Та, помогнете, хора!
Една още по-смислена тема :-)
Една още по-смислена тема :-)
Търсих, но мамка му никъде не намерих поне приблизителен състав (въглехидрати, мазнини, белтъчини) на кебапчетата. Както и ккал на 100 грама. Едно кебапче е 70 грама, нали така?
Та, помогнете, хора!
Та, помогнете, хора!
Re: Една още по-смислена тема :-)
Remmivs написа:Търсих, но мамка му никъде не намерих поне приблизителен състав (въглехидрати, мазнини, белтъчини) на кебапчетата. Както и ккал на 100 грама. Едно кебапче е 70 грама, нали така?
Та, помогнете, хора!
Между свободата и философстването са те мъчили кебапчетата?
Що не изчака до утре поне да пуснеш темата...
- Green Light
Днес поставяш само нерешими въпроси. Никой не знае какво има в едно българско кебапче. Това е тайна, която и оня сървър няма да откриеRemmivs написа:Търсих, но мамка му никъде не намерих поне приблизителен състав (въглехидрати, мазнини, белтъчини) на кебапчетата. Както и ккал на 100 грама. Едно кебапче е 70 грама, нали така?
Та, помогнете, хора!
бе и друго ама за това по-добре да не пишаpocti_bezobidna написа:Стига бе, сериозно ли?
Между свободата и философстването са те мъчили кебапчетата?
Що не изчака до утре поне да пуснеш темата...
или май писах
ще го намеря азGreen Light написа:Днес поставяш само нерешими въпроси. Никой не знае какво има в едно българско кебапче. Това е тайна, която и оня сървър няма да открие
вервай ми
колкото до тайните
прочети това
http://kaka-cuuka.com/1691
но е гадничко, предупреждавам
аз имам рецептата! 50% сърнешко, 50% глиганско. едро смилане. омесване с черен пипер, чубрица, кимион, сол и ситно нарязана бяла част на 1 стрък праз. пече се на скара. НИКОЙ не се интересува от калориите, а само от това как да докопа последното останало в купатаGreen Light написа: Никой не знае какво има в едно българско кебапче. Това е тайна, която и оня сървър няма да открие
just perfect
Без праза. Мразя готвен лук!bead_ написа:аз имам рецептата! 50% сърнешко, 50% глиганско. едро смилане. омесване с черен пипер, чубрица, кимион, сол и ситно нарязана бяла част на 1 стрък праз. пече се на скара. НИКОЙ не се интересува от калориите, а само от това как да докопа последното останало в купатаGreen Light написа: Никой не знае какво има в едно българско кебапче. Това е тайна, която и оня сървър няма да открие
- сър Айвънхоу
кво ти пука какви "показатели" има кебапчето?Remmivs написа:Търсих, но мамка му никъде не намерих поне приблизителен състав (въглехидрати, мазнини, белтъчини) на кебапчетата. Както и ккал на 100 грама. Едно кебапче е 70 грама, нали така?
Та, помогнете, хора!
важното е, че е готино, САМО когато е от истински материали!
и върви с
той не се усеща изобщо. много е нежен, наситнен и като се изпече се стопява направо, но пък овкусява месото. не може без него.pocti_bezobidna написа:Без праза. Мразя готвен лук!bead_ написа:аз имам рецептата! 50% сърнешко, 50% глиганско. едро смилане. омесване с черен пипер, чубрица, кимион, сол и ситно нарязана бяла част на 1 стрък праз. пече се на скара. НИКОЙ не се интересува от калориите, а само от това как да докопа последното останало в купатаGreen Light написа: Никой не знае какво има в едно българско кебапче. Това е тайна, която и оня сървър няма да открие
just perfect
- Green Light
Remmivs написа:ще го намеря азGreen Light написа:Днес поставяш само нерешими въпроси. Никой не знае какво има в едно българско кебапче. Това е тайна, която и оня сървър няма да открие
вервай ми
колкото до тайните
прочети това
http://kaka-cuuka.com/1691
но е гадничко, предупреждавам
Много ми хареса: "Сещате ли се за рекламата „Датско бяло саламурено, направено от три и половина литра мляко”? Хм, много обичам датско бяло саламурено…
Забележете обаче, някой спомена ли думата сирене в тая реклама? Не! Защо? Защото сиренето по БДС се прави по един начин, а датско бяло саламурено се прави по супер различен начин, който няма много общо със сиренето. За това няма право да се нарича и да се продава като “сирене” в България. За производството на 1 кг сирене ви трябват поне 7 л прясно мляко. Някой в рекламата да каза, че се прави от прясно мляко? Не. Но аз съм убеден, че вие си мислехте, че това е сирене, което е направено от прясно мляко - и това е целта на рекламата."
