Умеете ли да прощавате?

Все същите
Неф

Умеете ли да прощавате?

Мнение от Неф »

"Какво е любовта - да прощаваш на някого повече, отколкото заслужава." Гьоте
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

умея да прощавам

но абсолютно не съм съгласна с мисълта на Гьоте.

звучи ми като той да ме бие всеки ден, пък аз да му прощавам, щото много го обичам :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

latrevw написа:умея да прощавам

но абсолютно не съм съгласна с мисълта на Гьоте.

звучи ми като той да ме бие всеки ден, пък аз да му прощавам, щото много го обичам :-)
И аз така.

А и думичката "заслужава" хич не ми се връзва в едно изречение с "прошка". Щом някой е решил, че е достатъчно "над" друг, че да определя какво засужава и какво не - пиши я бегАла работата - ни любов, ни прошка има там.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Амаранта написа: И аз така.

А и думичката "заслужава" хич не ми се връзва в едно изречение с "прошка". Щом някой е решил, че е достатъчно "над" друг, че да определя какво засужава и какво не - пиши я бегАла работата - ни любов, ни прошка има там.
да, точно, пропуснах аз да се издразня от думичката "заслужава" :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Света вода ненапита

Re: Умеете ли да прощавате?

Мнение от Света вода ненапита »

оооо, даааа... умея... прощавам...
ама да ме прощавате, не забравям!
Виж подводницата!
Аватар
Света вода ненапита

latrevw написа:
Амаранта написа: И аз така.

да, точно, пропуснах аз да се издразня от думичката "заслужава" :-)
ех, тези стремежи към съдийстване и правораздаване...
Виж подводницата!
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

КОМУНОИД написа:
ех, тези стремежи към съдийстване и правораздаване...
е що пък, казвам какво ме дразни, не задължавам друг да мисли като мен. просто не понасям някой да се вживее прекалено в превъзходството си над друг

ти, като си се надървил толкова, я ми обясни как прощаваш, а не забравяш. по-точно ти всичко помниш с подробности, особено ако така повечко те е жегнало. няма смисъл от това, ей на, и сега себе си тровиш
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Бе аз не съм толкова сигурен. Като че ли, трудно се обиждам. Но пък това от което истински ме е заболяло си го помня и досега.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа:Бе аз не съм толкова сигурен. Като че ли, трудно се обиждам. Но пък това от което истински ме е заболяло си го помня и досега.
хихи, аз пък обратното, мога да се обиждам през 2 минути, но утре вече на никой не се сърдя и съм забравила.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа: хихи, аз пък обратното, мога да се обиждам през 2 минути, но утре вече на никой не се сърдя и съм забравила.
Аз пък обратното - мога през две минути да обиждам, но утре никой да не ми се сърди. :rotfl24::shy:
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа: Аз пък обратното - мога през две минути да обиждам, но утре никой да не ми се сърди. :rotfl24::shy:
:lol: точка за теб

но не вярвам, че можеш да обиждаш през 2 минути, егати пък и чаровницата:lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа: :lol: точка за теб

Ела вкъщи да ме видиш като побеснея. :lol:

Интересното на обиждането знаеш ли кое е? Че човек се обижда предимно на истината или когато има поне зрънце истина в обидата. На една стройна девойка ако й кажеш крава или дебелано, ще й дреме мислиш! Това го няма в нейната глава, следователно тя не го чува. Тъй че обидите са си съвсем справедливи. :lol:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
latrevw написа: :lol: точка за теб

Ела вкъщи да ме видиш като побеснея. :lol:

Интересното на обиждането знаеш ли кое е? Че човек се обижда предимно на истината или когато има поне зрънце истина в обидата. На една стройна девойка ако й кажеш крава или дебелано, ще й дреме мислиш! Това го няма в нейната глава, следователно тя не го чува. Тъй че обидите са си съвсем справедливи. :lol:
Нито една стройна девойка нито веднъж не съм обидил. Честна дума!
Аватар
Света вода ненапита

Green Light написа:
Нито една стройна девойка нито веднъж не съм обидил. Честна дума!
това сигурно, защото комбинираш фафли с тоблерон и течен шоколад :harhar:
Виж подводницата!
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

vyara написа:
... Тъй че обидите са си съвсем справедливи. :lol:
Абсолютно! Те това винаги съм го твърдяла, и винаги са ми се обиждали :lol:(е, не всички).

А за стройната девойка нищо не е сигурно - ако е анорексичка ще се обиди, и още как. Въобще, тва - девойките рядко са с всичкия си.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

latrevw написа:
Green Light написа:Бе аз не съм толкова сигурен. Като че ли, трудно се обиждам. Но пък това от което истински ме е заболяло си го помня и досега.
хихи, аз пък обратното, мога да се обиждам през 2 минути, но утре вече на никой не се сърдя и съм забравила.
при мен е като при вас двамата :lol:
ту забравям на часа, ту помня
абе, има непростими неща и това си е - това трябва да се знае, щото иначе светът ще затанцува на главата ти :lol:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:
latrevw написа: хихи, аз пък обратното, мога да се обиждам през 2 минути, но утре вече на никой не се сърдя и съм забравила.
Аз пък обратното - мога през две минути да обиждам, но утре никой да не ми се сърди. :rotfl24::shy:
:shocked:
това мислех, че само аз го мога
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа: Нито една стройна девойка нито веднъж не съм обидил. Честна дума!
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

ужасни сте и двамата
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

snowprincess написа:
vyara написа:
:shocked:
това мислех, че само аз го мога
Аз пък мисля, че това е въпрос на самовнушение.:lol:
Ако вярваш, че някой трябва да ти се сърди, виждаш как ти се сърди,
ако не - не виждаш и така...

