Защо да гласуваме
Защо да гласуваме
Пускано е, даже май скоро и тук беше пускано, но пак...
http://www3.vbox7.com/play:a5e22dcb
мислете за след неделята, че всеки ден ще се събуждате с Доган и Станишев... и не гласувайте (щото пък може да искате и останалата България да се събужда с тях и това може да ви кефи...)
Негласуването ще потвърди думите на Доган, че ТОЙ управлява страната - нещо, което си е факт през последните 8 години... просто сега бе казан на глас и от самия него.
http://www3.vbox7.com/play:a5e22dcb
мислете за след неделята, че всеки ден ще се събуждате с Доган и Станишев... и не гласувайте (щото пък може да искате и останалата България да се събужда с тях и това може да ви кефи...)
Негласуването ще потвърди думите на Доган, че ТОЙ управлява страната - нещо, което си е факт през последните 8 години... просто сега бе казан на глас и от самия него.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Точно така! Иначе всяка сутрин българите ще се събуждаме със Серго и Доган до нас. И ще става още по-зле идващите години!Stranniche написа:Не съм гласувала от 1997 г. Но този път ще отида до посолството - ако ми позволят, ще пусна бюлетина.
Против. За по-малкото зло.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Тук даваха интервю със Серго по телевизията. Повториха го няколко пъти. Няма да коментирам.ELBI написа:Точно така! Иначе всяка сутрин българите ще се събуждаме със Серго и Доган до нас. И ще става още по-зле идващите години!Stranniche написа:Не съм гласувала от 1997 г. Но този път ще отида до посолството - ако ми позволят, ще пусна бюлетина.
Идеше ми да...
- Green Light
Кажи, какъв беше коментара на диктора?Stranniche написа:Тук даваха интервю със Серго по телевизията. Повториха го няколко пъти. Няма да коментирам.ELBI написа:Точно така! Иначе всяка сутрин българите ще се събуждаме със Серго и Доган до нас. И ще става още по-зле идващите години!Stranniche написа:Не съм гласувала от 1997 г. Но този път ще отида до посолството - ако ми позволят, ще пусна бюлетина.
Идеше ми да...
...
Бе, я не казвай!
че българите ще преизберат серго като не идат да гласуват в неделя...Green Light написа:Кажи, какъв беше коментара на диктора?Stranniche написа:Тук даваха интервю със Серго по телевизията. Повториха го няколко пъти. Няма да коментирам.ELBI написа:Точно така! Иначе всяка сутрин българите ще се събуждаме със Серго и Доган до нас. И ще става още по-зле идващите години!Stranniche написа:Не съм гласувала от 1997 г. Но този път ще отида до посолството - ако ми позволят, ще пусна бюлетина.
Идеше ми да...
...
Бе, я не казвай!
- Света вода ненапита
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Боже,:blink::shocked: кого виждат очите ми...Stranniche написа:Не съм гласувала от 1997 г. Но този път ще отида до посолството - ако ми позволят, ще пусна бюлетина.
Липсваш ми много:(:crying:
Как си?
Надявам се при теб всичко да е ОК

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Re: Защо да гласуваме
just perfect
- Света вода ненапита
bead_ написа:и защо пък да не гласуваме:winkw:
http://www.2009izbori.com/index.php?opt ... Itemid=118
Виж подводницата!
10хbead_ написа:и защо пък да не гласуваме:winkw:
- Глас в пустиня
Стига бе Рем! Ти поне си математик и ти е ясно, че при 30% избирателна активност в парламента ще се бетонират като мнозинство партиите с твърд електорат - БСП и ДПС. А тогава, както показват и последните четири години, няма да има нито референдум, нито закон, нито законче които да не променят изманипулират и тн за да постигнат своето. Въпреки забраната на заменките те продължават и сега и държавата е ощетена с над 8 милиарда от тях. Аз не съм съгласен с постановката на автора, че не гласуването си заслужава заради някакви бъдещи изгоди от някакъв неясен бъдещ референдум. Не си ли спомняш исканията за референдум по въпроса с отварянето на реакторите от крепостните селяни, пардон, работници на ковачки. Каква е гаранцията че при нисък праг на референдумите няма тъкмо управляващите в момента да се възползват от него?!Remmivs написа:10хbead_ написа:и защо пък да не гласуваме:winkw:
Аман от чупки и врътки само да демонстрираме несъгласие с тълпатат!
Пък според мен не е.Метаморф написа:bead_ написа:и защо пък да не гласуваме:winkw:
http://www.2009izbori.com/index.php?opt ... Itemid=118олелееее... как ме разколеба... ужас.... усещам, че е прав... много прав...
