Пушене
- Green Light
Пушене
4 деца от класа на Терминатор 1 били хванати да пушат. 10 годишни са. Предполагам, че е нормално нещо за днешно време, повсеместно е. Повод да пиша за това е че са били хванати да пушат след час в който са им обяснявали вредата от цигарите и наркотиците. Майтапа си е майтап, аз съм последния който ще пропусне да го види. Въпроса е в това че щом се полагат някакви грижи за разясняване на това какво са цигарите, алкоола и наркотиците, тия грижи поне да имат някаква идея. Разясняване в час не работи.
Стряскащи снимки ще проработи ли?
Или па някакви фестове. Как се обяснява такова нещо? Има ли изобщо смисъл да се напъват учителите?
Или па някакви фестове. Как се обяснява такова нещо? Има ли изобщо смисъл да се напъват учителите?
Никога не е имало смисъл да се пънат. Нито по татово време, когато всички им имахме страх, още по-малко пък сега.
Всичко зависи от средата, семейството, компанията в която са. Трябва да се говори непрекъснато, да се използва всеки повод за обясняване на вредата, да им се внуши страх от малки още, за да не се и пробват дори. А това в училище с един час общи траляля не става. Както и обяснението за мъжа, жената, птичките и пчеличките. Б@си, че те ги знаят тия работи с години преди да дойде времето на урока?!?!
Всичко зависи от средата, семейството, компанията в която са. Трябва да се говори непрекъснато, да се използва всеки повод за обясняване на вредата, да им се внуши страх от малки още, за да не се и пробват дори. А това в училище с един час общи траляля не става. Както и обяснението за мъжа, жената, птичките и пчеличките. Б@си, че те ги знаят тия работи с години преди да дойде времето на урока?!?!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
има смисъл да се напъват
на много деца им влиза в главите, много деца ги е страх за здравето им, наистина, както и за това на пушещите им родители (познайте кого визирам)
аз даже си мисля, че вече новата мода при тях е да не се пуши, въпреки че май във всеки клас вече има дете, което е пробвало.
според мен повсеместната анти-пропаганда на цигарите дава ефект.
но е много стряскащо. над нас се нанесе ново семейство наематели. имат момче, което е или колкото сина ми, или 1-2 години по-малко. тъжна картина - върви с аверчета си, с футболната топка под мишница и пушат
да знаете, има зависимост - който слуша чалга - пуши (аз съм изключение
)
така че извода е долу чалгата, за да са ни здрави децата
и най-важното, много е важна средата, приятелите, сред които са децата ни, а това е нещо, което е много трудно да контролираме
на много деца им влиза в главите, много деца ги е страх за здравето им, наистина, както и за това на пушещите им родители (познайте кого визирам)
аз даже си мисля, че вече новата мода при тях е да не се пуши, въпреки че май във всеки клас вече има дете, което е пробвало.
според мен повсеместната анти-пропаганда на цигарите дава ефект.
но е много стряскащо. над нас се нанесе ново семейство наематели. имат момче, което е или колкото сина ми, или 1-2 години по-малко. тъжна картина - върви с аверчета си, с футболната топка под мишница и пушат
да знаете, има зависимост - който слуша чалга - пуши (аз съм изключение
така че извода е долу чалгата, за да са ни здрави децата
и най-важното, много е важна средата, приятелите, сред които са децата ни, а това е нещо, което е много трудно да контролираме
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
бе, аз пък да ви кажа скоро се шокирах от това, че в 6-ти клас вече се целуват "истински".
в коридора, без да се притесняват
и ако някоя майка като мен предположи, че може да се целуват по бузата, получава като отговор: "леле, много си зле"
а днес урокът на сина ми по Човек и природа беше за нежеланата бременност и как сега им е времето да учат, за поставят основата на целия си живот по-нататък, а не да правят деца. хубаво беше написан. само дето онова моето докато го чете хем умира от срам, хем се хили като задник.
