За едно пиле

Все същите
annonymus

Re: За едно пиле

Мнение от annonymus »

Jolee написа:
БоЕВ написа:
wishes написа:
Не ще Боев да ми каже каква представа си е изградил за моята особа :lol:
Споко бре, в процес на изграждане е! 8)

Длъжен съм да подчертая, в представите ми липсва образ, нещо като в предаванията където светлината е зад гърба на говорещия и се вижда само силеует, откачена работа нали ви казах! А Верочка...вече я познавам, визуално, пък и доста работи изчетох написани от нея. Не обичам кухината между ушите ми да остава безработна, затова постоянно я ангажирам, градя си представи, мечти, въздушни кули...пък каквото доиде, обичам да се изненадвам приятно. :)
Аз също си градя някакви представи. Трудно е човек да не си изгражда образите. Улавям се, че ви асоциирам с мой познати, които разсъждават и реагират подобно на вас. Например Боев ми прилича на един приятел, с кестенява коса голямо чело и светли очи. Среден на ръст с набито телосложение. Дарки си я представям с чуплива тъмночервена коса до раменете към 160 с женствени форми. Ремиус ми изглежда висок, черен мъж, който има бавни премерени жестове. Щтрунц много слаб, жилав, леко плешив с тъмни очи с по резки движения. Докторка / вече си каза, че е руса иначе щах да я мисля за кестенява/, но си мисля че е висока жена. Вяра е руса, средна на ръст с къса подстрижка.
А аз? Какво съм? :wink:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

pocti_bezobidna написа: А аз? Какво съм? :wink:
да ти пратя огледало?
Изображение
Jolee

Мнение от Jolee »

Симпатяга, като всички останали :wink:

Тебе си те представям кльощава, дребничка и тъмнокоса. :P
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Jolee написа:

с две липи отпред?:)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Strunz написа:с две липи отпред?:)
Това с липите е от сръбския нали? :P
Jolee

Мнение от Jolee »

Strunz написа:

с две липи отпред?:) [/quote]

Човеко, кой ще ме храни : след като ме уволнят за неконтролиран кикот пред монитора по време на работа. А ?
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Remmivs написа:
Strunz написа:с две липи отпред?:)
Това с липите е от сръбския нали? :P
Ще ти забраня гугъла на теб аз!
Само до www.download.bg най-много :)
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Jolee написа:
Strunz написа:

с две липи отпред?:)
Човеко, кой ще ме храни : след като ме уволнят за неконтролиран кикот пред монитора по време на работа. А ?[/quote]

Ние си търсим секретарка.
Можеш ли да казваш "охлюв" навътре?
Jolee

Мнение от Jolee »

Strunz написа:
Не ама оня номер с дръжката на черешката го упражнявам откакто свърши сериала....Напредвам :wink:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Jolee написа:
Strunz написа:
Не ама оня номер с дръжката на черешката го упражнявам откакто свърши сериала....Напредвам :wink:
Кой сериал, ква черешка, кви охлюви???? :huhthink:
annonymus

Мнение от annonymus »

Dark написа:
да ти пратя огледало?
Бъди добричка, недей. :wink: Кво е виновно огледалото...
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

4avdar4e написа:
Jolee написа:
Strunz написа:
Кой сериал, ква черешка, кви охлюви???? :huhthink:
Туин Пийкс, Шерилин Фен...
annonymus

Мнение от annonymus »

Jolee написа:
Strunz написа:
Ей! И аз се опитвам, ама никога не успях да го постигна!
летяща

Мнение от летяща »

