Умна тема

Все същите
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Gaspode написа:
vyara написа: Прости жени, нали, Гасподе. Вместо да вадят душата и парите на мъжа... :lol:
Уфффф
отдавна не бяхме сплитали рогите на таз тема... еле па с тебе :grin:

Нищо за прости жени не съм казвал...
Сакън. Не искам да сплитам роги. Но наскоро предложих на мъжа ми, щом иска трето дете, да напусна работа и на спокойствие да отглеждам деца, а само той да ни издържа и той се възпротиви на тази идея. Какво щяло да стане, ако нещо стане с неговата работа и т.н. :grin:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:
vyara написа: Прости жени, нали, Гасподе. Вместо да вадят душата и парите на мъжа... :lol:
Глей ся, днес четох едно изследване на Асланов, според което циганите/ромите смятат, че жените им не трябва да работят. И знайш как се замислих?? Ама такова едно дълбоко се замислих.... Дали пък не искам да съ оженя за сиганин.. Аз шъ му раждам деца, той шъ мъ гледа :rotfl24:
Аслъ! По едно и също време сме писали едно и също за децата. :cool:
Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

ПП. Пак за пиедестала... аз на таквоз не съм се качвал... и кон си нямам... та съм по-добре от казаците :grin::grin:

- Hу что, казачок - по коням?
- Опять по коням? Атаман, ну можно хоть раз в жизни по бабам?!
[/quote]
:rotfl24: :rotfl24: :rotfl24: :rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:

хахахаха

Гаспод-е,
съгласна съм с теб
е ! отсреща съседкта е професионален купувач...професионално пазарене
мъж и работи,тя харчи -буквално- парите му.

и аз така искам...
обаче...
само от време на време.
затвори ме ти мен дома по цял ден или по магазините по цял ден или да чистя и да готвя по цял ден...ми аз ще подивея!
100 пъти...по 1000 пъти ще полудея....

покрай мен и мъж ми, и децата ...

та..ако не работя...ще страдат всички...
не защото съм работна...
по-скоро защото съм мързелива...
домакинската работа е чанч...гол-ям!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа: Сакън. Не искам да сплитам роги. Но наскоро предложих на мъжа ми, щом иска трето дете, да напусна работа и на спокойствие да отглеждам деца, а само той да ни издържа и той се възпротиви на тази идея. Какво щяло да стане, ако нещо стане с неговата работа и т.н. :grin:
Приказвате си двете с чавдарчето колкото да не заспите
Ако трябва да си стоите в къщи без работа и само да слугувате на дяцата си не ви виждам да устискате повече от месец-два
Жена ми големия дзвел го гледа близо 2 години... с малкия изтрая 6 месеца и пощуря направо - зор да се връща на работа
Иначе и аз смятам, че жената не трябва да работи. В сми, не че задължително трябва да не работи, а че не трябва да е необходимо да работи. Ако иска да се занимава с нещо - нека, но не нейните доходи да са нещо, без което семейния бюджет не може да се скърпи. Всъщност, смятам че и за мъжа трябва да е така :) - работиш за удоволствие, не по необходимост. Ама нямаааа
Та, въпроса, както се оказва, е комплексен и не може да му се отговори с "да" и "не" :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Аслъ! По едно и също време сме писали едно и също за децата. :cool:
:grin: Вчера си говорихме с *** :rotfl24: Една колега се жалва: от 8 до 8 е в офиса, после се прибира - готвене, пране, миене и т.н. И аз й казвам: ти си си виновна. И за двете. Дай го по-кууул:winkw: Я да видим, ако си полегнеш на дивана с една книжка или пред ТВ-то, ще ли останат гладни и неизпрани твойте? А??? Работата трябва да се върши поравно. И не съм войнстваща феминистка :winkw: И кранистка даже не съм. Само многостанничка :rotfl24:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Gaspode написа:Ако иска да се занимава с нещо - нека, но не нейните доходи да са нещо, без което семейния бюджет не може да се скърпи. Всъщност, смятам че и за мъжа трябва да е така :) - работиш за удоволствие, не по необходимост. Ама нямаааа
Ми нали и аз това казвам, бре. В матрицата сме всичките. :cool:
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа: :grin: Вчера си говорихме с *** :rotfl24: Една колега се жалва: от 8 до 8 е в офиса, после се прибира - готвене, пране, миене и т.н. И аз й казвам: ти си си виновна. И за двете. Дай го по-кууул:winkw: Я да видим, ако си полегнеш на дивана с една книжка или пред ТВ-то, ще ли останат гладни и неизпрани твойте? А??? Работата трябва да се върши поравно. И не съм войнстваща феминистка :winkw: И кранистка даже не съм. Само многостанничка :rotfl24:
Има нещо сбъркано в женското мислене (упс, кво казах пък аз сега :shocked:)
Аз лично не мога да го разбера и туй то
Разправяме се от време на време с мойта половинка. Тя се впряга да върши куп работи... примерно да сготви 2 манджи и още н`ам кво си. Аз и викам - хубу де, ако не са две манджи а примерно хапнем навън дали няма да е същия ефекта? Ааа, не можело. Тя била свободна в неделя, нямала друго време за готвене, значи сега ще са две манджи и толкоз. После ми реве, че няма време за книга. Е добре де, аз тва искал ли съм го?
Жената била логика и нестандартно мислене... (тва ми го каза, разбира се, жена преди вече 18 години... още не съм го разбрал... тъп съм си и тва е)

