Англия да спре финансирането на хомеопатията

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Англия да спре финансирането на хомеопатията

Мнение от Remmivs »

Хомеопатичните лекарства действат не по-добре от плацебо и не трябва повече да се заплащат от Националната Здравна Служба твърди доклад на комитет от членове на британския парламент. При подготвянето на този доклад, комитетът, който критикува доказателствата стоящи в основата на правителствената политика ие взел под внимание доказателства от учени и хомеопати и е разгледал множество научни изследвания върху хомеопатията. Не е открито нито едно доказателство, че тези средства имат по-голям ефект от обикновено плацебо.

http://www.newscientist.com/article/dn1 ... h-mps.html
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Тук здравните каси не плащат ни хомеопатичните лекарства, ни баенето от баячки. Обсъждаха иглотерапията да я плащат, но като гледам как постоянно съкращават средствата...
Наздраве :cool:
Неф

Мнение от Неф »

Piqndurnik написа:Тук здравните каси не плащат ни хомеопатичните лекарства, ни баенето от баячки. Обсъждаха иглотерапията да я плащат, но като гледам как постоянно съкращават средствата...
И аз тъкмо щях да попитам кои хомеопатични лекарства се плащат у нас от ЗК?!
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Нефертити написа: И аз тъкмо щях да попитам кои хомеопатични лекарства се плащат у нас от ЗК?!
всички.

забележка: които използва шефът на касата, жена му, любовницата му и тъщата му.
също така се плащат техните бижута, автомобили, пътувания, дрехи и пр.
just perfect
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

И много правилно!

Аман с хиперексплоатацията на ефекта на плацебото!:cool:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Да, естествено. Скоро имаше доклад, че ГМО видите ли, не били чак толкова вредни. Общо взето - който плаща - той поръчва музиката. Кой как ще се лекува според мен е въпрос на личен избор, а и хомеопатичните лекарства не са толкова скъпи и едва ли е ще е чак такъв проблем, ако не се поемат от касата. Това за англичаните де, тук няма такова нещо.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Piqndurnik написа:... Обсъждаха иглотерапията да я плащат...
Това е много ценно, изпитал съм го на собственият си гръб в буквален и преносен смисъл, не е истина просто колко е ефикасно и ефективно.
Публикувай отговор