Застраховка живот в Булстрад
Застраховка живот в Булстрад
Да правя ли, да не правя ли...
Някой правил ли си е такова чудо?..
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Света вода ненапита
Re: Застраховка живот в Булстрад
каква? еднократна, или на вноски?Ън написа:Да правя ли, да не правя ли...Някой правил ли си е такова чудо?..
Виж подводницата!
направи си, ма и двамата по добре.Ън написа:Да правя ли, да не правя ли...Някой правил ли си е такова чудо?..
аз имам служебна.
мое и така и иначе- както ми е кеф на мен:-)Додю Додев написа:каква? еднократна, или на вноски?Ън написа:Да правя ли, да не правя ли...Някой правил ли си е такова чудо?..

и аз имам служебна, ама е само за професионална отговорностKent написа:направи си, ма и двамата по добре.Ън написа:Да правя ли, да не правя ли...Някой правил ли си е такова чудо?..
аз имам служебна.
Последно промяна от Ън на 13.04.11, 16:29, променено общо 1 път.

- Света вода ненапита
няма смисъл от еднократната...Ън написа:мое и така и иначе- както ми е кеф на мен:-)Додю Додев написа:каква? еднократна, или на вноски?Ън написа:Да правя ли, да не правя ли...Някой правил ли си е такова чудо?..
по-добре си направи такава на вноски... защото това си е жив спестовен влог, но с бонус - застраховка...
т.е. ако настъпи застрахователно събитие (недай си боже) ще ти изплатят застраховката, а ти ще продължиш да си спестяваш пари...
искам да кажа, че под застрахователно събитие се разбира и, например да загубиш временна нетрудоспособност, поради болест, счупване на кост и тям подобни...
Виж подводницата!
Да бе, да- за тва става въпрос. Пък ако оцелея:lol: още 20г. жив и здра, ще си имам спестени парички...Додю Додев написа:няма смисъл от еднократната...Ън написа:мое и така и иначе- както ми е кеф на мен:-)Додю Додев написа: каква? еднократна, или на вноски?
по-добре си направи такава на вноски... защото това си е жив спестовен влог, но с бонус - застраховка...
т.е. ако настъпи застрахователно събитие (недай си боже) ще ти изплатят застраховката, а ти ще продължиш да си спестяваш пари...
искам да кажа, че под застрахователно събитие се разбира и, например да загубиш временна нетрудоспособност, поради болест, счупване на кост и тям подобни...
Булстрад са най- сериозните, нали?

