Off topic
Off topic
Цяла сутрин между служебните задачки решавам и математически такива за трети клас, в началото беше добре, обаче вече се ссдухах напълно; моля за помощ, обаче с обяснения и решението да е като за дете трети клас, защото довечера ще трябва да ги обяснявам в къщи:
зад.1 - В равенствата на еднаквите букви съответстват еднакви цифри, а на различните букви - различни цифри. На колко е равно ГВ:Б, ако А + Б = ДГ
ДД + Б = ВЕ
ЖЕ - А = ВВ
а)8; б)6; в)7; г)9; д) никое от тези
зад.2 - Да наречем едно число хубаво, ако произведението от цифрите му е 64. Колко са всички хубави трицифрени числа. - Възможни отоговори - а) 6; б) 7; в) 8; г)10; д)64
зад.1 - В равенствата на еднаквите букви съответстват еднакви цифри, а на различните букви - различни цифри. На колко е равно ГВ:Б, ако А + Б = ДГ
ДД + Б = ВЕ
ЖЕ - А = ВВ
зад.2 - Да наречем едно число хубаво, ако произведението от цифрите му е 64. Колко са всички хубави трицифрени числа. - Възможни отоговори - а) 6; б) 7; в) 8; г)10; д)64
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Off topic
Съжалявам, ептен не мога да помогна, но ме жегна любопитство: що е то "хубаво число"???:shock: И кои са грозни тогава???latrevw написа:Цяла сутрин между служебните задачки решавам и математически такива за трети клас,
ами явно това, на което произведението му е 64:P:eek: пълна скръб съм4avdar4e написа: що е то "хубаво число"???:shock:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Малиииии:shock: "Ние" сме в 5-ти клас. Нямам спомени от нещо подобно:shock::eek: Щок и уджас....Все по-зле става:mad::evil:latrevw написа:Цяла сутрин между служебните задачки решавам и математически такива за трети клас, в началото беше добре, обаче вече се ссдухах напълно; моля за помощ, обаче с обяснения и решението да е като за дете трети клас, защото довечера ще трябва да ги обяснявам в къщи:
ДД + Б = ВЕ
ЖЕ - А = ВВ

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Не бе, на което произведението от цифрите му е 64 - в случая.latrevw написа:ами явно това, на което произведението му е 64:P:eek: пълна скръб съм4avdar4e написа: що е то "хубаво число"???:shock:
Учили ли са разлагане на прости множители? Предполагам, че е нещо, свързано с това. Трябва да се видят всички прости множители на 64 и да се намерят трицифрените числа с такива цифри (напр. 248, 482, 881, 818, 284, други не се сещам.)
А за първата задача - много любопитно, но по-добре някой да каже лесен път, защото аз бих действала урбулешката - проби и грешки.
Panta rhei...
Малииии и ние сме трети клас - такава задачка не ми се е падала още!!! Но пък съм попадала на бая други безумни
:mad::mad:
Кажи ми моля те какво мислиш за предмета "Човек и общество" - защото поднесения материал, поне мен ме докарва до истерия - това е поднесено на децата като че ли нарочно по най-неподходящия начин.
Последния тест на сина ми го гледахме и двамата с мъжът ми и на два от въпросите така и не намерихме отговор.
:twisted::twisted:
Кажи ми моля те какво мислиш за предмета "Човек и общество" - защото поднесения материал, поне мен ме докарва до истерия - това е поднесено на децата като че ли нарочно по най-неподходящия начин.
Последния тест на сина ми го гледахме и двамата с мъжът ми и на два от въпросите така и не намерихме отговор.
тези задачи не са от редовния материал, тормозя го да ходи на школа по математика.Lenny написа:Малииии и ние сме трети клас - такава задачка не ми се е падала още!!! Но пък съм попадала на бая други безумни:mad::mad:
Последния тест на сина ми го гледахме и двамата с мъжът ми и на два от въпросите така и не намерихме отговор.:twisted::twisted:
а с Човек и общество ще се запозная довечера, току-що му казах,че довечера ще го изпитам да ми разкаже урока. Ние тест не сме правили, а иначе е на занималня и там се готви, а аз минавам метър, но тази седмица нали не са на училище, мисля малко да вляза в крак.
- Dark Angel
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Е, нема ли да имаме удоволствието и ние, скараните с математиката да се запознаем с това изкусно творениеAnonymous написа:Готово, задача 1 е решена :)
П.П. За мен, "математика" е мръсна дума:?:eek::mad::evil::oops:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
-
Гост
Решението е на ЩрунцAnonymous написа:зад.1 - В равенствата на еднаквите букви съответстват еднакви цифри, а на
различните букви - различни цифри. На колко е равно ГВ:Б, ако А + Б = ДГ
ДД + Б = ВЕ
ЖЕ - А = ВВ
д=1; б=9; в=2; e=0; a=8; ж=3; г=7
72/9=8
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Б@си, гледам, гледам и пак нищо не разбирамAnonymous написа:зад.1 - В равенствата на еднаквите букви съответстват еднакви цифри, а на
ДД + Б = ВЕ
ЖЕ - А = ВВ
72/9=8
Много е дълго за обяснение4avdar4e написа:Б@си, гледам, гледам и пак нищо не разбирамAnonymous написа:зад.1 - В равенствата на еднаквите букви съответстват еднакви цифри, а на
ДД + Б = ВЕ
ЖЕ - А = ВВ
72/9=8Как определи стойностите, съответстващи на буквите???
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Чудесничко.....А сега като за блондинки, плийййз! Това е само решение. Как се стига до него? С налучкване ли? Продължавам да мисля, че това не би могло да бъде задача за 3-ти класAnonymous написа:зад.1 - В равенствата на еднаквите букви съответстват еднакви цифри, а на
ДД + Б = ВЕ
ЖЕ - А = ВВ
72/9=8

Мен ако питаш, и за 8-ми не еfrisky lioness написа:Чудесничко.....А сега като за блондинки, плийййз! Това е само решение. Как се стига до него? С налучкване ли? Продължавам да мисля, че това не би могло да бъде задача за 3-ти класAnonymous написа:зад.1 - В равенствата на еднаквите букви съответстват еднакви цифри, а на
ДД + Б = ВЕ
ЖЕ - А = ВВ
72/9=8
от А + Б = ДГ е ясно че Д=1 поради факта че А и Б са едноцифрени числа, а ДГ е двуцифрено число. Най-големите възможни събираеми за А + Б са 9 + 9, т.е. Д=1 винаги защото най-малкото възможно число за ДГ е 10, а най-голямото възможно е 19. По нататък логиката е сходна...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Б@си:shock:wishes написа:
от А + Б = ДГ е ясно че Д=1 поради факта че А и Б са едноцифрени числа, а ДГ е двуцифрено число. Най-големите възможни събираеми за А + Б са 9 + 9, т.е. Д=1 винаги защото най-малкото възможно число за ДГ е 10, а най-голямото възможно е 19. По нататък логиката е сходна...