извинявай
извинявай
и какво точно значи?
"извинявай ,мило другарче ,повече няма да правя така"
на другарчето зад теб.
следващото ти действие е да ритнеш другарчето пред теб.
Следващият на когото ще се извиниш.
Извиненията са излишни.
за този,който ги "приема".
За този ,който ги "дава" са индулгенции.
За всички останали са просто B.S.
Извинявайте ,че пуснахме бомбичката над Хирошима.
Например.
Или да се извини онзи кънкьор-не му помня името-за това, че е бил пиян.
Например.
потупване по гърба.
"Браво, ти се извини...!"...
ми...
Браво!...
и?
п.с. Потупахме ли по гърба онзи кънкьор не помня?
"извинявай ,мило другарче ,повече няма да правя така"
на другарчето зад теб.
следващото ти действие е да ритнеш другарчето пред теб.
Следващият на когото ще се извиниш.
Извиненията са излишни.
Извинявайте ,че пуснахме бомбичката над Хирошима.
Например.
Или да се извини онзи кънкьор-не му помня името-за това, че е бил пиян.
Например.
потупване по гърба.
"Браво, ти се извини...!"...
ми...
Браво!...
и?
п.с. Потупахме ли по гърба онзи кънкьор не помня?
Re: извинявай
А с благодарностите не е ли същото?:lol:doktorka написа:и какво точно значи?
Извиненията са излишни.
Не си съвсем права.
Всичко, не само извинението може да бъде изпразнено от съдържание.
Но когато не е - има смисъл.
Сложно е, сложно е. Човек не търси точно извинение, очаква разбиране. Ако си грешил спрямо него и един ден нещо в теб просветне и му кажеш - прости ми, не съм действал както трябва, не съм те разбирал докрай и съм те ранявал без да искам... и го кажеш от душа, защото наистина нещо в теб е проговорило, тогава може би другият ще се усмихне и ще се почувства по-добре, но само ако този, другият не е показвал, крил е емоциите си, прощавал е в същия този момент, както родителите прощават на децата си, например. Даже това горното го написах от тази гледна точка. За другото не знам, трябва да се реагира на момента, не ми трябват извинения, искам да няма недоразумения, които да тежат, да се трупат и изригват. Още сега малка караница е по-добре, отколото да се трупа напрежение. Че хората убиват заради това понякога! Идиотско. Толкова много вселени, с толкова общи допирни точки и пак, и пак разминаване, не е ли идиотско? А голото машинално извинявай не върши работа никому. Това е дълъг и сложен процес. Да опознаеш действията си е като да опознаваш себе си, трябват години, години, а може и никога да не разбереш какво си причинил някому. Затова старите хора са измислили деня за прошка - смиряваш се, казваш го и светът става малко по-добър поне за кратко. Но това е един ден, ами другите. И в библията са писани толкова неща, не за да се налагат, а защото са верни, пък човеците бавно зреят и бавно стигат сами до тях.
- snowprincess
ако го беше написала към някой, който можеше да те чуе и разбере, нямаше да е губене на времеvyara написа:Сложно е, сложно е. Човек не търси точно извинение, очаква разбиране. Ако си грешил спрямо него и един ден нещо в теб просветне и му кажеш - прости ми, не съм действал както трябва, не съм те разбирал докрай и съм те ранявал без да искам... и го кажеш от душа, защото наистина нещо в теб е проговорило, тогава може би другият ще се усмихне и ще се почувства по-добре, но само ако този, другият не е показвал, крил е емоциите си, прощавал е в същия този момент, както родителите прощават на децата си, например. Даже това горното го написах от тази гледна точка. За другото не знам, трябва да се реагира на момента, не ми трябват извинения, искам да няма недоразумения, които да тежат, да се трупат и изригват. Още сега малка караница е по-добре, отколото да се трупа напрежение. Че хората убиват заради това понякога! Идиотско. Толкова много вселени, с толкова общи допирни точки и пак, и пак разминаване, не е ли идиотско? А голото машинално извинявай не върши работа никому. Това е дълъг и сложен процес. Да опознаеш действията си е като да опознаваш себе си, трябват години, години, а може и никога да не разбереш какво си причинил някому. Затова старите хора са измислили деня за прошка - смиряваш се, казваш го и светът става малко по-добър поне за кратко. Но това е един ден, ами другите. И в библията са писани толкова неща, не за да се налагат, а защото са верни, пък човеците бавно зреят и бавно стигат сами до тях.
