Простотия, невежество,... или...
- сър Айвънхоу
Простотия, невежество,... или...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Re: Простотия, невежество,... или...
медалът винаги има две страни. чужденец в българско село = сървайвър.сър Айвънхоу написа:обикновена лошотия?!
just perfect
.... безотговорност, непукизъм.....сър Айвънхоу написа:обикновена лошотия?!
- Green Light
Тя лошотията е необикновенно нещо. Защо не са и помогнали щом е викала цял час?сър Айвънхоу написа:обикновена лошотия?!
- Глас в пустиня
Тая версия не я бях чел.сър Айвънхоу написа:обикновена лошотия?!
Масова практика е кучета да се разхождат свободно, дори и в градски дворове. Само невероятен късмет ме е спасявал да не бъда наяден многократно. Най-фрапиращата случка беше когато отидох за едни табели в ателие за реклама. Мацката от офиса ме препрати към работилницата, слизам и влизам спокоен и настроен делово, в един момент отгореми скача огромен санбернар, замръзнах, собственика и другите работници едва го удържаха, секунди бяха необходими да стане мазало.
Не мога да кажа на какво се дължи - безхаберие, безотговорност или...
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 19.12.08, 22:52, променено общо 1 път.
мда - търсят си приключения и хубави неща, спокоен живот, но си има и рискове...bead_ написа:медалът винаги има две страни. чужденец в българско село = сървайвър.сър Айвънхоу написа:обикновена лошотия?!
то не че за българите ги няма...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
Пиратките вършат страхотна работа. Когато излизам по къра винаги си нося по няколко. Веднъж, на баира един вълчак се затича към мен, палнах една и я хвърлих пред него, след трясъка гадинката офейка на подскоци.Капинчо написа:... ако не си в състояние (психическо и физическо) да разгониш нападателите,...
В непосредствена близост до нас има две кучета, чиито стопани ги пускат да се разхождат сами, когато е студено, не им се излиза на тях самите и т.н. Едното е и агресивно след като два пъти учтиво помолих собственика да не го пуска така, той се връцва щом ме види някъде (кучето редовно е само навън късно вечер).Капинчо написа: Аспектите трябва ли да има селски и бездомни кучета и в какъв режим трябва да се отглеждат са доста широки и не ми се впуска в дискусия по тях.
Иде ми да се обадя да приберат кучето
Та така. На село или в града се тая - тоя дето гледа кучето (пък и каквото и да е животно) трябва да се научи на отговорност.
Да не говорим, че за много хора агресивният притежаван от тях пес е добавка към собственото им самочувствие. Кучето е такова, каквото стопанина го направи, това е.
- сър Айвънхоу
Най-вероятно няма да помогне... По-добре викни някой с пистолетче... е, може и с една тръба... Да го свете по кратуната (кучето, не стопанина) ида го утрепе... Друго спасение няма!pocti_bezobidna написа: Иде ми да се обадя да приберат кучето![]()
Bella Ciao
Bella Ciao
-
Дядо Капинчо
...
-
Дядо Капинчо
...
Това е изключително полезно предложение, благодаря за което, но едва ли ще се възползвам.сър Айвънхоу написа:Най-вероятно няма да помогне... По-добре викни някой с пистолетче... е, може и с една тръба... Да го свете по кратуната (кучето, не стопанина) ида го утрепе... Друго спасение няма!pocti_bezobidna написа: Иде ми да се обадя да приберат кучето![]()
От една страна - защото изобщо съм против такива методи, от друга - ако някого ще светкат, по-добре да светнат стопанина с яка глоба. Кучето не е виновно, виновен е собственика, защото така го е възпитал. И за много други неща трябва да почнат да светкат с яки глоби, да видиш как ще дресират народонаселението да се държи прилично за има-няма година.
