Приемате ли агресията?
- Света вода ненапита
- Green Light
Re: Приемате ли агресията?
Айвъне, няма да ти отговоря на въпроса. Или па що па да не ти отговоря. Агресията във вида простащина, във вида искам да видя от какво ще те заболи за да ти го кажа, от вида не искам да съм прав а искам теб обиден, от този вид е абсолютно хабене на нерви и аз за себе си съвсем елементарно и лесно я отминавам. Не може да ме засегне. И наяве също.КОМУНОИД написа:????
Но агресията има друга интересна страна. Агресивни сме когато се изявяваме, агресия ни трябва да застанем пред аудитория, да се стремим към среща, да разкажем виц. Ние сме агресивни за да ни видят кои сме. Така че аз съм агресивен и то много.
Мисля, че бъркаш понятията.
Способността да бъдем агресивни не ни е дадена случайно,
тя е нашият шанс да оцелеем и да постигнем целите си.
Обратната страна на медала е садизъм - когато насочваме агресивността си безсмислено, само за да причиним страдание на друг.
Което не ни помага нито да оцелеем, нито да постигнем нещо смислено.
Всичко има две страни (най-малко). Важно е да се виждат нещата в цялост.
Способността да бъдем агресивни не ни е дадена случайно,
тя е нашият шанс да оцелеем и да постигнем целите си.
Обратната страна на медала е садизъм - когато насочваме агресивността си безсмислено, само за да причиним страдание на друг.
Което не ни помага нито да оцелеем, нито да постигнем нещо смислено.
Всичко има две страни (най-малко). Важно е да се виждат нещата в цялост.
Нямам отговор в анкетата, както често се случва 
не, не приемам агресията, според мен не само е хабене на сили, но е и вредна.
Зелени, бъркаш понятията. Това, което те движи, не е агресия. Нарича се амбиция, целеустременост, както -по-друг-начин-ти-харесва.
Агресията е друго
Зелени, бъркаш понятията. Това, което те движи, не е агресия. Нарича се амбиция, целеустременост, както -по-друг-начин-ти-харесва.
Агресията е друго
- Stranniche
- Обратна връзка:
Зависи какво разбираш под "агресия".
В клуба тези дни враждебността стана много и мисля да зачезна за известно време, защото ми дойде в повече.
Никой лично не ме е засегнал. Извинявайте ако аз съм засегнала някого, не е било умишлено.
Обаче имам нужда от нещо по-ведро.
Холи, благодаря ти за темата с прическите, Мнемо - за интересните размисли за континуитета. И на всички пътешественици в темата на Уаилдмуун.
Arrivederci!
В клуба тези дни враждебността стана много и мисля да зачезна за известно време, защото ми дойде в повече.
Никой лично не ме е засегнал. Извинявайте ако аз съм засегнала някого, не е било умишлено.
Обаче имам нужда от нещо по-ведро.
Холи, благодаря ти за темата с прическите, Мнемо - за интересните размисли за континуитета. И на всички пътешественици в темата на Уаилдмуун.
Arrivederci!
- snowprincess
Необходимо е да се внесе повече яснота в употребата на думата ,,агресия”. Ако разгледаме нейния корен - aggredi от ad gradi – буквално означава ,,стъпка към” или “движа се”, ,,вървя напред”, така както регресия означава ,,движа се назад”. Да бъдеш агресивен може да се определи като да се движиш напред към някаква цел без излишно колебание, съмнение или страх.pocti_bezobidna написа:Нямам отговор в анкетата, както често се случва
Агресията е друго
http://psychologyjournalbg.com/index.ph ... &Itemid=64

Бе, на теб кой ти разреши да задаваш въпроси, като не трябва и да си жив дори?! 
Още повече че така си объркАл понятията, че женките тука са ше ти спукаме шушоните от недомлъвки
Но ако искаш сериозен отговор, ето го: Не, не ми харесва. Обикновено агресията се обръща срещу този, който я е започнал и леко като бумеранг става - накрая го лопва по тиквата без да я очаква и после се чуди що така бе, Ленче.
Мда. Не ме кефи, определено. Но и не съм от людете дето ще си обърнат другата буза. По-скоро и аз да ошамаросам.
Око - за две, зъб - за чене!
(Я, кво готино мото - бях го забравила
)
Още повече че така си объркАл понятията, че женките тука са ше ти спукаме шушоните от недомлъвки
Но ако искаш сериозен отговор, ето го: Не, не ми харесва. Обикновено агресията се обръща срещу този, който я е започнал и леко като бумеранг става - накрая го лопва по тиквата без да я очаква и после се чуди що така бе, Ленче.