говорите на различни езици

Докато разбера, че говориш пак за докторка... Ще ме разбере, разбира се.snowprincess написа: ако го беше написала към някой, който можеше да те чуе и разбере, нямаше да е губене на време
Сноу, може би както ти не разбираш защо и как успяваме да се изпокараме с Боев, но ни обичаш и двамата, така и аз не успявам да вляза във вашия конфликт и да го проумея, а и отбягвам, защото и аз ви харесвам и двете и има нещо личностно, което не достига до мен.
- snowprincess
няма конфликт между мен и докторката, щото нито тя може да ме засегне, нито аз неяvyara написа: Докато разбера, че говориш пак за докторка... Ще ме разбере, разбира се.
Сноу, може би както ти не разбираш защо и как успяваме да се изпокараме с Боев, но ни обичаш и двамата, така и аз не успявам да вляза във вашия конфликт и да го проумея, а и отбягвам, защото и аз ви харесвам и двете и има нещо личностно, което не достига до мен.
но когато почне да създава интриги или да ви потупва по главичките и да ви казва колко сте прости - да слушате нея (силната жена), ме хващат дяволите и ми идва вас да опердаша

- Green Light
Да. Макар че, може би също така - не. Да, защото си точно в темата по мой много сложен и разраснал се конфликт. Време разделно. Времето разделно иде, когато си толкова прав, че няма начин да отстъпиш. Сори че така отвлечено и по принцип ще говоря, но не мога да се насиля да конкретизирам, много ми е прясно. Та исках да кажа, че искаш да отсъпиш, искаш да се върнат нещата както са били, това новото нахъсано и наострено положение не ти е присъщо, боли те и ти е криво всяка минута, но нещата са такива, че нямаш никакъв начин да отстъпиш. Все едно някой да ти каже че си миеща мечка и ти да се съгласиш. Може няколко дена да го играеш така. Може да ядеш сурова риба и боровинки, и известно време да се катериш по дърветата, но накрая се вижда, че ти миеща мечка не си. Човек си. Та така и с времето разделно. Няма начин да отстъпиш. Тогава, когато си толкова прав, извиненията проформа не ти вършат работа. Искаш тия, които застанат от твоята страна на полето, да са там със сърце и душа. Нищо друго не ти върши работа.vyara написа:Сложно е, сложно е. Човек не търси точно извинение, очаква разбиране. Ако си грешил спрямо него и един ден нещо в теб просветне и му кажеш - прости ми, не съм действал както трябва, не съм те разбирал докрай и съм те ранявал без да искам... и го кажеш от душа, защото наистина нещо в теб е проговорило, тогава може би другият ще се усмихне и ще се почувства по-добре, но само ако този, другият не е показвал, крил е емоциите си, прощавал е в същия този момент, както родителите прощават на децата си, например. Даже това горното го написах от тази гледна точка. За другото не знам, трябва да се реагира на момента, не ми трябват извинения, искам да няма недоразумения, които да тежат, да се трупат и изригват. Още сега малка караница е по-добре, отколото да се трупа напрежение. Че хората убиват заради това понякога! Идиотско. Толкова много вселени, с толкова общи допирни точки и пак, и пак разминаване, не е ли идиотско? А голото машинално извинявай не върши работа никому. Това е дълъг и сложен процес. Да опознаеш действията си е като да опознаваш себе си, трябват години, години, а може и никога да не разбереш какво си причинил някому. Затова старите хора са измислили деня за прошка - смиряваш се, казваш го и светът става малко по-добър поне за кратко. Но това е един ден, ами другите. И в библията са писани толкова неща, не за да се налагат, а защото са верни, пък човеците бавно зреят и бавно стигат сами до тях.
А, не, защото от другата страна на полето има хора, които в края на краищата няма да изчезнат, когато конфликта отмине. Понякога тези хора са близки познати с многобройни връзки и взаимоотношения с теб. От тях очакваш извинение. То ти трябва за да можеш да продължиш да живееш цивилизовано. Не те интересува проформа ли е или иде отвътре.
