Още $51 млн. за "Майкрософт" ли?

Все същите
Аватар
Green Light

Още $51 млн. за "Майкрософт" ли?

Мнение от Green Light »

Вени Марковски се заяжда с Николай Василев.

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=403695

Не че съм най- големия фен на Вени Марковски, ама да цитирам нещо, което просто боде очите "През изминалите пет години държавата плащаше наем за използването на софтуера. Ако този софтуер беше купен от магазина, спестените пари от бюджета щяха да бъдат в размер на $15 милиона до момента. Тук не говорим изобщо за това, че ако отидете в която и да е фирма и поискате да купите 48 000 лиценза, отстъпката за правителството би била между 50% и 90%, или с други думи може да се направи предположението, че от вашата сделка до момента държавата е загубила между $30-40 милиона."

П.П. Още по- малък фен съм на Николай Василев
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Още $51 млн. за "Майкрософт" ли?

Мнение от сър Айвънхоу »

Е, кво сега? ние да не сме толкова бедни, колкото германците, та да не можем и некви си майкросфски бози да си наемем?
То германците са на линукс доколкото знам. Бедни мизерници! :blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Re: Още $51 млн. за "Майкрософт" ли?

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Вени Марковски се заяжда с Николай Василев.

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=403695

Не че съм най- големия фен на Вени Марковски, ама да цитирам нещо, което просто боде очите "През изминалите пет години държавата плащаше наем за използването на софтуера. Ако този софтуер беше купен от магазина, спестените пари от бюджета щяха да бъдат в размер на $15 милиона до момента. Тук не говорим изобщо за това, че ако отидете в която и да е фирма и поискате да купите 48 000 лиценза, отстъпката за правителството би била между 50% и 90%, или с други думи може да се направи предположението, че от вашата сделка до момента държавата е загубила между $30-40 милиона."

П.П. Още по- малък фен съм на Николай Василев
не знам историята ама хич, но повечето такива бомбастични изказвания са на хора, които нито се занимават с бюджет и политика, нито вършат някаква работа. Което не значи, че може би не е така...

Интересно е обаче как при отстъпка между 50% и 90% се губи между 30 и 40 милиона. Някаква нова математика е измислил Вени...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

и вени и ники са едни долни пияници:-)
единия да го хванеш и да удариш другия:rotfl24:
и двамата разбират мноооо от софтуер:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Отдавна сме го говорили това. За M$ и как ДА им плаща за лицензи. Да не отваряме пак темата. Иначе и аз не съм фен на Вени. Но пък на M$ съм още по-малко. Но лошото, брат, е, че тук M$ са нипричем. Държавата го прави. С нашите пари. Които излизат от нашите джобове и влизат в нечии други. Е и в M$ влиза нещо де. При това повече отколкото при стандартна такава сделка. Уин-уин бизнес отвсякъде. За тези, които са в него.

Гнусни нагли шибани говеда.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Remmivs написа:Уин-уин бизнес отвсякъде. За тези, които са в него.

само тези кинти да ги дЕлкаха - с мед да ги намажеш.
всички държавни поръчки са яко лапане на народни левчета.
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:само тези кинти да ги дЕлкаха - с мед да ги намажеш.
всички държавни поръчки са яко лапане на народни левчета.
Да, така е, и не само у нас, но тук се оливат просто шибаните свини.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:Отдавна сме го говорили това. За M$ и как ДА им плаща за лицензи. Да не отваряме пак темата. Иначе и аз не съм фен на Вени. Но пък на M$ съм още по-малко. Но лошото, брат, е, че тук M$ са нипричем. Държавата го прави. С нашите пари. Които излизат от нашите джобове и влизат в нечии други. Е и в M$ влиза нещо де. При това повече отколкото при стандартна такава сделка. Уин-уин бизнес отвсякъде. За тези, които са в него.

на IBM ос-а беше най доброто преди да се развихрят онези гадове.
но не можаха да пробият .
и това е
:-)

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:...
и това е
айде сега... по-по-най... кат говоря с 3 сисадмини има 4 мнения за най-доброто. Е - с изключение за Джамджъка...

навремето се пишеха ОС-ми. Знаеха всичко до битче... Сега са леваци. Ни знаят код, ни асемблер, ни нищо ...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:и...
и двамата разбират мноооо от софтуер:-)
в управлението не е необходимо да разбираш от всичко. Там трябва да си точен, експедитивен, да имаш усет към експертите и тези, които могат да подадат добра политика и да нанюхаш посоката.

Ала за това се трябва и акъл и опит с правенето на нещата. И поглед от високо. Не на дребно.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Идеята на MS "под наем" е, че за периода в който си плащаш наема, получаваш всите нови ъпдейтчета, версийки, рилизи и други тутифути. Което, ако решиш да го сметнеш, през "купувам си от магазина", заедно с отстъпката като тотал ще ти излезе двойно по-скъпо.
Печем се на същия огън, та за тва - да си изокам знанията :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
Quid написа:...
и това е
айде сега... по-по-най... кат говоря с 3 сисадмини има 4 мнения за най-доброто. Е - с изключение за Джамджъка...

навремето се пишеха ОС-ми. Знаеха всичко до битче... Сега са леваци. Ни знаят код, ни асемблер, ни нищо ...
ти са верваш ли ми братчед или не ми верваш а?
:rotfl24:
аз за кво ти говоря ти за кво ми говориш
малиииииииииии
ако не ми верваш
направо чао лека нощ и довиждане:blum:

Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Общината в Мюнхен преди няколко години мина на пингвини. Само от админа зависи дали ще имат най-новата версия.
Наздраве :cool:
Публикувай отговор