Хонда пуска първите серийни автомобили на водород
Прилича малко на Сивик. Мен Хонда си ме кефят, де.
Сега, не ми се смейте или нещо, обаче нямаше ли процес фотолиза при който се получава водород от вода?

Е там не пише ли? А бензинче ще има ли или само водород? Или комбайнче нещо?Green Light написа:
Сега, не ми се смейте или нещо, обаче нямаше ли процес фотолиза при който се получава водород от вода?
във фейса много прилича на сивик. агресивно намръщена.Green Light написа:?
Електролиза - пускаш тоци във водътъ и се получават две части водороТ и една кислороТ. Щото водата е Хаш2О, нъл тъй...Green Light написа: Сега, не ми се смейте или нещо, обаче нямаше ли процес фотолиза при който се получава водород от вода?
мда. И аз съм фен на хибридите. Помня дето обърнАbead_ написа:във фейса много прилича на сивик. агресивно намръщена.Green Light написа:?
освен тва съм луда фенка на хибридите.
и накрая - за да завърша подобаващо - имам р.ден след има няма 3 месеца.
Бе нещо ще измислят. Ако видят, че тия 200 бройки се развързват лесно и примерно коснат 200 хиляди...Gaspode написа:Електролиза - пускаш тоци във водътъ и се получават две части водороТ и една кислороТ. Щото водата е Хаш2О, нъл тъй...Green Light написа: Сега, не ми се смейте или нещо, обаче нямаше ли процес фотолиза при който се получава водород от вода?
Проблемта, явно е как да се нагнети тоз водород до налягането, необходимо за зареждане на хавтомобила. Щото ако не е компресиран ще ти требе тир за да имаш достатъчен пробег. Освен това някъде требе да се тури и кислорода. Щото водорода за да изгори и да стане на вода му требе и кислород. Та значи принципно ти трябват два презервоара...
А предполагам, че има и некви примеси, щото като запалиш водород в кислородна среда се получава готин БУУУМ
ПП. Опита е лесен - две епруветки, два пирона, вода и ебентуално некво трафче...
ма многозначително, нали? иначе няма смисъл.Green Light написа: ще запазя мълчание
ВЕрвам са измислили нещо веке... щом ще почват серийно...Green Light написа: Бе нещо ще измислят. Ако видят, че тия 200 бройки се развързват лесно и примерно коснат 200 хиляди...
добре, де. Многозначително. За всеки, който го прочете(мълчанието) ще значи нещо, пък всъщност аз ще си знам, че си мълча от глупостbead_ написа:ма многозначително, нали? иначе няма смисъл.Green Light написа: ще запазя мълчание
Ми не. Там пише че трябва да го зареждат тоя водород на водородостанции.Gaspode написа:ВЕрвам са измислили нещо веке... щом ще почват серийно...Green Light написа: Бе нещо ще измислят. Ако видят, че тия 200 бройки се развързват лесно и примерно коснат 200 хиляди...
Е ти кво искаш? В гаража агрегатче и направо едното маркучле в презервоара а другото в кислородната бутилка за скуба-дайвинг? И се захранва от соларните клетки на покрива? Идейно е, ама дали ще стане...Green Light написа: Ми не. Там пише че трябва да го зареждат тоя водород на водородостанции.
Ще ти пратя емотиконче с букетче. Ти само ме подсети.bead_ написа: - имам р.ден след има няма 3 месеца.
Ей, да бе. Аре ти, съре. Организирай, аз се вкючвам. Ако остане на мене ще остане за другото лято. Съзнавам, че съм долен егоист и използвам хората. Но е толкова приятно...Gaspode написа:Е ти кво искаш? В гаража агрегатче и направо едното маркучле в презервоара а другото в кислородната бутилка за скуба-дайвинг? И се захранва от соларните клетки на покрива? Идейно е, ама дали ще стане...Green Light написа: Ми не. Там пише че трябва да го зареждат тоя водород на водородостанции.
ПП. Като казах скуба - няма ли да се организиргаме нещо с теб? Кур(с)чета едно друго?
Ъхъ, да ти се връщаGreen Light написа: Ей, да бе. Аре ти, съре. Организирай, аз се вкючвам. Ако остане на мене ще остане за другото лято. Съзнавам, че съм долен егоист и използвам хората. Но е толкова приятно...
де да знам. Аз за това пуска и теми де. Не се чувствам познавач. Питам слушам и изграждам мнение.Quid написа:тия железа у него предпопагат подсилена ходова част
което означава че ще вози като каруца
прибави и дупките наши .........
електрокар ......
