Честит празник!

Все същите
Влад

Честит празник!

Мнение от Влад »

Честит първи учебен звънец на всички, които го чуват за първи път!
Честит първи звънец на майките и татковците им!
Честито начало на новата учебна година на всички свързани с образованието!
На всички здраве, късмет и много знания!

ПП Не искам да развалям настроението от хубавия празник, но смятате ли че е нормално да употребиш по отношение на деца, израза "адски много деца", или да питаш един първолак "какви мисли има по повод първия учебен ден", както това направи репортерката по БНТ?
Аватар
latrevw

Re: Честит празник!

Мнение от latrevw »

Влад написа:Честит първи учебен звънец на всички, които го чуват за първи път!

ПП Не искам да развалям настроението от хубавия празник, но смятате ли че е нормално да употребиш по отношение на деца, израза "адски много деца", или да питаш един първолак "какви мисли има по повод първия учебен ден", както това направи репортерката по БНТ?
Честит празник и от мен! Мисля, че 15-ти септември е един прекрасен ден за край на лятото. Не съм предполагала, че всяка година ще се вълнувам толкова на този ден. Добре, че са децата, че да преживеем това усещане. Настръхнах тази година като чух: "За химна на България - класове, МИРНО!"
а дъщеря ми е предучилищна и се вълнува толкова много, не мога да си представя какво ще е догодина.

Да са ни живи и здрави децата и да са отлични ученици!

пп. за репортерки хич не ми се коментира, но честно казано първолаците имат мисли в главата по повод първия учебен ден, дъщеря ми не спря да пита и разпитва защо е толкова специален този ден, какво следва, а после как и т.н., така че вълнуват се децата, дори сина ми, който се прави на темерут и уж не му се ходи на тъпото даскало :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Влад

Мнение от Влад »

latrevw написа:...така че вълнуват се децата, дори сина ми, който се прави на темерут и уж не му се ходи на тъпото даскало :-)
Разбира се, че имат мисли децата и се вълнуват, и предават и на нас вълнението, и това е чудесно! Но по такъв начин ли трябва да се зададе въпроса на едно седем годишно дете? Не подценявам интелигентността на децата ни, но по моето скромно мнение, именно подобен стил на обръщение убива ентусиазма им по-късно!
Нейсе!
Припомних си моя първи учебен звънец. Даже снимки си изрових и ги показах на сина. Той ми вика "татко, аз тогава бях по-голям от теб, нали?":lol:
Заведох го да видим децата, видяхме цветята, учителките, чухме химна (предхождан от Майкъл Джексън ... айде няма да почвам пак!), малкия ми вика "искам и аз на училище!":-). Дано не спадне патоса му докато стане време!
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

леле, какъв Майкъл Джексън бе :blink:

разбирам те, може би си прав. Навремето сякаш имаше нещо в тази професия "журналист"; сега едно, че май всеки може да стане журналист, друго, че им се раздават награди за добре отразени криминални хроники, не го разбирам аз това
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Честит!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Честито и от мен на всички ученици, майки, татковци, абе на всички, дето им се радват.
Много знания да ги споходят и добри учители.
И на учителите също честито!

А за П.П. - никак не са прецизни в изразяването си, нито пък са стилистически чувствителни, но отдавна сме спрели да им забелязваме.
Веднага някой ще ти обясни, че това "адски" е по-близо до говоренето на аудиторията, по-естествено и т.н.
Медиите отдавна не са стожери на литературния български език.
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Честит ви на всички ви! Уф... :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Неф

Мнение от Неф »

ELBI написа:Честит ви на всички ви! Уф... :cool:
Честит и от мен.
Аз освен да кажа ОХ, че за мен този ден е още химера.
Вчера ми отправиха ново предложение, неподлежащо на възражение, да спонсорирам малко детската ясла, че трябвало да купят нови играчки на децата ни. Пък и, ако сме искали да имат и занимания, просто нямало друг начин.
Та така.
А за първия учебен ден още не ми се мисли, че знам ли докато дойде нашия какво ще е в училищата вече.:blink:
Иначе и аз си нося едни сантиментални спомени за първия звънец в ръката на лелката, който в 12 клас вече бе заменен с електронен такъв.:grin:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

...
Благодаря!!

:grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Нефертити написа: Вчера ми отправиха ново предложение, неподлежащо на възражение, да спонсорирам малко детската ясла, че трябвало да купят нови играчки на децата ни. Пък и, ако сме искали да имат и занимания, просто нямало друг начин.
Та така.
А за първия учебен ден още не ми се мисли, че знам ли докато дойде нашия какво ще е в училищата вече.:blink:
Да те успокоя: моят опит говори, че училището е доста по-милостиво в това отношение от яслите и детските градини. Тия последните си умират да съчиняват всякакви неща, с които да карат родителите да се чувстват силно необходими на заведението. :lol:
Panta rhei...
І

Мнение от І »

Тенкю пиипъл, тенкю, тенкю, тееенкююю... :lol:
Ай Наздраве! :cool: :beer:
И да ни е честито /егаси :grin: /
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Честито ни!
Вчера не смогнах.
:lol: и за пръв път видях две откривания в един и същи двор - в 9 ч за големите, в 10 за малките
сменяме училище и се изненадваме преди да сме започнали..
:roll: кой знае кое как ще е нататък.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Благодаря!
Публикувай отговор