vyara написа:Ако искаш да бъдеш някакъв и започнеш да се държиш като такъв, хората те възприемат вече по-различно (зависи колко си убедителен и си вярваш, може би). Но не говоря за пари, а за себеусещане... Нашата представа за себе си неминуемо влияе на представата за нас у другите. Може да си много свестен, но ако си с ниско самочувствие, няма да се държат добре с теб.
Извинете за спама, но пък може и да има връзка с темата, знам ли...
Тва е сто процента вярно и отговаря на ситуацията в която съм. Не че съм с ниско самочувствие, просто така говоря.
Има и още нещо, то е производно на горното. Хората възприемат елементарни неща за стандарт и променят държанието си. Един колега от Варна разправя какво се е случило, като си купил нова хубава кола. Страхотна кола същност - взел си е двугодишно BMW петица. Народа само дето не постила червен килим пред него по бензиностанции, автомивки, че и ресторанти. -И - вика- ме е яд че това все са хора, които ме познават, бе! Знаят ме много добре. Аз нищо не съм променил, фирмата ми е същата, клиентите ми същите, всичко ми е същото, само дето съм извадил 80 хиляди, че да си начеша крастата и вече - цар!
Ядове
...е затва никво BMW. Дет ще се ядосвам