Български книги чете ли, бе?
- Green Light
Български книги чете ли, бе?
Модерни става на въпрос? М?
Че се замислих.
Аз хич. Може да е заради шкембето.
Ноо почвам!
Уф вика че 9 зайци и 18% сиво били хубави. Сега ще ги схрускам
Че се замислих.
Ноо почвам!
Четем, бе, колкото успеем.
Ми аз си докладвам тука за тия неща.
"18 %" сиво е хубава, да.
Зайците не съм ги чела.
Онзи ден писах за "Горещо червено" - не ми хареса, обаче я прочетох на един дъх и много ми раздвижи емоциите, но може и някакви мои си струнки да е уцелила.
"Сабазий" също много ми хареса, и за нея писах тук.
За по-назад не мога да си спомня. А, "Ангелски езици" беше ми харесала също.
Ми аз си докладвам тука за тия неща.
Зайците не съм ги чела.
Онзи ден писах за "Горещо червено" - не ми хареса, обаче я прочетох на един дъх и много ми раздвижи емоциите, но може и някакви мои си струнки да е уцелила.
"Сабазий" също много ми хареса, и за нея писах тук.
За по-назад не мога да си спомня. А, "Ангелски езици" беше ми харесала също.
Panta rhei...
- Green Light
"9 зайци" я прочетох и ми харесва много
но малко ми се струва, че е повече женска книга
Аз съм на вълна Юлиян Генов - "Бегли щрихи от моите пътешествия" и после пак негова книга за Африка - адски ми допада, обикалям света с него и мечти, мечти...
Аз съм на вълна Юлиян Генов - "Бегли щрихи от моите пътешествия" и после пак негова книга за Африка - адски ми допада, обикалям света с него и мечти, мечти...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Много е смешно - да знаеш, че се очаква нещо да кажеш, даже че се очаква точно това да кажеш.Green Light написа:Нали помниш дето ми каза, че си знаела какво ще напиша. Е, сега ти го връщам- знаех си, че ще пишеш "да" и ще препоръчаш нещо на момчето.
Благодаря ти, ще се възползвам мо та мо
И да го кажеш въпреки това.
И в тази връзка... есента е хубаво време за четене на хубави книги.
Panta rhei...
- Green Light
Аз, заради тебе се зачетох в черната кутия и оз, въобще. Бе не е мой тип. Ама хич. Та сега не знам дали да те слушам.latrevw написа:"9 зайци" я прочетох и ми харесва много
- Green Light
хихи, черната кутия ми я препоръча МнемоGreen Light написа:Аз, заради тебе се зачетох в черната кутия и оз, въобще. Бе не е мой тип. Ама хич. Та сега не знам дали да те слушам.latrevw написа:"9 зайци" я прочетох и ми харесва много
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
Да не пускам друга тема. Нерде книги, нерде театър:
С деца на театър:
Сатиричният театър "Алеко Константинов" в София започва нова кампания, с която да достави радост на родителите с деца между 4 и 12 години.
Всеки месец там ще има по един спектакъл, по време на който родителите могат спокойно да оставят малчуганите си в ръцете на опитни аниматори, докато се наслаждават на представлението.
Услугата е безплатна и идеята й е провокирана от основателната причина мнозина семейства да не могат да ходят на театър, защото няма на кого да оставят децата си вечер.
Единственото, което трябва да направят майките и татковците, е при закупуване на билетите да заявят, че ще дойдат с малчуганите. Идеята на Сатиричния театър е да предостави камерната си зала за импровизирана занималня на децата - място, където ще има с какво и с кого да се забавляват.
За месец октомври избраният спектакъл е "Детектор на лъжата" от Василий Сигарев, който ще се играе на 23-ти от 19:00 часа.
http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/ ... uskane_na/
С деца на театър:
Сатиричният театър "Алеко Константинов" в София започва нова кампания, с която да достави радост на родителите с деца между 4 и 12 години.
Всеки месец там ще има по един спектакъл, по време на който родителите могат спокойно да оставят малчуганите си в ръцете на опитни аниматори, докато се наслаждават на представлението.
