Приемате ли агресията?

Все същите

Приемате ли агресията?

Не, защото е ненужно хабене на сили
5
42%
Не, защото ме е страх от нея
3
25%
Не, защото все върху мен се излива
0
Няма гласували
Не ме засяга
1
8%
Да, защото съм агресивен по природа
0
Няма гласували
Да, защото съм гадно копеле
1
8%
Да, защото това е двигателят на живота
2
17%
Бе, на теб кой ти разреши да задаваш въпроси, като не трябва и да си жив дори?!
0
Няма гласували

Общо гласове: 12

Неф

Мнение от Неф »

Не, защото е ненужно хабене на сили

Не я приемам,
но това не значи, че ако някой **** , няма да упражня такава! Нали! :grin:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Green Light

Re: Приемате ли агресията?

Мнение от Green Light »

КОМУНОИД написа:????
Айвъне, няма да ти отговоря на въпроса. Или па що па да не ти отговоря. Агресията във вида простащина, във вида искам да видя от какво ще те заболи за да ти го кажа, от вида не искам да съм прав а искам теб обиден, от този вид е абсолютно хабене на нерви и аз за себе си съвсем елементарно и лесно я отминавам. Не може да ме засегне. И наяве също.
Но агресията има друга интересна страна. Агресивни сме когато се изявяваме, агресия ни трябва да застанем пред аудитория, да се стремим към среща, да разкажем виц. Ние сме агресивни за да ни видят кои сме. Така че аз съм агресивен и то много.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мисля, че бъркаш понятията.

Способността да бъдем агресивни не ни е дадена случайно,
тя е нашият шанс да оцелеем и да постигнем целите си.

Обратната страна на медала е садизъм - когато насочваме агресивността си безсмислено, само за да причиним страдание на друг.
Което не ни помага нито да оцелеем, нито да постигнем нещо смислено.

Всичко има две страни (най-малко). Важно е да се виждат нещата в цялост.
annonymus

Мнение от annonymus »

Нямам отговор в анкетата, както често се случва :-)

не, не приемам агресията, според мен не само е хабене на сили, но е и вредна.

Зелени, бъркаш понятията. Това, което те движи, не е агресия. Нарича се амбиция, целеустременост, както -по-друг-начин-ти-харесва.

Агресията е друго
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Зависи какво разбираш под "агресия".

В клуба тези дни враждебността стана много и мисля да зачезна за известно време, защото ми дойде в повече.
Никой лично не ме е засегнал. Извинявайте ако аз съм засегнала някого, не е било умишлено.
Обаче имам нужда от нещо по-ведро.
Холи, благодаря ти за темата с прическите, Мнемо - за интересните размисли за континуитета. И на всички пътешественици в темата на Уаилдмуун.

Arrivederci!
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

pocti_bezobidna написа:Нямам отговор в анкетата, както често се случва :-)

не, не приемам агресията, според мен не само е хабене на сили, но е и вредна.

Зелени, бъркаш понятията. Това, което те движи, не е агресия. Нарича се амбиция, целеустременост, както -по-друг-начин-ти-харесва.

Агресията е друго
Необходимо е да се внесе повече яснота в употребата на думата ,,агресия”. Ако разгледаме нейния корен - aggredi от ad gradi – буквално означава ,,стъпка към” или “движа се”, ,,вървя напред”, така както регресия означава ,,движа се назад”. Да бъдеш агресивен може да се определи като да се движиш напред към някаква цел без излишно колебание, съмнение или страх.

http://psychologyjournalbg.com/index.ph ... &Itemid=64
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Бе, на теб кой ти разреши да задаваш въпроси, като не трябва и да си жив дори?! :grin:
Още повече че така си объркАл понятията, че женките тука са ше ти спукаме шушоните от недомлъвки :blum:

Но ако искаш сериозен отговор, ето го: Не, не ми харесва. Обикновено агресията се обръща срещу този, който я е започнал и леко като бумеранг става - накрая го лопва по тиквата без да я очаква и после се чуди що така бе, Ленче.
Мда. Не ме кефи, определено. Но и не съм от людете дето ще си обърнат другата буза. По-скоро и аз да ошамаросам.
Око - за две, зъб - за чене! :lol:
(Я, кво готино мото - бях го забравила :blink:)
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

моя отговор го няма тука!...
и го приемам като опит за манипулация това!:-)
:winkw:
Приемам я доколкото тя е израз на емоции, чувсва и проблеми, но като с всяко лошо нещо, трябва да се внимава!
Блажени са бедните духом
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Бе ти верно ли мислиш, че някой ще те гърми?!! :shocked:
Стига бе, камарад...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Неф