- Green Light
Лелеее! Бийд, добре че хапнах и сега се върнах да прочета това. Ако беше станал въпрос преди половин час, щях да глътна чашката от кафето, честно!bead_ написа:аз имам рецептата! 50% сърнешко, 50% глиганско. едро смилане. омесване с черен пипер, чубрица, кимион, сол и ситно нарязана бяла част на 1 стрък праз. пече се на скара. НИКОЙ не се интересува от калориите, а само от това как да докопа последното останало в купатаGreen Light написа: Никой не знае какво има в едно българско кебапче. Това е тайна, която и оня сървър няма да открие
в ужасна дилема съм значи сегаbead_ написа:аз имам рецептата! 50% сърнешко, 50% глиганско. едро смилане. омесване с черен пипер, чубрица, кимион, сол и ситно нарязана бяла част на 1 стрък праз. пече се на скара. НИКОЙ не се интересува от калориите, а само от това как да докопа последното останало в купата
да те убия ли, заради тази ти жестокост
или пък да те произведа в арбитер елегантиае
заради красотата на същата тази жестокост
о! миг! поспри...
Ха така! Каза ли го?! Айде, плащай сега, уважаеми доктореRemmivs написа: о! миг! поспри...
много е яка тая рецепта. препоръчвам я на всеки със сигурност е по-вкусно от пластмасова чашка за кафе.Green Light написа:
Лелеее! Бийд, добре че хапнах и сега се върнах да прочета това. Ако беше станал въпрос преди половин час, щях да глътна чашката от кафето, честно!
п.п. глиганското трябва да е проверено!!!
just perfect
дилемите това им е основната работа - да са ужасниRemmivs написа:
в ужасна дилема съм значи сега
just perfect
- snowprincess
60% свинско и 40% телешко месо - 2:1 белтъчини спрямо мазнини и по-малко от 1% въглехидратиRemmivs написа:Търсих, но мамка му никъде не намерих поне приблизителен състав (въглехидрати, мазнини, белтъчини) на кебапчетата. Както и ккал на 100 грама. Едно кебапче е 70 грама, нали така?
Та, помогнете, хора!
Белтъчини (1 г) – 4,1 калории;
Въглехидрати (1 г) – 4,1 калории;
Мазнини (1 г) – 9,3 калории.

а на героите тогава каква им е основната работаbead_ написа:дилемите това им е основната работа - да са ужасни
м
персей тва онова
а да
да ги решават, да набиват лошите
и после да нарамват мацката на гръб и готово
поне така казваше коен варваринът
- Green Light
pocti_bezobidna написа:Ха така! Каза ли го?! Айде, плащай сега, уважаеми доктореRemmivs написа: о! миг! поспри...
Хахахаха!
да беsnowprincess написа:60% свинско и 40% телешко месо - 2:1 белтъчини спрямо мазнини и по-малко от 1% въглехидрати
Белтъчини (1 г) – 4,1 калории;
Въглехидрати (1 г) – 4,1 калории;
Мазнини (1 г) – 9,3 калории.
знам го това
въпросът е дали такива са на сръбската скара
на пазара
благодаря ти, принцесо
- сър Айвънхоу
с риск да прозвуча самохвлно, но тези неща ги знам отдавна...
е, повечето, де... по простата причина, че все пак работих в завод, където имаше микробиологичен цех... та там много често се сушаха какви ли не оцветители, подобрители и кво ли не друго за хранителната индустрия... с материали на клиента...
а относно млекопреработката... там, пък, съм отлично осведомен... същия този цех произвеждаше различни продукти на базата на бацила лактус бацилус булгарикус и там технолозите ми обясняваха разни нещица, които се случват при т.нар. млекопреработватели... бедна ви е фантазията... в тази статийка липсват някои особено гнусни нещица... или не ги е знаел, или не е посмял да ги опише...
кое бе, кое?pocti_bezobidna написа:Ха така! Каза ли го?! Айде, плащай сега, уважаеми докторе
с плащанията се занимава моята прекрасна арбитърка на елегантното
плаща се в натура
кебапчета, специална резерва
Еееее, ма не е честно!bead_ написа:много е яка тая рецепта. препоръчвам я на всеки със сигурност е по-вкусно от пластмасова чашка за кафе.Green Light написа:
Лелеее! Бийд, добре че хапнах и сега се върнах да прочета това. Ако беше станал въпрос преди половин час, щях да глътна чашката от кафето, честно!на 2 януари я предложих на масата и така ометоха купата, чееееее... другата супер яка рецепта е за тележки шницели, ама няма да я казвам тука. то не ми остана никакво лично инфо, начи. с кво ше ви изненадвам като ми дойдете на гости.
п.п. глиганското трябва да е проверено!!!
Откъде да ти взема глиганско, че и сърнешко?! Направо никаква ценна информация не ми съобщаваш.
Кажи ми рецептата за телешките шницели (плийз
Амаха!
- сър Айвънхоу
глиганско = свинскоvyara написа: Еееее, ма не е честно!
Откъде да ти взема глиганско, че и сърнешко?! Направо никаква ценна информация не ми съобщаваш.
Кажи ми рецептата за телешките шницели (плийз) , па ме покани на глиганско.
Амаха!
сърнешко = телешко
и всичко си идва на мястотооооо...
п.п. всъщност оригиналната рецепта е от 100% овнешко, но... това вече е тема за друга тема...