Услугата е безплатна и идеята й е провокирана от основателната причина мнозина семейства да не могат да ходят на театър, защото няма на кого да оставят децата си вечер.
Единственото, което трябва да направят майките и татковците, е при закупуване на билетите да заявят, че ще дойдат с малчуганите. Идеята на Сатиричния театър е да предостави камерната си зала за импровизирана занималня на децата - място, където ще има с какво и с кого да се забавляват.
За месец октомври избраният спектакъл е "Детектор на лъжата" от Василий Сигарев, който ще се играе на 23-ти от 19:00 часа.
http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/ ... uskane_na/
Ама не е честно сега, то никой не може да ти гарантира, че някоя книга ще ти хареса.Green Light написа:Аз, заради тебе се зачетох в черната кутия и оз, въобще. Бе не е мой тип. Ама хич. Та сега не знам дали да те слушам.latrevw написа:"9 зайци" я прочетох и ми харесва много
Тоест аз за една съм сигурна че точно на теб ще ти хареса, и съм ти я казала, но не е българска, нито модерна.
Една книга може да си е хубава, но да не ти допадне. Или пък - както бях аз с "Горещо червено" - мисля, че не е хубава, обаче май точно това, което не ми хареса, ме засегна.
И така.
Panta rhei...
- Green Light
Експерименти си прави на наш гръб тая жена... Само ни гледа и ни се хилиlatrevw написа:хихи, черната кутия ми я препоръча МнемоGreen Light написа:Аз, заради тебе се зачетох в черната кутия и оз, въобще. Бе не е мой тип. Ама хич. Та сега не знам дали да те слушам.latrevw написа:"9 зайци" я прочетох и ми харесва много
Тихо бе, още не съм я чела.latrevw написа:хихи, черната кутия ми я препоръча МнемоGreen Light написа:Аз, заради тебе се зачетох в черната кутия и оз, въобще. Бе не е мой тип. Ама хич. Та сега не знам дали да те слушам.latrevw написа:"9 зайци" я прочетох и ми харесва много
Panta rhei...
- Green Light
хахаха, глей моля ти се, даже си признала по-долу, че още не е я челаGreen Light написа: Експерименти си прави на наш гръб тая жена... Само ни гледа и ни се хили
Мнемо, остави го Грийна, книгата е хубава, прочети я
А, ама аз не заради него.latrevw написа:хахаха, глей моля ти се, даже си признала по-долу, че още не е я челаGreen Light написа: Експерименти си прави на наш гръб тая жена... Само ни гледа и ни се хили
Мнемо, остави го Грийна, книгата е хубава, прочети я
Ще я прочета все някога.
Въпросът е, че съм рядко ленив човек в това отношение, чакам книгата сама да дойде при мен, когато трябва, а не тръгвам да я търся сама.
Panta rhei...
Точно така.Green Light написа:Експерименти си прави на наш гръб тая жена... Само ни гледа и ни се хилиlatrevw написа:хихи, черната кутия ми я препоръча МнемоGreen Light написа:Аз, заради тебе се зачетох в черната кутия и оз, въобще. Бе не е мой тип. Ама хич. Та сега не знам дали да те слушам.latrevw написа:"9 зайци" я прочетох и ми харесва много
Само дето не са експерименти.
И не се хиля. Сериозна съм като... като... като един Амос Оз направо (не съм го чела, но името му звучи подходящо).
Panta rhei...
- Green Light
Щях да ти кажа да не се буташ, нали, като не разбираш, но уцели. Адски сериозен тоз Оз, направо смъртоносно.Мнемозина написа: Точно така.
Само дето не са експерименти.
И не се хиля. Сериозна съм като... като... като един Амос Оз направо (не съм го чела, но името му звучи подходящо).
Не са викаш експерименти. И не се хилиш... Страх ме е малко да питам, ама да не те разплакваме направо?
Ама ти сериозно ли ме питаш сега? Нещо взех да се шашкам...Green Light написа: Щях да ти кажа да не се буташ, нали, като не разбираш, но уцели. Адски сериозен тоз Оз, направо смъртоносно.
