da vi obqsnq
da vi obqsnq
na latinica,shtoto trite slunca sa mi pre-...takova...-li profila...
spored men narochno.
znachi pokrai golemite praznici ( naj-veche Koleda) procentut na depresiite i samoubijstvata glavolomno narastva.
Povsemestno.
are molim vi sa, da sa vzemete v ruce..shtoto vze da mi stava skuchno....
to ne se vnimawa da ne si nastupim mazolite..
to ne se vnimava da sme Politically correct...
ama adi da stiga,a!?
ama-ha!
spored men narochno.
znachi pokrai golemite praznici ( naj-veche Koleda) procentut na depresiite i samoubijstvata glavolomno narastva.
Povsemestno.
ama adi da stiga,a!?
ama-ha!
Re: da vi obqsnq
ти пък къде видя в повсеместното самоосмиване депресарски уклони бе....ама докоторка с докторка
ако ще питаш за аватара, това е от най-лъчезарния период в живота ми:rotfl24:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
predi da se ojenish?Кент написа:ти пък къде видя в повсеместното самоосмиване депресарски уклони бе....ама докоторка с докторка
m?
doktorka написа:predi da se ojenish?Кент написа:ти пък къде видя в повсеместното самоосмиване депресарски уклони бе....ама докоторка с докторка
m?
да
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
mojelo znachi!Кент написа:doktorka написа:predi da se ojenish?Кент написа:ти пък къде видя в повсеместното самоосмиване депресарски уклони бе....ама докоторка с докторка
m?хе-хе
да
- сър Айвънхоу
Надявам се, че включваш и моето "просветление" в един пост... Споко... не съм в депресия... Това отдавна мисля да го напиша... Дори ще влезе в мой разказ... някога...doktorka написа:na latinica,shtoto trite slunca sa mi pre-...takova...-li profila...
spored men narochno.
Povsemestno.
ama adi da stiga,a!?
ama-ha!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Надявам се, че включваш и моето "просветление" в един пост... Споко... не съм в депресия... Това отдавна мисля да го напиша... Дори ще влезе в мой разказ... някога...
[/quote]
tc.
stava vupros za tova kolko sme vuzpitani i primerni..
ot tuj veche vze da me surbi!
a na teb..misli mu-imam dve devoiki da te zapoznavam( stoi ta gledaj!)

tc.
a na teb..misli mu-imam dve devoiki da te zapoznavam( stoi ta gledaj!)
- сър Айвънхоу
Ти ли си едната?doktorka написа:dve devoiki da te zapoznavam( stoi ta gledaj!)
![]()
Bella Ciao
Bella Ciao
я ходи си удари един БОБ да му отпуснеш малкоdoktorka написа: tc.
ний сме ти виновни, а
а ти какво каза
нищо
пръдна, вдигна пушилка и айдеееее
я ходи си удари един БОБ да му отпуснеш малко 
ний сме ти виновни, а
а ти какво каза
нищо
пръдна, вдигна пушилка и айдеееее[/quote]
има толкова мъже -здрави,прави...
( ако мислиш че мъж ми не може да ми насмогне...
)
а така!
стига с туй вЪзпитание!

ний сме ти виновни, а
а ти какво каза
нищо
пръдна, вдигна пушилка и айдеееее[/quote]
има толкова мъже -здрави,прави...
( ако мислиш че мъж ми не може да ми насмогне...
а така!
стига с туй вЪзпитание!
моме, много се плезишМнемозина написа:
----
Катерички по сицилиански
Продукти за 6 души : 6 катерички нарязани на дребни парчета, 1 винена чаша бяло вино, 2 супени лъжици винен оцет, 3 супени лъжици оцет , 75г сланина, нарязана на тънко, 1 голяма глава кромид лук, 50г стафиди, 24 малки маслини, 2 супени лъжици отцедени мариновани каперси, 2 дафинови листа, 3 супени лъжици зехтин, сол, черен пипер.
Приготвяне : Измийте парчетата месо от катерички и ги подсушете. Нарежете сланината на ленти. Измийте маслините и каперсите и ги подсушете. Обелете главата лук и я нарежете на ситно.
Сипете зехтина в тенджера с незагарящо дъно, загрейте на огъня и сложете парчетата катериче месо. Обръщайте от двете страни докато порозовеят. Отделете в чиния и махнете половината от зехтина.
Сложете в тенджерата сланината и лука. Разбърквайте непрестанно, докато се зачервят. Върнете обратно месото и добавете каперсите, маслините, стафидите, дафиновите листа, солта и черния пипер.
Сипете бялото вино и винения оцет, оставете на умерен огън като от време на време разбърквате ястието.
Когато месото омекне добавете оцета и разбърквайте около 2 минути.
Сервирайте ястието топло.
- сър Айвънхоу
А рецепта за езици от катерици не намерили?zmeu написа:моме, много се плезишМнемозина написа:
----
Катерички по сицилиански
Продукти за 6 души : 6 катерички нарязани на дребни парчета, 1 винена чаша бяло вино, 2 супени лъжици винен оцет, 3 супени лъжици оцет , 75г сланина, нарязана на тънко, 1 голяма глава кромид лук, 50г стафиди, 24 малки маслини, 2 супени лъжици отцедени мариновани каперси, 2 дафинови листа, 3 супени лъжици зехтин, сол, черен пипер.
Приготвяне : Измийте парчетата месо от катерички и ги подсушете. Нарежете сланината на ленти. Измийте маслините и каперсите и ги подсушете. Обелете главата лук и я нарежете на ситно.
