А вие можене ли
А вие можене ли
да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
Аз не мога. Ако ще да е най- голямата утайка на света....
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Re: А вие можене ли
Мен редовно така ме лъжат.[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
Голяма съм овца...
И аз съм овца... Бати...esti написа:Мен редовно така ме лъжат.[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
Голяма съм овца...

- Глас в пустиня
Да, мога, друг е въпроса че не го правя.[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
- Stranniche
- Обратна връзка:
Не, не мога. Обикновено изглеждам съвсем сериозна, дори леко угрижена.[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
ахм..Амаранта написа:Не, не мога. Обикновено изглеждам съвсем сериозна, дори леко угрижена.[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
с усмивка обикновено се кават най-сериозните истини...
Зависи кого и за какво[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
Важна е ситуацията
Малко хора се гледат в очите, докато си говорят
Точно тия, дето ги гледам в очите, трудно ще ги излъжа, дано да не се налага да трябва да го направя
Някак много по-лесно е да не се лъже
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
даdoktorka написа:с усмивка обикновено се кават най-сериозните истини...
това е така
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Тва учи ле се някъде бе, бати...БоЕВ написа:Да, мога, друг е въпроса че не го правя.[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
Последно промяна от Ън на 26.09.08, 21:36, променено общо 1 път.

Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.holi_day написа:Зависи кого и за какво[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
Важна е ситуацията
Малко хора се гледат в очите, докато си говорят
Точно тия, дето ги гледам в очите, трудно ще ги излъжа, дано да не се налага да трябва да го направя
Някак много по-лесно е да не се лъже

Мога. После ще се самоизям.[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
Всеки може да е гаден ... важно е дали го прави. Ако това ти е идеята.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Ееее, ами те са професионалисти, значи.[unknown] написа: Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.
Само не го приемай лично. Просто бизнес.
Не просто да си гаден.Semiramis написа:Мога. После ще се самоизям.[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
А да си хиена.

Уф, лично го приемам...Амаранта написа:Ееее, ами те са професионалисти, значи.[unknown] написа: Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.
Само не го приемай лично. Просто бизнес.