Anonymous написа:
Dark написа:
Anonymous написа:
[unknown] написа: Абе, може да се помага и неопасно... Анонимно. Стига човек да има възможност и желание.
Второто го имам почти винаги, а първото- почти никога... :mad:
Аз пък съм на мнение, че не трябва да се помага. Така се губи стимула и хората се превръщат в "домашни любимци" чакащи с нетърпение следващата пратка. По достоино е да се създадат условия, да дадеш шанс на човека да заработи честно необходимото му.
мда, болшинството предпочита да бъде домашен любимец. Понякога и пред шанса да заработи
Да ви се невиди.... Пак тази тема зачекнахте.Въртиме, сучеме и пак опираме до това дали да се помага или не. Ядосвам ви се защото ми е тежка тема. От друга страна се радвам, че я коментираме.Поне разбирам, че съм попаднала сред свестни събеседници. Хората по принцип я отбягват. Тежка им е. Като, че ли е заразно. Ами каквото мога ще правя. Не ме интересува има ли резултат или не. Не ме интересува използват ли ме или не. Не ме интересува дали това ми се пише на сметката в активите или пасивите.Трябва нещо да се прави. Помагали са ми хора. Кой с приказка или съвет, кой с даване на шанс. Баси това няма как да го забравя. Хората не са знаели имам ли потенциал или не. Не са знаели дали аз ще се възползвам или не. Просто са дали. Еми и аз ще давам.
много съм съгласна с теб. но знаеш ли последното, което ми се случи и от което просто се намразих жестоко - видях една много симпатична баба, която ровеше в една кофа и ми се обръна всичко отврътре (като видя възрастни хора да правят такива неща и се чувствам нищожна и жалка). и просто извадих 5 лева да й ги дам. а тя се обиди, замаха с ръце и каза, че не е просила, за да й давам пари. ужасно се засрамих, защото нараних човешкото й достойнство.
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

летяща написа:
Anonymous написа:
Dark написа:
Anonymous написа:
[unknown] написа: Абе, може да се помага и неопасно... Анонимно. Стига човек да има възможност и желание.
Второто го имам почти винаги, а първото- почти никога... :mad:
Аз пък съм на мнение, че не трябва да се помага. Така се губи стимула и хората се превръщат в "домашни любимци" чакащи с нетърпение следващата пратка. По достоино е да се създадат условия, да дадеш шанс на човека да заработи честно необходимото му.
мда, болшинството предпочита да бъде домашен любимец. Понякога и пред шанса да заработи
Да ви се невиди.... Пак тази тема зачекнахте.Въртиме, сучеме и пак опираме до това дали да се помага или не. Ядосвам ви се защото ми е тежка тема. От друга страна се радвам, че я коментираме.Поне разбирам, че съм попаднала сред свестни събеседници. Хората по принцип я отбягват. Тежка им е. Като, че ли е заразно. Ами каквото мога ще правя. Не ме интересува има ли резултат или не. Не ме интересува използват ли ме или не. Не ме интересува дали това ми се пише на сметката в активите или пасивите.Трябва нещо да се прави. Помагали са ми хора. Кой с приказка или съвет, кой с даване на шанс. Баси това няма как да го забравя. Хората не са знаели имам ли потенциал или не. Не са знаели дали аз ще се възползвам или не. Просто са дали. Еми и аз ще давам.

много съм съгласна с теб. но знаеш ли последното, което ми се случи и от което просто се намразих жестоко - видях една много симпатична баба, която ровеше в една кофа и ми се обръна всичко отврътре (като видя възрастни хора да правят такива неща и се чувствам нищожна и жалка). и просто извадих 5 лева да й ги дам. а тя се обиди, замаха с ръце и каза, че не е просила, за да й давам пари. ужасно се засрамих, защото нараних човешкото й достойнство.
Същият случай.
Давам му 2 лв, а той:
- Аз не съм просяк
- Не бе, рожден ден имам...да почерпя...
- Ми почерпи ме с бонбон или ме покани с другите гости, така не...

