Хелп от клуба на знаещите

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:Ам че аз сум у панел. Да чукам на дърво (на панел?) - няма конденз.
И си викам - ако тура изолация и се появи конденз?
В интерес на истината - поолющил ми се е латекса в куфнята.
Ама понеже аз геройствах по стените преди 3-4 годиники от туй може да е. Ша видим напролет,
трябва да се боядисва въпросната куфня...
Уф. Мразя ремонтите!
Мани и у наше село се задава ремонт пролетес. Гадост.

За панелен апартамент изолацията действала вълшебно. Са Елби пак ще каже да не се обаждам, като не знам, ама така разправят хората, кво. Здрава изолация и дограма. И Ремиус го казА
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:Ам че аз сум у панел. Да чукам на дърво (на панел?) - няма конденз.
И си викам - ако тура изолация и се появи конденз?
В интерес на истината - поолющил ми се е латекса в куфнята.
Ама понеже аз геройствах по стените преди 3-4 годиники от туй може да е. Ша видим напролет,
трябва да се боядисва въпросната куфня...
Уф. Мразя ремонтите!
Мани и у наше село се задава ремонт пролетес. Гадост.

За панелен апартамент изолацията действала вълшебно. Са Елби пак ще каже да не се обаждам, като не знам, ама така разправят хората, кво. Здрава изолация и дограма. И Ремиус го казА
Не бе пич - обратното - даже най-първо писах за изолацията, ако си чел първите ми мнения (други се изхвърляха, че не било така, но това не е чудно). Вярно е, че здрава изолация + дограма е основното, но има не малко случаи, когато и това не действа, та се опитах да ги спомена и тях.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:въпросът е в %-те. В баня или помещение с голяма влажност (или стените да са влажни) трябва да има често проветряване или влагоулавяне. Както писах - кондензът е следствие не само на темп. разлики, но и на количество влага в помещението.
Ми да де, и аз това казах. Няма влага - няма конденз. Чукчи читател, не само писател. :grin: Ама това, доколкото разбрах, не е баня или сауна. Т.е. влажността би следвало да е в рамките на нормалната. В сух въздух човек не вирее добре, ама никак.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:

Пич, 2 са основните фактора за образуване на конденз - темп. разлики и влажността. Първият проблем се решава с изолации (външна, вътрешна) и дограмата, втория - с мерки вътре в стаята (влагохващач, проветряване и т.н.). Без да се види конкретния случай не може да се дават решения, защото не знаеш топло изолацията на дадения обект, влажността и други уж дребни, но сериозни фактори (може да има течове по стената и тя да е все влажна, може и други неща да има), поради което си е добре да се огледат нещата на място. Иначе, в най-общия случай би трябвало като се елиминират 2-та фактора да се оправят нещата (ако има много влага в помещението/стената - само изолацията няма да помогне, въпреки че е най-често срещаната причина).
Викаш да отидеме да огледаме и тогава да прецениме. Де да знам. Зает човек съм, в края на краищата. Може след работа, хем ще викна бриджорската група та да отметна и тоя ангажимент, че е мой ред. Ти вземи ключовете от Питката, аз ще драсна на Маготич, какво да зареди в барчето. Човек трябва да се жертва за приятелите.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:

Пич, 2 са основните фактора за образуване на конденз - темп. разлики и влажността. Първият проблем се решава с изолации (външна, вътрешна) и дограмата, втория - с мерки вътре в стаята (влагохващач, проветряване и т.н.). Без да се види конкретния случай не може да се дават решения, защото не знаеш топло изолацията на дадения обект, влажността и други уж дребни, но сериозни фактори (може да има течове по стената и тя да е все влажна, може и други неща да има), поради което си е добре да се огледат нещата на място. Иначе, в най-общия случай би трябвало като се елиминират 2-та фактора да се оправят нещата (ако има много влага в помещението/стената - само изолацията няма да помогне, въпреки че е най-често срещаната причина).
Викаш да отидеме да огледаме и тогава да прецениме. Де да знам. Зает човек съм, в края на краищата. Може след работа, хем ще викна бриджорската група та да отметна и тоя ангажимент, че е мой ред. Ти вземи ключовете от Питката, аз ще драсна на Маготич, какво да зареди в барчето. Човек трябва да се жертва за приятелите.
:rotfl24: леко спотаен чаках кога ще стигнем то това мнение... :cool::rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Remmivs написа:Външна изолация. И си прегледай дограмата.
Точно това смятам да направя, стига парички да има достатъчно. :)
Обаче, при висички положения ще взема един обезвлажнител, че да закърпим тая зима, дано да свърши работа!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:Обаче съвети за чужди деца ... ни давам..
аз също.
само рекламирам овлажнителите. срещу скромен процент. върху продажбите...:winkw:
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:Обаче съвети за чужди деца ... ни давам..
аз също.
само рекламирам овлажнителите. срещу скромен процент. върху продажбите...:winkw:
от известно време в клуба всичко е с ценички... :blum: Няма да посочвам :cool:

динамичен свят, динамичен клуб...:blum:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
от известно време в клуба всичко е с ценички... :blum: Няма да посочвам :cool:

blum:
прилепчиво.:?
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Споделям само
Панелен блок, изолация отвътре и отвън. По средата май също има нещо, ама колко изолирга не знам :grin:
ПВЦ дограма
На температура е супер, но конденза е просто страшен
При мен обаче е ясна причината - в помещението се готви, че и дрехи се сушат чат-пат
И аз ще бягам за уловители май май май

Друго се присетих да споделя само... за Незнайни най-вече май, щото споменаваше, че ще вика дограмаджиите - в моя договор, а предполагам и в повечето ако не и във всички други пише, че появата на конденз е нормална и не се счита за дефект. Тва е положението минке :(
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Звенения

Мнение от Звенения »

Gaspode написа:... че появата на конденз е нормална и не се счита за дефект. Тва е положението минке :(
В нашта кооперация само едни "балами", си сложиха ПВЦ-АЛ-нямазначение, дограма - тече им отвътре,.. като от Нагарски водопад. Защо при дървена дограма, няма конденз? В нашта куфня бълва сушилнята по около 1000 грама важна, ама мноо влажна вода на ден - няма мухле, няма конденз, аз така и не пробих стената за да отведа въздуховод на вън от помещентието... :shy:
Аватар
inj

Мнение от inj »

Охххх, колко ли пъти съм го виждал това. След слагане на изолаци отвън и отвътре и смяна на дограма.

Значи като сложите отвън изолация (много често погрешно се слага фибран), запечатвате стената и не може да излиза влагата. Трябва ви система за проветрение. Дали ще бъде вентилатор с клапа, дали ще е вградена в дограмата (не говоря да има отводнителни отворчета, а специална система).

За повече идеи - на icq давам наставления, че да не пиш фермани.
annonymus

Мнение от annonymus »

Звеневия написа:
Gaspode написа:... че появата на конденз е нормална и не се счита за дефект. Тва е положението минке :(
В нашта кооперация само едни "балами", си сложиха ПВЦ-АЛ-нямазначение, дограма - тече им отвътре,.. като от Нагарски водопад. Защо при дървена дограма, няма конденз? В нашта куфня бълва сушилнята по около 1000 грама важна, ама мноо влажна вода на ден - няма мухле, няма конденз, аз така и не пробих стената за да отведа въздуховод на вън от помещентието... :shy:
Дървена, дарвена, ама им писнаА през 2-3 години да маам четката с боята и торбата с маджун!
Ке си проветрявам!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

inj написа:Охххх, колко ли пъти съм го виждал това. След слагане на изолаци отвън и отвътре и смяна на дограма.

Значи като сложите отвън изолация (много често погрешно се слага фибран), запечатвате стената и не може да излиза влагата. Трябва ви система за проветрение. Дали ще бъде вентилатор с клапа, дали ще е вградена в дограмата (не говоря да има отводнителни отворчета, а специална система).

Давай наставления
Ако искаш на кю, па аз после ще ги копипейстна тук. :grin:
Щото едва ли само аз се интересирам...

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

inj написа:Охххх, колко ли пъти съм го виждал това. След слагане на изолаци отвън и отвътре и смяна на дограма.