- сър Айвънхоу
Да си видяла някой да е глобен?pocti_bezobidna написа:Това е изключително полезно предложение, благодаря за което, но едва ли ще се възползвам.сър Айвънхоу написа:Най-вероятно няма да помогне... По-добре викни някой с пистолетче... е, може и с една тръба... Да го свете по кратуната (кучето, не стопанина) ида го утрепе... Друго спасение няма!pocti_bezobidna написа: Иде ми да се обадя да приберат кучето![]()
От една страна - защото изобщо съм против такива методи, от друга - ако някого ще светкат, по-добре да светнат стопанина с яка глоба. Кучето не е виновно, виновен е собственика, защото така го е възпитал. И за много други неща трябва да почнат да светкат с яки глоби, да видиш как ще дресират народонаселението да се държи прилично за има-няма година.
Bella Ciao
Bella Ciao
Всичко с времето си.сър Айвънхоу написа: Да си видяла някой да е глобен?
- сър Айвънхоу
Ще поживеем, ще видим...pocti_bezobidna написа:Всичко с времето си.сър Айвънхоу написа: Да си видяла някой да е глобен?
Bella Ciao
Bella Ciao
Ами само с гледане не става.сър Айвънхоу написа:Ще поживеем, ще видим...pocti_bezobidna написа:Всичко с времето си.сър Айвънхоу написа: Да си видяла някой да е глобен?
С размахване на дървета и пищови - също.
Това, дето си мислиме тука, че е гражданско общество, все още нищо не е.
Обаче има шансовете да стане.
- сър Айвънхоу
Докато детето не заплаче, майка му няма да го вземе на ръце. (българска пословица)pocti_bezobidna написа:Ами само с гледане не става.сър Айвънхоу написа:Ще поживеем, ще видим...pocti_bezobidna написа:Всичко с времето си.сър Айвънхоу написа: Да си видяла някой да е глобен?
С размахване на дървета и пищови - също.
Това, дето си мислиме тука, че е гражданско общество, все още нищо не е.
Обаче има шансовете да стане.
Докато всички си мълчат и не действат, така ще ни тъпчат нахалниците и бандюгите.
Имаше навремето един комшия в Свищов. Мангалче! Крадеше ток здраво от инсталацията за асансьора. А имаше и гадно куче, коеот скачаше здраво.
Постоянно му "обещавах" неприятности, съседите викаха полиция, но ефект никакъв.
Един ден си седя кротко, учаси за изпит и изведнъж как телефона ми се изключва. Вдигам слушалката - няма сигнал.
Взех си аз едно бастунче на дядо ми (водят го "дебел врачански бастун") и тихо-тихо слизам в мазата. Какво виждам? Мангала се закачил с една слушалка за моя точно телефонен чифт и си говори пича.
Познай какво му се случи. Чуваха му ревовете чак на осмия етаж. Като отупах дрешките на гърбината му, измъкнах го на вън и му нарязах кабела, с който крадеше ток...
В това време се спусна гадното му куче... Е, после изобщо не можеше да се спуска горкото... То с бастуна по главата е достатъчно веднъж да го халосам.
Циганката ревеше от балкона, викна и полиция. Ченгетата довтасаха. Поогледаха наоколо и заявиха, че няма какво да направят повече - аз съм бил свършил достатъчно добре тяхната работа.
Та такива ми ти работи... Някои разбират само от дебелия край...
Bella Ciao
Bella Ciao
[quote="сър Айвънхоу"
Та такива ми ти работи... Някои разбират само от дебелия край...[/quote]
Не виждам поводи за хвалба в така разказната от теб история.
Та такива ми ти работи... Някои разбират само от дебелия край...[/quote]
Не виждам поводи за хвалба в така разказната от теб история.
- сър Айвънхоу
Не виждам поводи за хвалба в така разказната от теб история.[/quote]pocti_bezobidna написа:[quote="сър Айвънхоу"
Та такива ми ти работи... Някои разбират само от дебелия край...
Да съм се похвалил?
Bella Ciao
Bella Ciao