И аз затапен тотално
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

летяща написа:
И на мен ми се случи същото :oops: Само че не беше баба, а един младеж. Стана ми много конфузно, когато ме попита "За какво ми ги давате тези пари".
Мамка му. Как да му кажа, че ме боли като го гледам и че ми се иска да му дам много повече и не само на него, ама... Ей затуй си заравям главата в пясъка. Мамка му :rant:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа: И на мен ми се случи същото :oops: Само че не беше баба, а един младеж. Стана ми много конфузно, когато ме попита "За какво ми ги давате тези пари".
Мамка му. Как да му кажа, че ме боли като го гледам и че ми се иска да му дам много повече и не само на него, ама... Ей затуй си заравям главата в пясъка. Мамка му :rant:
ми да бяхте седнали да изпиете по едно кафе и да си разделите един шоколад.
Изображение
летяща

Мнение от летяща »

vyara написа:
летяща написа:
И на мен ми се случи същото :oops: Само че не беше баба, а един младеж. Стана ми много конфузно, когато ме попита "За какво ми ги давате тези пари".
аз по този повод се питам дали ги правим тези неща, щото сме "добри" хора, условно казано или от гаден егоизъм - нещо като да се чувстваме виновни, че ние живеем добре (пак относително), докато някои хора буквално тънат в мизерия. и сякаш така си успокояваме душите...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Давал съм и аз

Мнение от Remmivs »

една жена се разплака, носеше някакви икони и разни списания
Много криво ми стана. Дадох и пари и помолих Бог да е с нея пък тя се разрева и ми обясни, че била пенсионирана учителка
не искала да проси, молеше ме да взема разни неща
може и да ме преметна ама не мисля, че е така
сърцето рядко лъже в познаването на дестилираната мъка

обаче на цигани на светофари не давам
даже ми иде да пусна аварийните да изляза навън и да наритам гнусното животно дето е с пеленаче на ръце в шибано-отровното кръстовище
Аватар
Strunz

Re: Давал съм и аз

Мнение от Strunz »

Remmivs написа:една жена се разплака, носеше някакви икони и разни списания
Много криво ми стана. Дадох и пари и помолих Бог да е с нея пък тя се разрева и ми обясни, че била пенсионирана учителка

даже ми иде да пусна аварийните да изляза навън и да наритам гнусното животно дето е с пеленаче на ръце в шибано-отровното кръстовище
Ами ако не ти сработят аварийните, има мъгла и зад теб е снегорина на Минстрой ЕООД-София ( взет на заем от Снегоподържане ЕАД- Петрич)

:)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Strunz написа:Ами ако не ти сработят аварийните, има мъгла и зад теб е снегорина на Минстрой ЕООД-София ( взет на заем от Снегоподържане ЕАД- Петрич)

:)
ами де да знам
обичам си я каручката
ама е за смяна май
мое и услига да ми направят институцийте
щото у европата требе да плащам да ми я откарат нейде май
мда а така ще и взема застраховката ще тегля кредит и ще се яхна на некой дзвер :D
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:една жена се разплака, носеше някакви икони и разни списания

Преди две седмици купих от съжаление едни ужано грозни пижамки от един инвалид, който продаваше пред детската градина, седнал в инвалидния си стол. Заговорих го, опитва се човека със жена си и други братя по съдба да ги произвеждат и продават. Обаче въпреки, че купих, пак ми беше гадно. И аз се чувствам виновна - и като давам и като не давам.
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

летяща написа:
аз по този повод се питам дали ги правим тези неща, щото сме "добри" хора, условно казано или от гаден егоизъм - нещо като да се чувстваме виновни, че ние живеем добре (пак относително), докато някои хора буквално тънат в мизерия. и сякаш така си успокояваме душите...
ми аз не се чувствам виновна като правя такива неща, само се моля да сме живи и здрави
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

аз по този повод се питам дали ги правим тези неща, щото сме "добри" хора, условно казано или от гаден егоизъм - нещо като да се чувстваме виновни, че ние живеем добре (пак относително), докато някои хора буквално тънат в мизерия. и сякаш така си успокояваме душите...[/quote]

Аз пък съм се питала дали ако можеш да предложиш помощ,
която по някакъв начин надхвърля някаква парична сума,
а предполага дългосрочно ангажиране, как ще постъпиш?
Щото на мен ми поискаха такава веднъж, пък аз се уплаших.
:oops:
Не ставаше въпрос за пари. Уф. Неприятен спомен е.
летяща

Мнение от летяща »

pocti_bezobidna написа:аз по този повод се питам дали ги правим тези неща, щото сме "добри" хора, условно казано или от гаден егоизъм - нещо като да се чувстваме виновни, че ние живеем добре (пак относително), докато някои хора буквално тънат в мизерия. и сякаш така си успокояваме душите...