Мнение от Неф »

Ън написа:
Стига бе, камарад...
Абе пределно му е ясно и на него, че Боев ще ни прави на всички сувенири- герданчета с надписани куршуми.
Малко им мина модата, ама то...
тя се завърта през интервал.
:grin:
:rotfl24:

п.п. Всеки е оригинален и дава своя принос у Форума: Ти картини, други снимки, трети неврози, Боев куршуми,
кой каквото има и може!
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

Според мен, въпросът е риторичен. Едва ли може да има нормален човек, който да обича агресията, особено, ако тя е насочена към самия него. Ако някой се опиянява от агресия и насилие... то за мен, не са му много вред нагласите.
Според мен анкетата ти съдържа прекалено много вариации на отговори. Мисля, че възможният отговорби следвало да е еднозначен. Но знае ли човек.... свят голям, хора различни... всеки със странностите и аномалиите си.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Познай кой отговор чек-нах!
Искаш да ми купиш риза?
Аман се каза от метаморфози.:lol:
Неф

Мнение от Неф »

Ученикът казал на учителя си: "Аз използвах по-голямата част от деня да мисля за неща, за които не трябва да мисля, да желая неща, които не трябва да желая и да кроя планове, които не трябва да правя". Учителят поканил ученика на разходка в гората зад къщата му. По пътя той му посочил едно растение и го попитал дали знае как се нарича то. "Беладона — отговорил ученикът. — Тя може да убие всеки, който сдъвче листата й". "Но тя не може да убие онзи, който просто я наблюдава — казал учителят. — По същия начин, отрицателните желания не могат да причинят никакво зло, ако ти не им позволиш да те съблазнят".
“Мактуб” Паулу Коелю
Неф

Мнение от Неф »

БоЕВ написа:Познай кой отговор чек-нах!
Искаш да ми купиш риза?
Има хора, които можеш да обичаш с лекота.
Истинската проверка е да обичаш някого, когото е трудно да обичаш, изпрати цялата любов, на която си способен, на всички твои врагове.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

живеем живота си според възприемането ни на това, което е истина
но нещата не са винаги такива, каквито изглеждат
не всеки който сере отгоре ти задължително ти е враг и не всеки който те вади от лайната ти е приятел
Изображение
Неф

Мнение от Неф »

"Има неща, които е необходимо да се кажат, но е възможно да се кажат не когато трябва и не на когото трябва." Оскар Уайлд
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Stranniche написа:имам нужда от нещо по-ведро.
и аз, странстващо момиче
като изгревите
http://ivoso.blog.bg/turizam/2009/02/28/izgrevi.297180

:kiss:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

това, че 8 човека отговарят с НЕ, означава, че не я разпознават, или че много им се иска да не са агресивни, а не че в тях липсва агресия
например, аз възприемам като по-агресивно тихото и мрънкащо говорене, при което няколко пъти трябва да кажеш "моля", за да ги накараш да повторят, отколкото високото или цинично говорене
затова има приказка - "да ти извадят душата с памук", крооотки, тииихи, от тревата уж по-ниски, а налагат волята си без да се усети човек, ако това не е агресия, здраве му кажи
Изображение
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Ън написа:
Стига бе, камарад...
:shocked: да ме гърмят ли? мен? нещо не си ме разбрал, камарад!
просто ненавиждам простотията, маскирана като: родолюбие, партриотизъм, антикомунизъм и по друг начин...

Забележка: не отричам цитираните от мен понятия, отричам крайните, ограничени хорица, които прикриват жалкото си съществувание зад тези понятия...
Виж подводницата!
Аватар
Света вода ненапита

Искаш да ми купиш риза?
няма как да не позная... нали съм ти праснал точно два, за да си избереш! :fuckU:
а ризата ще ти я дадат в съответното заведение... а едни мнооого дълги ръкави... дори няма да се мориш сам да си я обличаш...

а, щях да забравя: пий си редовно хапчетата, щото може някой път да попаднеш на човек, дето не ти знае номерата и ще го вкараш бадива в грях
Виж подводницата!
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

snowprincess написа:това, че 8 човека отговарят с НЕ, означава, че не я разпознават, или че много им се иска да не са агресивни, а не че в тях липсва агресия
например, аз възприемам като по-агресивно тихото и мрънкащо говорене, при което няколко пъти трябва да кажеш "моля", за да ги накараш да повторят, отколкото високото или цинично говорене
затова има приказка - "да ти извадят душата с памук", крооотки, тииихи, от тревата уж по-ниски, а налагат волята си без да се усети човек, ако това не е агресия, здраве му кажи
:good:

+ няма смисъл да се опитваш да приемаш или не нещо, което е факт. Агресията я има, и е част от нас - не може да се избегне, може само да се управлява по някакъв начин. Подтискането и също е вредно.

