Ето, ясно изразено моето мнение, или поне част от него
Седларска, Новинар
П.П. Грийни, повод да ти кажа едно прелитащо "здрасти"
Еее, това вече си е чист нихилизъм, на англичанката де, баба предполагам?!?..Мнемозина написа:Тъкмо показаха една англичанка, живееща в България, чийто коментар беше "ами България поне тоалетна има, пък Британия - няма нищо. Не знам кое е по-добре, тоалетна или нищо..."
П.П. Моето мнение щото съм си го казала вече няколко пъти.
Не знам дали е баба, щото слушах от другата стая, обаче пък ето, и те страдат, разбираш ли, не сме само ние.4avdar4e написа:Еее, това вече си е чист нихилизъм, на англичанката де, баба предполагам?!?..Мнемозина написа:Тъкмо показаха една англичанка, живееща в България, чийто коментар беше "ами България поне тоалетна има, пък Британия - няма нищо. Не знам кое е по-добре, тоалетна или нищо..."
П.П. Моето мнение щото съм си го казала вече няколко пъти.
Бе, не знам, аз не виждам нищо толкова обидно в тая арт инсталация, напротив, любопитно ми е как ни виждат отстрани
П.П. Днес превеждах 5 часа (с две почивки по 10 минути) в съда, Съдебната палата, имам основания за сравнение, за това как ни виждат някои чехи...
П.П. 1. Аз дали съм ти чела мнението???:shy:
Хъм, намерих "най-официалната" (така пише!!) му страница в нета. С много бърз преглед (че малко ми дойде в повече тоз език), вниманието ми се прикова на следното изречение (за "Ентропа"): "Гротескната хиперболизация и мистификацията са част от чешката култура, а създаването на фалшиви идентичности е една от стратегиите на съвременното изкуство" (преводът си е мой, на прима виста)Мнемозина написа: А иначе този чех го харесвам. Някой беше пускал тук негови неща, но не можах да ги открия назад...
О, страницата му още тогава я намерих, и аз съм любопитна сврака.4avdar4e написа:Хъм, намерих "най-официалната" (така пише!!) му страница в нета. С много бърз преглед (че малко ми дойде в повече тоз език), вниманието ми се прикова на следното изречение (за "Ентропа"): "Гротескната хиперболизация и мистификацията са част от чешката култура, а създаването на фалшиви идентичности е една от стратегиите на съвременното изкуство" (преводът си е мой, на прима виста)Мнемозина написа: А иначе този чех го харесвам. Някой беше пускал тук негови неща, но не можах да ги открия назад...
Да, интересни са му нещата, хич не го и бях чувала, глей как се прави ПР, а??
Ще го проуча аз, стана ми много любопитно (ей в тва зочо само се уча:lol:).
П.П. Ма и той зочовец по набор и душа, бре
Упс, това му е страницата, ако ти е интересно: http://www.davidcerny.cz/start.html
Всъщност си мисля, че той изобщо не се е заигравал с нищо, впечатления на пътешественик.. Не знам защо, така го усетих. Само да уточня, че нито имам време, нито желание напоследък да чета вестници и да слушам новини, в пълно информацинно затъмнение изпадамМнемозина написа: О, страницата му още тогава я намерих, и аз съм любопитна сврака.
Цялата тази история показва колко е наивно нашето поколение в някои свои части и в някои отношения.
Провокативен е, много. Но заигравката с национални комплекси винаги е рискована. А той не е преценил, че при нас нещата стоят по-особено.
Да, ама не е точно така.4avdar4e написа:Всъщност си мисля, че той изобщо не се е заигравал с нищо, впечатления на пътешественик.. Не знам защо, така го усетих. Само да уточня, че нито имам време, нито желание напоследък да чета вестници и да слушам новини, в пълно информацинно затъмнение изпадамМнемозина написа: О, страницата му още тогава я намерих, и аз съм любопитна сврака.
Цялата тази история показва колко е наивно нашето поколение в някои свои части и в някои отношения.
Провокативен е, много. Но заигравката с национални комплекси винаги е рискована. А той не е преценил, че при нас нещата стоят по-особено.Съвсем случайно, тук май мернах, днес майка ми наду главата кво, що, как, посланика, дрън-дрън, инициативни комитети... сакън да не остана безпросветна (аз и за протестите в София не знаех, добре, че са клубовете
)
П.П. Сега започвам да разбирам Рем, който едно време все питаше: ама какво се е случило?!? Същата ситуация, дори в нета почти не чета вестници..
Ей Богу, нищо не съм челаМнемозина написа: Версията с пътешествията дойде след скандалите.
В първите писания по въпроЗа казваха, че "Автор на българската част е Елена Желебова, покрила очертанията на България с клекала. По думите й провокацията ще раздразни мнозина и точно това е търсила: "да предизвикам скандал, особено у нас".4avdar4e написа:Ей Богу, нищо не съм челаМнемозина написа: Версията с пътешествията дойде след скандалите.Така го възприех, усетих, така го оправдах да кажем, аз, лично, доколкото съм медиатор някакъв.. Без грам информация от вестници, телевизия или квото и да е..
