Дали всичко се повтаря?
- сър Айвънхоу
Дали всичко се повтаря?
Прав ли е Макиавели, че историята е кръг и всичко се повтаря?
Върви прогресът технически, а хомо сапиенс-а май си остава един и същ...
"Морални ценности", "права на човека"... дрън-дрън... само лицемерие и лъжи... и ... трупане на богатство...
П.П. Статията е за преди няколко века, но... като се замисли човек и сега не е по-различно. Просто други са империите...
"Морални ценности", "права на човека"... дрън-дрън... само лицемерие и лъжи... и ... трупане на богатство...
П.П. Статията е за преди няколко века, но... като се замисли човек и сега не е по-различно. Просто други са империите...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Dark Angel
- сър Айвънхоу
Ама ти прочете ли статията?Dark Lady написа:не съм имала възможността да се уверя лично
Егати, каква бързачка си!
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Знам за разработките. Любител-историк съм!Quid написа:повтаря се
къде ще ходи та да не се повтаря
статията не я четох
но по въпроса има сериозни разработки:-)
Но все пак хвърли еднооко на статията... твърде интересно четиво. Не нещо кой знае колко ново, но пък си е самопризнание от всякъде.
Bella Ciao
Bella Ciao
- Dark Angel
Re: Дали всичко се повтаря?
Макиавели не е единствения с това мнение (за историята).сър Айвънхоу написа:Прав ли е Макиавели, че историята е кръг и всичко се повтаря?
А другото, че сапиенсът е един и същ от когато имаме писмени доказателства за това - повтарял съм го 1000 пъти, ама като няма кой да слуша...
Трябва отсъствия да се пишат, да има поправителни сесии. Нещо сме го отпуснали тука...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Сапиенсът е един и същ в глупостта си от тогава до сега.ELBI написа:
А другото, че сапиенсът е един и същ от когато имаме писмени доказателства за това - повтарял съм го 1000 пъти, ама като няма кой да слуша...
Но в умността все пак има нюанси.
Наесен - с песен.
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
Признавам си, че манипулативно обърнах внимание на статия, която ми хареса.ELBI написа:Макиавели не е единствения с това мнение (за историята).
Трябва отсъствия да се пишат, да има поправителни сесии. Нещо сме го отпуснали тука...
Виноват! (Боев, прави си! Манипулатор съм!
Верно е, че нищо ново няма в нея... но пък такова откровено признание... май нещата във Велика Британия тръгват доста по плоскостта... Накъде?... Ще видим!
Bella Ciao
Bella Ciao
никви нюанси няма. Просто тогава е нямало ве нулево за проява на умността. Много неща са били тъмна Индия. Днес са малко по-малко, но пак са останали още много. След 2 хилки години, ако има орица, ще ни гледат по редица въпроси, както днес гледаме на глупостите, които са ги мислили навремето - за Земята, за човека, за вселената...Мнемозина написа:Сапиенсът е един и същ в глупостта си от тогава до сега.ELBI написа:
Но в умността все пак има нюанси.![]()
Наесен - с песен.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
де го чукаш, де се пука...сър Айвънхоу написа:Признавам си, че манипулативно обърнах внимание на статия, която ми хареса.ELBI написа:Макиавели не е единствения с това мнение (за историята).
Виноват! (Боев, прави си! Манипулатор съм!)
Верно е, че нищо ново няма в нея... но пък такова откровено признание... май нещата във Велика Британия тръгват доста по плоскостта... Накъде?... Ще видим!
