкефи - тъкмо бяха пуснали AC/DC.Set написа:Z-Rock
на местото на "Нова Европа" ACDC е по- добре от Коритаров.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Онзи ден я презентираха по телевизиятаSet написа:Z-Rock

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Знаеш ли...
Препрочетох самурайския кодекс тези дни и имам изненада за теб.
Основният им принцип е твоят подпис: "Memento mori"
Наздраве!
Наздраве!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
На ква честота е тва радио, Сете?Set написа:Z-Rock
- Dark Angel
Грийна го е написал бря ;)ave написа:На ква честота е тва радио, Сете?Set написа:Z-Rock
Memento mori.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ми този z рок го няма в нетки вариант, нали?Set написа:И на тебе!frisky lioness написа:Аз sky.fmDark написа:нещъ
аз слушам Пандора-та
Понякога слушам и ZULL.ORG, кога няма никой наоколо, дето да се дразни

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Няма ли чалъм през нет-а да се слуша товаSet написа:Z-Rock
Или требе да въртиш копчето на ВЕФ-а верно ...

Аз с такива простаци не ходя никъдеfrisky lioness написа:Онзи ден я презентираха по телевизиятаSet написа:Z-RockРокерите се бяха събрали за старта на радиото. Помислих си за уоманката Ни :) Имат претенции, за това, че са единственото и липсвало до този момент радио, което ще пуска само рок :)
Е нали Р Тангра е за рок-музика

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ми де да знам :think: И него не го слушам. Аз по принцип радио не салушам. Рядко само на работа нещо on line. Дразня се от рекламитеwoman eur написа:
Е нали Р Тангра е за рок-музикаАз него си знам от българските

Ретро е много готино... Аз затуй си ривъ от сутринта, че е зачезнало. Дано бързо го оправят...frisky lioness написа:Ми де да знам :think: И него не го слушам. Аз по принцип радио не салушам. Рядко само на работа нещо on line. Дразня се от рекламитеwoman eur написа:
Като неккъв кукумицин съм, със слушалките и микрофона...
- Green Light
Язък ти за рокерията! Радио Тангра го затвориха преди две години и на негово място сложиха едно спортно недоносче. Аре да правиме обучение на персоналаwoman eur написа:Аз с такива простаци не ходя никъдеfrisky lioness написа:Онзи ден я презентираха по телевизиятаSet написа:Z-RockРокерите се бяха събрали за старта на радиото. Помислих си за уоманката Ни :) Имат претенции, за това, че са единственото и липсвало до този момент радио, което ще пуска само рок :)
![]()
![]()
1. Black Sabath
2. Твое нещо
3. Judas
4.пак си ти
и така. Тематични работни дни
- frisky lioness
- Обратна връзка:
предстаих си те съвсем ясно4avdar4e написа: със слушалките и микрофона...

- Dark Angel
Аз съм от горскитеGreen Light написа: Язък ти за рокерията! Радио Тангра го затвориха преди две години и на негово място сложиха едно спортно недоносче. Аре да правиме обучение на персонала
1. Black Sabath
2. Твое нещо
3. Judas
4.пак си ти
и така. Тематични работни дни
Един младеж от наште вика след Пловдив - "... Вирагото е бахти Ендурото - ... има за разправяне по пътя към Лилково ....."
Там, до мушкатата на мойто бюро има едни два диска в една обща кутийка ... те са нови. Само хард рок и хевиметъл - на единия Слеър мисля че с най-новия им албум, а на другия - торлю гювеч от такива по-твърдички неща ... 8) ПуснИ си ги ... че ми много зле и днес няма да ме бъде
Последно промяна от woman eur на 18.10.06, 13:25, променено общо 1 път.