Аз пък съм се питала дали ако можеш да предложиш помощ,
която по някакъв начин надхвърля някаква парична сума,
а предполага дългосрочно ангажиране, как ще постъпиш?
Щото на мен ми поискаха такава веднъж, пък аз се уплаших.
:oops:
Не ставаше въпрос за пари. Уф. Неприятен спомен е.[/quote]

зависи от ситуацията. но каквато и да е тя си мисля, че е нормално да се уплашиш.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Хайде, който има подръка Пророкът

Мнение от Remmivs »

на Джубран да препише онази част за даряването и приемането на дарове.

Моля.

Благодаря.
Jolee

Мнение от Jolee »

летяща написа:
vyara написа:
летяща написа:
Няма добри или лоши хора. Не мисля, че затова го правим. От години вече поддържам контакт с едно момиче от т.нар дом. Научих много за себе си, за хората и за живота от контакт с едно "умствено изостанало" момиче... Така поне я определяха "преподавателите" Тя въобще не е умствено изостанала, а просто и липсва средата и контакта с хора.Мисля, че тя ми даде повече отколкото аз на нея. И искренно и се възхищавам на оптимизма, волята и усилията. Затова човека е казал на Щрунц : покани ме на гости. За тези хора не е в тежест толкова сиромашията. Липсва им кой две приказки да обели и с кого да споделят мислите си. Гордостта на личността и надеждата ги спасява. Затова няма да се откажа да общувам и помагам с каквото мога. И да си ровим главите и да не си - рано или късно се сблъскваме с реалността на човешкото в нас.
Аватар
Dark Angel

Re: Хайде, който има подръка Пророкът

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа:на Джубран да препише онази част за даряването и приемането на дарове.

Моля.

Благодаря.
Рем, аз не съм чувала за таз книга :oops:

ще чакам с интерес
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:на Джубран да препише онази част за даряването и приемането на дарове.

Моля.

Благодаря.
Нема нужда да преписвам, има го в нета:

За благодеянията
А ЕДИН БОГАТАШ помоли:
- Кажи ни слово за Благодеянията.
И той отвърна:

- Когато давате от имането си, малко давате.
Но когато давате от себе си, давате истински.
Защото какво е имането ви освен неща, които пазите и вардите от страх, че утре може би ще са ви нужни ?
О, утре! Какво ще донесе това утре на прекалено предвидливото куче, което заравя кокала в неизбродните пясъци, а после припва подир кервана на поклонниците, поели към Светия град?
И какво е страхът от недоимък, ако не същински недоимък?
Когато кладенецът ти е пълен, страхът от жажда не е ли най-неутолимата жажда ?
Има такива, които дават малко от многото си - но те дават, за да се прославят като милостиви и щедри - и от тези нечисти помисли благодеянието им бива осквернено.
А има и такива, които имат малко, но всичкото го дават.
Те вярват в живота и в неговата щедрост и тяхното ковчеже никога не се остава празно.
Има и такива, които дават с радост - и тази радост е тяхната награда.
Има и такива, които дават с болка - и тази болка е тяхното кръщение.
А има и такива, които дават и нито чувстват болка, нито търсят радост, нито пък дават с мисъл, че правят благодеяние;
те дават така, както отвъд, в долината, миртата изпълва въздуха с ухание.
Чрез ръцете на такива Бог говори и през техните очи се усмихва на земята.

Добре е да даваш, ако те помолят, но дваж по-добре е да даваш сам, разбрал нуждата на ближния.
За щедрия търсенето на някой, комуто да даде, е радост по-голяма от самото благодеяние.
Нима има нещо, което можеш да задържиш ?
Всичко, което имаш, един ден ще оставиш;
затова давай днес, та времето на благодеянието да е твое, не на наследниците ти.