Кво ти е Айвънхоу? дер ти Ямбол, дер ти Стамбол...
- сър Айвънхоу
Извода: Щастието и глупостта са еднои също!Мнемозина написа:Сапиенсът е един и същ в глупостта си от тогава до сега.
Доказателство:
"Всички щастливи си приличат, всеки е нещастен по своему." (Извинявам се за грубата перефраза!)
"Сапиенсът е един и същ в глупостта си от тогава до сега. Но в умността все пак има нюанси."
От двете тези, следва, че:
Щастие = Глупост
Нещастие = Умнота
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Заяждам се бре, б(р)атко!ELBI написа:де го чукаш, де се пука...
Кво ти е Айвънхоу? дер ти Ямбол, дер ти Стамбол...
Bella Ciao
Bella Ciao
сър Айвънхоу написа:Прав ли е Макиавели, че историята е кръг и всичко се повтаря?
на първо четене - дръж-дрън по това: "империята е предоставяла на подчинените си образование и идентичност свързана с Шекспир и Блейк, латинския буквар, англиканското „Отче наш". Благоговеенето пред британската империя е било внимателно - някой ще каже цинично - насаждано."
да не казвам за извода, че следва векът на Австралия
и какво стана с Г. Димитров, който казал, че колелото на историята се върти?! Какъв е тоя Макиавели..хахаха
Последно промяна от Semiramis на 28.11.07, 10:24, променено общо 1 път.
Лелеее, как ги накъдри!сър Айвънхоу написа:Извода: Щастието и глупостта са еднои също!Мнемозина написа:Сапиенсът е един и същ в глупостта си от тогава до сега.
Доказателство:
"Всички щастливи си приличат, всеки е нещастен по своему." (Извинявам се за грубата перефраза!)
"Сапиенсът е един и същ в глупостта си от тогава до сега. Но в умността все пак има нюанси."
Щастие = Глупост
Нещастие = Умнота
Горкият Толстой, какво му вменихме и на него...
Panta rhei...
сър Айвънхоу написа:Извода: Щастието и глупостта са еднои също!Мнемозина написа:Сапиенсът е един и същ в глупостта си от тогава до сега.
Доказателство:
Щастие = Глупост
Нещастие = Умнота
я да си допия кафето.
няма нюански в умността. макс може да се каже, че има посоки. това го знам и на неизпито кафе. пфу...
- сър Айвънхоу
Нали! Ама логика изкарАх!Мнемозина написа:Лелеее, как ги накъдри!
Горкият Толстой, какво му вменихме и на него...
Мнемо, това да "Добро утро!" мила моя! За разсънване един вид.
Bella Ciao
Bella Ciao
А можеш ли преди кафето да изчислиш каква е разликата между моите нюанси и твоите посоки?Semiramis написа:толкова неправилини изводи сутрин.
я да си допия кафето.
няма нюански в умността. макс може да се каже, че има посоки. това го знам и на неизпито кафе. пфу...
Като се има предвид, че все пак всичко е едно - понеже две не виждаме още?
Panta rhei...
Мнемозина написа:А можеш ли преди кафето да изчислиш каква е разликата между моите нюанси и твоите посоки?Semiramis написа:толкова неправилини изводи сутрин.
я да си допия кафето.
Като се има предвид, че все пак всичко е едно - понеже две не виждаме още?
твоето предполага количественост, а моето - качество.
ама ми е прозвучало все едно ти мислиш че са нюански, а аз посоки.....
хоризонтално/вертикално
ПП
Защо не излиза последната емотка, хелп?
- Глас в пустиня
Дали се повтаря, или не - не знам!
Малко за стандартите отпреди 15-16 века.
Укрепен римски гарнизон, лечебница с размерите на днешна поликлиника, вътрешен двор с параклис, тоалетна оборудвана с писоар и седлки

