Умеете ли да прощавате?
Умеете ли да прощавате?
"Какво е любовта - да прощаваш на някого повече, отколкото заслужава." Гьоте
"Спаси си деня!" - Green Light
И аз така.latrevw написа:умея да прощавам
но абсолютно не съм съгласна с мисълта на Гьоте.
звучи ми като той да ме бие всеки ден, пък аз да му прощавам, щото много го обичам
А и думичката "заслужава" хич не ми се връзва в едно изречение с "прошка". Щом някой е решил, че е достатъчно "над" друг, че да определя какво засужава и какво не - пиши я бегАла работата - ни любов, ни прошка има там.
да, точно, пропуснах аз да се издразня от думичката "заслужава"Амаранта написа: И аз така.
А и думичката "заслужава" хич не ми се връзва в едно изречение с "прошка". Щом някой е решил, че е достатъчно "над" друг, че да определя какво засужава и какво не - пиши я бегАла работата - ни любов, ни прошка има там.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Света вода ненапита
Re: Умеете ли да прощавате?
оооо, даааа... умея... прощавам...
ама да ме прощавате, не забравям!
ама да ме прощавате, не забравям!
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
ех, тези стремежи към съдийстване и правораздаване...latrevw написа:да, точно, пропуснах аз да се издразня от думичката "заслужава"Амаранта написа: И аз така.
Виж подводницата!
е що пък, казвам какво ме дразни, не задължавам друг да мисли като мен. просто не понасям някой да се вживее прекалено в превъзходството си над другКОМУНОИД написа:
ех, тези стремежи към съдийстване и правораздаване...
ти, като си се надървил толкова, я ми обясни как прощаваш, а не забравяш. по-точно ти всичко помниш с подробности, особено ако така повечко те е жегнало. няма смисъл от това, ей на, и сега себе си тровиш
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
хихи, аз пък обратното, мога да се обиждам през 2 минути, но утре вече на никой не се сърдя и съм забравила.Green Light написа:Бе аз не съм толкова сигурен. Като че ли, трудно се обиждам. Но пък това от което истински ме е заболяло си го помня и досега.
vyara написа: Аз пък обратното - мога през две минути да обиждам, но утре никой да не ми се сърди.:shy:
но не вярвам, че можеш да обиждаш през 2 минути, егати пък и чаровницата:lol:
Ела вкъщи да ме видиш като побеснея.latrevw написа:точка за теб
Интересното на обиждането знаеш ли кое е? Че човек се обижда предимно на истината или когато има поне зрънце истина в обидата. На една стройна девойка ако й кажеш крава или дебелано, ще й дреме мислиш! Това го няма в нейната глава, следователно тя не го чува. Тъй че обидите са си съвсем справедливи.
- Green Light
Нито една стройна девойка нито веднъж не съм обидил. Честна дума!vyara написа:Ела вкъщи да ме видиш като побеснея.latrevw написа:точка за теб
Интересното на обиждането знаеш ли кое е? Че човек се обижда предимно на истината или когато има поне зрънце истина в обидата. На една стройна девойка ако й кажеш крава или дебелано, ще й дреме мислиш! Това го няма в нейната глава, следователно тя не го чува. Тъй че обидите са си съвсем справедливи.
- Света вода ненапита
при мен е като при вас дваматаlatrevw написа:хихи, аз пък обратното, мога да се обиждам през 2 минути, но утре вече на никой не се сърдя и съм забравила.Green Light написа:Бе аз не съм толкова сигурен. Като че ли, трудно се обиждам. Но пък това от което истински ме е заболяло си го помня и досега.
ту забравям на часа, ту помня
абе, има непростими неща и това си е - това трябва да се знае, щото иначе светът ще затанцува на главата ти
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- snowprincess
Аз пък мисля, че това е въпрос на самовнушение.snowprincess написа:vyara написа:Аз пък обратното - мога през две минути да обиждам, но утре никой да не ми се сърди.latrevw написа: хихи, аз пък обратното, мога да се обиждам през 2 минути, но утре вече на никой не се сърдя и съм забравила.:shy:
това мислех, че само аз го мога
Ако вярваш, че някой трябва да ти се сърди, виждаш как ти се сърди,
ако не - не виждаш и така...
Но по принцип, малко са хората, дето са толкова шантави, че да искат да разрушат някакви отношения заради няколко "криви" приказки, и те влизат в рамките на статистическата грешка. Но пък има хора, които виждат само тях, дори да са само 1-2-ма в обкръжението им (мога да дам и примери от форума, но няма да:lol:)
е, за в къщи не говоримvyara написа: Ела вкъщи да ме видиш като побеснея.
а за обидите, принципно само си права
но аз съм тежък случай, Уишеса например твърди, че мога да се обидя и без въобще да става дума за мен. и май е прав, така че съм с диагноза аз. хубавото е, че бързо забравям и не натяквам минали неща
И аз така мисля, но Човека каза "Обиждаш ме с неистини" ....vyara написа: Интересното на обиждането знаеш ли кое е? Че човек се обижда предимно на истината или когато има поне зрънце истина в обидата. ....
Тъй че обидите са си съвсем справедливи.
Щом са неистини защо се обижда, че и много при това, м?
Приказката за стомната ... 1,2,3 ... накрая се чупиАмаранта написа:
Но по принцип, малко са хората, дето са толкова шантави, че да искат да разрушат някакви отношения заради няколко "криви" приказки, и те влизат в рамките на статистическата грешка. Но пък има хора, които виждат само тях, дори да са само 1-2-ма в обкръжението им (мога да дам и примери от форума, но няма да:lol:)
Количествените натрупвания водят до качествени изменения.
Клише, мъ кво сега:rotfl24:
ми дай ги тия примериАмаранта написа:
тъкмо да има онагледяване по темата
няма да ги понесем ли тия примери
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
ти ела, пък ще обсъдим напитките... тия простаци пускат много дъжд тук, а един улук ми се е запушил и тече извън тръбите...jazz написа:пърт много далекоELBI написа: ти не си ли в Българистанское? Гледах някакъв от Пърт тук и се сетих и за тебе
5-6 часа полет
ама добре си се сетил де
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
кое е "повече" и кое "по-малко". Бях установил, че всеки гледа на себе си като повече прощаващ и правещ много повече компромиси от другия. След куп разговори и обсъждания .. спрях да говоря по тези теми и ги избягвам, щото знам всичките възможни продължения и аргументи... Толкова за "повече"-то :)Неф написа:"Какво е любовта - да прощаваш на някого повече, отколкото заслужава." Гьоте
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ако искаш - само дай знак. Знам за натоварената програма - преди време, като се връщах, 7 дена си ми бяха запълнени и не можех да се видя с тези, дето най-много исках - приятелите. Но ... направи една ексел табличка с разписание и ние може ид а се вместим в нея...jazz написа:мани ги простаците
идвам другия месец
ама много натоварена програмата
ако има желаещи
ще се радвам
- Света вода ненапита
вероятно умея да прощавам като функция от умението ми да обичам и нещата така се заплитат, че по-добре да не ми дават поводи да го разбера в детайлиНеф написа:"Какво е любовта - да прощаваш на някого повече, отколкото заслужава." Гьоте
just perfect
от 1 май- нови резервации. Пък и не си си платила абонамента за месецаlatrevw написа:моля, моля, аз съм си направила резервация преди месеци още. ония левскари и кукувуци са след менjazz написа:еКОМУНОИД написа: аз съм желаещ!
шом се събрахме 3-ма
ОК