Извинението, иде да каже горния ми трактат, е нужно за цивилизования начин на живот. За цивилизацията демек.
Виж сега, всеки си има стил, от който не може да избяга и който си е само негов. Една мръсотия в устата на Капинчо е нещо нормално и невъзможно в устата на Мнемозина, например. Всеки си има неговия език, вярно е, че езиците са различни, но като поопознаеш човек и го разбираш. Някои хора разбираш по-бързо, за други е по-сложно, но има шанс за всеки да бъде разбран. Много ми се ще и вие с докторка да се разберете някой ден.snowprincess написа:
няма конфликт между мен и докторката, щото нито тя може да ме засегне, нито аз нея
но когато почне да създава интриги или да ви потупва по главичките и да ви казва колко сте прости - да слушате нея (силната жена), ме хващат дяволите и ми идва вас да опердаша
Бате, когато пораснеш ще разбереш, че никога няма никой в твоето поле. Сам самичък си.Green Light написа:
Да. Макар че, може би също така - не. Да, защото си точно в темата по мой много сложен и разраснал се конфликт. Време разделно. Времето разделно иде, когато си толкова прав, че няма начин да отстъпиш. Сори че така отвлечено и по принцип ще говоря, но не мога да се насиля да конкретизирам, много ми е прясно. Та исках да кажа, че искаш да отсъпиш, искаш да се върнат нещата както са били, това новото нахъсано и наострено положение не ти е присъщо, боли те и ти е криво всяка минута, но нещата са такива, че нямаш никакъв начин да отстъпиш. Все едно някой да ти каже че си миеща мечка и ти да се съгласиш. Може няколко дена да го играеш така. Може да ядеш сурова риба и боровинки, и известно време да се катериш по дърветата, но накрая се вижда, че ти миеща мечка не си. Човек си. Та така и с времето разделно. Няма начин да отстъпиш. Тогава, когато си толкова прав, извиненията проформа не ти вършат работа. Искаш тия, които застанат от твоята страна на полето, да са там със сърце и душа. Нищо друго не ти върши работа.
А, не, защото от другата страна на полето има хора, които в края на краищата няма да изчезнат, когато конфликта отмине. Понякога тези хора са близки познати с многобройни връзки и взаимоотношения с теб. От тях очакваш извинение. То ти трябва за да можеш да продължиш да живееш цивилизовано. Не те интересува проформа ли е или иде отвътре.
Извинението, иде да каже горния ми трактат, е нужно за цивилизования начин на живот. За цивилизацията демек.
Като при раждането и смъртта. Без дрехи, задръжки и комплекси.
Вървиш и подминаваш. Ако нещо ти пречи - прескачаш или преместваш.
Някога...
П.с. Що се тормозите бе?
П.с.2. Що ме карате да пиша, като не ми се пишат таквиз "мъдрости".
Memento mori.
Има хора с повече гордост. Имала съм случаи, когато не получавам извинение, но усещам промяна. Това много повече ме радва, не държа някой да си плюе на гордостта, тя си е негова и за него това може да е унижение, макар за мен да е проява на сила. Всеки действа различно, както току що казах на Сноу, трябва да си настройваш антенките за всеки един, едва ли не, затова е сложно.Green Light написа: Извинението, иде да каже горния ми трактат, е нужно за цивилизования начин на живот. За цивилизацията демек.
- Глас в пустиня
- Green Light
А, порастнал съм аз. Знам го това което го казваш, аз самия го казвам непрекъснато. Ще ти отговоря с цитат: Проблема не е така прост а е сложен и многопластовSet написа:
Бате, когато пораснеш ще разбереш, че никога няма никой в твоето поле. Сам самичък си.
Вървиш и подминаваш. Ако нещо ти пречи - прескачаш или преместваш.
Някога...
П.с. Що се тормозите бе?
П.с.2. Що ме карате да пиша, като не ми се пишат таквиз "мъдрости".
- snowprincess
закачаш се с мен ааааааSet написа:Трябва да се говори само с езика на любовта!snowprincess написа: ако го беше написала към някой, който можеше да те чуе и разбере, нямаше да е губене на време
За да има пълно разбирателство
я, стой мирен, да не ти дам една любов, че свят ще ти се завърти

Чи как!4avdar4e написа:БатеSet написа:
Бате, когато пораснеш ще разбереш, че никога няма никой в твоето поле. Сам самичък си.