Не са викаш експерименти. И не се хилиш... Страх ме е малко да питам, ама да не те разплакваме направо?
Panta rhei...
- Green Light
- Света вода ненапита
Re: Български книги чете ли, бе?
Green Light написа:Модерни става на въпрос? М?
Че се замислих.
Ноо почвам!
Виж подводницата!
я сподели за не-съвремието деМетаморф написа:ъъъъ... аз... таковата... имам си програма и засега все още не съм стигнал до съвремето... нейде около края на миналия и началото на настоящия век съм...
няма значение кога и от кой са писани, всяка хубава книга е съкровище
- Света вода ненапита
ами... от известно време редувам книги на Стивън Кинг с нефантастики... оня ден приключих "Гробище за домашни любимци" на Кинг и започнах "Хроника на една предизвестена смърт" на Маркес...latrevw написа:
я сподели за не-съвремието де
няма значение кога и от кой са писани, всяка хубава книга е съкровище
инак... казвал съм ви откъде взимам книги вече: www.chitanka.info/lib
Виж подводницата!
ох, Стивън Кинг навремето му се наситих, повече не го щаМетаморф написа: ами... от известно време редувам книги на Стивън Кинг с нефантастики... оня ден приключих "Гробище за домашни любимци" на Кинг и започнах "Хроника на една предизвестена смърт" на Маркес...
инак... казвал съм ви откъде взимам книги вече: www.chitanka.info/lib
абе как четеш от читанката, аз не мога да чета на компа, ходя с книжката в кенефа, в спалнята, в чантата и с мен по места, където нещо трябва да чакам, а най-любимо е вечер в леглото
- Света вода ненапита
чета с това устройствоlatrevw написа:
абе как четеш от читанката, аз не мога да чета на компа, ходя с книжката в кенефа, в спалнята, в чантата и с мен по места, където нещо трябва да чакам, а най-любимо е вечер в леглото
инак си има специални устройства
Виж подводницата!
ахаааа
туй първото, абсурд да чета на него
второто изглежда по-голямо и евентуално би свършило работа май
глей какви работи имало; аз обаче засега съм поддръжник на издателствата
туй второто ме изкушава
- Света вода ненапита
представи си една "скромна" библиотека от около 5-6000 заглавия в джоба...latrevw написа:
ахаааа
туй първото, абсурд да чета на него
второто изглежда по-голямо и евентуално би свършило работа май
глей какви работи имало; аз обаче засега съм поддръжник на издателствата, и те семейства хранят бе
туй второто ме изкушава
Виж подводницата!
така еМетаморф написа: представи си една "скромна" библиотека от около 5-6000 заглавия в джоба...
обаче проверих, и второто е малко, остава си лаптопа и това е
но пък как е хубаво да влезеш в книжарница... даже по-хубаво от МОЛ
- Света вода ненапита
всъщност... ти нали имаш "ябълка"?!latrevw написа:така еМетаморф написа: представи си една "скромна" библиотека от около 5-6000 заглавия в джоба...
обаче проверих, и второто е малко, остава си лаптопа и това е
но пък как е хубаво да влезеш в книжарница... даже по-хубаво от МОЛ:winkw:
ами на нея спокойно можеш да четеш... просто слагаш кагел 24 и не се занимаваш с глупости...
Виж подводницата!
да, Уишеса като видя цената на това устройство и ми се смее, че съм можела на телефона, ама не искам да се зверя бе, искам голямо и хубаво и да си прелиствам страницитеМетаморф написа: всъщност... ти нали имаш "ябълка"?!
ами на нея спокойно можеш да четеш... просто слагаш кагел 24 и не се занимаваш с глупости...
няма оправия
аз от читанката си бях свалила някои неща, трябва да се науча само да чета на компа
Бе, някак си ни мъ хващат. За посл. 20 г. де що идиот има пишеща машина, респ. компютър, се издаде като идиот и като автор със съотв. ISBN номер.
В началото четях в захлас т. нар. нова бълг. л-ра. Премрежваш очи за езикови, стилистически, композиционни грешки, мислиш си, че човекът има кво да каже, но... не му достига култура и образование.