Мда. Не ме кефи, определено. Но и не съм от людете дето ще си обърнат другата буза. По-скоро и аз да ошамаросам.
Око - за две, зъб - за чене!
(Я, кво готино мото - бях го забравила
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Бе ти верно ли мислиш, че някой ще те гърми?!!КОМУНОИД написа:????
Стига бе, камарад...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Абе пределно му е ясно и на него, че Боев ще ни прави на всички сувенири- герданчета с надписани куршуми.Ън написа:Бе ти верно ли мислиш, че някой ще те гърми?!!КОМУНОИД написа:????
Стига бе, камарад...
Малко им мина модата, ама то...
тя се завърта през интервал.
п.п. Всеки е оригинален и дава своя принос у Форума: Ти картини, други снимки, трети неврози, Боев куршуми,
кой каквото има и може!
"Спаси си деня!" - Green Light
-
Megi_Koleva
Според мен, въпросът е риторичен. Едва ли може да има нормален човек, който да обича агресията, особено, ако тя е насочена към самия него. Ако някой се опиянява от агресия и насилие... то за мен, не са му много вред нагласите.
Според мен анкетата ти съдържа прекалено много вариации на отговори. Мисля, че възможният отговорби следвало да е еднозначен. Но знае ли човек.... свят голям, хора различни... всеки със странностите и аномалиите си.
Според мен анкетата ти съдържа прекалено много вариации на отговори. Мисля, че възможният отговорби следвало да е еднозначен. Но знае ли човек.... свят голям, хора различни... всеки със странностите и аномалиите си.
- Глас в пустиня
Ученикът казал на учителя си: "Аз използвах по-голямата част от деня да мисля за неща, за които не трябва да мисля, да желая неща, които не трябва да желая и да кроя планове, които не трябва да правя". Учителят поканил ученика на разходка в гората зад къщата му. По пътя той му посочил едно растение и го попитал дали знае как се нарича то. "Беладона — отговорил ученикът. — Тя може да убие всеки, който сдъвче листата й". "Но тя не може да убие онзи, който просто я наблюдава — казал учителят. — По същия начин, отрицателните желания не могат да причинят никакво зло, ако ти не им позволиш да те съблазнят".
“Мактуб” Паулу Коелю
“Мактуб” Паулу Коелю
Има хора, които можеш да обичаш с лекота.БоЕВ написа:Познай кой отговор чек-нах!
Искаш да ми купиш риза?
Аман се каза от метаморфози.
Истинската проверка е да обичаш някого, когото е трудно да обичаш, изпрати цялата любов, на която си способен, на всички твои врагове.
- snowprincess
и аз, странстващо момичеStranniche написа:имам нужда от нещо по-ведро.
като изгревите
http://ivoso.blog.bg/turizam/2009/02/28/izgrevi.297180
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
- snowprincess
това, че 8 човека отговарят с НЕ, означава, че не я разпознават, или че много им се иска да не са агресивни, а не че в тях липсва агресия
например, аз възприемам като по-агресивно тихото и мрънкащо говорене, при което няколко пъти трябва да кажеш "моля", за да ги накараш да повторят, отколкото високото или цинично говорене
затова има приказка - "да ти извадят душата с памук", крооотки, тииихи, от тревата уж по-ниски, а налагат волята си без да се усети човек, ако това не е агресия, здраве му кажи
например, аз възприемам като по-агресивно тихото и мрънкащо говорене, при което няколко пъти трябва да кажеш "моля", за да ги накараш да повторят, отколкото високото или цинично говорене
затова има приказка - "да ти извадят душата с памук", крооотки, тииихи, от тревата уж по-ниски, а налагат волята си без да се усети човек, ако това не е агресия, здраве му кажи

- Света вода ненапита
Ън написа:Бе ти верно ли мислиш, че някой ще те гърми?!!КОМУНОИД написа:????
Стига бе, камарад...
просто ненавиждам простотията, маскирана като: родолюбие, партриотизъм, антикомунизъм и по друг начин...
Забележка: не отричам цитираните от мен понятия, отричам крайните, ограничени хорица, които прикриват жалкото си съществувание зад тези понятия...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
няма как да не позная... нали съм ти праснал точно два, за да си избереш!БоЕВ написа:Познай кой отговор чек-нах!
Искаш да ми купиш риза?
Аман се каза от метаморфози.
