Всъщност, глаголицата до кога се използва? Вие как мислите? На какво ви прилича?

на арменски кръст ми прилича, т.е. надписът е на арменски според менБоЕВ написа:Имам чувството, но не съм сигурен, надписите на по-малкият кръст дали не са на глаголица.
Всъщност, глаголицата до кога се използва? Вие как мислите? На какво ви прилича?
Така знам и аз. Няма как да се разчете, камъкът е ерозирал и мъховете са покрили детайлите, но в крайна сметка на кого му пука. Важното е, че са там и ги има, ще ги има и след нас.ELBI написа:малко се използва глаголицата след създаването и от К и М - мисля, че още 100 или макс. 200 г., но не съм сигурен. Кирилицата като много по-близка/сходна с гръцкия се налага.
В друг форум предположиха, че е сирийски. Няма начин, районът е етнически чист, никога не са живяли други националности, включително липсват и цигани. Тия кръстове са от село Комщица, а цялото ЗАБЪРДЕ е осеяно с такива оброци. Оброчните кръстове винаги са и до някой дъб Благун. Уникални са не само за Бг, малкото хора занимавали се изледвания по въпроса правят препратки към някакво богомилско течение.Кент написа:
на арменски кръст ми прилича, т.е. надписът е на арменски според мен
от кое населено място е ?