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа: Приказвате си двете с чавдарчето колкото да не заспите
Бъзикам се, бе, човек, ти го знаеш.. Аз в родилния дом бях с лаптопа.. Тва щото работата ми е хоби. Обаче.. *** готви, чисти, помага. Тва имах предвид. Аз моя комунизъм съм си го построила. по шведски. Ся и тройката ако уредя :rotfl24:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа: Бъзикам се, бе, човек, ти го знаеш.. Аз в родилния дом бях с лаптопа.. Тва щото работата ми е хоби. Обаче.. *** готви, чисти, помага. Тва имах предвид. Аз моя комунизъм съм си го построила. по шведски. Ся и тройката ако уредя :rotfl24:
Шведската не беше ли 2f1m?
Аре ако не тройка ноне маса пожизнено гледай да осигуриш :grin:

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа: Има нещо сбъркано в женското мислене (упс, кво казах пък аз сега :shocked:)
Разправяме се от време на време с мойта половинка. Тя се впряга да върши куп работи... примерно да сготви 2 манджи и още н`ам кво си. Аз и викам - хубу де, ако не са две манджи а примерно хапнем навън дали няма да е същия ефекта? Ааа, не можело. Тя била свободна в неделя, нямала друго време за готвене, значи сега ще са две манджи и толкоз. После ми реве, че няма време за книга. Е добре де, аз тва искал ли съм го?
Жената била логика и нестандартно мислене... (тва ми го каза, разбира се, жена преди вече 18 години... още не съм го разбрал... тъп съм си и тва е)
Или аз не съм жена, или нищо не разбирам :shy:
*** шеще да прави китайско днес, обаче уморен и ме пита: пица, по нета??? Разбира се, естествено и веднага. По-важно е душевното спокойствие и равновесие, отколкото манджите на котлона. :winkw: И ще имаме време и сили да си поговорим, да се гушнем... Вместо скапани да се пльоснем на дивана :crying:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа: Шведската не беше ли 2f1m?
Аре ако не тройка ноне маса пожизнено гледай да осигуриш :grin:
Ми, да де, тва било мечтата на секи Мъжжжж :rotfl24:
С масата нема проблем :grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа: Или аз не съм жена, или нищо не разбирам :shy:
*** шеще да прави китайско днес, обаче уморен и ме пита: пица, по нета??? Разбира се, естествено и веднага. По-важно е душевното спокойствие и равновесие, отколкото манджите на котлона. :winkw: И ще имаме време и сили да си поговорим, да се гушнем... Вместо скапани да се пльоснем на дивана :crying:
Ти си сбъркана нещо. Късмет, че и оня многоточковия е сбъркан тоже. Та сте си лика прилика :blum:

ПП. За тройките - и аз се позачудих що па ти се косиш да я осигуряваш... своите мечти ли сбъдваш или?

ППП. Ма то нали се разбрахме вече, че не си жена... затуй искаш поне една жена да има в тройката :harhar:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
Dark Lady написа:Уважаема 4avdar4e,

За съжаление не съм запозната със случая "историята с даскала в СУ" и не съм в състояние да изкажа мнение.

В близките дни планирам да се запозная с казуса и с удоволствие ще отговоря подробно на така поставените въпроси

Искрено Ваша
Дарк
Уважаема Dark Lady и Gaspode тоже :grin:

РЕЗЮМЕ
Една девойка от Факултета по журналистика заснела със скрита камера как неин преподавател по нещо-си не иска да я изпита, а вместо това я кани на гости на водка и ... Не се казва какво.
Въпросната девойка (плюс още една) пишат жалба до ректора, той/тя праща докладна до декана, след което въпросният преподавател бива моменталически уволнен. Такаааа. Дотук е цветя и рози. Но! Пускат "Господари на ефира" скритата камера и даскалът твърди, че голяма част е монтаж, че са му задавани подвеждащи въпроси. И има още. Въпросната девойка се била снимала в оня филм "Грозна като смърта", всички студенти го харесват, води се неккво разследване.

