Тоест ти по принцип си го знаеш, но в тези моменти просто го виждаш как и защо става.
Понякога е вдъхновяващо, обаче понякога е вбесяващо.
И се чудя докога ли жЕвотът ще ме изтърпи, без да ме застави да се променя.
Не съм сигурна, че това означава точно "наясно със себе си".bead_ написа:но пък е хубаво, когато човек е наясно със себе сиМнемозина написа:
И да изчисти пепелника, ако може.Green Light написа:"Има някакви моменти, в които много ясно и особено остро осъзнаваш как всичко, което ти се е случвало и ти се случва (а вероятно и ще ти се случва) е в абсолютна, стопроцентова зависимост от това, че си точно такъв, какъвто си.
Тоест ти по принцип си го знаеш, обаче в тези моменти просто го виждаш как и защо става.
И се чудя докога ли жЕвотът ще ме изтърпи, без да ме застави да се променя."
Това мислеше Никсъна, докато седеше в бистрото.
- Келнер, къде си куче? Ела твойта кожа и ми донеси още веднъж от тая смрадлива гадост! Плъхове ли требиш с нея, гадино? Хартия и молив имаш ли? И гледай чашата ми, и реагирай, лешояд! Капичи?
ако осъзнаеш, че това твърдение е вярно и го приемеш за свое единствено вярно твърдение, то, честито! ти вече си просветлен...Мнемозина написа:Има някакви моменти, в които много ясно и особено остро осъзнаваш как всичко, което ти се е случвало и ти се случва (а вероятно и ще ти се случва) е в абсолютна, стопроцентова зависимост от това, че си точно такъв, какъвто си.
Тоест ти по принцип си го знаеш, но в тези моменти просто го виждаш как и защо става.
единствения, който може да се промени в "двойката" ти-живот, си ти... тъй, че... животът няма как да те промени...Мнемозина написа:И се чудя докога ли жЕвотът ще ме изтърпи, без да ме застави да се променя.
ааа... пепелник се чисти задължително на два фаса... паднали вече извън пепелника...Мнемозина написа: И да изчисти пепелника, ако може.
Мога да си ходя, казваш.Метаморф написа:ако осъзнаеш, че това твърдение е вярно и го приемеш за свое единствено вярно твърдение, то, честито! ти вече си просветлен...Мнемозина написа:Има някакви моменти, в които много ясно и особено остро осъзнаваш как всичко, което ти се е случвало и ти се случва (а вероятно и ще ти се случва) е в абсолютна, стопроцентова зависимост от това, че си точно такъв, какъвто си.
Да бе.Метаморф написа:единствения, който може да се промени в "двойката" ти-живот, си ти... тъй, че... животът няма как да те промени...Мнемозина написа:И се чудя докога ли жЕвотът ще ме изтърпи, без да ме застави да се променя.
да, наистина е простичко... нали знаеш, че всичко гениално е просто.... е, не всичко просто е гениалноМнемозина написа:
Мога да си ходя, казваш.
Не ми се вярва да е толкова простичко.
Да бе.
Ама нали преди няма и два месеца тука дружно му обяснявахме на Мъжжж как трябвало да промени себе си, за да промени живота си и т.н.
Ако може в едната посока, трябва да може и в другата.
Мдааа, и всяко обобщение е грешно.Метаморф написа:да, наистина е простичко... нали знаеш, че всичко гениално е просто.... е, не всичко просто е гениалноМнемозина написа:
Мога да си ходя, казваш.
Да бе.
Ама нали преди няма и два месеца тука дружно му обяснявахме на Мъжжж как трябвало да промени себе си, за да промени живота си и т.н.
е, ти сега е*а мамата на цялата статиска като наука, бре!Мнемозина написа:Мдааа, и всяко обобщение е грешно.Метаморф написа:да, наистина е простичко... нали знаеш, че всичко гениално е просто.... е, не всичко просто е гениалноМнемозина написа:
Мога да си ходя, казваш.
Да бе.
Гледай колко работа може да свърши човек с една най-обикновена щампа...Метаморф написа:
е, ти сега е*а мамата на цялата статиска като наука, бре!
ужас!... напрво ужас-ужас!Мнемозина написа:Гледай колко работа може да свърши човек с една най-обикновена щампа...Метаморф написа:
е, ти сега е*а мамата на цялата статиска като наука, бре!