Да, ама не! Нямат какво да ти кажат. Нито имат стил в нямането на кво да ти кажат. Аман от графомани.
Та... вече не чета нови български автори. Хич.
В началото четях в захлас т. нар. нова бълг. л-ра. Премрежваш очи за езикови, стилистически, композиционни грешки, мислиш си, че човекът има кво да каже, но... не му достига култура и образование.
Да, ама не! Нямат какво да ти кажат. Нито имат стил в нямането на кво да ти кажат. Аман от графомани.
Та... вече не чета нови български автори. Хич.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
- Света вода ненапита
има програмка, която за компа, която е като "книга"... ако Уишеса не се навие да ти я намери, ще ти я пратя...latrevw написа:да, Уишеса като видя цената на това устройство и ми се смее, че съм можела на телефона, ама не искам да се зверя бе, искам голямо и хубаво и да си прелиствам страницитеМетаморф написа: всъщност... ти нали имаш "ябълка"?!
няма оправия
аз от читанката си бях свалила някои неща, трябва да се науча само да чета на компа
но, вервай ми... почнеш ли да четеш от ябълката, няма да искаш да виждаш хартия повече... от опит знам!
Виж подводницата!
нави ме да пробвамМетаморф написа: но, вервай ми... почнеш ли да четеш от ябълката, няма да искаш да виждаш хартия повече... от опит знам!
- Света вода ненапита
незабравяй: по-големичък шрифт!!!latrevw написа:нави ме да пробвамМетаморф написа: но, вервай ми... почнеш ли да четеш от ябълката, няма да искаш да виждаш хартия повече... от опит знам!
п.п. и още малко "навиване"... страшно удобно е вечер да си легнеш и да четеш. дори и на изключена лампа...
Виж подводницата!
Не твърде. Последно четох "Мисия Лондон" на Алек Попов.
Ето кои български романи се борят за роман на годината. Може и да сте го чели вече:
http://www.vickfoundation.com/bg/shortlist_2009.html
Ето кои български романи се борят за роман на годината. Може и да сте го чели вече:
http://www.vickfoundation.com/bg/shortlist_2009.html
аз малко. а и шкебме не съм яла от има-няма 3 години...Green Light написа:
да ти препоръчам примерно теодора димова или георги господинов. незнам... може и да ти развалят стила:winkw:
just perfect
- Green Light
Много ми хареса. Прочетох я преди сума време вече, но от мързел(пък и защото не е много важно) не съм написал тука.Мнемозина написа:...
...
Аз си имам номер с книгите. Нещо като поздрав, плескаме си ръцете един вид, на срещане и за чао. Номера ми е че ги подвързвам с вестник. По- приятно ми е - всяка книга придобива свой вид. Една е част от заглавие "Отново киловатчас в..." "Божидар Димитров уреден със свое..." "Май ще... и отдолу в болд и италик -Слънчев ден ... и отдолу- и построят" има и снимки, цели, части, усти, очи, коли... Това много хора го правят, почти съм убеден, че и вие сте така.
18% сиво я започнах набързо, грабнах я от плика и отидох с Терминатор 2 да кара колело в една градинка, че ми наду главата(иска да го видят че кара колелото на батко си. Вчера вече кара колелото на батко си, ДОКАТО е обут с ролери. Какво ли не измисля за да се пребие качествено). Книгата, до другия ден вечерта, беше прочетена. През нощта се събудих от някакъв скандал в съседи и кво да правя, кво да правя? Чай направих и си четох 3 часа и половина. Та не остана време да я подвържа. Отдавна не съм чел така книга. Прочетох някои места по три пъти. Осъзнавам, че не е шедьовър, но много ми хареса. Сега ще почакам още малко, не ми се чете нищо, но като се знам- следва дълъг период на четене на български книги. Ще драскам тука. Не за да ви препоръчвам, ми е така да сверя, да кажа, де да знам и аз защо.
Последно промяна от Green Light на 30.09.09, 08:53, променено общо 1 път.