Често казвате :
- Бих дал, но на когото заслужава.
Овошките в градината ти не го казват, нито стадата на пасбището ти.
Те дават, за да живеят - да пазят своето, то значи да загинат.
Достойният да получава дните си и нощите си не е ли достоен да получи и от теб?
И онзи, който заслужава да пие от океана на живота, не заслужава ли да пълни чашата си и от твоето поточе?
И каква по-голяма заслуга има от достойнството, вярата и смелостта - дори милостта! - на този, който получава?
А кой си ти, та хората да раздират гърдите си, та да можеш ти да видиш достойнството им голо и гордостта им несмутена?
Първо гледай ти да си достоен да дадеш, да си ръка на милосърдието.
Защото животът дава на живота - и ти, който се мислиш за благодетел, си само свидетел на благодеянието.

А вие, които получавате - а всички получаваме - не си слагайте на сърце товара на голяма благодарност, за да не стане тя хомот и вам, и на тогова, който ви е дал.
По-добре се понесете заедно с него на крилата на благодеянието му;
защото, ако много мислите за дълговете си, значи се съмнявате в щедростта на благодетеля, комуто щедрата земя е майка, а Бог - баща.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

уби ме

Мнение от Remmivs »

тука Джубран се повтаря през месец-два

Ето ти малко.

От Пророкът:

За любовта
И рече му Ал-Митра:
— Кажи ни за Любовта.
А той повдигна глава, огледа множеството и велика тишина настана. Тогава със силен глас им заговори:
— Когато Любовта ви позове, последвайте я, макар пътеките й да са стръмни и сурови.
И когато крилете й се разперят върху вас, отдайте й се, макар мечът, скрит в перата й, да ви ранява.
И когато тя ви проговори, повярвайте й, макар гласът й да руши мечтите ви, тъй както севернякът градините попарва.
Защото любовта както е корона, тъй е и тежък кръст. Както е ластарът на лозницата, така е и резитба.
Както се издига до върхарите ви и гали нежните ви клонки, затрептели в слънчевия сяй, така се спуска и до корените ви и зле разтърсва ги, макар и впити в почвата.
Тя като житни снопове ви сбира и стисва до гръдта си.
На хармана си после ви вършее, да се оголи зърното у вас.
Отвява ви от сламки и от плява.
Премила ви до бяла същина.
Омесва ви до податлива мекост.
И ви предава на святия си огън, за святи хлябове на Божието пиршество.

Всичко това ще ви стори любовта, за да познаете тайните на сърцето си и в познанието си да станете частица от сърцевината на Живота.

Но ако в своята боязън търсите само мира на любовта и нейната наслада, тогава по-добре ще е за вас да покриете голотата си и да слезете от хармана на любовта в свят, който не познава сезони и в който ще се смеете, но не от сърце, и ще ридаете, но не от дън душа.
Любовта не ви дава нищо освен себе си и не черпи от никого освен от себе си.
Любовта не обсебва, но и не иска да я обсебят.
Защото на любовта й стига любовта.

Когато любите, не казвайте: "Бог е в моето сърце", а казвайте: "Аз съм в сърцето на Бог."
И не мислете, че можете да сочите пътя на любовта, защото любовта намери ли ви за достойни, сама ще сочи пътя ви.

Любовта няма друго желание, освен да се изпълни.
Но ако вие любите и храните желания, нека бъдат тези:
да се стопите и да се леете като поток, запял звънката си песен на нощта;
да познаете болката на твърде много нежност;
да бъдете ранени от собствентото си разбиране за любовта;
и да кървите драговолно, с радост;
да се будите в зори с крилато сърце и да възхвалявате дарения ви нов ден любов;
да почивате по пладне в размишления за любовната нега;
вечер да се връщате у дома си, пълни с благодарност;
и да си лягате с молитва за любимото ви същество и с благодарствен химн на устните си.