Колкото до тихото говорене - абсолютно но същото мнение съм. Преди време някакъв младеж беше дошъл да кандидатства за работа при мен - всичко му наред - образование, обноски, външност и т.н., обаче говори тихо, едвам го чувам - подготвил си някаква презентация, записал я на флашка, и ми я подава "ох, ама какъв ви е компютъра, да не ми повредите паметта" - ама си мрънка тихичко такава....леле - направо събуди първичното зло у мен, в най-чистия му вид. Как се сдържах да не го изхвърля с ритници, не знам :lol: -е, знам де, никога не съм ритала човек...Та така - и аз го почувствах като агресия това.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

КОМУНОИД написа:Забележка: не отричам цитираните от мен понятия, отричам крайните, ограничени хорица, които прикриват жалкото си съществувание зад тези понятия...
тук говори обидата ти, това е само на емоционална основа, връщане на топката, а иначе скандали казваш, че не искаш
ми, така се почва - единия казал, другия отговаря
какво искаш да постигнеш, да изгониш някого ли
а казваш, че не си агресивен
Изображение
Аватар
Света вода ненапита

snowprincess написа:
КОМУНОИД написа:Забележка: не отричам цитираните от мен понятия, отричам крайните, ограничени хорица, които прикриват жалкото си съществувание зад тези понятия...
тук говори обидата ти, това е само на емоционална основа, връщане на топката, а иначе скандали казваш, че не искаш
ми, така се почва - единия казал, другия отговаря
какво искаш да постигнеш, да изгониш някого ли
а казваш, че не си агресивен
:shocked: кога съм казал, че не съм агресивен? :shocked:

не искам скандали ли? че аз затова се върнах бе, мойто момиче...

нали знаеш какво са казали старите мъдри българи: На зло куче, зъл прът.

а дали ще гоня или няма да успея да изгоня, времето ще покаже...

но, едно искам да обясня тук и трябва добре да го разберете: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.
Виж подводницата!
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

КОМУНОИД написа: но, едно искам да обясня тук и трябва добре да го разберете: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.
Болен си от бяс! :blink::lol:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа:
Агресията е друго
Необходимо е да се внесе повече яснота в употребата на думата ,,агресия”. Ако разгледаме нейния корен - aggredi от ad gradi – буквално означава ,,стъпка към” или “движа се”, ,,вървя напред”, така както регресия означава ,,движа се назад”. Да бъдеш агресивен може да се определи като да се движиш напред към някаква цел без излишно колебание, съмнение или страх.

http://psychologyjournalbg.com/index.ph ... &Itemid=64[/quote]

Това определение е или умишлено некоректно, или хм - неграмотно.
Обратното на "регресия" е "прогресия".
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

КОМУНОИД написа: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.
това някаква мъжка гордост ли е? или извратено чувство за справедливост?

не ме разбирай погрешно, не се заяждам с теб. както и съм далеч от мисълта, че Боев не е прекалил. но като те хванат бесовете и не разпознавам кой пише - ти или Боев?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

КОМУНОИД написа: но, едно искам да обясня тук и трябва добре да го разберете: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.
върни се в темата и прочети обяснението на БоЕВ, той казва, че е наслагал достатъчно емотки (но явно не са били достатъчно), за да не се приеме като обида, това което е написал
ти веднага написа че е невротик, това също може да се приеме за обида, нали, но той не се засегна
правиш от мухата слон, спри се
Изображение
Аватар
Света вода ненапита

vyara написа:
Болен си от бяс! :blink::lol:
бау! гледай да не те оапя! :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Света вода ненапита

pocti_bezobidna написа:
Това определение е или умишлено некоректно, или хм - неграмотно.
Обратното на "регресия" е "прогресия".
абсолютно... и аз се чудих до колко някои точно разбират от психология, дето твърдят, че са я учили...

е, сега разбрах... напълно при това...

ъъъ... не говоря за теб... а за авторката на сравнението "агресия-прогресия"...
Виж подводницата!
Аватар
Света вода ненапита

latrevw написа:
КОМУНОИД написа: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.
това някаква мъжка гордост ли е? или извратено чувство за справедливост?