И - пропуснах: това всичкото задължително изречено с гласа на Слабака.Мнемозина написа:И да изчисти пепелника, ако може.Green Light написа:"Има някакви моменти, в които много ясно и особено остро осъзнаваш как всичко, което ти се е случвало и ти се случва (а вероятно и ще ти се случва) е в абсолютна, стопроцентова зависимост от това, че си точно такъв, какъвто си.
Тоест ти по принцип си го знаеш, обаче в тези моменти просто го виждаш как и защо става.
И се чудя докога ли жЕвотът ще ме изтърпи, без да ме застави да се променя."
Това мислеше Никсъна, докато седеше в бистрото.
- Келнер, къде си куче? Ела твойта кожа и ми донеси още веднъж от тая смрадлива гадост! Плъхове ли требиш с нея, гадино? Хартия и молив имаш ли? И гледай чашата ми, и реагирай, лешояд! Капичи?
Както съм се увъртолила напоследък, такима констатации просто ме довършват.Мнемозина написа:Има някакви моменти, в които много ясно и особено остро осъзнаваш как всичко, което ти се е случвало и ти се случва (а вероятно и ще ти се случва) е в абсолютна, стопроцентова зависимост от това, че си точно такъв, какъвто си.
Ми аз си казах, че в определени периоди е вбесяващо. И обикновено точно в такива периоди го виждаш.pocti_bezobidna написа:
Както съм се увъртолила напоследък, такима констатации просто ме довършват.
И това го има, но го отхвърлих, защото ми звучеше някак успокоително.Remmivs написа:А може би си точно такъв, какъвто си, защото ти се случва това, което ти се случва...
Всичко е едно.
на ранен етап на еволюцията си.Мнемозина написа:Има някакви моменти, в които много ясно и особено остро осъзнаваш как всичко, което ти се е случвало и ти се случва (а вероятно и ще ти се случва) е в абсолютна, стопроцентова зависимост от това, че си точно такъв, какъвто си.
Ами дай Боже да попорасна най-сетне в някакъв момент.ELBI написа:
на ранен етап на еволюцията си.
След 10 год. тези неща хич няма да те вълнуват, а само ШЛ, ЧВ и СС. Или некви производни там (гоблени, долносилезийският диалет в 14 век или цветарство).
Само така си мислиш:winkw:Мнемозина написа:

някви нишани, че му се изчерпва търпението?Мнемозина написа:И се чудя докога ли жЕвотът ще ме изтърпи, без да ме застави да се променя.
Така де.frisky lioness написа:
Само така си мислиш:winkw:
Ти се променяш
ежечасно, дори ежеминутно, но не го съзнаваш
Всяко едно нещо, което виждаш, чуваш, казваш, правиш и т.н. променя не само теб, а и заобикалящата те среда:-)
Резултатите не винаги са видими на момента
Трябва да се погледне от позиция на времето
а защо не и
пространството
Не смея нищо да кажа - това винаги го усещам като опасност.holi_day написа:някви нишани, че му се изчерпва търпението?Мнемозина написа:И се чудя докога ли жЕвотът ще ме изтърпи, без да ме застави да се променя.
Ще видиш, че е много гот порасналаМнемозина написа:[...]
Ами дай Боже да попорасна най-сетне в някакъв момент.
Макар че чак до ШЛ се съмнявам да се издигна.
това е нещо като "Днес на места ще вали". Което значи, че на други места няма да вали. Което е 100% истинаRemmivs написа:[...]
Или просто за голата истина, която може да е различна за всички, но понякога може и да е еднаква. Не, че на нея й пука особено де...
тогава не пресичай на червено. И животът става скукаааа....Мнемозина написа:[...]
Не смея нищо да кажа - това винаги го усещам като опасност.
Хмммм, обнадеждаващо.ELBI написа:[...]
Ще видиш, че е много гот порасналаНе винаги идва само. Ще се наложи да положиш и усилия
Надежда винаги има. Както и Вяра, Стефка, Мария, Катя ...Мнемозина написа:[...]
Хмммм, обнадеждаващо.
Мнемозина написа:[...]
Не смея нищо да кажа - това винаги го усещам като опасност.