Re: Знаеш ли...
Ааааааъъъъъъъъъъ...ave написа:Препрочетох самурайския кодекс тези дни и имам изненада за теб.
Наздраве!
Забравих да отговоря.
От старост е
Та, относно "Помни смъртта" или "Помни, че си смъртен"...
Това един роб го нашепва в ухото на поредния триумфиращ (буквално) римски император.
После приказливеца мое и нож да отнесе. Ако много се е престаравал с дуднене
Memento mori.
Respice post te, mortalem te esse memento.Set написа:Ааааааъъъъъъъъъъ...ave написа:Препрочетох самурайския кодекс тези дни и имам изненада за теб.
Наздраве!
Забравих да отговоря.
От старост е![]()
Това един роб го нашепва в ухото на поредния триумфиращ (буквално) римски император.
Look around you, remember that you are mortal.
(According to Tertullianus, words whispered by a slave when his master entered Rome in triumph after winning a battle.)
Memento mori.
Translation: "Remember your mortality." Also, ironically, "Remember to die." it is the motto of the Friars of Trappa.
- Dark Angel
И кат сме на мори
Dulce et decorum est pro patria mori.
It is sweet and glorious to die for one's country.
(Horatius, Carmina)
Non omnis moriar.
I will not die entirely.
(Horatius, Carmina - in reference to his written work.)
А това - вместо обичайното "НАЗДРАВЕ!".
Bibamus, moriendum est.
Let us drink, death is inevitable.
(Seneca Rhetor, Controversiae)
(Horatius, Carmina)
Non omnis moriar.
I will not die entirely.
А това - вместо обичайното "НАЗДРАВЕ!".
Bibamus, moriendum est.
Нет, да ги ошамариш тея дето ти транскрибират.Remmivs написа:Respice post te, mortalem te esse memento.Set написа:Ааааааъъъъъъъъъъ...ave написа:Препрочетох самурайския кодекс тези дни и имам изненада за теб.
Наздраве!
Забравих да отговоря.
От старост е![]()
Look around you, remember that you are mortal.
(According to Tertullianus, words whispered by a slave when his master entered Rome in triumph after winning a battle.)
Memento mori.
Translation: "Remember your mortality." Also, ironically, "Remember to die." it is the motto of the Friars of Trappa.
Същото мементо, го има като надпис още тогава над гробищните врати
Memento mori.
Аз го знам от една книга за мисля чешките наркомани беше, от соц. времената. То тогава нямаше наркомани, а токсикомани им викаха. Ама книжката така си се казваше - Memento mori. После, понеже се вчепетлявам от таквизи неща, научих, че имало и разширент вариант - Memento vivere, memento mori. А последно се срещнах с тази фраза в последния албум на Камелот. Има си я като песен. 
Remmivs написа:Аз го знам от една книга за мисля чешките наркомани беше, от соц. времената. То тогава нямаше наркомани, а токсикомани им викаха. Ама книжката така си се казваше - Memento mori. После, понеже се вчепетлявам от таквизи неща, научих, че имало и разширент вариант - Memento vivere, memento mori. А последно се срещнах с тази фраза в последния албум на Камелот. Има си я като песен.
За бой са
Memento mori.
Re: И кат сме на мори
Аре и аз да не остана по-назадRemmivs написа: Non omnis moriar.
I will not die entirely.
Има една страхотна книга (екранизирана е, има и театрален вариант), чешка, "Мементо мори", на Радек Йон. Става въпрос за наркомани. Помня, че като гледах първия път филма, бях втрещена. Говоря за около 91 г. Книгата е написана с любов и болка, много е страшно. Сега като се сетих, трябва да я открия
За пича дето уж в казармата взриви морфина ли? Май говорим за една и съща книга. Аз имена на автори трудно помня. Не си давам зор. За сметка на това не държа да помнят моето като автор.4avdar4e написа:Аре и аз да не остана по-назад![]()
Има една страхотна книга (екранизирана е, има и театрален вариант), чешка, "Мементо мори", на Радек Йон. Става въпрос за наркомани. Помня, че като гледах първия път филма, бях втрещена. Говоря за около 91 г. Книгата е написана с любов и болка, много е страшно. Сега като се сетих, трябва да я открияза препрочитане. Тая книга трябва да влезе в учебната програма на горните класове
PS
А това за горните класове... И аз си го мислех едно време ама после осъзнах, че вероятно ефекта ще е същия като надписите по кутиите с цигари. Т.е. постигат всичко друго, но не това, за което са предназначени.
Аха, същата е. А го казах, защото в Чехия е автор, включен в матурата, наред с Хашек и Чапек и т.н. Не знам, поне някого да стресне е достатъчно...Remmivs написа: За пича дето уж в казармата взриви морфина ли? Май говорим за една и съща книга. Аз имена на автори трудно помня. Не си давам зор. За сметка на това не държа да помнят моето като автор.
PS
А това за горните класове... И аз си го мислех едно време ама после осъзнах, че вероятно ефекта ще е същия като надписите по кутиите с цигари. Т.е. постигат всичко друго, но не това, за което са предназначени.
- Green Light
Re: Е тва е истината за Z-Rock
Memento mori.
- Green Light
Тва е щото обичаш насилието, секса, религиозното мракобесие и антисъветската пропаганда!
Та - мерсаж за "Предавателя"!
Вариант на 1 в съвремеността (примерно съвременната ни Родина) е It is sweet and glorious to steal from one's country.Remmivs написа:Dulce et decorum est pro patria mori.
(Horatius, Carmina)
Non omnis moriar.
I will not die entirely.
А това - вместо обичайното "НАЗДРАВЕ!".![]()
Bibamus, moriendum est.
Вариант на 2 е I can not read entirely.
Вариант на 3 е Let us drink, sex is also inevitable.
8)
Трепач!!! Прекрасно е!!!Green Light написа:
Сега ще се появят поне 10-тина искрени комуниста, техни брадчеди, брадчедки и брадчедчета, които са се борили със зъби и нокти срещу подобна пропаганда, основали поне още 10-тина радиостанции с контра на въпросната препоръка....
Пич, като се замислиш, че преди това Сталин е нареждал задържания и арести, щото няма хора да се попълват бройки за Сибир или му се е струвало, че има недостатъчна ефективност в борбата срещу неверниците, та ком. чиновници са събирали хорица просто ей така... те това писъмце изглежда направо като благородна, мила постъпчица...
Ей, мерсаж! Не знаех, че Джаз ФМ най-накрая са се "дигитализирали".
Тъй като другарят Сталин ми е любимец да кажа за него ;)ELBI написа:
Трепач!!! Прекрасно е!!!
Сега ще се появят поне 10-тина искрени комуниста, техни брадчеди, брадчедки и брадчедчета, които са се борили със зъби и нокти срещу подобна пропаганда, основали поне още 10-тина радиостанции с контра на въпросната препоръка....
Пич, като се замислиш, че преди това Сталин е нареждал задържания и арести, щото няма хора да се попълват бройки за Сибир или му се е струвало, че има недостатъчна ефективност в борбата срещу неверниците, та ком. чиновници са събирали хорица просто ей така... те това писъмце изглежда направо като благородна, мила постъпчица...
Той имал два списъка.
Списък с враговете на революцията, които трябва да се избиват.
И Списък на приятелите. Които потенцялно могат да се превърнат във врагове.
Надявам се да си чел оня негов диалог дето плеснах преди време:D
Другарят Сталин е готин. Който може - нека го катурне. Ама не. Той пригризал 20 000 000 гърла, за да бъде едноличен монарх.
Memento mori.