Да не гласувам сега, щото евентуално може би и вероятно в близките четири години може да се стигне до референдум е малко като "трай, коньо, за зелена трева".
Почти невъзможно ми се струва да се стигне до това.
А ако някак се докарат нещата до смислен референдум, то тогава активността всякак ще е по-висока.
Panta rhei...
Статията изразява напълно отвращението ми от "политическата" ни система. И показва, че има и други, които не само, че мислят като мен, но са намерили и пробойна в законите гласувани от "елита". Браво на автора!БоЕВ написа:Стига бе Рем! Ти поне си математик и ти е ясно, че при 30% избирателна активност в парламента ще се бетонират като мнозинство партиите с твърд електорат - БСП и ДПС. А тогава, както показват и последните четири години, няма да има нито референдум, нито закон, нито законче които да не променят изманипулират и тн за да постигнат своето. Въпреки забраната на заменките те продължават и сега и държавата е ощетена с над 8 милиарда от тях. Аз не съм съгласен с постановката на автора, че не гласуването си заслужава заради някакви бъдещи изгоди от някакъв неясен бъдещ референдум. Не си ли спомняш исканията за референдум по въпроса с отварянето на реакторите от крепостните селяни, пардон, работници на ковачки. Каква е гаранцията че при нисък праг на референдумите няма тъкмо управляващите в момента да се възползват от него?!
Би ми харесало по всяко друго времеМетаморф написа:bead_ написа:и защо пък да не гласуваме:winkw:
http://www.2009izbori.com/index.php?opt ... Itemid=118олелееее... как ме разколеба... ужас.... усещам, че е прав... много прав...
този път прекипя много и активността няма да е толкова ниска.
жалко, но е нереално.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Да, и на мен.Semiramis написа:Би ми харесало по всяко друго времеМетаморф написа:bead_ написа:и защо пък да не гласуваме:winkw:
Обаче в този момент ми звучи прекалено емоционално, а аз сега по отношение на цялата тая гнус имам нужда само от рационални аргументи.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Хех!Remmivs написа:
Статията изразява напълно отвращението ми от "политическата" ни система. И показва, че има и други, които не само, че мислят като мен, но са намерили и пробойна в законите гласувани от "елита". Браво на автора!
Всеки има право на вкус, пък бил той и лош!:winkw:
Не оспорвам правото ти да харесваш едно или друго. Просто написаното от автора издава живот в някаква паралелна реалност, а това си има и име в медицината. Статията е тъпа и жалко за автора ако не е взел пари за нея, а я е писал по убеждение.
Първо - масовата приватизация - щем или не щем тя трябваше да се случи, но по тоя начин по който стана спечелиха доста И от обикновените хора. Нямам бонова книжка и не съм участвал в приватизацията, и предполагам, че нямам много право да говоря по темата. Но на много мой познати им изплащаха известно време дивиденти, а след това си продадоха "дяловете" доста успешно във фондове. Загубиха само тия, дето си мислеха че с една, две или пет акции са станали играчи от ранга на играчите от уолтстрит, и с тия мижави дялове са подсигурили себе си и поколението си до живот. Да, ама не! Всеки ден на фондовите борси губят и печелят от акции страшно много хора, но никой не упреква системата/държавата за това. Незнанието или неграмотността не са основание за каквато и да е претенция.
Второ - референдумът като "пробойна в законите гласувани от елита" - попитах те, но не ми отговори конкретно, освен референдумите за приемане на "тошовато конституция" и за промяната на държавно управление от "царство" в "народна република" има ли и други, не манипулирани, с обществен отзвук и значение в страната ни?
Интересни неща си писал и преди по въпроса с >>>РЕФЕРЕНДУМ-ите<<<, не разбирам откъде у теб се появи тая коренна промяна по въпроса, че чак референдумът стана пробойна в системата, която трябва да се защити(разшири) с цената на не гласуване.
Истината е следната - при 20% избирателна активност ДПС вкарва 100 депутата, а при 80% нито един!
На референдум имаш право да "гласуваш" с "ДА" или "НЕ" по един-единствен поставен въпрос и за инициирането на референдума(в национален мащаб) са необходими 500 000 подписа. Същото количество подписи са необходими и за регистрацията на политическа партия, а за НПО процедурата е къде-къде по-просата. Кое е за предпочитане, кое дава по широко поле за борба и защита на правата и интересите на индивидите?
Както вече споменах, в основата на нескопосани изказвания стои или незнание или корист!