Инж, фибрана го хванаха на мушката, че понеже не е хигроскопичен и под него стената мухлясва. Тва станА след като си го сложих и тогава се нервирАх здраво. Що па се на мене мама му стара!? После се поразтърсих, попрочетох и мирясах. Значи кофти е действително ако се сложи на панел. Тогава все едно си правиш сандвич с малко влага между два найлона. Ако го сложиш на тухла, обаче, върви понеже влагата изветрява все пак от едната стърана и нещата вървят напред и нагоре към по топло и по добро, светло бъдеще. Ако решим съвсем да се олеем и сложим хигроскопичен матриал на тулхената стена става кофти, понеже зорлем вкарваме влага отвън навътре. Кое ще излезе верно и правилно ще кажат някой ден идните поколения, като ни изучават от разкопките. Казах!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Звеневия написа:
дървената пуска проветрение, Зв... куп въздуховоди вървят комплект с дървената.

Бе тук толкоз инженери - разбирам филолози и други да не могат да разберат що е конденз и де има почва...

Случаят "кухня/баня" е типичен за това, че при голяма влажност няма никакво значение изолацията... Конденза си е конденз - влагата - върху повърхност - апропо и при еднаква темп. на повърхн. има конденз, ако в даден съд има течност - поради голямата влага имаш конденз - и това си е. Както пише Гасподе - за много случаи това си е нормално.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Айде пък сега ... през стената излиза минимално количество влага. Ако излиза много влага, тогава и ще влиза много влага. Освен ако стената не е от онези спешъл материали като на модерните ръкавици - да пускат влага навън, но не и навътре.

Няма смисъл да се обясняват разни ясни физически процеси, а и повечето от съветите по темите - за проветрение, за обезвлажняване видях, че ги пише в различни форуми и по фирмени сайтове... В края на краищата фирмите не могат да пишат нещо по-различно от това, което определят физичните закони :cool:
Аватар
inj

Мнение от inj »

То за наличието на конденз е ясно, но решения от рода на Бай Пенчо каза или съседа пък си го направи така и онака, в 90% от случаите са кофти работа. По принцип всеки случай се разглежда отделно.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

inj написа:То за наличието на конденз е ясно, но решения от рода на Бай Пенчо каза или съседа пък си го направи така и онака, в 90% от случаите са кофти работа. По принцип всеки случай се разглежда отделно.
И без туй в момента си безработен (може би едва ли не?) - направо си стягай багажа и идвай да разглеждаш всеки случай поотделно. Някои ще ги разгледаме после заедно в някое заведение с конденз. Аре, мяткай се :grin:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:
inj написа:То за наличието на конденз е ясно, но решения от рода на Бай Пенчо каза или съседа пък си го направи така и онака, в 90% от случаите са кофти работа. По принцип всеки случай се разглежда отделно.
И без туй в момента си безработен (може би едва ли не?) - направо си стягай багажа и идвай да разглеждаш всеки случай поотделно. Някои ще ги разгледаме после заедно в някое заведение с конденз. Аре, мяткай се :grin:
Ти току-що осигури заетост на човека за няколко години напред! :blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сър Айвънхоу написа:Ти току-що осигури заетост на човека за няколко години напред! :blum:
То това е лесно. Въпросът е да го осигури с кентаври за поне същия период. :grin:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:
сър Айвънхоу написа:Ти току-що осигури заетост на човека за няколко години напред! :blum:
То това е лесно. Въпросът е да го осигури с кентаври за поне същия период. :grin:
Аз все си мисля, че няма да го оставят гладен, жаден и без подлсон консултираните от него... :blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
inj

Мнение от inj »

За жалост вече не съм толкоз безработен. Предложиха ми оферта дет не можах да откажа :grin: И сега пътувам всеки ден по 160км :grin:

А може да измислим нещо като отивам скоро в провинцията - демек в София :grin::grin: Ще кажа кога и щи си запазвате час. Само сладолед да има и аз съм на ваше разположение :grin::grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

inj написа:За жалост вече не съм толкоз безработен. Предложиха ми оферта дет не можах да откажа :grin: И сега пътувам всеки ден по 160км :grin:

А може да измислим нещо като отивам скоро в провинцията - демек в София :grin::grin: Ще кажа кога и щи си запазвате час. Само сладолед да има и аз съм на ваше разположение :grin::grin:
всеки ден е ден на ЧВ.

трябва да се намери отговорник за сладоледите.

Не може да има хаос тук... :cool:
Публикувай отговор