За брака

Тогава Ал-Митра проговори пак и рече:
— Учителю, кажи ни и за Брака.
И той отвърна с думите:
— Съчетани сте родени и съчетани ще бъдете навеки.
Съчетани ще бъдете и когато белите крила на смъртта разпилеят дните ви.
Да, съчетани ще бъдете дори в безмълвната Божия памет.
Ала прегръдката ви нека охлабее - да можете да дишате.
И нека ветрите небесни волно духат между двама ви.
Бъдете влюбени, но не с любов окови - а развълнувано море помежду двата бряга на душите ви.
Пълнете си един друг бокала, ала не пийте от един бокал;
давайте един на друг от хляба си, но всеки да си знае своя къшей.
Пейте, танцувайте и се радвайте, ала бъдете всеки себе си самият, тъй както струните на лютнята са поотделно, макар да трептят в единен напев.
Бъдете предани, но не отдавайте сърцата си един на друг, защото само ръката на Живота може да ги съхрани.
Живейте в близост, ала не и в преголяма близост, защото и колоните на храма се издигат поотделно и нито кипарис вирее в сянката на дъб, ни дъб пониква в сянка на кипарис.

За децата
А една жена с детенце на ръце продума:
— Кажи ни нещо за Децата.
А той й рече:
— Вашите деца не са ваши чада.
Те са синове и дъщери на копнежа на живота за живот.
Идват чрез вас, но не са из вас.
И макар да живеят с вас, не ви принадлежат.

Можете да им отдадете любовта си, но не и мислите си, защото те имат свои мисли.
Можете да им дадете подслон на телата им, но не и на душите им, защото душите им обитават къщата на бъдното, в която не можете да влезете дори насън.
Можете да се стремите към тях, но не се мъчете да ги направите като себе си, защото животът не се връща назад, нито помни вчера.
Вие сте лъковете, които изстрелват чадата ви като живи стрели.
Стрелецът вижда целта си върху пътеката на безкрая и ви огъва с мощ, така че вихрените Му стрели да отлетят надалеч.
Нека огъването ви в ръката на Стрелеца е за радост; защото както Той обича литналата стрела, тъй му е драг и якият лък в десницата Му.

За радостта и скръбта
Тогава една жена помоли:
— Кажи за Радостта и Скръбта.
А той в отговор й рече:
Вашата радост е вашата скръб, само че без маска.
Същият извор, от който блика смехът ви, често е пълен с вашите сълзи.
И как ли би могло да бъде инак?
Колкото по-дълбоко дълбае скръбта в душата ви, толкова повече радост може да вмести тя.
Писаната паница, от която пиете виното си, не е ли била опалена в грънчарска пещ?
И лютнята, която весели духа ви, не е ли била дърво, дялано и дълбано с остър нож?

Както се радвате, вгледайте се дълбоко в сърцето си и ще видите, че същото онова, което ви е носило скръб, сега ви носи радост.
Когато сте скръбни, отново се вгледайте в сърцето си и ще видите, че плачете от онова, от което сте ликували.
Чули сте да казват: "Радостта е по-велика от скръбта", а от други сте чували: "Не, скръбта е по-велика."
Но аз ви казвам, че двете са неделими.
Те идат заедно, и когато едната седи с вас на трапезата ви, помнете, че другата е заспала в леглото ви.

Наистина вие висите като везни помежду радостта и скръбта си.
Само когато сте празни, сте в покой, в равновесие.
Но ако ковчежникът ви вземе, за да отмери злато и сребро, то радостта или пък скръбта ви без друго ще се надигат и спадат.