Не виждам противоречие в мнението ми за референдумите. Не сме пораснали и няма да ни дадат. Все още мисля така. Просто ми беше интересно дали ако наистина може да има референдум ако е ниска избирателната активност, няма нещо да се промени. И също, един референдум е много по-честен от тази нагли мазни лъжи сега. Между другото виж мнението ми веднага след това. И сега мисля, че мажоритарни избори са по-добри.БоЕВ написа:Хех!
Всеки има право на вкус, пък бил той и лош!:winkw:
...
Както и да е. Трябва да сме пораснали, за да приемаме мнението на другите и да го ценим като проява на личността и независимостта, дори и на нас това да ни се струва лош вкус. А не винаги и непременно да се опитваме да го оборим и да покажем единната и свята (наша по съвпадение) истина. Всичко е едно, не означава всичко е едно и също, друже. Всичкото едно е цялата вселена. С нейното многообразие и красотата и великолепието на това многообразие.
PS
А пък малко по-надолу е Дарий. Хехехе. Мерси, БоЕВ, друже, че вдигна тази тема. Ето къде пак (щото със сигурност не е първия път, когато го правя, съм писал за него).
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
ELBI написа:Точно така! Иначе всяка сутрин българите ще се събуждаме със Серго и Доган до нас. И ще става още по-зле идващите години!Stranniche написа:Не съм гласувала от 1997 г. Но този път ще отида до посолството - ако ми позволят, ще пусна бюлетина.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Тоя па е е га ти лайното комунистическо.bead_ написа:и защо пък да не гласуваме:winkw:
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Ти ме уби. Мислех те за умник, а ти явно само се правиш на такъв.Remmivs написа:Статията изразява напълно отвращението ми от "политическата" ни система. И показва, че има и други, които не само, че мислят като мен, но са намерили и пробойна в законите гласувани от "елита". Браво на автора!БоЕВ написа:Стига бе Рем! Ти поне си математик и ти е ясно, че при 30% избирателна активност в парламента ще се бетонират като мнозинство партиите с твърд електорат - БСП и ДПС. А тогава, както показват и последните четири години, няма да има нито референдум, нито закон, нито законче които да не променят изманипулират и тн за да постигнат своето. Въпреки забраната на заменките те продължават и сега и държавата е ощетена с над 8 милиарда от тях. Аз не съм съгласен с постановката на автора, че не гласуването си заслужава заради някакви бъдещи изгоди от някакъв неясен бъдещ референдум. Не си ли спомняш исканията за референдум по въпроса с отварянето на реакторите от крепостните селяни, пардон, работници на ковачки. Каква е гаранцията че при нисък праг на референдумите няма тъкмо управляващите в момента да се възползват от него?!
Точно. Няма нищо умно в отвращението. Сори.Пенчо Заека написа:Ти ме уби. Мислех те за умник, а ти явно само се правиш на такъв.
+1Пенчо Заека написа:Тоя па е е га ти лайното комунистическо.bead_ написа:и защо пък да не гласуваме:winkw:
- Глас в пустиня
Този път те разбрах!:-)Remmivs написа: Трябва да сме пораснали, за да приемаме мнението на другите и да го ценим като проява на личността и независимостта, дори и на нас това да ни се струва лош вкус. А не винаги и непременно да се опитваме да го оборим и да покажем единната и свята (наша по съвпадение) истина.
Чуждото мнение винаги ми е било интересно.
Никога не съм имал за цел да оборвам някого. Просто има моменти в живота на хората(и държавите) когато човек трябва да застане и да каже твърдо "ДА" или "НЕ" без излишни увъртания, въпреки принципите и убежденията си. Смятам този момент за такъв. На фона на предизборната истерия която се води в Турция, не гласуването и призивите за не гласуване са равни на национално предателство.
Поне според мен.
http://www.dnes.bg//izbori2009/2009/07/ ... vane.73733
Хайде помислете пак преди да решите, че няма да гласувате, става ли?
Само това ви моля!
Само това ви моля!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Аслъ. Аман от ощипани госпойци. Ама нека, като не гласуват, поле турците ще ги щипят повече.БоЕВ написа: Просто има моменти в живота на хората(и държавите) когато човек трябва да застане и да каже твърдо "ДА" или "НЕ" без излишни увъртания, въпреки принципите и убежденията си. Смятам този момент за такъв. На фона на предизборната истерия която се води в Турция, не гласуването и призивите за не гласуване са равни на национално предателство.
Поне според мен.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Магот, положението е трагично. Квото и да им говориш, както и да ги убеждаваш, няма смисъл. Аз отивам да отсрамя поколението.maggot написа:http://www.dnes.bg//izbori2009/2009/07/ ... vane.73733
Само това ви моля!
