Ще се мре!
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
Двоен капан.Капинчо написа:Според жената е Императорски ориз с дробчета, ама аз предпочитам да си остана плебей. Тях пък са ги тепали, ако ги хванат да ядат от него.Мнемозина написа:Я обясни какво е това, докато все още... така де, преди да си го изял.
Налага се да станеш император спешно, според мен.
Опитай - сигурно е вкусно (да си император) и вероятно този ориз прави патрициите бесмъртни.
Panta rhei...
Мнемозина написа:Двоен капан.Капинчо написа:Според жената е Императорски ориз с дробчета, ама аз предпочитам да си остана плебей. Тях пък са ги тепали, ако ги хванат да ядат от него.Мнемозина написа:Я обясни какво е това, докато все още... така де, преди да си го изял.![]()
Налага се да станеш император спешно, според мен.
Опитай - сигурно е вкусно (да си император) и вероятно този ориз прави патрициите бесмъртни.
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
подозирам, че си фен на разделното хранене, пък то пречи на единението. по мое мнение. но днес съм несериозна.Капинчо написа:Слушам жената нещо мляска в кухнята и я питам:Semiramis написа:Капинчо, ще ядеш или да?
Жените знаят по-добре, да знаеш. Давай смело и...
...докладвай после
- Ти опита ли го?
- Мхммм!
- И как е? - и се приближавам, а тя ми докопала кокала от пържолката и гложди ли гложди.
- сър Айвънхоу
Ти само така се заканваш! Тоя "някой" за колко неща му се точеше...4avdar4e написа:Честно да ти кажа, аз много бих се разярила и ядосала, ако някой изтипоса някой мой "шедьовър" в публичното пространство
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
как ще загори боба ве4avdar4e написа:Бе хич даже не се заканвам, щом за една супа-топчета мълчах една седмица, а за един загорял боб ревах цяла вечер...сър Айвънхоу написа: Ти само така се заканваш! Тоя "някой" за колко неща му се точеше...
нали се прай на бавен огън
аз съм бобов майстор
правя го убиец
особенно с наденичка вътре
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
имаме на село едно гърненце4avdar4e написа:На газов котлон... И един интересен филм.. И утече работатаКент написа: как ще загори боба ве
нали се прай на бавен огън
аз съм бобов майстор
правя го убиец
особенно с наденичка вътре![]()
пръстено
лятото ще ви го покажа
за кво се използва
и как бързо се изпразва
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
Аууу, ми не знаех, глей човек как цял живот се учиКапинчо написа: Тва било ЧЕРЕН императорски ориз. Ма моята пейзанщина пак си изби. Още не съм го опитал. Чудя се коя смърт ще е по-лека - ако го ям или ако не го. Или пък направо харакири да си напарвя ли, що ли?
-
Дядо Капинчо
Замислих се, че ако се сготви с нещо светло (пилешко или скариди ), ще стои много красиво. И са малко шарени зеленчуци, става убиец като цвят. Или пък върху цветна чиния:-)Капинчо написа: Има вкус на дроб сърма (щото е с дробчета). Японските императори го ползвали за виагра. Малееей как не са сетих по-рано. Ми то си е жива критика от жената. Сега като гледам Йорданка Кузманова със сока от целина (Двойникът) и изведнъж загрях. Добре, че с женичката за такива "излагации" не си гоним карез (или гарез?).
Нещо такова

Или такова:

Просто се гледа по друг начин
П.П. Първото е паеля някаква си, ама черният цвят се придава допълнително от мастило на октопод, а второто - баш черен китайски ориз със скариди и раци.
-
Дядо Капинчо
- snowprincess
- Dark Angel
- Dark Angel
- Dark Angel
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
- Dark Angel
скаридите и раците са слаба ракияDark Lady написа:бих изяла само скаридите и раците4avdar4e написа:
Ма що, виж на картинката със скаридките и раците как добре изглежда.. Пък и много полезен бил.. :eek:
а ориза ще го пратя на фемилито на Капинчо - те ще го оценят
смучеш там, щипки чупиш
и се гладен стоиш
сигурно докато се наядеш
и се упиваш до смърт
виж мидите и рапаните са храна на боговете
особено мидите
хем да ги гледаш
хем да ги...
мляскаш
-
Дядо Капинчо
ама верно трябва да лепнем една готварска книга отгоре. Черният ориз е много специално ядене, бе хора, висша класа в кулинарията. Пак се изложихме, че нищо не разбираме от готварство 
а калиострото пак ни украси ориза с порция светъл и контрастиращ на ориза смях

а калиострото пак ни украси ориза с порция светъл и контрастиращ на ориза смях
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.