Как децата ви
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Как децата ви
...научиха, че няма Дядо Коледа и как приеха новината?
П.П. Питането е за тези, които знаят (вече) горчивата истина

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Re: Как децата ви
Дъщеря ми вярваше до пети клас, карах я да пише писма с желания и ги криех в един шкаф с тайната идея да ги запазя та един ден когато порасне да има спомен от детството си.За съжаление незнайно как решила да се разрови точно там и ги намерила. Когато се прибрах стоеше нацупена и не искаше да ми говори, наложи се да и обясня всичко. Имаше много нещастен вид, с времето го преодоля, когато стана седми клас ме изненада една сутрин с един плик за .... Дядо Коледа.frisky lioness написа:...научиха, че няма Дядо Коледа и как приеха новината?
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
мойте двамата винаги са знаели че няма такъв дядоfrisky lioness написа:...научиха, че няма Дядо Коледа и как приеха новината?
но....
по Коледа забравят, че знаят
големи са змийчета
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
И аз мислех да питам същото
Преди няколко месеца син ми /7г/ ми зададе въпрос и си помислих, че е рабрал, че няма. Но нещо разговора заби в друга посока, пък аз чак толкоз гадна не съм да му развалям илюзиите
Струва ми се знае, че няма но иска да запази вълшебството за по-дълго. вече написа писмо и го остави на терасата. Магарето иска различни неща от дядо Коледа и от мен.
Преди няколко месеца син ми /7г/ ми зададе въпрос и си помислих, че е рабрал, че няма. Но нещо разговора заби в друга посока, пък аз чак толкоз гадна не съм да му развалям илюзиите
Струва ми се знае, че няма но иска да запази вълшебството за по-дълго. вече написа писмо и го остави на терасата. Магарето иска различни неща от дядо Коледа и от мен.
ХитрецПипи написа:И аз мислех да питам същото
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
-
Дядо Капинчо
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Баба Яга написа:Вече е 9-ти клас и пак си пише писмата и дядо Коледа пак и носи подаръците.
Питането ми беше провокирано точно по повод един разговор с мойто дятИ. Онзи денми вика :"Мамо, сетих се какво искам за Коледа. Абе, вие колко пари хвърляте по Коледа за подаръци?" Викам му "Ние не "хвърляме" пари. Всеки се простира според възможностите си. Какво искаш?" "Еди си какво си." аз-"Ааааа, не знам. Това е доста скъпо. Говори с Дядо Коледа"

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Готино е. По Коледа стават чудеса... И на мене ми харесва да вярвам в Коледа:-)Кент написа:мойте двамата винаги са знаели че няма такъв дядоfrisky lioness написа:...научиха, че няма Дядо Коледа и как приеха новината?
но....
по Коледа забравят, че знаят
големи са змийчета

втората част еМнемозина написа:Вчера от тебе.Quid написа:A кога вие научихте че дядо коледа е един долен пияница ?!:blum:
Абе как се казваше втората част на "Момчето си отива"?
чао ,лека нощ и довиждане:-)
кръстословица ли решаваме
нямам интернет и не мога да проверя:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
И кво си пожела от тоя пияница, дядото?frisky lioness написа:Готино е. По Коледа стават чудеса... И на мене ми харесва да вярвам в Коледа:-)
-
Дядо Капинчо
не напротив!pocti_bezobidna написа:Ийййй, какъв си начи!!!Quid написа:A кога вие научихте че дядо коледа е един долен пияница ?!:blum:
Все искаш да развалиш нещата
аз бях на 5 г и като го хванах за брадата един брой дядо коледа пред цум и му се разказа играта
май беше дядо мраз
е то същотото
имам и снимка от този паметен миг:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
Не бе, сетих се просто - там имаше един дядо Мраз пияница.Quid написа:втората част еМнемозина написа:Вчера от тебе.Quid написа:A кога вие научихте че дядо коледа е един долен пияница ?!:blum:
Абе как се казваше втората част на "Момчето си отива"?
чао ,лека нощ и довиждане:-)
кръстословица ли решаваме
нямам интернет и не мога да проверя:-)
Тоест не можах да се сетя.
Чакай, ще проверя аз, ако имам интернет и ще ти кажа. Не се притеснявай.
Panta rhei...
Преди 10 дни дъщерите на Сноу светнали моята по темата...и моето глупаче(6 г) ме пита сериозна:
- Мамо, и да не лъжеш, кажи ми : има или не Дядо Коледа...
и аз и обяснявам, че това е приказка, в която всички вярваме и защото много я обичаме, се стараем да и изпълняваме поръчките.
-А в дет. градина има ли? Нали и там идва...и пак обяснявам нещо си.
Но пак писа писмо и каза, че може наистина да го прати по пощата, за да види какво ще стане( но ще пази тайната, че няма Дядо Коледа от другите деца)
и аз и обяснявам, че това е приказка, в която всички вярваме и защото много я обичаме, се стараем да и изпълняваме поръчките.
Но пак писа писмо и каза, че може наистина да го прати по пощата, за да види какво ще стане( но ще пази тайната, че няма Дядо Коледа от другите деца)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
При нас като че стана постепенно. Преди година-две в класа започнали да говорят за това. Половината вече знаели по един или друг начин, че няма дядовци с чували, другата половина още вярвали. И мен така ме попита. Аз обаче продължих да настоявам, че имаПипи написа:И аз мислех да питам същото
Сега вече знае, че няма и каза, че огромен принос за това има баба му (майка ми:mad:
Та така:lol::lol::lol:

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Хитро, ама се чудя защо са били двамаКапинчо написа: Някъде към 95-та ми писна и обявих, че Дядо Мраз се е пенсионирал и е останал само Дядо Коледа.
При мен и сестра ми винаги е имало само Дядо Мраз. Не знам кога се "пенсионира". Никакви спомени нямам за това....Както и за това "от къде идват бебетата":lol::lol:

- Nejimaki-dori
Моите не знаят, поне не със сигурност.frisky lioness написа:...научиха, че няма Дядо Коледа и как приеха новината?
Когато станаха в първи клас им обясних, че всяка година се раждат нови деца, които стават все повече и повече. И затова Дядо Коледа си взима помощници, облича ги като него им им раздава част от подаръците да ги разнесат. Но когато станат ученици, тогава вече мама и татко започват да помагат на Дядо Коледа, защото той вече не може да смогне, дори и с помощници и те приготвят подаръците за децата. Това е.
Сега те се забавляват, като ни наричат Дядо и Баба Коледа и ни питат дали ще можем за Коледа да им подарим това или онова.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
[quote="Quid"
не напротив!
аз бях на 5 г и като го хванах за брадата един брой дядо коледа пред цум и му се разказа играта
май беше дядо мраз
е то същотото
имам и снимка от този паметен миг:rotfl24:[/quote]
Брей!
Цела удивителна ти се откъсна от клавиатурата!
Не, не. Това само доказва, че от малък си бил все такъв -
да гледаш да развалиш дядо мразовците!
не напротив!
май беше дядо мраз
е то същотото
имам и снимка от този паметен миг:rotfl24:[/quote]
Брей!
Цела удивителна ти се откъсна от клавиатурата!
Не, не. Това само доказва, че от малък си бил все такъв -
да гледаш да развалиш дядо мразовците!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Може пък да е било старческа деменцияЗв. написа:Още първата запомнена от мен коледа!Quid написа:A кога вие научихте че дядо коледа е един долен пияница ?!:blum:
Гадта беше объркАл пакетите и вместо писта с колички ми подари кольольо...![]()
Я да оди той да кара кольольо в скандинавската зима!
Ние преди години с мъж ми спретнахме едно писмо ОТ Дядо Коледа. В него, добрият старец се извиняваше, че няма да може да достави това, което беше предварително заявено по някакви си технически причини (вече не помня какво всъщност). Всичко това естествено седмица след писмото, писано от дечко. Имаше си и звездички и всичко, което се полага за едно такова писмо. Прибрахме се от работа и казахме "Миличко, има писмо за теб"
Ей такива очища опули:shocked::shocked::shocked: Казахме от кой е и той още повече се втрещи. Прочетох ме му го ( беше още малък и не можеше да чете). Дядо Коледа пишеше, че ще се реваншира за неизпълнението на желанието по някакъв начин...
А онзи ден ми казаха "Аааа, сега разбрах защо не искахте да идвам с вас когато отивахте да пускате писмата до Дядо Коледа...Защото е нямало такъв" и се хили

- frisky lioness
- Обратна връзка:
За тази година ли?Зв. написа:И кво си пожела от тоя пияница, дядото?frisky lioness написа:Готино е. По Коледа стават чудеса... И на мене ми харесва да вярвам в Коледа:-)
Още не мога да реше...
Всеки ден е различно
"Знаеш ли какво икалм Дядо Коледа да ми донесе? Еди си какво си"
"Добре."
след ден два-"Ааа, друго искам, не онова. Еди си какво си"
По-зле съм от децата. Те поне са с трайни желания. Някои от тях, де:-)

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Капинчо написа: Не е неговата човка дето носи бебетата. От личен опит ти го казвам, после да няма изненади посред зима.
То в тоя студ на всеки нормален щъркел ще му измръзне човката
Off:Кат казах студ, та се сетих, че много ми е студено и преди малко "лъхнах" един чай с ром. Довечера ще съм на родителска среща и ако буфна още един изобщо няма да ми пука:lol::lol::lol:

- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Моят ми излезе преди време с номера "не ме лъжи" и като ми каже така......Направо не знам какво да правя..."Родителите купуват подаръците и после ги дават на Дядо Коледа"snigmi написа:Преди 10 дни дъщерите на Сноу светнали моята по темата...и моето глупаче(6 г) ме пита сериозна:
"И защо да го правят?"
"Не знам. Някои деца казаха, че са намирали подаръците си из гардеробите."
"Е, видя ли. Значи има Дядо Коледа и не родителите дават на него подаръците, а той им гио дава по-рано и те ги скриват, защото горкият старец не може за една нощ да обиколи всички деца"

- frisky lioness
- Обратна връзка:
frisky lioness написа:Капинчо написа: Не е неговата човка дето носи бебетата. От личен опит ти го казвам, после да няма изненади посред зима.:lol::lol:
То в тоя студ на всеки нормален щъркел ще му измръзне човката
Off:Кат казах студ, та се сетих, че много ми е студено и преди малко "лъхнах" един чай с ром. Довечера ще съм на родителска среща и ако буфна още един изобщо няма да ми пука:lol::lol::lol:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Remmivs написа:първо ми казахте че няма приказни феи
после че дядо коледа не съществува
сега ако кажете, че няма и секс като пораснеш, направо не знам за какво да живея вече