ще има некво развитие но няма да е веднага
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=351091Green Light написа:де да знам. Аз за това пуска и теми де. Не се чувствам познавач. Питам слушам и изграждам мнение.Quid написа:тия железа у него предпопагат подсилена ходова част
което означава че ще вози като каруца
прибави и дупките наши .........
електрокар ......
ще има некво развитие но няма да е веднага
Пък Лексус LS 600h е 450 к.с. Как да не ме кефи, братче? И освен всичко тва е Лексус!
Имаше една тема на Ремиус. За Focus Fusion. Лудница. Ще има атомни двигатели за кола, като нищо. Е, след 30 години при добро стечение на обстоятелсвтата, но както вече казах - лудница. Енергия от нищо.Set написа:В една отворена система трябва да вкараш повече енергия, от колкото ще получиш.
Ако успееш да направиш обратното ми кажи. Ще те направя богат. А себеси - император на света.
Няма енергия от нищото. Има само преобразуване.Green Light написа:Имаше една тема на Ремиус. За Focus Fusion. Лудница. Ще има атомни двигатели за кола, като нищо. Е, след 30 години при добро стечение на обстоятелсвтата, но както вече казах - лудница. Енергия от нищо.Set написа:В една отворена система трябва да вкараш повече енергия, от колкото ще получиш.
Ако успееш да направиш обратното ми кажи. Ще те направя богат. А себеси - император на света.
Quid написа:след 30 г кво ще има и кво няма ми е през оная работа честно казано
ние не знаеме кво ще има след 30 дни
всъщност знаеме
една тесла ще има поредна
Ако им секнат кранчето и парите за пушки ще свършат.Капинчо написа: Много ще ми е кеф да им таковат мамата на арабеските, ама пък като им секнат кранчето, да не вземат да се хванат за пушките, повтарям пушките.
То хубаво, ама водород от къде? Сегашните фотоклетки през целия си живот не могат да произведат необходимата за производството им енергия. Значи или пак фосилни горива, или АЕЦ, докато не стане готово ръкотворното слънце.Green Light написа: Хонда пуска първите серийни автомобили на водород
Да. Това питах. Трудно ли е да се добива?Piqndurnik написа:То хубаво, ама водород от къде? Сегашните фотоклетки през целия си живот не могат да произведат необходимата за производството им енергия. Значи или пак фосилни горива, или АЕЦ, докато не стане готово ръкотворното слънце.Green Light написа: Хонда пуска първите серийни автомобили на водород
Не е трудно, но си трябва енергия. Освен това за сега не е популярно (в Германия има две станции) и поради това - скъпо.Green Light написа:Да. Това питах. Трудно ли е да се добива?
ти може и бос по асфалта да си ходиш...Green Light написа:Quid написа:след 30 г кво ще има и кво няма ми е през оная работа честно казано
ние не знаеме кво ще има след 30 дни
всъщност знаеме
една тесла ще има поредна
Куиде, аз разбираш ли, пея под дъжда, тва онова, а ти само ме приземяваш, ше знаеш! Бензин по пет лева и Теслата от Доклада.
Ма верно ще има тесла. И аз така мисля. Бая време се пробват да минат метър наш'те. Не им увира главата и на Ония от Комисията им писнА
не е в това проблема. И микрочип се прави трудно. Адски трудно. Но като е в милиарди бройки - далавера.Green Light написа:Да. Това питах. Трудно ли е да се добива?Piqndurnik написа:То хубаво, ама водород от къде? Сегашните фотоклетки през целия си живот не могат да произведат необходимата за производството им енергия. Значи или пак фосилни горива, или АЕЦ, докато не стане готово ръкотворното слънце.Green Light написа: Хонда пуска първите серийни автомобили на водород
абсолютно си прав!ELBI написа:не е в това проблема. И микрочип се прави трудно. Адски трудно. Но като е в милиарди бройки - далавера.
Въпросът е производителите да се навият на новата технология. Всичко друго е въпрос на време.
Ами засекретените разработки на Тесла...Марвин написа:абсолютно си прав!
само искам да добавя, че тези технологии умишлено бяха спирани за изследване от мафиотите, дето продават петролни продукти...
това се чува от всякъде и най-вероятно има много истина. Просто не знам до каква степен... А и според мен сега ще има огромна печалба и от новото гориво - ще има строеж на станции на водород, ще има ...Марвин написа:абсолютно си прав!ELBI написа:не е в това проблема. И микрочип се прави трудно. Адски трудно. Но като е в милиарди бройки - далавера.
Въпросът е производителите да се навият на новата технология. Всичко друго е въпрос на време.
само искам да добавя, че тези технологии умишлено бяха спирани за изследване от мафиотите, дето продават петролни продукти...