Лошото е, че и по клубовете почти не чета напоследък, а още по малко пиша, ще си остана съвсем безпросветна
Добре съм се ориентирала, прелитайкиМнемозина написа: В първите писания по въпроЗа казваха, че "Автор на българската част е Елена Желебова, покрила очертанията на България с клекала. По думите й провокацията ще раздразни мнозина и точно това е търсила: "да предизвикам скандал, особено у нас".
Според някои ги била казала пред Хералд трибюн, според други така пишело(а) в анотацията на проекта.
Е кажи я де!4avdar4e написа:Добре съм се ориентирала, прелитайкиМнемозина написа: В първите писания по въпроЗа казваха, че "Автор на българската част е Елена Желебова, покрила очертанията на България с клекала. По думите й провокацията ще раздразни мнозина и точно това е търсила: "да предизвикам скандал, особено у нас".
Според някои ги била казала пред Хералд трибюн, според други така пишело(а) в анотацията на проекта.
П.П. Напоследък наблягам на слушането на музика и танците.. Но днес си говорих с конвоя, момчетата не се бяха прибирали една седмица. Чух и тях по въпроса с протестите в последните седмици..
Имам твърде много гледни и отправни точки тия дни, пречупвам ги през моята си и се получава една особена картинка, без журналистически наслагвания (дори и сутрешни блокове не гледам!!!), картинката е интересна, за мен, шарена, и имам опасения, че е много по-вярна от това, дето се изнася публично (щото с едно ухо все пак слушам новини, когато ми ги пуснат:winkw:)
Нека улегне, да се разположи по рафтчетата..Мнемозина написа: И какво рече конвоят?
Не ни дръж в напрежение сега...
Ахъм, чух им репликите на клипа.4avdar4e написа:
П.П. Да вметна само. Момчетата (на по цигара, дето не е редно, ама .. събота), казаха, че не са прибирали цяла седмица, мобилизирани са. Другите реплики ще ги спестя, че не са ми в речника
Здрасти!4avdar4e написа:Не помня в коя тема се дискутираше, не ми се търси, затова го пускам в нова..
Ето, ясно изразено моето мнение, или поне част от него
Седларска, Новинар
П.П. Грийни, повод да ти кажа едно прелитащо "здрасти"
Малеее, тва още по-зловещо
ELBI написа:аз ходя сега редовно в Токуда заради леля ми. Дъските са си чисти и добре. Ала ми направи впечатление, че една лелка от персонала нещо се развика за тарлъците, дето се слагат там - хубаво - майка ми пропуснала да сложи, но не се говори така. Цяла лекция чух за това как ... тя трябвало да чисти. Е ... това и е работата, но тя искаше да се изяви като шеф/някой с власт. Да те накара да си сложиш тарлъчки, но все пак е власт, с която разполага.
Та ... вярвам ти, че с такива санитарки и Токуда е побългарена на някои етажи. Все още - не на всички.
щот са донесли хигиената туканка, турчулятаpocti_bezobidna написа:Абе хора, знаете, че аз не съм голям фен на партиотизма (и други -изми политически).
Не е приятно да те отъждествяват с кенеф (някой знае ли защо "турски"? предполагам у цел свет са били таквизи кенефите допреди известен брой годинки).
Ама тоя черен чаршаф много некрофилски, бе!
Не че съм суеверна, ама адски гадно седи...
Аха, аз нали същата асоциация направих, с огледалата, дето се покриват при смъртpocti_bezobidna написа:Абе хора, знаете, че аз не съм голям фен на партиотизма (и други -изми политически).
Не е приятно да те отъждествяват с кенеф (някой знае ли защо "турски"? предполагам у цел свет са били таквизи кенефите допреди известен брой годинки).
Не бе, имах предвид, че не го вземам навътре некой като тури някъде кенеф или тръгне да мисли някаква картина как точно се е нарисувала...Кент написа:щот са донесли хигиената туканка, турчулятаpocti_bezobidna написа:Абе хора, знаете, че аз не съм голям фен на партиотизма (и други -изми политически).
подмиване с ибрик
и други екстри:-)
странно, аз пък се изживявам като Патриот
останъл съм тука, нацъфкал съм поне две деца
данъци манъци, работа за Републиката
ся мисля дори да гласувам
кво повече:lol
п.п. за дигане на гири по митинги не ма търси обаче
Ъхъ! Преди си беше по- добре. Да върнат предишното! Дайте ни кенефа!pocti_bezobidna написа:Не бе, имах предвид, че не го вземам навътре некой като тури някъде кенеф или тръгне да мисли някаква картина как точно се е нарисувала...Кент написа:щот са донесли хигиената туканка, турчулятаpocti_bezobidna написа:Абе хора, знаете, че аз не съм голям фен на партиотизма (и други -изми политически).
подмиване с ибрик
и други екстри:-)
странно, аз пък се изживявам като Патриот
останъл съм тука, нацъфкал съм поне две деца
данъци манъци, работа за Републиката
ся мисля дори да гласувам
кво повече:lol
п.п. за дигане на гири по митинги не ма търси обаче
Щото патриотите мнооо навътре ги взимат тия работи...
Въпроса беше - не ви ли е гаден тоя черен чаршаф, мене чак ме подтиска, начи. Висят си разни работи, и само ние с черен чаршаф, брррр...