Сипете зехтина в тенджера с незагарящо дъно, загрейте на огъня и сложете парчетата катериче месо. Обръщайте от двете страни докато порозовеят. Отделете в чиния и махнете половината от зехтина.
Сложете в тенджерата сланината и лука. Разбърквайте непрестанно, докато се зачервят. Върнете обратно месото и добавете каперсите, маслините, стафидите, дафиновите листа, солта и черния пипер.
Сипете бялото вино и винения оцет, оставете на умерен огън като от време на време разбърквате ястието.
Когато месото омекне добавете оцета и разбърквайте около 2 минути.
Сервирайте ястието топло.
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Не, бе! Нали било върхът ястие от езици на пътпъдъци, та реших, че може това да е друг деликатес... (Щото нали се плезела според теб и затова сложи рецептата...)zmeu написа:ако и е достатъчно дълъгсър Айвънхоу написа: А рецепта за езици от катерици не намерили?
:rotfl24::rotfl24:
ама тя е срамежлива и няма да си признае
Bella Ciao
Bella Ciao
Понякога правя странни тълкувания.zmeu написа:ако и е достатъчно дълъгсър Айвънхоу написа: А рецепта за езици от катерици не намерили?
Като например това, че изразът "да си държиш езика зад зъбите" може да звучи и гадничко.
Бива ли сутрин рано да ме занимавате с глупости?
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
Мнемозина написа:Понякога правя странни тълкувания.zmeu написа:ако и е достатъчно дълъгсър Айвънхоу написа: А рецепта за езици от катерици не намерили?
Като например това, че изразът "да си държиш езика зад зъбите" може да звучи и гадничко.![]()
Бива ли сутрин рано да ме занимавате с глупости?
П.П. Мнемо...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Сицилианска му работа!4avdar4e написа:Само не разбрах защо маслините са 24 и защо каперсите трябва да се миятzmeu написа: Катерички по сицилиански
Bella Ciao
Bella Ciao
за неразбралите4avdar4e написа: Само не разбрах защо маслините са 24 и защо каперсите трябва да се мият
по-лесна рецепта
Задушена катеричка със зеленчуци
Оставете изчистената катеричка да кисне една нощ в марината.
( Марината :
Приготвя се от 2 л вода, 1/2 л вино, 1/4 л оцет, 1 морков, 1/2 глава лук, 1-2 дафинови листа, 15-20 зърна черен пипер и 2 карамфилчета. Всичко се вари 5-10 минути.
Катеричката се залива с напълно изстиналата марината и се оставя да престои в нея 8-10 часа, като се обръща през 1-2 часа. )
На другия ден я измийте и я нарежете на порции. Запържете месото с 1/4 чаша олио и го извадете. В същата мазнина сложете да се пържат 5-6 глави лук, нарязани на филии, 2 моркова и 1 резен целина, настъргани на едро ренде. Когато поомекне лукът, прибавете и запържете 3-4 пиперки, нарязани на дребно. Посолете запръжката на вкус и я поръсете с една лъжичка червен пипер. Накрая прибавете 4-5 червени домата, обелени и нарязани на ситно или настъргани. Като поизври сосът от доматите, налейте 2 чаши вода. Към полученият сос, след като заври прибавете 1 лъжица брашно, размита с малко вода, месота, 1/2 връзка магданоз и обелените скилидки на 1 глава чесън. Похлупете ястието плътно с капак и го задушавайте на слаб огън час и половина - два.
- сър Айвънхоу
Подстрекател!... написа:Ако пуснеш на Фриски некоя рецепта за котешко, по малайзийски например, смЭтай, че че ти се види тесен острова, дето го обитаваш!zmeu написа:за неразбралите4avdar4e написа:Само не разбрах
Bella Ciao
Bella Ciao
И аз нещо съм се депресирала тия дни и се чудя какво да правя. И всичко ме изнервя, а нямам с кого да се скарам като хората.doktorka написа: znachi pokrai golemite praznici ( naj-veche Koleda) procentut na depresiite i samoubijstvata glavolomno narastva.
Povsemestno.
ama adi da stiga,a!?
ama-ha!
Май ще си спретна една шопинг-терапия в крайна сметка...
точно това си и мислех да ти предложа - една яка шопинг терапия,която да докара домашните ти до депресия, след което ще се скарате и ще се отдепресирате точно до Коледа.Mila написа:И аз нещо съм се депресирала тия дни и се чудя какво да правя. И всичко ме изнервя, а нямам с кого да се скарам като хората.doktorka написа: znachi pokrai golemite praznici ( naj-veche Koleda) procentut na depresiite i samoubijstvata glavolomno narastva.
Povsemestno.
ama adi da stiga,a!?
ama-ha!
Май ще си спретна една шопинг-терапия в крайна сметка...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ELBI написа:
точно това си и мислех да ти предложа - една яка шопинг терапия,която да докара домашните ти до депресия, след което ще се скарате и ще се отдепресирате точно до Коледа.
почвай прилагането иMila написа:ELBI написа:
точно това си и мислех да ти предложа - една яка шопинг терапия,която да докара домашните ти до депресия, след което ще се скарате и ще се отдепресирате точно до Коледа.Добре звучи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Има и още варианти - да ходим да пуснем Томба а може и синята писта, ... сега има малко хора и много сняг на Банско...Mila написа:ELBI написа:
точно това си и мислех да ти предложа - една яка шопинг терапия,която да докара домашните ти до депресия, след което ще се скарате и ще се отдепресирате точно до Коледа.Добре звучи.
Днес няма да станеELBI написа:почвай прилагането иMila написа:ELBI написа: