Днес...

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Днес...

Мнение от Глас в пустиня »

в предавенето Глобусът по БТВ, от 12.00ч ще има разходка из забележителностите на Свищов. Едва сега разбрах, може би ще е интересно.:-)
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Щракнали сме вече на БТВ-то и чакаме.
Аватар
Глас в пустиня

Капинчо написа:Щракнали сме вече на БТВ-то и чакаме.
И аз чакам, само да не се изложат. Щяло да бъде нещо свързано със стоте първи неща в града - читалището, търговсаката гимназия, паметника на дарителите...любопитни и малко известни неща според мен, но...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

БоЕВ написа:
Капинчо написа:Щракнали сме вече на БТВ-то и чакаме.
И аз чакам, само да не се изложат. Щяло да бъде нещо свързано със стоте първи неща в града - читалището, търговсаката гимназия, паметника на дарителите...любопитни и малко известни неща според мен, но...
Много добре беше направен филма. Изненадах се колко красиви неща могат да се видят в Свищов. На мен досега асоциацията ми беше влакът Троян-Свищов. Аз много си падам по бита от 19-ти и началото на 20-ти век. Явно свищовлии са били висока класа на времето, както се носи славата на Русе.

Благодаря, че ме подсети да го гледам.
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Капинчо написа: Аз много си падам по бита от 19-ти и началото на 20-ти век. Явно свищовлии са били висока класа на времето, както се носи славата на Русе.

Благодаря, че ме подсети да го гледам.
Свищов е бил един голям център в Северна България, както на икономиката, така и на културата доста дълго време. Основна причина за това донякъде е удобното пристанище на р.Дунав...
а Русе... той е станал "голям" град, след като са построили железницата "Русе - Каспичан - Варна"...
затова и Русе и Свищов не се долюбват много-много...
Виж подводницата!
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Не можах да го гледам.
А уж 25 мин. преди началото бях пред ТВ-то. Но 25 минути са си ногу време... Поизлязох уж за секундичка и след 2ч. се запитах: бе, аз кво щях да правя в 12 ч... :huhthink: :shy:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Глас в пустиня

holi_day написа:Не можах да го гледам.
А уж 25 мин. преди началото бях пред ТВ-то. Но 25 минути са си ногу време... Поизлязох уж за секундичка и след 2ч. се запитах: бе, аз кво щях да правя в 12 ч... :huhthink: :shy:
Аз това предаване го гльодам всеки ден и пак не се оплаквам, та ти.:blum:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

5 години живях и учих в свищов:cool:
сите забележителности ги знам наизуст:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Публикувай отговор