- Света вода ненапита
уф... точно на този въпрос не мога да ти отговоря...Ън написа: Булстрад са най- сериозните, нали?
мисля, че холандците са по-сериозни, или алианц, ама... не мога да ти гарантирам...
не познавам сегашното състояние на пазара...
Виж подводницата!
- Nejimaki-dori
Със сигурност Алианц плащат. За другите - не знам. А Булстрад станаха много алчни тая година и ще ги сменям.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
- Глас в пустиня
Цъ! Дай ми на лични условията и ще ти кажа заслужава ли си!Ън написа:...
Булстрад са най- сериозните, нали?
- Глас в пустиня
Застраховай себе си в полза на едно от децата. Оля да осигури другото. Имате достатъчно време да се натрупат солидни суми по партидите.Ън написа:мое и така и иначе- както ми е кеф на мен:-)Додю Додев написа:каква? еднократна, или на вноски?Ън написа:Да правя ли, да не правя ли...Някой правил ли си е такова чудо?..
- Глас в пустиня
Я да видим - еднократна застраховка живот ти спестява 10% от облагане с данък. Не се запорира. Лична е. Можеш на база полица да теглиш кредит вместо гарант. Можеш във всеки един момент да развалиш полицата и да си ползваш парите. Може и, ако е свързана с инвестиционен фонд, да си докараш солидна "печалба" за 5 или 10 години, много по-висока от лихвите по депозит. Не виждам недостатъци при еднократните. Това разбира се, ако не ги бъркаш с "човешкото каско" или казано по друг начин ИЗ(индивидуална злополука).Додю Додев написа:
няма смисъл от еднократната...
...
- Света вода ненапита
Ето на това се казва отлично и практично предложение!!!БоЕВ написа:
Застраховай себе си в полза на едно от децата. Оля да осигури другото. Имате достатъчно време да се натрупат солидни суми по партидите.
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
имах предвид именно индивидуална злополука...БоЕВ написа:Я да видим - еднократна застраховка живот ти спестява 10% от облагане с данък. Не се запорира. Лична е. Можеш на база полица да теглиш кредит вместо гарант. Можеш във всеки един момент да развалиш полицата и да си ползваш парите. Може и, ако е свързана с инвестиционен фонд, да си докараш солидна "печалба" за 5 или 10 години, много по-висока от лихвите по депозит. Не виждам недостатъци при еднократните. Това разбира се, ако не ги бъркаш с "човешкото каско" или казано по друг начин ИЗ(индивидуална злополука).Додю Додев написа:
няма смисъл от еднократната...
...
изобщо пропуснах, че може и на куп да се внесат парите...
п.п. две точки вече ми водиш!
Виж подводницата!
за внасянето "на куп"Додю Додев написа:изобщо пропуснах, че може и на куп да се внесат парите...
споменавала съм тук, как 95 или 96-та г. направихме застраховка в ДЗИ, за 10хил.лв., но понеже искахме да внесем сумата "далновидно" наведнъж внесохме 8хил.лв, защото 2хил.бе отстъпката, като внесеш наведнъж. За сравнение с 8хил.лв се купуваха точно 4 автоматични перални по 2хил.
преди 4-5г. проверихме колко лв. са станали тези 8хил.лв.
оказаха се 140лв - 1/3 пералня
дори да се смятаха примерно в нещо друго практично - напр.официален костюм, който бе ок.200-300лв, пак в последствие равносметката бе... 1/2 костюм вместо 25-40костюма.
изтеглихме ги тия 140 лв
и край с идеите за застраховките, особено пък тия, дето внасяш наведнъж...
сега имам единствено застраховка живот по кредита, който плащам
ако се случи нещо с мен - се поема остатъка от него
това е
дори вече не слушам доводите на застрахователните агенти
да убеждават когото искат, не мен
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- Глас в пустиня
Нямам чувството че сме на съревнование - ти знаеш едно, а аз друго - супер ще е, ако успеем да си бъдем полезни.Додю Додев написа:
п.п. две точки вече ми водиш!
- Света вода ненапита
мисля, че това е целта на занятието...БоЕВ написа: супер ще е, ако успеем да си бъдем полезни.
Виж подводницата!
- Глас в пустиня
Интересно ми е, точно в тоя отрязък от време, ако ги беше държала тия 8хлв на депозит или пък в буркан, а може би и под дюшека - дали щеше да им запазиш покупателната стойност.holi_day написа: за внасянето "на куп"
...
След тоя срив бяха направени някой подобрения в банковата и застрахователна система. Сумите внесени по застраховки живот са гарантирани, както и част от сумите по влогове. Еднократните ЗЖ са продукт насочен към рентиери, комисионери, хонорар и обикновено се сключват преди подаване на годишна декларация с цел освобождаване на 10% от облагамата сума от данък. Чрез ДПО(допълнително пенсионно осигуряване) с лични вноски се освобождават още 10%, ама това е предмет и на друг разговор. Та, държавата ти дава право да си освободиш 20% от това което би трябвало да ти обложи окончателно с данък. Въпрос на икономическа култура е да го направиш или не. За тия пък дето преди купуваха апартаменти и хотели по курортите е създаден и един супер нов продукт - еднократна ЗЖ свързана с инвестиционен фонд - внесената сума е гарантирана, печалбата е под въпрос, защото инвестиционните фондове търгуват на борсата и вариантите са два или ще спечелиш или няма, но внесената сума си ти остава. Въпрос на друг вид култура е обаче дали ще застраховаш себе си, па било макар и с ИЗ която няма спестовен характер - да не дава Господ, но, предполагам, на никого няма да са му излишни една или две(в зависимост от това какво и къде си избрал) минимални заплати при временна нетрудоспособност в следствие от злополука продължила двайсетина дена да не и повече. Даваме по 500 - 600 кинта за застраховка за колата пък за себе си се свеним.
- Глас в пустиня
Да!Додю Додев написа:мисля, че това е целта на занятието...БоЕВ написа: супер ще е, ако успеем да си бъдем полезни.
добре ме питаш за онзи отрязък от времеБоЕВ написа:Интересно ми е, точно в тоя отрязък от време, ако ги беше държала тия 8хлв на депозит или пък в буркан, а може би и под дюшека - дали щеше да им запазиш покупателната стойност.
след някоя година аз ще те попитам за този, в който сме сега
отговорите ти едва ли ще са, че стотинки са инвестирани и са се върнали като хиляди и милиони
влагаш малко и получаваш почти нищо - това е схемата
е, поне са се осигурили заплати или допълните доходи за хората, които се занимават с това
пък ти ако искаш ми изреди примери за хора, които са спечелили...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Глас в пустиня
Ето ги Булстрад - комисията която ги контролира и пред която трябва да се отчитат им пречела да...да "заблуждават" клиенти.
www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=46691
www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=46691
- Глас в пустиня
Не знам какво да ти отговоря! не съм сигурен даже, че те разбрах. Едно е сигурно обаче, че парите с течение на времето се обезценяват, и че всеки(разумен) човек търси възможност да ги множи колкото и малко да са те. На тоя етап отношението на инфлация-лихва прави безполезно държането на пари в банка на влог. ЗЖ със спестовен характер и такава с инвестиционен фонд са само един от начините да си запазиш стойността, та дори и да я умножиш, за това помага и валутната клауза, ку нямаш пъ чак толку вяра на лева. Но, всеки решава сам - далече съм от мисълта да агитирам когото и да било за каквото и да било, а факта, че някой може да спечели(заплата например) никога не ме е спирал от дадено действие!:-)holi_day написа:добре ме питаш за онзи отрязък от времеБоЕВ написа:Интересно ми е, точно в тоя отрязък от време, ако ги беше държала тия 8хлв на депозит или пък в буркан, а може би и под дюшека - дали щеше да им запазиш покупателната стойност.
след някоя година аз ще те попитам за този, в който сме сега
отговорите ти едва ли ще са, че стотинки са инвестирани и са се върнали като хиляди и милиони
влагаш малко и получаваш почти нищо - това е схемата
е, поне са се осигурили заплати или допълните доходи за хората, които се занимават с това
пък ти ако искаш ми изреди примери за хора, които са спечелили...