не ме разбирай погрешно, не се заяждам с теб. както и съм далеч от мисълта, че Боев не е прекалил. но като те хванат бесовете и не разпознавам кой пише - ти или Боев?
гордост ли? глупости... чувство за справедливост? те такова животно няма, бе!

изобщо не те разбирам погрешно, споко... :kiss:

но, пак казвам... който ме настъпи, го отнася... е, първо му давам шанс да докаже, че е било неволно...
Виж подводницата!
Аватар
Света вода ненапита

snowprincess написа:
върни се в темата и прочети обяснението на БоЕВ, той казва, че е наслагал достатъчно емотки (но явно не са били достатъчно), за да не се приеме като обида, това което е написал
ти веднага написа че е невротик, това също може да се приеме за обида, нали, но той не се засегна
правиш от мухата слон, спри се
върни се ти... аз си вървя по пътя...
Виж подводницата!
jazz

Мнение от jazz »

ако трябва да перефразирам
човек може да понесе всичката агресия
когато е на чужд гръб
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

КОМУНОИД написа:
Искаш да ми купиш риза?
няма как да не позная... нали съм ти праснал точно два, за да си избереш! :fuckU:
а ризата ще ти я дадат в съответното заведение... а едни мнооого дълги ръкави... дори няма да се мориш сам да си я обличаш...

а, щях да забравя: пий си редовно хапчетата, щото може някой път да попаднеш на човек, дето не ти знае номерата и ще го вкараш бадива в грях
Дрисльо! :lol:

Сега нямам време, а и не искам да се занимавам с теб.:bigsmile:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ми не мога да ти отговоря в анкетата.

Агресията е шантаво нещо.
Или я приемаш спокойно и чакаш да мине (стига да не е крайна и животозастрашаваща).
Или не я приемаш и заставаш срещу нея и започваш да я бориш с нейните средства, с което пак я приемаш, даже още повече.

Как точно всъщност можеш да не приемеш агресията - ей това не можах никога да разбера.
Panta rhei...
Аватар
Света вода ненапита

БоЕВ написа: Дрисльо! :lol:

Сега нямам време, а и не искам да се занимавам с теб.:bigsmile:
дрисльо ще викаш на баща си! :lol:

нямаш, щото не ти изнася... страхльо
Виж подводницата!
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:...

Как точно всъщност можеш да не приемеш агресията - ей това не можах никога да разбера.
Нали?! Не съществува такъв вариант. Само осмислянето може да се промени - нищо друго.
annonymus

Мнение от annonymus »

Амаранта написа:

Нали?! Не съществува такъв вариант. Само осмислянето може да се промени - нищо друго.
Мен аргесията ме шашка общо взето.
Мога да отговоря на агресия също агресивно, да - но трябва да ме доведат до истерия преди това и да съм изчерпала всякакви възможни доводи и средства.
Не мога да я видя нито като нещо нормално, нито като нещо позитивно.
Не говоря за амбиция, хъс и други неща, които ни движат напред.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

pocti_bezobidna написа:
Амаранта написа:

Мен аргесията ме шашка общо взето.
Мога да отговоря на агресия също агресивно, да - но трябва да ме доведат до истерия преди това и да съм изчерпала всякакви възможни доводи и средства.
Не мога да я видя нито като нещо нормално, нито като нещо позитивно.
Не говоря за амбиция, хъс и други неща, които ни движат напред.
Нормално е да те шашка - агресията си е такова нещо - силно, остро и разрушително.

В природата също има такива неща - бури, гръмотевици, пожари, земетресения, вулкани - и те са сътресения, както и да го погледнеш.
Просто си съществува такъв бърз метод за "разчистване" и постигане на баланс. Ние, хората, не сме по-различни от всичко друго. Независимо дали го приемаме (на умствено ниво) или не. Всъщност, то е факт - няма нужда от приемане, само от разбиране, осмисляне и контрол. Не можеш да управляваш нещо, което не разбираш и отхвърляш.
annonymus

Мнение от annonymus »

Амаранта написа:
В природата също има такива неща - бури, гръмотевици, пожари, земетресения, вулкани - и те са сътресения, както и да го погледнеш.
Това е друго. Колкото и да са разрушителни, тези неща са красиви (без земетресенията :))
Страшни, наистина, но красиви.

Аз обикновено изливам агресията си върху неодушевени предмети. И гледам да е без свидетели.
Ходя на Тае-бо. Много помага. Въпраки че си е няккаъв женски вариант - доста по-олекотен предполагам от огиринала.
Публикувай отговор