стени измазани с цветна мазилка и "самопочистващ" се канал

малко инфо за стандартите в жилищното строителство

Май не сме мръднали много, ако че използваме фаянс, теракот, гранитогрес и "съвременни" отоплителни системи.
Малко за стандартите отпреди 15-16 века.
Укрепен римски гарнизон, лечебница с размерите на днешна поликлиника, вътрешен двор с параклис, тоалетна оборудвана с писоар и седлки

стени измазани с цветна мазилка и "самопочистващ" се канал

малко инфо за стандартите в жилищното строителство

Май не сме мръднали много, ако че използваме фаянс, теракот, гранитогрес и "съвременни" отоплителни системи.
Куид какво казва по въпроса?сър Айвънхоу написа:Прав ли е Макиавели, че историята е кръг и всичко се повтаря?
Как не ви писнА от тва робство незнам...
И освен туй, нали - всичко се повтаря,
и змията захапала опашката и т.н. и т.н.
pocti_bezobidna написа:Куид какво казва по въпроса?сър Айвънхоу написа:Прав ли е Макиавели, че историята е кръг и всичко се повтаря?
бягство от омагьосания кръг чрез вписване в него
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- сър Айвънхоу
Изключително ми е приятно да видя, че не е напразен труда ни (на съквартиранта ми и моя). Книгата е качена в библиотеката от съквартиранта ми...Semiramis написа:pocti_bezobidna написа:Куид какво казва по въпроса?
супер книга!!!
Bella Ciao
Bella Ciao
сър Айвънхоу написа:Изключително ми е приятно да видя, че не е напразен труда ни (на съквартиранта ми и моя). Книгата е качена в библиотеката от съквартиранта ми...Semiramis написа:pocti_bezobidna написа:Куид какво казва по въпроса?
супер книга!!!
браво на вас!!!
- сър Айвънхоу
Не знам бъзикаш ли се или не, но само казвам, че подготвяме още доста философска литература да качим.Semiramis написа:![]()
![]()
![]()
![]()
браво на вас!!!
И не само философска. И двмата имаме богати библиотеки и сме решени да предоставим за всеобщо ползване колкото се може повече от тях.
Bella Ciao
Bella Ciao
Егати, а аз щях да пропуснасър Айвънхоу написа: Изключително ми е приятно да видя, че не е напразен труда ни (на съквартиранта ми и моя). Книгата е качена в библиотеката от съквартиранта ми...
Оубаче, още се зарежда..
- сър Айвънхоу
За съжаление, понеже някои вацовски издания са много против този вид библиотеки, сайта е на сървър извън България и то на много тромав сървър.4avdar4e написа:Егати, а аз щях да пропуснасър Айвънхоу написа: Изключително ми е приятно да видя, че не е напразен труда ни (на съквартиранта ми и моя). Книгата е качена в библиотеката от съквартиранта ми...
Оубаче, още се зарежда..
Bella Ciao
Bella Ciao
не се бъзикам. въобще. просто за авторските права си мислех. но ти си писал.сър Айвънхоу написа:Не знам бъзикаш ли се или не, но само казвам, че подготвяме още доста философска литература да качим.Semiramis написа:![]()
![]()
![]()
![]()
браво на вас!!!
И не само философска. И двмата имаме богати библиотеки и сме решени да предоставим за всеобщо ползване колкото се може повече от тях.
- сър Айвънхоу
Относно авторските права, ще ти кажа:Semiramis написа:не се бъзикам. въобще. просто за авторските права си мислех. но ти си писал.
По логиката, която се разпространява трябва да се затворят:
1. Всички обществени библиотеки по света.
2. Всички видеотеки.
Да се забрани и преследва строго от закона размяната на книги, дискове и други подобни носители на информация между отделни индивиди (потребители).
Bella Ciao
Bella Ciao
Е що? Кво общо имат пък те??? Абе, сега се сещам, че бях чела нейде нещо по въпроЗа ..сър Айвънхоу написа: За съжаление, понеже някои вацовски издания са много против този вид библиотеки, сайта е на сървър извън България и то на много тромав сървър.
сър Айвънхоу написа:Относно авторските права, ще ти кажа:Semiramis написа:не се бъзикам. въобще. просто за авторските права си мислех. но ти си писал.
По логиката, която се разпространява трябва да се затворят:
1. Всички обществени библиотеки по света.
2. Всички видеотеки.
Да се забрани и преследва строго от закона размяната на книги, дискове и други подобни носители на информация между отделни индивиди (потребители).
обещай тука през свидетели, че няма да слагате книги на живи хора, които си чакат хонорара. или само с тяхно съгласие. въпреки че аз като харесам нещо си го купувам и на хартия. харесвам такива идеи, Айвън. И вярвам на рицарското в теб. Не се връзвай сега.
Сетих се че тези дни гледах издателя на книгите на Христо Калчев. Призна че последната не била написана от него...
- сър Айвънхоу
Разбрах ти аз тънкия намек! Нали в събота рече, че за много неща имало да се заяждаш с мен. Явно действаш по въпроса!Semiramis написа:обещай тука през свидетели, че няма да слагате книги на живи хора, които си чакат хонорара. или само с тяхно съгласие. въпреки че аз като харесам нещо си го купувам и на хартия. харесвам такива идеи, Айвън. И вярвам на рицарското в теб. Не се връзвай сега.
Сетих се че тези дни гледах издателя на книгите на Христо Калчев. Призна че последната не била написана от него...
Сега сериозно!
Руснаците от няколко години с издаването на нова книга, веднага я качват в някоя виртуална библиотека. Оказало се, че след публикуване на книга в интернет, продажбите на хартия се качвали.
Но както и да е... Все още има достатъчно много класици, които трябва да се качат в тази библиотека. А и се качват предимно чужди автори.
Между другото... има двама "образа", които пишат (и то много добре), но явно никой не ги издава и те самите си качват произведенията в библиотеката... Интересен факт!
Bella Ciao
Bella Ciao
Като каза, та се сетихсър Айвънхоу написа:библиотеката...
сър Айвънхоу написа:Разбрах ти аз тънкия намек! Нали в събота рече, че за много неща имало да се заяждаш с мен. Явно действаш по въпроса!Semiramis написа:обещай тука през свидетели, че няма да слагате книги на живи хора, които си чакат хонорара. или само с тяхно съгласие. въпреки че аз като харесам нещо си го купувам и на хартия. харесвам такива идеи, Айвън. И вярвам на рицарското в теб. Не се връзвай сега.
Сега сериозно!
Руснаците от няколко години с издаването на нова книга, веднага я качват в някоя виртуална библиотека. Оказало се, че след публикуване на книга в интернет, продажбите на хартия се качвали.
Но както и да е... Все още има достатъчно много класици, които трябва да се качат в тази библиотека. А и се качват предимно чужди автори.
Между другото... има двама "образа", които пишат (и то много добре), но явно никой не ги издава и те самите си качват произведенията в библиотеката... Интересен факт!
не се заяждам, мисля си само. направих уговорка за хонорара точно за това.