в коридора, без да се притесняват
и ако някоя майка като мен предположи, че може да се целуват по бузата, получава като отговор: "леле, много си зле"
а днес урокът на сина ми по Човек и природа беше за нежеланата бременност и как сега им е времето да учат, за поставят основата на целия си живот по-нататък, а не да правят деца. хубаво беше написан. само дето онова моето докато го чете хем умира от срам, хем се хили като задник.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Пушене
ми... ако не е тютюн ще е тревица. между другото в цигарите нямало много тютюн /виж тук http://dnesiutre.com/%D0%B3%D0%BE%D0%BB ... %82%D0%B5/Green Light написа: Или па някакви фестове. Как се обяснява такова нещо? Има ли изобщо смисъл да се напъват учителите?
just perfect
- Green Light
Бе аз знам, че ще опитат.bead_ написа:
ми... ако не е тютюн ще е тревица. ...
Ма кво шубе ме гони, не е истина
- snowprincess
в началото на годината усетих, че голямата май е пропушилаGreen Light написа:4 деца от класа на Терминатор 1 били хванати да пушат. 10 годишни са. Предполагам, че е нормално нещо за днешно време, повсеместно е. Повод да пиша за това е че са били хванати да пушат след час в който са им обяснявали вредата от цигарите и наркотиците. Майтапа си е майтап, аз съм последния който ще пропусне да го види. Въпроса е в това че щом се полагат някакви грижи за разясняване на това какво са цигарите, алкоола и наркотиците, тия грижи поне да имат някаква идея. Разясняване в час не работи.
пребирам се един ден и я питам: ти колко цигари на ден пушиш (не - пушиш ли/не пушиш ли)
тя
аз: от колко време
- от две седмици
- купуваш ли си ги или си просиш
-купувам си
стана ми ясно, че нито са две цигари, нито две седмици
помоли ме да не казвам на баща и
оставих я на спокойствие още около седмица и след това почнах едно говорене... спря ги
трябва много да се наблюдават децата и всяка промяна да се разбере защо е

- Green Light
Без връзка, само като любопитно нещо: Като свалих караула по отношение на домашни, подготовка и натискане за учене от Терминатор 1, това страшно добре му подейства. Сега, две седмици преди матурите(които са сега, тези дни) му казах че за мен той се е справил идеално тази година и резултатите не ме интересуват. Учуди се и не ми повярва. Но ние( и двамата) престанахме изобщо да го натискаме. Гледам го по едно време решава тестове. Даже не го питах откъде са(бях купил, но тези бяха различни) зарадвах му се, но толкова. После взе да ми разказва за училище, после да ме пита да иска да си говориме. Хванали са го в издънка, поиска да говорим насаме за да ми разкаже и така....snowprincess написа: ....
Майната им на оценките, ама сега на първите три теста има по 19 от 20 точки. Но наистина майната им на оценките, искам лапето да споделя, е тва искам.
- snowprincess
хубаво е, но няма да е винаги и всичкоGreen Light написа:Но наистина майната им на оценките, искам лапето да споделя, е тва искам.snowprincess написа: ....
моята в момента е голяма партизанка
всички пубери имат тайни от родителите си
ако живееш с илюзиите, че всичко ще ви споделят, да ти ги разбия отсега
ти всичко ли си казвал на вашите

- Света вода ненапита
Green Light написа:4 деца от класа на Терминатор 1 били хванати да пушат. 10 годишни са. Предполагам, че е нормално нещо за днешно време, повсеместно е. Повод да пиша за това е че са били хванати да пушат след час в който са им обяснявали вредата от цигарите и наркотиците. Майтапа си е майтап, аз съм последния който ще пропусне да го види. Въпроса е в това че щом се полагат някакви грижи за разясняване на това какво са цигарите, алкоола и наркотиците, тия грижи поне да имат някаква идея. Разясняване в час не работи.
Виж подводницата!