а ризата ще ти я дадат в съответното заведение... а едни мнооого дълги ръкави... дори няма да се мориш сам да си я обличаш...
а, щях да забравя: пий си редовно хапчетата, щото може някой път да попаднеш на човек, дето не ти знае номерата и ще го вкараш бадива в грях
Виж подводницата!
snowprincess написа:това, че 8 човека отговарят с НЕ, означава, че не я разпознават, или че много им се иска да не са агресивни, а не че в тях липсва агресия
+ няма смисъл да се опитваш да приемаш или не нещо, което е факт. Агресията я има, и е част от нас - не може да се избегне, може само да се управлява по някакъв начин. Подтискането и също е вредно.
Колкото до тихото говорене - абсолютно но същото мнение съм. Преди време някакъв младеж беше дошъл да кандидатства за работа при мен - всичко му наред - образование, обноски, външност и т.н., обаче говори тихо, едвам го чувам - подготвил си някаква презентация, записал я на флашка, и ми я подава "ох, ама какъв ви е компютъра, да не ми повредите паметта" - ама си мрънка тихичко такава....леле - направо събуди първичното зло у мен, в най-чистия му вид. Как се сдържах да не го изхвърля с ритници, не знам
- snowprincess
тук говори обидата ти, това е само на емоционална основа, връщане на топката, а иначе скандали казваш, че не искашКОМУНОИД написа:Забележка: не отричам цитираните от мен понятия, отричам крайните, ограничени хорица, които прикриват жалкото си съществувание зад тези понятия...
ми, така се почва - единия казал, другия отговаря
какво искаш да постигнеш, да изгониш някого ли
а казваш, че не си агресивен

- Света вода ненапита
snowprincess написа:тук говори обидата ти, това е само на емоционална основа, връщане на топката, а иначе скандали казваш, че не искашКОМУНОИД написа:Забележка: не отричам цитираните от мен понятия, отричам крайните, ограничени хорица, които прикриват жалкото си съществувание зад тези понятия...
ми, така се почва - единия казал, другия отговаря
какво искаш да постигнеш, да изгониш някого ли
а казваш, че не си агресивен
не искам скандали ли? че аз затова се върнах бе, мойто момиче...
нали знаеш какво са казали старите мъдри българи: На зло куче, зъл прът.
а дали ще гоня или няма да успея да изгоня, времето ще покаже...
но, едно искам да обясня тук и трябва добре да го разберете: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.
Виж подводницата!
Болен си от бяс!КОМУНОИД написа: но, едно искам да обясня тук и трябва добре да го разберете: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.
Необходимо е да се внесе повече яснота в употребата на думата ,,агресия”. Ако разгледаме нейния корен - aggredi от ad gradi – буквално означава ,,стъпка към” или “движа се”, ,,вървя напред”, така както регресия означава ,,движа се назад”. Да бъдеш агресивен може да се определи като да се движиш напред към някаква цел без излишно колебание, съмнение или страх.snowprincess написа:
Агресията е друго
http://psychologyjournalbg.com/index.ph ... &Itemid=64[/quote]
Това определение е или умишлено некоректно, или хм - неграмотно.
Обратното на "регресия" е "прогресия".
това някаква мъжка гордост ли е? или извратено чувство за справедливост?КОМУНОИД написа: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.
не ме разбирай погрешно, не се заяждам с теб. както и съм далеч от мисълта, че Боев не е прекалил. но като те хванат бесовете и не разпознавам кой пише - ти или Боев?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- snowprincess
върни се в темата и прочети обяснението на БоЕВ, той казва, че е наслагал достатъчно емотки (но явно не са били достатъчно), за да не се приеме като обида, това което е написалКОМУНОИД написа: но, едно искам да обясня тук и трябва добре да го разберете: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.
ти веднага написа че е невротик, това също може да се приеме за обида, нали, но той не се засегна
правиш от мухата слон, спри се

- Света вода ненапита
бау! гледай да не те оапя!vyara написа:Болен си от бяс!КОМУНОИД написа: но, едно искам да обясня тук и трябва добре да го разберете: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.:lol:
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
абсолютно... и аз се чудих до колко някои точно разбират от психология, дето твърдят, че са я учили...pocti_bezobidna написа:
Това определение е или умишлено некоректно, или хм - неграмотно.
Обратното на "регресия" е "прогресия".
е, сега разбрах... напълно при това...
ъъъ... не говоря за теб... а за авторката на сравнението "агресия-прогресия"...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
гордост ли? глупости... чувство за справедливост? те такова животно няма, бе!latrevw написа:това някаква мъжка гордост ли е? или извратено чувство за справедливост?КОМУНОИД написа: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.