Тва - накратко и от моята си гледна точка :winkw:
колкото и да са нагласяни кадрите в Господарите, това дето го даваха говореше по самосебе си не 100, а 1000%, че той (без да го каже в прав текст) искаше да я чука. После четох обяснението му, че " бил канил и други студентки у тях" + "това било игра"

Бе жалка работа.

Господарите са си върха-де повечето телевизии да правеха подобни разследвания...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:
4avdar4e написа: :grin: Вчера си говорихме с *** :rotfl24: Една колега се жалва: от 8 до 8 е в офиса, после се прибира - готвене, пране, миене и т.н. И аз й казвам: ти си си виновна. И за двете. Дай го по-кууул:winkw: Я да видим, ако си полегнеш на дивана с една книжка или пред ТВ-то, ще ли останат гладни и неизпрани твойте? А??? Работата трябва да се върши поравно. И не съм войнстваща феминистка :winkw: И кранистка даже не съм. Само многостанничка :rotfl24:
няма нищо сбъркано. Има сбъркани поведения и епохи.

В БГ до скоро властваше патриархалната и мачо култура. Мъжът - бачка, носи пари, жената - в къщи - салатката, кухнята и т.н. Модел на поведение на бабите и до голяма степен на майките. Жените копират/учат/квотоетам този модел.

Съвременна епоха. Бач, заплата, равноправие. Сблъсък на мисленето от горния пример (и в женското и в мъжкото съзнание) със съвременното, където може и мъжът да помага в кухнята, а и жената да носи пари и да купува коли.

Такива ми ти работи :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: В БГ до скоро властваше патриархалната и мачо култура. Мъжът - бачка, носи пари, жената - в къщи - салатката, кухнята и т.н. Модел на поведение на бабите и до голяма степен на майките. Жените копират/учат/квотоетам този модел.

Съвременна епоха. Бач, заплата, равноправие. Сблъсък на мисленето от горния пример (и в женското и в мъжкото съзнание) със съвременното, където може и мъжът да помага в кухнята, а и жената да носи пари и да купува коли.

Ама не е така, бе, Елби, ей гледам ги любимите ми баби и дядовци на онуй почти недостъпното село, все са съседи и все са някаква далечна рода на ***. Всичко е поравно там. Единият ходи с жувотните, другият копае в градината. Идва обед, сядат, хапват, пийват по ракийца, ляга да подремнат, и после - наново...

А са над 70..
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: колкото и да са нагласяни кадрите в Господарите, това дето го даваха говореше по самосебе си не 100, а 1000%, че той (без да го каже в прав текст) искаше да я чука. После четох обяснението му, че " бил канил и други студентки у тях" + "това било игра"

Бе жалка работа.

Господарите са си върха-де повечето телевизии да правеха подобни разследвания...
Жалка е, да. И аз съм била студентка и съм имала 100 пъти по-готини преподаватели - от асистенти до професори. Никой не си е позволявал такива приказки и "цунки" и други глупости. Но и студентките се държахме подобаващо :winkw: Дали защото годините бяха други???
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
ELBI написа: В БГ до скоро властваше патриархалната и мачо култура. Мъжът - бачка, носи пари, жената - в къщи - салатката, кухнята и т.н. Модел на поведение на бабите и до голяма степен на майките. Жените копират/учат/квотоетам този модел.

Ама не е така, бе, Елби, ей гледам ги любимите ми баби и дядовци на онуй почти недостъпното село, все са съседи и все са някаква далечна рода на ***. Всичко е поравно там. Единият ходи с жувотните, другият копае в градината. Идва обед, сядат, хапват, пийват по ракийца, ляга да подремнат, и после - наново...

А са над 70..
не, чаве - поравно е количеството работа, но не съм видял някой дядо някъде да мие чинии или да е яхнал метлата. Работата бе в "мъжка"-"женска" работа, която на село е яко, желязно разграничена.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
ELBI написа: колкото и да са нагласяни кадрите в Господарите, това дето го даваха говореше по самосебе си не 100, а 1000%, че той (без да го каже в прав текст) искаше да я чука. После четох обяснението му, че " бил канил и други студентки у тях" + "това било игра"

Бе жалка работа.