Ami говориш, че е кофти, обръщаш внимание на наркотиците, но и цигари и алкохол е кофти. Не досаждащо, но ясно и при удобни поводи (някой се разболял и пуши, друг нещо си - абе поводи се намират). Резултат - неясен. При мен - големият не пуши, малкият - да (но пред мен - никога, въпреки че знае прекрасно, че нито ще му викам, нйито ще го бия - просто не пуши пред мен). Като малки, те самите ми говореха против цигарите и аз ... пушех чат-пат, но съвсем ги спрях. Та - някаква съвест и мисъл си дреме у тях - знаят, че е кофти, но дали ще пропушат - зависи и от характер и от среда около тях.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Green Light
бе аз дори знам, че е опитала.Green Light написа:Бе аз знам, че ще опитат.bead_ написа:
питай ме кво шубе ме гони
just perfect
- Green Light
Е кво шубе да те гони. Няма откъде да знаеш, ако не ти е казала. Пък щом ти казва, няма страшно. Аз до там искам да докарам нещата.bead_ написа:бе аз дори знам, че е опитала.Green Light написа:Бе аз знам, че ще опитат.bead_ написа:
питай ме кво шубе ме гони
Кво сте се затръшкали. Май собствените си страхове и вероятности за издънки ги проектирате в децата - добри са - ще трябва и малко късмет, но като са си гледани добре, няма да ви изложат.
Далеч по-особено и нервно става, като излизат с компании, с коли, като се връщат по 4-6 сутринта ... ала и на това се свиква. Требе се гледа позитивно ...
Далеч по-особено и нервно става, като излизат с компании, с коли, като се връщат по 4-6 сутринта ... ала и на това се свиква. Требе се гледа позитивно ...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
каза ми. даже, нахалницата, с лека фукня така ми каза... дръпнала си била.Green Light написа:
Е кво шубе да те гони. Няма откъде да знаеш, ако не ти е казала. Пък щом ти казва, няма страшно. Аз до там искам да докарам нещата.
иначе... шубе ме е, че ше ми изпуши запасите
just perfect
ПиАр... така си е - важен е като въздуха и слънцето за всяко живо същество ...bead_ написа:така като казваш... не сме се затръшкали хич. но е идея да се изпотръшкамеELBI написа:Кво сте се затръшкали. .
освен тва се правим да добри и загрижени родители. имидж - знаеш колко е трудно да се поддържа
има смисъл да се пънат. Ама да не прекаляват, да ен даде обратен ефект.
Никога не са се пънали при мен.
А аз имах ужасния навик (почсти
) всичко да споделям.
И не съм се движила винаги с примерни хора. Доста късно си дадох сметка на какво съм подлагала домашните с небрежни "споделяния". Де да знам ако ми бяха турили юздите какво щеше да се случи.
А аз имах ужасния навик (почсти
И не съм се движила винаги с примерни хора. Доста късно си дадох сметка на какво съм подлагала домашните с небрежни "споделяния". Де да знам ако ми бяха турили юздите какво щеше да се случи.
- Piqndurnik
По Великден един приятел пуши на терасата. Дребното отива до него и размахвайки пръстче казва:
- Пушенето е МНОГО вредно!
Това за вредното го знае от една приказка, дето и я разказвам за лека нощ. В нея една маймуна спряла цигарите, понеже лекаря и казал, че са много вредни, а пожарникаря - че ще я полее а маркуча, ако я види пак да пуши в плевнята при сеното.
Ще я пусна някой ден приказката, но трябва първо да я запиша.
После влиза тоя, рече да я гушка и тя:
- Смърдиш.
- Пушенето е МНОГО вредно!
Това за вредното го знае от една приказка, дето и я разказвам за лека нощ. В нея една маймуна спряла цигарите, понеже лекаря и казал, че са много вредни, а пожарникаря - че ще я полее а маркуча, ако я види пак да пуши в плевнята при сеното.
После влиза тоя, рече да я гушка и тя:
- Смърдиш.
Наздраве 
- snowprincess
и аз много споделях, но не всичкоpocti_bezobidna написа:има смисъл да се пънат. Ама да не прекаляват, да ен даде обратен ефект.
А аз имах ужасния навик (почсти) всичко да споделям.
предполагам, че има неща, които си им спестила