не ме разбирай погрешно, не се заяждам с теб. както и съм далеч от мисълта, че Боев не е прекалил. но като те хванат бесовете и не разпознавам кой пише - ти или Боев?
изобщо не те разбирам погрешно, споко...
но, пак казвам... който ме настъпи, го отнася... е, първо му давам шанс да докаже, че е било неволно...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
върни се ти... аз си вървя по пътя...snowprincess написа:върни се в темата и прочети обяснението на БоЕВ, той казва, че е наслагал достатъчно емотки (но явно не са били достатъчно), за да не се приеме като обида, това което е написалКОМУНОИД написа: но, едно искам да обясня тук и трябва добре да го разберете: Което куче ме е залаяло, все е побесняло.
ти веднага написа че е невротик, това също може да се приеме за обида, нали, но той не се засегна
правиш от мухата слон, спри се
Виж подводницата!
- Глас в пустиня
Дрисльо!КОМУНОИД написа:няма как да не позная... нали съм ти праснал точно два, за да си избереш!БоЕВ написа:Познай кой отговор чек-нах!
Искаш да ми купиш риза?
Аман се каза от метаморфози.![]()
а ризата ще ти я дадат в съответното заведение... а едни мнооого дълги ръкави... дори няма да се мориш сам да си я обличаш...
а, щях да забравя: пий си редовно хапчетата, щото може някой път да попаднеш на човек, дето не ти знае номерата и ще го вкараш бадива в грях
Сега нямам време, а и не искам да се занимавам с теб.
Ми не мога да ти отговоря в анкетата.
Агресията е шантаво нещо.
Или я приемаш спокойно и чакаш да мине (стига да не е крайна и животозастрашаваща).
Или не я приемаш и заставаш срещу нея и започваш да я бориш с нейните средства, с което пак я приемаш, даже още повече.
Как точно всъщност можеш да не приемеш агресията - ей това не можах никога да разбера.
Агресията е шантаво нещо.
Или я приемаш спокойно и чакаш да мине (стига да не е крайна и животозастрашаваща).
Или не я приемаш и заставаш срещу нея и започваш да я бориш с нейните средства, с което пак я приемаш, даже още повече.
Как точно всъщност можеш да не приемеш агресията - ей това не можах никога да разбера.
Panta rhei...
- Света вода ненапита
Мен аргесията ме шашка общо взето.Амаранта написа:Нали?! Не съществува такъв вариант. Само осмислянето може да се промени - нищо друго.Мнемозина написа:...
Мога да отговоря на агресия също агресивно, да - но трябва да ме доведат до истерия преди това и да съм изчерпала всякакви възможни доводи и средства.
Не мога да я видя нито като нещо нормално, нито като нещо позитивно.
Не говоря за амбиция, хъс и други неща, които ни движат напред.
Нормално е да те шашка - агресията си е такова нещо - силно, остро и разрушително.pocti_bezobidna написа:Мен аргесията ме шашка общо взето.Амаранта написа:Нали?! Не съществува такъв вариант. Само осмислянето може да се промени - нищо друго.Мнемозина написа:...
Мога да отговоря на агресия също агресивно, да - но трябва да ме доведат до истерия преди това и да съм изчерпала всякакви възможни доводи и средства.
Не мога да я видя нито като нещо нормално, нито като нещо позитивно.
Не говоря за амбиция, хъс и други неща, които ни движат напред.
В природата също има такива неща - бури, гръмотевици, пожари, земетресения, вулкани - и те са сътресения, както и да го погледнеш.
Просто си съществува такъв бърз метод за "разчистване" и постигане на баланс. Ние, хората, не сме по-различни от всичко друго. Независимо дали го приемаме (на умствено ниво) или не. Всъщност, то е факт - няма нужда от приемане, само от разбиране, осмисляне и контрол. Не можеш да управляваш нещо, което не разбираш и отхвърляш.
Това е друго. Колкото и да са разрушителни, тези неща са красиви (без земетресенията :))Амаранта написа:
В природата също има такива неща - бури, гръмотевици, пожари, земетресения, вулкани - и те са сътресения, както и да го погледнеш.
Страшни, наистина, но красиви.
Аз обикновено изливам агресията си върху неодушевени предмети. И гледам да е без свидетели.
Ходя на Тае-бо. Много помага. Въпраки че си е няккаъв женски вариант - доста по-олекотен предполагам от огиринала.