Но по принцип, малко са хората, дето са толкова шантави, че да искат да разрушат някакви отношения заради няколко "криви" приказки, и те влизат в рамките на статистическата грешка. Но пък има хора, които виждат само тях, дори да са само 1-2-ма в обкръжението им (мога да дам и примери от форума, но няма да:lol:)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа: Ела вкъщи да ме видиш като побеснея. :lol:

е, за в къщи не говорим

а за обидите, принципно само си права

но аз съм тежък случай, Уишеса например твърди, че мога да се обидя и без въобще да става дума за мен. и май е прав, така че съм с диагноза аз. хубавото е, че бързо забравям и не натяквам минали неща
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

vyara написа: Интересното на обиждането знаеш ли кое е? Че човек се обижда предимно на истината или когато има поне зрънце истина в обидата. ....
Тъй че обидите са си съвсем справедливи. :lol:
И аз така мисля, но Човека каза "Обиждаш ме с неистини" ....
Щом са неистини защо се обижда, че и много при това, м? :(
jazz

Мнение от jazz »

на кого да прощавам
не ме бива
махам и заминавам
по-лесно е
и не се тормозиш
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Амаранта написа:
Но по принцип, малко са хората, дето са толкова шантави, че да искат да разрушат някакви отношения заради няколко "криви" приказки, и те влизат в рамките на статистическата грешка. Но пък има хора, които виждат само тях, дори да са само 1-2-ма в обкръжението им (мога да дам и примери от форума, но няма да:lol:)
Приказката за стомната ... 1,2,3 ... накрая се чупи
Количествените натрупвания водят до качествени изменения.

Клише, мъ кво сега:rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:Ела вкъщи да ме видиш като побеснея. :lol:
koй луд ще го стори - кой ли не е виждал беснееща жена :rotfl24: и да гледа отново? При това чужда? пфу...абсурд
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

jazz написа:на кого да прощавам
не ме бива
махам и заминавам
по-лесно е
и не се тормозиш
ти не си ли в Българистанское? Гледах някакъв от Пърт тук и се сетих и за тебе :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

jazz написа:на кого да прощавам
не ме бива
махам и заминавам
по-лесно е
и не се тормозиш
това, ако не ти пука

Ако (по някакви причини)
държиш на човека
няма как да заминеш
с класическия жест
jazz

Мнение от jazz »

ELBI написа: ти не си ли в Българистанское? Гледах някакъв от Пърт тук и се сетих и за тебе :rotfl24:
пърт много далеко
5-6 часа полет
ама добре си се сетил де :-)
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Амаранта написа:
ми дай ги тия примери
тъкмо да има онагледяване по темата :lol:
няма да ги понесем ли тия примери
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

jazz написа:
ELBI написа: ти не си ли в Българистанское? Гледах някакъв от Пърт тук и се сетих и за тебе :rotfl24:
пърт много далеко
5-6 часа полет
ама добре си се сетил де :-)
ти ела, пък ще обсъдим напитките... тия простаци пускат много дъжд тук, а един улук ми се е запушил и тече извън тръбите...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Неф написа:"Какво е любовта - да прощаваш на някого повече, отколкото заслужава." Гьоте
кое е "повече" и кое "по-малко". Бях установил, че всеки гледа на себе си като повече прощаващ и правещ много повече компромиси от другия. След куп разговори и обсъждания .. спрях да говоря по тези теми и ги избягвам, щото знам всичките възможни продължения и аргументи... Толкова за "повече"-то :)
jazz

Мнение от jazz »

мани ги простаците
идвам другия месец
ама много натоварена програмата
ако има желаещи
ще се радвам
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

jazz написа:мани ги простаците
идвам другия месец
ако има желаещи
ще се радвам
ако искаш - само дай знак. Знам за натоварената програма - преди време, като се връщах, 7 дена си ми бяха запълнени и не можех да се видя с тези, дето най-много исках - приятелите. Но ... направи една ексел табличка с разписание и ние може ид а се вместим в нея...
Аватар
Света вода ненапита

jazz написа:мани ги простаците
идвам другия месец
ако има желаещи
ще се радвам
аз съм желаещ!
Виж подводницата!
jazz

Мнение от jazz »

може би някъде 11-18 юни
абе на място ще го уточнявам
от тук изглежда нерешимо :-)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Неф написа:"Какво е любовта - да прощаваш на някого повече, отколкото заслужава." Гьоте
вероятно умея да прощавам като функция от умението ми да обичам и нещата така се заплитат, че по-добре да не ми дават поводи да го разбера в детайли :winkw:
just perfect
jazz

Мнение от jazz »

КОМУНОИД написа: аз съм желаещ!
е
шом се събрахме 3-ма
ОК :-)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

jazz написа:
е
шом се събрахме 3-ма
моля, моля, аз съм си направила резервация преди месеци още. ония левскари и кукувуци са след мен :blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

latrevw написа:
jazz написа:
е
шом се събрахме 3-ма
моля, моля, аз съм си направила резервация преди месеци още. ония левскари и кукувуци са след мен :blum:
от 1 май- нови резервации. Пък и не си си платила абонамента за месеца :rotfl24:
jazz

Мнение от jazz »

повечето може и да са по морето по това време :-)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

ти къде ще си?
Публикувай отговор