- сър Айвънхоу
Това го кажи на Семира! Тя е загрижена за авторските права!4avdar4e написа:Като каза, та се сетихсър Айвънхоу написа:библиотеката...Щях да падна вчера от една реплика в хамерикански филм: "Той няма компютър вкъщи, сигурно го (една картинка) е изпратил от библиотеката." Мдааа
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Semiramis написа:не се заяждам, мисля си само. направих уговорка за хонорара точно за това.
Bella Ciao
Bella Ciao
Тя ли? Остави я, Семира! Тя и за озоновата дупка се притеснява. А можеше само на хартия да чете вместо да харчи още един комп...сър Айвънхоу написа:Това го кажи на Семира! Тя е загрижена за авторските права!4avdar4e написа:Като каза, та се сетихсър Айвънхоу написа:библиотеката...Щях да падна вчера от една реплика в хамерикански филм: "Той няма компютър вкъщи, сигурно го (една картинка) е изпратил от библиотеката." Мдааа
- Глас в пустиня
Библиотеката на нащо читалище е оборудвана с комп + мултифункционално устройство, скенер, принтер и тн. Ползва се без такса от посетителите, включително и ровенето из и-нет. Подобни конфигурации има и в другите читалища в селата из района, но не съм сигурен как стои въпроса с достъпа до и-нет притях.4avdar4e написа:Като каза, та се сетихсър Айвънхоу написа:библиотеката...Щях да падна вчера от една реплика в хамерикански филм: "Той няма компютър вкъщи, сигурно го (една картинка) е изпратил от библиотеката." Мдааа