От Градината на Пророка:

— Учителю, говори ни за битието. Какво е да бъдеш?
— Днес да бъдеш означава да бъдеш мъдър, но не безучастен към безразсъдния; да бъдеш силен, но не за да унищожаваш слабия; да играеш с малките деца не като баща, а по-скоро като другар, който би искал да научи техните игри;
Да бъдеш непринуден и простосърдечен с възрастните мъже и жени, да присядаш с тях в сянката на старите дъбове, въпреки че самият ти все още вървиш с Пролетта;
Да потърсиш един поет, даже той да живее отвъд седем реки, а в негово присъствие да се смириш — нищо да не искаш, в нищо да не се съмняваш и устните ти да не отронват никакъв въпрос;
Да знаеш, че светецът и грешникът са братя-близнаци, чийто отец е нашият Всемилостив Цар, и че единият се е родил само миг преди другия и заради това ние го приемаме за Престолонаследника;
Да следваш Красотата, дори когато тя те води към ръба на пропастта; и въпреки че тя е окрилена, а ти си безкрил, и въпреки че тя ще прекрачи ръба, ти я последвай, защото там, където няма Красота, няма нищо;
Да бъдеш градина без ограда, лозе без пазач, съкровищница, винаги отворена за минувачите;
Да бъдеш ограбен, излъган, заблуден, да, поведен по грешен път, подмамен, сетне подигран, и все пак при всичко това да гледаш надолу от висината на твоето по-голямо аз и да се усмихваш, знаейки, че има една пролет, която ще дойде в твоята градина да потанцува в листака, и една есен, която ще накара гроздовете да узреят; знаейки, че ако дори само един от твоите прозорци е отворен на Изток, къщата ти никога няма да бъде празна; знаейки, че всички онези, които са смятани за злодеи и разбойници, за мошеници и измамници, са твои братя в нужда и че ти си може би всичко това в очите на блажените обитатели на оня Незрим Град там, горе, над този град.
А сега за вас, чиито ръце майсторят и изнамират всички неща, потребни за уюта на нашите дни и нощи —
Да бъдеш означава да бъдеш тъкач със зрящи пръсти, строител, прозрял светлината и пространството; да бъдеш орач и да чувстваш, че с всяко посято зрънце скриваш съкровище; рибар и ловец, състрадателен към рибата и звяра, ала все пак по-състрадателен към човешкия глад и нужда.
И освен всичко това ще ви кажа ето що: Аз бих искал да имам всеки от вас и всички други хора за помощници в името на човешкото добруване, защото само по този начин можете да се надявате да постигнете своето собствено добро.
Другари мои, обични мои, бъдете смели, не мекушави; бъдете необятни, а не ограничени; и чак до моя и вашия сетен час бъдете наистина вашето по-голямо аз."
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа: Нема нужда да преписвам, има го в нета:
Мерси, чаве!!! :D
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Dark написа:

Моля.

Благодаря.
Рем, аз не съм чувала за таз книга :oops:

ще чакам с интерес
ето 4-ри притчи от книгата, за да добиеш представа
http://margaritta.dir.bg/07slovo01.htm
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

snowprincess написа: ето три притчи от книгата, за да добиеш представа
http://margaritta.dir.bg/07slovo01.htm
благодаря ти :)
Изображение
летяща

Мнение от летяща »

Jolee написа:
летяща написа:
vyara написа:
летяща написа:
Няма добри или лоши хора. Не мисля, че затова го правим. От години вече поддържам контакт с едно момиче от т.нар дом. Научих много за себе си, за хората и за живота от контакт с едно "умствено изостанало" момиче... Така поне я определяха "преподавателите" Тя въобще не е умствено изостанала, а просто и липсва средата и контакта с хора.Мисля, че тя ми даде повече отколкото аз на нея. И искренно и се възхищавам на оптимизма, волята и усилията. Затова човека е казал на Щрунц : покани ме на гости. За тези хора не е в тежест толкова сиромашията. Липсва им кой две приказки да обели и с кого да споделят мислите си. Гордостта на личността и надеждата ги спасява. Затова няма да се откажа да общувам и помагам с каквото мога. И да си ровим главите и да не си - рано или късно се сблъскваме с реалността на човешкото в нас.
много добре казано.
но както каза почти безобидна - плашещо е. аз срещах в продължение на месец един човек, който не разбрах дали беше умствено изостанал, може би, но беше глухоням. запознахме се покрай това, че искаше цигари на улицата, пред една църква, чийто двор метеше. и стана нещо като сутрешен ритуал - аз му давах цигари, той ме питаше някакви неща - с жестове или пишейки в едно тефтерче. всяка сутрин някак се радвах, че ще го видя. една такава, обаче, той ме попита дали съм женена и като му казах, че не ме попита дали не искам да сме заедно и да си имаме деца. адски се уплаших, защото не знаех как трябва да реагирам, за да не го обидя. почувствах се много неудобно. просто махнах с ръка и продължих. на другата сутрин така и не знаех какво да направя, но той вече не се появи.
и не знам какво точно ми даде на мен това "общуване", но се чувствах добре. и определон си мисля, че този човек ми даде на мен повече, отколкото аз на него.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