Съвсем сериозно ти отговорих Но имах предвид в личен план[unknown] написа:Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.
Различно е от работата, както и всяка работа си е специфична
Наистина е важно за какво става въпрос
Има сфери, в които неказването на истината е подвеждане на колегите, а в други сфери - премълчаването е професионализъм, защото става въпрос примерно за класифицирана информация
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Точно това усетих, затова го написах.[unknown] написа:
Уф, лично го приемам...
Можеш да си сигурен, че не е лично към теб. Най-добре е да си нямаш работа с такива - разкарвай ги, преди да са ти навредили повече.
Хиена?[unknown] написа:Не просто да си гаден.Semiramis написа:Мога. После ще се самоизям.[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
А да си хиена.
Риташ я далеч от себе си. Първо.
Тя ще се самоизяде или животът ще я оправи. Второ. Чета в съседната тема...
Добри търговци...[unknown] написа: Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.
- Глас в пустиня
Това е кофти.[unknown] написа: Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.
Рецепта, струвами се, точна няма решаваш по интуиция на момента.
- Глас в пустиня
Цъ!4avdar4e написа:Добри търговци...[unknown] написа: Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.
Далавераджии. Добрият търговец би трябвало да е коректен и да търси дългосрочно сътрудничество при ясни за страните права и задължения, но много неща са изкривени вдългия ни преход .
Не нам, не намБоЕВ написа: Цъ!
Далавераджии. Добрият търговец би трябвало да е коректен и да търси дългосрочно сътрудничество при ясни за страните права и задължения, но много неща са изкривени вдългия ни преход .
хм..4avdar4e написа:Не нам, не намБоЕВ написа: Цъ!
май не става въпрос само за пари, или?
Ънноун?
- Green Light
В търговията лъжите са ежедневие. Ще пристигне ли пратката навреме? Да, утре е тука. И пристига след три дена. Ще се вместим ли в тези пари? Да. А знаем че 10% отгоре не ни мърдат. Това са неща, без които, практиката е доказала, че не може. Дразнят ужасно, обаче тва е. Защо ли? Понеже търговците от конкуренцията го правят, всички останали го правят, затова е хубаво и полезно и нашите да са такива. Иначе не може да закачиш кьорав клиент. После, след търговците идват инженери, сервизни или технически персонал, наистина умните и знаещите хора, които могат много и понякога правят чудеса за да удовлетворят клиента. Но отнасят всички ругатни, заради лъжите на тези преди тях. Това са неща, които са известни и си ги знаеме. Лъжата е вътре в бизнеса, и да си ядеш нервите и да не си ги ядеш, все тая. Въпроса е, обаче, и заради това пиша, че лъжие на търговците са премерени. Лъжат за срокове и пари, но така че в края на краищата на тоя човек му се свършва работата. Това, което клиента иска е постигнато, той има полза. Защото в крайна сметка, ако оставим парите настрана, всички ние сме по работните си места за да направим нещо полезно, някому да облекчим работата, да направим възможна реализацията на поточна линия за нещо, контрол на качеството или там каквото им трябва на хората. Ако някой забрави това и лъже, дето викаш за важни неща, само и само да гепи полза, да очерни някого или ъобще само засвоя изгода и вреда на другите, тогава се вдига вой до небесата и тия хора рано или късно биват здраво наритани.[unknown] написа: Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.
За себе си и аз, като всички преди мене ще кажа че ми е много по- лесно ако си казвам истината. Иначе се оплитам, хич ме няма много лош лъжец съм. Че и ми личи
- Глас в пустиня
Сори Грийн, че пак ще те апострпофирам, но просто не съм съгласен с това пусто деление кой е по-по-най и на професионален признак. Знам, че така са ви учили в университета, че вашата специалност е от особена важност за съществуването на света:lol:, но не е така в действителнос и може би точно затова има толкова обидени и неразбрани люде.Green Light написа:
В търговията лъжите са ежедневие.
Кратка справка в джобс бг показва недвусмислено от кого има повече нужда.После, след търговците идват инженери, сервизни или технически персонал, наистина умните и знаещите хора, които могат много и понякога правят чудеса за да удовлетворят клиента. Но отнасят всички ругатни, заради лъжите на тези преди тях. Това са неща, които са известни и си ги знаеме.
Сервизен персонал - 921 обяви
Търговия - 3 398 обяви
търси
Обратно на заблудите - всеки може да се захване с някакво производство или услуга, но дали ще му върви зависи от умението му да продава. Ерго без добър търговски отдел всяка фирма е обречена.
Екипност, нещо непознато по нашите земи. Затова и сичката ни работа е на тоя хал - държава изградена от ярки индивидуалисти, кой от кой по-кадърен, начетен и ерудиран, насаждащи пренебрежение, а понякога направо и омраза към останалите "обитатели" на това "държавно формирование". Всеки има своето място в държавата и обществения живот - дори и метачите на тротоари.
Само един ярък индивидуалист може да създаде добър екип.БоЕВ написа: Екипност, нещо непознато по нашите земи. Затова и сичката ни работа е на тоя хал - държава изградена от ярки индивидуалисти, кой от кой по-кадърен, начетен и ерудиран, насаждащи пренебрежение...
А щом тук липсва екипност, значи държавата ни не е изградена само от ярки индивидуалисти. Нещо повече - липсват такива.
Така ги виждам аз нещата....
Ако беше казала "индивидуалност" вместо "индивидуалист", щеше да си права.esti написа:Само един ярък индивидуалист може да създаде добър екип.БоЕВ написа: Екипност, нещо непознато по нашите земи. Затова и сичката ни работа е на тоя хал - държава изградена от ярки индивидуалисти, кой от кой по-кадърен, начетен и ерудиран, насаждащи пренебрежение...