Преглътнах си отвращението, но не заради това, което ми предлагат, а заради това, което не искам въобще някога някой да ми предложи. Вкусът е гаден. Пил ли си английска сол? Навремето пиех всяка седмица. И се чувствах почти като Исус на хълма - Господи, отмини ме, ако може, с тази горчива чаша, но нека не моята, а твоята воля да бъде! Амин!БоЕВ написа:Този път те разбрах!:-)
Никога не съм имал за цел да оборвам някого. Просто има моменти в живота на хората(и държавите) когато човек трябва да застане и да каже твърдо "ДА" или "НЕ" без излишни увъртания, въпреки принципите и убежденията си. Смятам този момент за такъв. На фона на предизборната истерия която се води в Турция, не гласуването и призивите за не гласуване са равни на национално предателство.
Поне според мен.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
БРАВОRemmivs написа:Преглътнах си отвращението, но не заради това, което ми предлагат, а заради това, което не искам въобще някога някой да ми предложи. Вкусът е гаден. Пил ли си английска сол? Навремето пиех всяка седмица. И се чувствах почти като Исус на хълма - Господи, отмини ме, ако може, с тази горчива чаша, но нека не моята, а твоята воля да бъде! Амин!БоЕВ написа:Този път те разбрах!:-)
Поне според мен.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Когато стигнах българското посолство, сякаш бях попаднала на опашка за мляко през 1990 г.! Беше по обяд, от сутринта се бяха извърлели върволици гласоподаватели и пак прииждаха. Гласувах, излязох, опашката растеше. Не очаквах да има толкова български граждани тук. Казвам "български граждани", но много от тях говореха на турски. Имаше и забрадки.
на другия край на града, щото все не си сменям регистрацията...
докато се ориентирам къде и какво, и да търся по списъци
един съсед притичва да ми каже в коя секция сме с него
оглеждам се - пълно с познати лица
Обаче наша секция празна, а пред другите - опашки, дълги
... млади хора на групички пристигат, все едно на кафе тръгнали, организирано, усмихнати едни такива...
направо им завидях
цели семейства познати... а цял час си говорих с една "наблюдателка" в нашата секция, и с едни застъпници .. не разбрах за кого, и влязоха само 5 човека, в съседните - пак опашки...
Питам така ли е цял ден, пък те ми обясняват, че явно обхващаме най-кривите улици
естествено - Валерката е червен от 100 годинки... Негласуването значи гласове за БСП и ДПС. Те имат железен електорат. Еле пък ДПС. За огромна жалост, Доган насади особен вид (негласна) омраза в двете етнически групи заради своите корпоративни интереси - казва на турците, че той и само той, а другите ще ги бият отново и ще има нов възродителен процес, а на българите се присмива и казва, че той управлява и само с него има движение и възможности...bead_ написа:и защо пък да не гласуваме:winkw:
вчера карах като луд от Банско да се върна да гласувам ...и успях. Според мен в София имаше най-голяма активност за гласуване след 18 часа - на места имаше ... опашки!!! Като за банани едно време. Което е логично, щото май отново ни правят на маймуни. Сега да видим дали след 4 години ще пиша същото или ще имаме магистрали, ред и идващи европейски парички у нас...Semiramis написа:отивам вчера да гласувам,
на другия край на града, щото все не си сменям регистрацията...
докато се ориентирам къде и какво, и да търся по списъци
един съсед притичва да ми каже в коя секция сме с него![]()
оглеждам се - пълно с познати лица
Обаче наша секция празна, а пред другите - опашки, дълги
... млади хора на групички пристигат, все едно на кафе тръгнали, организирано, усмихнати едни такива...
направо им завидях
цели семейства познати... а цял час си говорих с една "наблюдателка" в нашата секция, и с едни застъпници .. не разбрах за кого, и влязоха само 5 човека, в съседните - пак опашки...
Питам така ли е цял ден, пък те ми обясняват, че явно обхващаме най-кривите улици
бъди реалист!
дано поне свалим ББ ако се издъни, вместо да се закотви за 12-16 г

Доган си правеше сметка, че се е закотвил за още 4 или 8 години. И почти успя с финансирането на Лидер и на купуване на гласове за ДПС. Но не му излязоха сметките.Semiramis написа:бъди реалист!
Иначе ... дано няма закотвяне, както ти е черната прогноза. ББ хич не ми е кандидат, любимец и никога не съм гласувал за него, но в момента би могъл да разкара пиявиците. Много зависи от екипът, който ще си подбере и от действията по контрол над този екип. Мисля, че в 1 отношение ще е добре - както сините навремето имаха страх от Костов, така и герберите ще имат страх от ББ, та може би няма да правят много мошеничества и золуми. Но може и да не стане така. Ще се види :)