Когато писателите...
Когато писателите...
Когато писателите умрат, те стават книги, което, в края на краищата, не е толкова лошо превъплъщение.
Борхес
Борхес
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Re: Когато писателите...
все тая. както бе казал един известен човек "не ми пука дали ще ми пикаят на гроба или ще издигнат паметник" (или нещо от рода). Единственото лошо май е човешката суета, която се стреми към измислено безсмъртие. Е - няма го. Даже неживите неща си имат някакво начало и край. Не съм сигурен за атомите, хикс бузоните и някои от мезоните...АВе написа:Когато писателите умрат, те стават книги, което, в края на краищата, не е толкова лошо превъплъщение.
Борхес
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Ахъм, гот го е казал, който го е казал.ELBI написа: все тая. както бе казал един известен човек "не ми пука дали ще ми пикаят на гроба или ще издигнат паметник" (или нещо от рода). Единственото лошо май е човешката суета, която се стреми към измислено безсмъртие. Е - няма го. Даже неживите неща си имат някакво начало и край. Не съм сигурен за атомите, хикс бузоните и някои от мезоните...
Аз съм се замислил дали отсега да не почна да продавам запазени места на опашката от желаещи да ми пикаят на гроба.
- Piqndurnik
На интересна мисъл ме наведе: дали трябва да се смята един живот за "провален", ако не си накарал никой истински да те намрази...АВе написа:Ахъм, гот го е казал, който го е казал.
Аз съм се замислил дали отсега да не почна да продавам запазени места на опашката от желаещи да ми пикаят на гроба.
Наздраве 
Не е нужно да те мразят, пиянде. Достатъчно е да ти завиждат.Piqndurnik написа:На интересна мисъл ме наведе: дали трябва да се смята един живот за "провален", ако не си накарал никой истински да те намрази...АВе написа:Ахъм, гот го е казал, който го е казал.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това ме замисли за Пратчет...АВе написа:Когато писателите умрат, те стават книги, което, в края на краищата, не е толкова лошо превъплъщение.
Борхес
и много се натъжих:(

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
И на мен ми е много тъжно за Тери Пратчет.frisky lioness написа:Това ме замисли за Пратчет...
и много се натъжих:(
Но... такъв е животът и все по-такъв става.
- Green Light
И аз много мислих за Пратчет. Как се взима такова решение. Той е взел решение да се подложи на евтаназия. Как се поддържа. Решението. Колко ли пъти е трябвало да попълни официална бланка. Отначало вероятно. После на някакъв етап пак. И накрая, със сигурност, също.
"Това ли е последната химикалка която ще хвана?
Този ли ще е последния близък който ще ме разубеждава?
Кое е последното движеноие което ще направя сега? Сам ли ще карам колата нататък? Или да гледам през страниното стъкло? Този ли ще е последния близък който ще ме разубеждава?"
Евтаназия. Страшно нещо.
Не знам дали ще изета всичко негово. Ще опитам. Купих си книга миналия петък. "Туп" Не съм я чел.
Кое е последното движеноие което ще направя сега? Сам ли ще карам колата нататък? Или да гледам през страниното стъкло? Този ли ще е последния близък който ще ме разубеждава?"
Евтаназия. Страшно нещо.
Не знам дали ще изета всичко негово. Ще опитам. Купих си книга миналия петък. "Туп" Не съм я чел.
Не зная, Грийн, как се взима решението. Зная, че е ужасно твой близък и любим да се гърци и вие от болка от напреднали раци навсякъде по тялото. По-добре евтаназия.Green Light написа:И аз много мислих за Пратчет. Как се взима такова решение. Той е взел решение да се подложи на евтаназия. Как се поддържа. Решението. Колко ли пъти е трябвало да попълни официална бланка. Отначало вероятно. После на някакъв етап пак. И накрая, със сигурност, също.
Евтаназия. Страшно нещо.
Вземи си и "Пощоряване", и "Да направиш пари".
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Интересно е всъщност, в кой точно момент си избрал да е краят.Green Light написа:И аз много мислих за Пратчет. Как се взима такова решение. Той е взел решение да се подложи на евтаназия. Как се поддържа. Решението. Колко ли пъти е трябвало да попълни официална бланка. Отначало вероятно. После на някакъв етап пак. И накрая, със сигурност, също.
Евтаназия. Страшно нещо.
Дали докато още си със всичкия си
или когато погледът ти се е изпразнил вече и никаква частица от душата ти не би могла да се открие в него, дори и след дълбоко вглеждане...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
и аз съм за достойното завършване на животаАВе написа:Зная, че е ужасно твой близък и любим да се гърци и вие от болка от напреднали раци навсякъде по тялото. По-добре евтаназия..
ако нямаш кой знае какъв избор
и понеже съм мръсен и гаден циник
да разведря обстановката с един гаден виц
завършващ с:
"докторе, моля те пиши, че съм умрял от сифилис. поне е някаква мъжка болест..не от обезводняване при диария..."
и въпреки, че съм станал циник
държа, човеците да имат своя свободен и разумен избор
вместо да се мятат на релсите пред влака или да скачат от 14-тия етаж
много по-достоен избор е
когато няма накъде
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Не знам.frisky lioness написа: Интересно е всъщност, в кой точно момент си избрал да е краят.
Дали докато още си със всичкия си
или когато погледът ти се е изпразнил вече и никаква частица от душата ти не би могла да се открие в него, дори и след дълбоко вглеждане...
Но съм сигурна, че го е избрал точно за в момента, когато ще е готов за това.
Фриски, мисленето за такива неща, когато не им е времето, особено през призмата "ами аз?" само натоварва излишно и няма абсолютно никакъв смисъл.
Panta rhei...