летяща написа: и определон си мисля, че този човек ми даде на мен повече, отколкото аз на него.
добре де, нима знаеш какво е изпитвал той?

"взимам" "Давам" не мисля са особено подходящи за описание на човешки взаимоотношения
Изображение
Аватар
Dark Angel

Re: уби ме

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа:тука Джубран се повтаря през месец-два

Ето ти малко......
за децата го помня, харесва ми. покрива се на 100 % с моите мисли

другите ще чета по-късно. телефона все звъни......
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

много добре казано.
но както каза почти безобидна - плашещо е. аз срещах в продължение на месец един човек, който не разбрах дали беше умствено изостанал, може би, но беше глухоням. запознахме се покрай това, че искаше цигари на улицата, пред една църква, чийто двор метеше. и стана нещо като сутрешен ритуал - аз му давах цигари, той ме питаше някакви неща - с жестове или пишейки в едно тефтерче. всяка сутрин някак се радвах, че ще го видя. една такава, обаче, той ме попита дали съм женена и като му казах, че не ме попита дали не искам да сме заедно и да си имаме деца. адски се уплаших, защото не знаех как трябва да реагирам, за да не го обидя. почувствах се много неудобно. просто махнах с ръка и продължих. на другата сутрин така и не знаех какво да направя, но той вече не се появи.
и не знам какво точно ми даде на мен това "общуване", но се чувствах добре. и определон си мисля, че този човек ми даде на мен повече, отколкото аз на него.[/quote]

Така, така. Усещаш как ти искат нещо, което не можеш да дадеш.
Аз се измъкнах с лъжа тогава, и въпреки че и досега ме е срам от нея
все си мисля, че може би е по-добре така, отколкото да почнещ по-късно
да търсиш някакви начини да се измъкнеш като мокра връв без да обидиш.
летяща

Мнение от летяща »

Dark написа:
летяща написа: и определон си мисля, че този човек ми даде на мен повече, отколкото аз на него.

"взимам" "Давам" не мисля са особено подходящи за описание на човешки взаимоотношения
и идея си нямам какво е изпитвал той. предполагам, че просто на човек като него рядко някой "външен" му е обръщал внимание. и най-вероятно той е объркал вниманието с нещо друго.
а колкото и да съм от идеалистичния тип хора, отношенията между хората се опират на "взимам" и "давам". разбира се, без да го мислим точно по този начин.
annonymus

Мнение от annonymus »

летяща написа:
Dark написа:

и идея си нямам какво е изпитвал той. предполагам, че просто на човек като него рядко някой "външен" му е обръщал внимание. и най-вероятно той е объркал вниманието с нещо друго.
а колкото и да съм от идеалистичния тип хора, отношенията между хората се опират на "взимам" и "давам". разбира се, без да го мислим точно по този начин.
Аха, така си е - взимане, даване. Не е нужно да имат материален оттенък,
ама си е точно така.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

pocti_bezobidna написа:
летяща написа:
Dark написа:

Аха, така си е - взимане, даване. Не е нужно да имат материален оттенък,
ама си е точно така.
да ама не мислиш какво даваш/взимаш като се срещаш с хората нали?

изключая бизнес отношенията, там всичко е криво. като те фанат на къс пас и те праснат се усмихваш мило :evil:
Изображение
Публикувай отговор