Хм. Не ми минават тия. Взимай си добрите намерения и лека-полека си хващай пътя, аз заникъде не бързам.Remmivs написа:кое бе, кое?pocti_bezobidna написа:Ха така! Каза ли го?! Айде, плащай сега, уважаеми докторе
с плащанията се занимава моята прекрасна арбитърка на елегантното
плаща се в натура
кебапчета, специална резерва
ако си навита да търпиш кални ботуши, масло за оръжие по пода, вмирисани ловни дрехи, събото-неделно отсъствие по време на сезона, кучешки косми, мешки, пропити от кръв... сами ще ти идват вкъщи "на крака"vyara написа: Откъде да ти взема глиганско, че и сърнешко?!!
just perfect
Знам какво намекваш. Моя дори въдица не пощя да му купя (аз с тайната мисъл да го направя поне рибар), тъй че освен да сменям мъжа...bead_ написа:ако си навита да търпиш кални ботуши, масло за оръжие по пода, вмирисани ловни дрехи, събото-неделно отсъствие по време на сезона, кучешки косми, мешки, пропити от кръв... сами ще ти идват вкъщи "на крака"vyara написа: Откъде да ти взема глиганско, че и сърнешко?!!
Бе я по-лесно ми дай рецептата.
къде ме пращаш сега и тиpocti_bezobidna написа:Хм. Не ми минават тия. Взимай си добрите намерения и лека-полека си хващай пътя, аз заникъде не бързам.
в тоя сняг
сутринта ринах две коли егати
имай милост
що така ме разлюби начи
Ти пък сегаRemmivs написа: що така ме разлюби начи
Нищо лично, договора си е договор.
моите съболезнования:lol:vyara написа: Моя дори въдица не пощя да му купя
тук ще сложа нещо кратко, но ясно по темата:
любен дилов си приомня с особено умиление една от многото пиянски изповеди на приятели около Нова година: „Чета надписи: „Тук беше Пешо”, „Тук беше Иван”, „Тук беше Кольо”. Чета и незнам защо се напрягам. Дали, защото са грозно написани, или защото ги чета от вътрешната страна на вратата на гардероба, в спалнята…”
just perfect
Не, бе! Просто обичам прясна риба. Глей каква мръсница!bead_ написа:моите съболезнования:lol:vyara написа: Моя дори въдица не пощя да му купя
тук ще сложа нещо кратко, но ясно по темата:
любен дилов си приомня с особено умиление една от многото пиянски изповеди на приятели около Нова година: „Чета надписи: „Тук беше Пешо”, „Тук беше Иван”, „Тук беше Кольо”. Чета и незнам защо се напрягам. Дали, защото са грозно написани, или защото ги чета от вътрешната страна на вратата на гардероба, в спалнята…”
Сега нито прясна риба, нито глиганско, нито телешко.
И за всичко си виновна ти.
съвсем се объркаф начиpocti_bezobidna написа:Ти пък сегаRemmivs написа: що така ме разлюби начи
за овидий ли си говорим
или за квинт хораций флак
А какво пише на гардероба? Само питам, де. Здрасти и се радвам да те видя тъдява! ЧНГ!vyara написа:Не, бе! Просто обичам прясна риба. Глей каква мръсница!
алоу... кой ти каза, че рибарите носят прясна риба.vyara написа: Сега нито прясна риба,
just perfect
отворена е тема. смислена.Remmivs написа:
А какво пише на гардероба?
just perfect
За кой гардероб питаш. Моят е девствен.Remmivs написа:А какво пише на гардероба? Само питам, де. Здрасти и се радвам да те видя тъдява! ЧНГ!vyara написа:Не, бе! Просто обичам прясна риба. Глей каква мръсница!
ЧНГ!
не е ли жестоко да ги държиш зимата на балкона?! вещоманкаvyara написа: За кой гардероб питаш. Моят е девствен.![]()
just perfect
bead_ написа:не е ли жестоко да ги държиш зимата на балкона?! вещоманкаvyara написа: За кой гардероб питаш. Моят е девствен.![]()
Така поне имат излаз нанякъде. Ти искаш да ги злепоставям ли? Преставяш ли си колко унизително? По бели гащи (или недай си боже хептен без), под закачалките с рокли. Направо унизително. После как ще гледаш на него като на мъж.
За Тацит. Но не съвсем.Remmivs написа:pocti_bezobidna написа:Ти пък сегаRemmivs написа: що така ме разлюби начи
за овидий ли си говорим
или за квинт хораций флак
Най-много за Платон. Всъщност и за него не точно.
Карай, не е важно.
права си. имало е и конфузни ситуации... като не му става пустия гардероб в раменете...vyara написа: Така поне имат излаз нанякъде. :
just perfect
Това важи само за температури над 18 градуса предполагам. И не по-високо от трети етаж.vyara написа:bead_ написа:не е ли жестоко да ги държиш зимата на балкона?! вещоманкаvyara написа: За кой гардероб питаш. Моят е девствен.![]()
Така поне имат излаз нанякъде. Ти искаш да ги злепоставям ли? Преставяш ли си колко унизително? По бели гащи (или недай си боже хептен без), под закачалките с рокли. Направо унизително. После как ще гледаш на него като на мъж.
Привет на теб, драго ми е да те видя!