Равенство
- сър Айвънхоу
Равенство
От социална гледна точка хората не се раждат равни. Просто някои се раждат в мизерия, а други със "сребърна лъжица в устата".
Въпросът е - раждат ли се хората с равни интелектуални възможности, но средата да ограничава едните, а да поощрява развитието на другите?
Къде всъщност да се търси равенството и възможно ли е то изобщо?
Въпросът е - раждат ли се хората с равни интелектуални възможности, но средата да ограничава едните, а да поощрява развитието на другите?
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
-
Дядо Капинчо
- сър Айвънхоу
Re: Равенство
Капине, това да не ти е като женските неразположения да идват от време на време?Капинчо написа:1-во мнение: Съре, този въпрос преди да е*еш калинката ли ти дойде или след това?
2-ро мнение: Съре, я по-добре си е*и калинката.
П.П. Ама мноого бързо се редактираш нещо...
Bella Ciao
Bella Ciao
Да не сте решили с Боев да взимате властта, а?сър Айвънхоу написа:От социална гледна точка хората не се раждат равни. Просто някои се раждат в мизерия, а други със "сребърна лъжица в устата".
В "Дневник" пише, че на екстремистките партии ще им резнат финансирането.
с абсолютно равнисър Айвънхоу написа:От социална гледна точка хората не се раждат равни. Просто някои се раждат в мизерия, а други със "сребърна лъжица в устата".
средата ги ограничава само до толкова, че рядко позволява сто процентова реализация на заложените възможности а че и въобще осмисляне на тези възможности
аз примерно може да съм роден за центурион или за наемен убиец
ма не съм станал
още
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Опасявам се, че няма как да станеш центурион.Кент написа: с абсолютно равни
средата ги ограничава само до толкова, че рядко позволява сто процентова реализация на заложените възможности а че и въобще осмисляне на тези възможности
аз примерно може да съм роден за центурион или за наемен убиец
ма не съм станал
още
Едни семейни приятели осиновиха две хлапета.
Прекрасни деца, едното със заложби в математиката, другото - в рисуването.
Често съм си мислела - какво щеше да стане с тези заложби, ако бяха останали в дома?
Шанса да се развият, щеше да е нулев почти.
-
Дядо Капинчо
- Dark Angel
-
Дядо Капинчо
естествено, че хората се раждат различни - с различни интелектуални заложби/възможности, различни физически такива, различни дадености за приспособяване/оцеляване.сър Айвънхоу написа:От социална гледна точка хората не се раждат равни. Просто някои се раждат в мизерия, а други със "сребърна лъжица в устата".
В най-общия случай по-добрите материални възможности помагат даденостите на човека в тях да се развият. Обаче не са малко случаите, когато точно по-лошата среда амбицира хората много повече и те постигат далеч над това, което постигат хората, родени в по-добри условия (те не трябва да се борят за много неща, което ги прави по-малко успеваеми и напористи в сравнение с другите).
Равенство може и трябва да има до колкото законите на обществото могат да го осигурят. Те все още не могат да се бъркат в генетиката.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
естествено, че хората се раждат различни - с различни интелектуални заложби/възможности, различни физически такива, различни дадености за приспособяване/оцеляване.
вместо различни, да кажем разнообразни айде
щото различни .... звучи - едни малки, а други големи
а кой ще посмее да е критерия
де го тоз умник
вместо различни, да кажем разнообразни айде
щото различни .... звучи - едни малки, а други големи
а кой ще посмее да е критерия
де го тоз умник
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Глас в пустиня
Е, де!pocti_bezobidna написа:
Да не сте решили с Боев да взимате властта, а?
В "Дневник" пише, че на екстремистките партии ще им резнат финансирането.
Аз моята власт отдавна съм я взел и изпълнителна, и законодателна, и съдебна... АЗ съм пътя истината и живота, всичко около мен поминува според МОЕТО благоволение.
И за да завърша подобавашо шеговитият(уточнявам!) пост, любезно ти предоставям един виц:
Двама психоаналитици живеели в една сграда, на един етаж и всеки ден тръгвали на работа по едно и също време. Всяка сутрин когато слизали от асансьора, единият се обръщал и заплювал другия в лицето. Месеци наред сведетел на тая случка бил портиерът и един ден неиздържал и попитал
- Какво става, тоя защо така настървено те плюе? - а, психоаналитикът повдигнал леко рамене и отговорил.
-Де да знам, човека има някакъв проблем с мене, но това си е негов проблем.
пп Нямам представа какъв ти е проблема, но продължавам да те уважавам и да държа на стойностните ти мнения.(Уточнявам - послеписа е сериозен!)
- Глас в пустиня
- Green Light
Да, и аз мисля така. Равни възможности за всички. Това е добре и за хората и за обществото. Ако политиците се концентрират върху това, всичко останало ще се нареди отсамосебе сиRemmivs написа:единственото равенство, което има някакъв смисъл, е да имат равни възможности хората
и ако искат и могат да се опитват да ги реализират
кой каквото го влече - калинки, къпинки и тути-квантинки
- Piqndurnik
-
Дядо Капинчо
- сър Айвънхоу
Да де, разбрахме, че всичко е едно!Remmivs написа:и затова ни остава само свободата
не
не
не си прав
има братство
има и равенство (на възможностите)
има и свобода
но и трите са на онзи прословут връх
който е различен за всички
и все пак е един и същ
Bella Ciao
Bella Ciao
"2007г- Европейска година за равни възможности за всички"БоЕВ написа:Равенството е прах в очите и дъФка за наивници.
Идеалното общество се гради на равните възможности(условия) за реализация и умението да живеят в мир различните обществени прослойки.
Е, тя свършва. И равния старт изтървах преди 15г
-
Дядо Капинчо
Не се. Щот ше взема да не видя овреме оня дет коси:blum:Капинчо написа:Не се коси. Като пресечем финалната лента, ще сме по равни от равните.Пипи написа:"2007г- Европейска година за равни възможности за всички"БоЕВ написа:Равенството е прах в очите и дъФка за наивници.
Идеалното общество се гради на равните възможности(условия) за реализация и умението да живеят в мир различните обществени прослойки.
Е, тя свършва. И равния старт изтървах преди 15г
ELBI написа: естествено, че хората се раждат различни - с различни интелектуални заложби/възможности, различни физически такива, различни дадености за приспособяване/оцеляване.
В най-общия случай по-добрите материални възможности помагат даденостите на човека в тях да се развият. Обаче не са малко случаите, когато точно по-лошата среда амбицира хората много повече и те постигат далеч над това, което постигат хората, родени в по-добри условия (те не трябва да се борят за много неща, което ги прави по-малко успеваеми и напористи в сравнение с другите).
Равенство може и трябва да има до колкото законите на обществото могат да го осигурят. Те все още не могат да се бъркат в генетиката.
Само да допълня: няма равенство, няма такъв филм. Гените ни са различни, което обуславя една огромна част от живота ни. Дори и само заради физическите предимства/недостатъци, с които се раждаме:(
искаш да садиш тикви и да береш бананисър Айвънхоу написа:От социална гледна точка хората не се раждат равни. Просто някои се раждат в мизерия, а други със "сребърна лъжица в устата".
е възможно ли е ми кажи:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“