А щом тук липсва екипност, значи държавата ни не е изградена само от ярки индивидуалисти. Нещо повече - липсват такива.
Обаче разликата е твърде голяма.
Индивидуалистите затова са индивидуалисти, защото не обичат да се вписват в екипи.
Panta rhei...
Ама те не се вписват в екипа - те го създават.Мнемозина написа:
Ако беше казала "индивидуалност" вместо "индивидуалист", щеше да си права.
Индивидуалистите затова са индивидуалисти, защото не обичат да се вписват в екипи.
Дърпат конците така да се каже.
Винаги се открояват.
Познавам такива, дори навремето работех с такъв и още го помня.
Уникат някакъв, страхотен.
Да, но това не е индивидуалист.esti написа:Ама те не се вписват в екипа - те го създават.Мнемозина написа:
Ако беше казала "индивидуалност" вместо "индивидуалист", щеше да си права.
Дърпат конците така да се каже.
Винаги се открояват.
Познавам такива, дори навремето работех с такъв и още го помня.
Уникат някакъв, страхотен.
Индивидуалистът е единак, той отхвърля всякакви зависимости от други хора - в случая професионални зависимости - и особено държи да "не носи никого на гърба си". И един екип всякак би бил видян като тежест от него.
Просто говориш за друго нещо. За ярка личност, която може да поведе другите след себе си, защото те й вярват.
Panta rhei...
Чудя се, чудя се, и не знам какво да ти отговоря.[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
Толкова видове лъжи има...
Panta rhei...
ми не е така.Мнемозина написа:Да, но това не е индивидуалист.
Индивидуалистът е единак, той отхвърля всякакви зависимости от други хора - в случая професионални зависимости - и особено държи да "не носи никого на гърба си". И един екип всякак би бил видян като тежест от него.
Просто говориш за друго нещо. За ярка личност, която може да поведе другите след себе си, защото те й вярват.
шефът на екипа НЕ работи с екипа.
затова нищо не му пречи да е индивидуалист.
даже е за препоръчване.
дори и да не е,често го играе...
Искам новия сезон на Хаус, искаааааамdoktorka написа: ми не е така.
даже е за препоръчване.
В този смисъл няма индивидуалисти,защото всеки малко или много е зависим от други хора.Мнемозина написа:
Да, но това не е индивидуалист.
Дори и да продаваш вафли на автобусната спирка пак си зависим.
Никой не може да бъде истински единак в днешно време.
И точно това, че отхвърлят зависимости ги прави добри създатели на работещи екипи.
Екипите на такива хора са, като машини, защото индивидуалиста прави зависимостите до голяма степен обратни - екипа зависи от него, а не толкова той от екипа.
Аз не виждам голяма разлика между индивидуалист и индивидуалност.
Всяка индивидуалност си е и индивидуалист по някакъв начин.
Няма ярка личност, която да не отхвърля зависимостите до колкото е възможно.
Както и да е....
Исках просто да кажа на Боев, че тук проблема с липсващата екипност не е в това, което той казва.
Винаги има нужда от ярки личности - те движат света.
Екипите са само подпомагащо средство, а не основна движеща сила.
Без ярка личност (да го наречем така, за да не задълбаваме в определенията) - няма екип.
кой?4avdar4e написа:Искам новия сезон на Хаус, искаааааамdoktorka написа: ми не е така.
даже е за препоръчване.
4 или 5?
- Глас в пустиня
Екипите се създават от добри мениджъри(тредно се учи за търговец, а още по-трудно за мениджър - това или го имаш или не), а личностната характеристика на мениджъра си е съвсем отделен въпрос.esti написа:Само един ярък индивидуалист може да създаде добър екип.БоЕВ написа: Екипност, нещо непознато по нашите земи. Затова и сичката ни работа е на тоя хал - държава изградена от ярки индивидуалисти, кой от кой по-кадърен, начетен и ерудиран, насаждащи пренебрежение...
Дотук става ясно, че нямаме и добри мениджъри.
Тук досега пуснаха 4, а четох, че Там е почнал 5.doktorka написа: кой?
4 или 5?
- Глас в пустиня
Кой е "шефът" на един хирургически екип и работи ли той с него или не?:-)doktorka написа:
ми не е така.
шефът на екипа НЕ работи с екипа.![]()
Ох, много ги омеси.esti написа:В този смисъл няма индивидуалисти,защото всеки малко или много е зависим от други хора.Мнемозина написа:
Да, но това не е индивидуалист.
Дори и да продаваш вафли на автобусната спирка пак си зависим.
Никой не може да бъде истински единак в днешно време.
И точно това, че отхвърлят зависимости ги прави добри създатели на работещи екипи.
Екипите на такива хора са, като машини, защото индивидуалиста прави зависимостите до голяма степен обратни - екипа зависи от него, а не толкова той от екипа.
Аз не виждам голяма разлика между индивидуалист и индивидуалност.
Всяка индивидуалност си е и индивидуалист по някакъв начин.
Няма ярка личност, която да не отхвърля зависимостите до колкото е възможно.
Както и да е....
Исках просто да кажа на Боев, че тук проблема с липсващата екипност не е в това, което той казва.
Винаги има нужда от ярки личности - те движат света.
Екипите са само подпомагащо средство, а не основна движеща сила.
Без ярка личност (да го наречем така, за да не задълбаваме в определенията) - няма екип.
Има неща, за които наистина ярките личности движат света - но има други сфери, в които липсата на екипност е много силен спиращ фактор.
По-скоро е наопаки, всеки индивидуалист си е и индивидуалност, но обратното не е задължително, ама никак. Вярвай ми, работя и живея в среда от индивидуалисти. Ярки при това.
Сред тях има такива, които никога, ама никога не биха свършили някаква работа, ако тя облагодетелства и още някого освен самите тях. За такава зависимост ти говоря.
Екипността е споделяне на труда, но и на резултатите от него.
Иначе всеки е зависим от останалите, да, така е. И ярките личности са си необходими. Но индивидуализмът е нещо съвсем различно.
Panta rhei...