Вървиш и подминаваш. Ако нещо ти пречи - прескачаш или преместваш.моа ли да та цалуна публично??? Без Змея да снима
Memento mori.
Това обещание или закана еsnowprincess написа:закачаш се с мен ааааааSet написа:Трябва да се говори само с езика на любовта!snowprincess написа: ако го беше написала към някой, който можеше да те чуе и разбере, нямаше да е губене на време
За да има пълно разбирателство
я, стой мирен, да не ти дам една любов, че свят ще ти се завърти
Memento mori.
- snowprincess
сядаш, преговаряш, без излишни емоции и стигате до компромисGreen Light написа:
Времето разделно иде, когато си толкова прав, че няма начин да отстъпиш.
има една теория, при която „компенсаторност” означава степента, в която удовлетвореността от едни аспекти попълва неудовлетвореността от други
пълно щастие е само в рая

И в клуба!snowprincess написа:сядаш, преговаряш, без излишни емоции и стигате до компромисGreen Light написа:
има една теория, при която „компенсаторност” означава степента, в която удовлетвореността от едни аспекти попълва неудовлетвореността от други
Memento mori.
- Dark Angel
За времето разделно...
извинения не важат
ти усещаш отвсякъде че сте врагове и нищо не върви
даже мълчанието е страшно
всяка една дума / действие пада и отсича парчета от Вас
да се извиниш?
да да....
теб ти се иска да убиваш, толкова непоклатимо си стоиш от своята страна
такива разделни времена се случват - с хора с които сте изяли килограми сол...
и намирате сили, от някъде (щерката все пита от къде да намери още сили като се катерим из планината) и сядате и говорите
и както се казва отваряте нова страница
и никакви обвинения
точка
и след това приятелството става още по-дълбоко
сложности разни
минавала съм през такова нещо няколко пъти
а за извинение - като е от душа, като си го изстрадал, като не си спал нощи..... то е за да се каже, да се сподели
извинения не важат
да се извиниш?
да да....
и намирате сили, от някъде (щерката все пита от къде да намери още сили като се катерим из планината) и сядате и говорите
и никакви обвинения
точка
сложности разни
а за извинение - като е от душа, като си го изстрадал, като не си спал нощи..... то е за да се каже, да се сподели
- snowprincess
- Green Light
Това би трябвало да работи, да! Проблема е, че работи дългосрочно. Тоест трябва да почакаш за да видиш ефекта. Другия проблем, Сноу, е с говоренето. Понякога не може да стане с говорене, защото не се разбираме. Различния ни житейски опит насища думите със съдържание, което е различно за различните хора. Изкушавам се да кажа: като вас с докторка, макар че вие търсите конфликта. Това изречение е закачка, ще го оставя, дано да не го подхванете. Има хора, при които интонацията е по- важна от думите. При тях не може да се пошегуваш, казвайки нещо смешно със сериозен тон. Те разбират шегата, чак когато им я обясниш, първоначално се стрескат.snowprincess написа:сядаш, преговаряш, без излишни емоции и стигате до компромисGreen Light написа:
Тогава, когато разговора не става, единствения начин да задействаш тоя компенсаторен механизъм е манипулацията.
А някои хич ни няма в това.
П.П. Макар че все пак сме хора- всички малко или много манипулираме(или сме се усещали манипулирани), имаме опит. И значи - ще се опитваме, да го правим докато сме живи
Последно промяна от Green Light на 26.09.08, 09:06, променено общо 1 път.
- Green Light
И аз съм го преживявал. Сигурно всеки. Моите раздели са били до край. Не сме намирали път обратно. Неумели сме били. Неумел съм бил аз.Dark Angel написа:За времето разделно...
извинения не важат
да се извиниш?
да да....
и никакви обвинения
точка
сложности разни
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ново начало е невъзможно, не и при описаните от теб и Дарки ситуации. Там където въжето се е скъсало остава възел. Нещата никога вече не са същите...Green Light написа:
И аз съм го преживявал. Сигурно всеки. Моите раздели са били до край. Не сме намирали път обратно. Неумели сме били. Неумел съм бил аз.
И дори да продължават контактите, те са на ниво "дипломатични разговори"

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Dark Angel
не винаги има обратен пътGreen Light написа: И аз съм го преживявал. Сигурно всеки. Моите раздели са били до край. Не сме намирали път обратно. Неумели сме били. Неумел съм бил аз.
аз имам няколко такива, останали си във времето разделно
там са си добре
като се затвори една врата намираш друга
и понякога това което намериш е милион и един пъти по-добро....
- Dark Angel
не, не съм съгласна с теб, но това е само на база моят личен, ограничен опитfrisky lioness написа: Ново начало е невъзможно, не и при описаните от теб и Дарки ситуации. Там където въжето се е скъсало остава възел. Нещата никога вече не са същите...
възможно е и се случва - и независимо от възела нещата са по-добри
някои неща стават по-здрави с няколко заварки
когато минаваш с някой през адски места и всичко във Вас се разрушава и изгражда настъпва и време разделно понякога (или винаги, не зная
- Dark Angel
Хммм... Много категоричност, много нещо.4avdar4e написа:Хлопнатите врати трябва да си останат такива. И да не се обръщаш назад. Абсолютно!
В случа мнението на Даркита е по-близко до моето.
само че си имам сантимент към хората, нещо като вещоманията, ама във вариант: харесвам си `стар мой приятел`независимо от това има ли нови и колкоDark Angel написа:не винаги има обратен път
аз имам няколко такива, останали си във времето разделно
там са си добре
като се затвори една врата намираш друга
и понякога това което намериш е милион и един пъти по-добро.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- snowprincess
а дипломатическа нота? глей кво събирателно е тя -snowprincess написа:не, предупреждение - известие, съобщение, предизвестие, уведомление, хабер, сигнал
винаги предупреждавам за възможни щети
:lol:
Дипломатическата нота представлява отправяне на молба, заявено искане, протест, предложение, подготовка за сключване на двустранни договори, суспендиране и анулиране на дадени отношения.
Дипломатическите ноти биват:
* циркулярни (уведомления до много получатели),
* колективни (единен текст от няколко инстанции до един поучател) и
* идентични ноти (изразяване на мнение от няколко страни с подобен текст до един получател).
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
За мен така стоят нещатаDark Angel написа:не, не съм съгласна с теб, но това е само на база моят личен, ограничен опитfrisky lioness написа: Ново начало е невъзможно, не и при описаните от теб и Дарки ситуации. Там където въжето се е скъсало остава възел. Нещата никога вече не са същите...
възможно е и се случва - и независимо от възела нещата са по-добри
някои неща стават по-здрави с няколко заварки
когато минаваш с някой през адски места и всичко във Вас се разрушава и изгражда настъпва и време разделно понякога (или винаги, не зная

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Dark Angel
- snowprincess
ако някой не те разбира, когато говориш, той ли е виновен или ти, щото не си успял да намериш правилните думи?Green Light написа:Това би трябвало да работи, да! Проблема е, че работи дългосрочно. Тоест трябва да почакаш за да видиш ефекта. Другия проблем, Сноу, е с говоренето. Понякога не може да стане с говорене, защото не се разбираме. Различния ни житейски опит насища думите със съдържание, което е различно за различните хора. Изкушавам се да кажа: като вас с докторка, макар че вие търсите конфликта. Това изречение е закачка, ще го оставя, дано да не го подхванете. Има хора, при които интонацията е по- важна от думите. При тях не може да се пошегуваш, казвайки нещо смешно със сериозен тон. Те разбират шегата, чак когато им я обясниш, първоначално се стрескат.snowprincess написа:сядаш, преговаряш, без излишни емоции и стигате до компромисGreen Light написа:
Тогава, когато разговора не става, единствения начин да задействаш тоя компенсаторен механизъм е манипулацията.
А някои хич ни няма в това.
П.П. Макар че все пак сме хора- всички малко или много манипулираме(или сме се усещали манипулирани), имаме опит. И значи - ще се опитваме, да го правим докато сме живи
той ли трябва да се промени, за да те разбере или ти да потърсиш нови начини?

- snowprincess