Жалка е, да. И аз съм била студентка и съм имала 100 пъти по-готини преподаватели - от асистенти до професори. Никой не си е позволявал такива приказки и "цунки" и други глупости. Но и студентките се държахме подобаващо :winkw: Дали защото годините бяха други???
упределено... днес се губят безвъзвратно ценности, морал, ред... некъф як хаос е. Както движението в центъра на София - всеки си прави каквото си иска, всеки е недоволен и няма никакъв шанс като се кара така да не става по-зле :(
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: не, чаве - поравно е количеството работа, но не съм видял някой дядо някъде да мие чинии или да е яхнал метлата. Работата бе в "мъжка"-"женска" работа, която на село е яко, желязно разграничена.
Ми ний затва сме влезли у 21 век - миялня, пералня, сушилня... Деца, които да заплакнат чиниите... :rotfl24: А яхването на метлата не е само женски приоритет :winkw:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 13:41, променено общо 2 пъти.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 13:41, променено общо 1 път.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

ELBI написа:
Gaspode написа:

В БГ до скоро властваше патриархалната и мачо култура. Мъжът - бачка, носи пари, жената - в къщи - салатката, кухнята и т.н. Модел на поведение на бабите и до голяма степен на майките. Жените копират/учат/квотоетам този модел.

Точно така. Ама някак си като насложиш старата форма върху новото съдържание, и излиза, че жените трябва всичко да правим - домакинство, работа, пари.... абе големи драми се получават понякога. То и аз като чавето съм си построила комунизма, ама систъра се скапваше от бач (мъжа й безработен), после като се върне вкъщи "аре, бе - де се моташ по цял ден, слагай тука ракията и салатата"- и така докато се разведе накрая. :(
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

4avdar4e написа:

Бе жалка работа.

Тъй, тъй, то и аз, навремето, си бях харесала един преподавател, но не успях да го впечатля, нещо... изпитите нямаха нищо общо, язе съм си УДличничка от край време. :rotfl24:

п.п. Абе разправях аз, че тука има 2теми (най-малко), ама... :lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа: Глей ся, днес четох едно изследване на Асланов, според което циганите/ромите смятат, че жените им не трябва да работят. И знайш как се замислих?? Ама такова едно дълбоко се замислих.... Дали пък не искам да съ оженя за сиганин.. Аз шъ му раждам деца, той шъ мъ гледа :rotfl24:
вервай ми, нема нужда - достатъчно е да съобщиш бройката на децата без да се показваш и ще те набутат в графата на по-мургавите братя и сестри :lol:
Аватар
Dark Angel

Re: Умна тема

Мнение от Dark Angel »

кръгът хора около нас - е те такива неща
силният господар, а жената - източник на мъжки удоволствия
няма.... Жените работят наравно с мъжете, правят същите или повече пари, семейни отношения от типа "вървим заедно" а не "теглят ме мамо влачат ме".....

като гледам, не е лошо така. Жените определено не са пристрастени към чистене, готвене и т.н. Мъжете им съвсем и не очакват такова поведение...харесва ми това.....

С такива хора си контактувам просто перфектно.....

он-лайн доставка на пица? естествено :-)

не че не правя домашна пица, правя...ама когато ми е кеф

забавното е при мен, че изглеждам като жена от миналото и хората яко се стряскат при първи професионален контакт на живо :rotfl24:

друго което ми прави впечатление, в България жените набират скорост ако мога така да се изразя...

е, познавам и мъже които са отвратително богати, техните жени навремето са помагали и са бачкали като луди, а сега са се прекфалифицирали в специалистки по бутиците....ама те са си платили...зората на демокрацията не беше лесно....
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Mila написа:
ELBI написа:
Gaspode написа:

Точно така. Ама някак си като насложиш старата форма върху новото съдържание, и излиза, че жените трябва всичко да правим - домакинство, работа, пари.... абе големи драми се получават понякога. То и аз като чавето съм си построила комунизма, ама систъра се скапваше от бач (мъжа й безработен), после като се върне вкъщи "аре, бе - де се моташ по цял ден, слагай тука ракията и салатата"- и така докато се разведе накрая. :(
няма как да не минем на западния модел - и мъже и жени правят всичко. Е - има лек нюанс/предимство на жената в кухнята, но на места е обратното.

У нас има бъркотия в това отношение - не за тебе и чавето, де... някои мъже си мислят, че трябва да я карат като мъжа на сестра ти, но това няма да го бъде дълго. Разводите вече са толкова нормално нещо...

Пазарен механизъм има и при мъже-жени :blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Mila написа:
4avdar4e написа:

Бе жалка работа.

Тъй, тъй, то и аз, навремето, си бях харесала един преподавател, но не успях да го впечатля, нещо... изпитите нямаха нищо общо, язе съм си УДличничка от край време. :rotfl24:

п.п. Абе разправях аз, че тука има 2теми (най-малко), ама... :lol:
Е - това са други теми :cool: Гадното е, когато преподаватели искат нагло секс срещу оценки. Иначе никой не е имунизиран от влюбване и т.н.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Ние живеем в едно объркано (да не кажа друго) общество. Включително и България. Това мога само да кажа пък кой като го разбере. :grin:
Публикувай отговор