Koe e любимото ви вино?

Все същите
Аватар
Глен

Koe e любимото ви вино?

Мнение от Глен »

Ето го моето:)

2006 Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir, Central Coast

Wine Label Varietal/Type: Pinot Noir
Region/Origin: California
Blend Percentage: 76% Pinot Noir, 16% Syrah, 4% Mourvedre, 2% Petite Sirah, 2% Merlot
Suggested Retail Price: $11.00

Winemaker's Notes
Our 2006 Pinot Noir was produced primarily from grapes grown along California’s marine-influenced Central Coast. Reflecting the character of the cool, elongated 2006 vintage, which fostered the development of classic varietal aromas and flavors in our Pinot Noir grapes, this vivacious red wine’s hallmark is fresh, vibrant fruit. In the nose, lovely raspberry and dried cherry aromas mingle with complementary scents of white and black pepper, mint and chicory. On the medium-bodied palate, the wine’s supple, silky, berry and cherry jam flavors display a zesty black pepper spiciness in the bright, crisp finish. Enjoy this pert, pretty Pinot Noir with grilled salmon, herb-roasted chicken, baked ham, and lighter pork and duck dishes.Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Хубавото

Но где сте вий
И где са ваште дни
защо под свода вече не звъни
екът на вашата любима песен
жени и вино, вино и жени
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Свищовска горчивка. :cool:
Изображение
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мойто е бялото. Освен ако няма червено. Или розе
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа:Мойто е бялото. Освен ако няма червено. Или розе
Miguel Torres има едно прекрасно розе, Грийн. Аз досега все на червено вино налитах, но това наистина е особено прекрасно вино, пробвай го някой път
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Едно време много обичах туба 20л. мелнишко, току що купено от някой местен с пушен бут край тамошната рекичка (не знам как се казва, рекичката де)

Преди 2г. открих в един местен супер някакво чилийско от регион, с над 300 слънчеви дни в годината.
Наздраве :cool:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Piqndurnik написа:Едно време много обичах туба 20л. мелнишко, току що купено от някой местен с пушен бут край тамошната рекичка (не знам как се казва, рекичката де)

Преди 2г. открих в един местен супер някакво чилийско от регион, с над 300 слънчеви дни в годината.
Riesling

или Траминер

а Гъмза-та от Сухиндол ,която продават тук е израснала на пъпа на един от съседите...
само за нея ми говори.
купила съм му подарък за Коледа Гъмза
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:Свищовска горчивка. :cool:
Знаех си аз, че имаш прекрасен вкус! :kiss:
Това наистина е едно от най-добрите вина. Въпреки, че харесвам и Асеновградски мавруд (особено реколта 1993 и 2001 години), но това със снимката на ритона на етикета си.

Честно казано има много добри русенски вина... Например: Каберне совиньон, резерва 1996 година.

Но върхът на вината е едно! Каберне совиньон реколта 1986 година, производство на Винпром Свищов...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

сър Айвънхоу написа:
Знаех си аз, че имаш прекрасен вкус! :kiss:
Това наистина е едно от най-добрите вина. Въпреки, че харесвам и Асеновградски мавруд
А мавруда ми е пък на второ място :lol:
Ще се разберем с тебе, ако седнем на една маса значи. :cool:
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:Ще се разберем с тебе, ако седнем на една маса значи. :cool:
Няма как да не се разберем... :-)
Bella Ciao
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Последно съм луднала по едно каберне совиньон&мерло. Нарича се "Ничия земя". На винарни Дамяница от грозде расло в Тракийската низина. Не го знам наистина ли там е расло, обаче ароматът е невероятно богат, вкусът - плодов, хармоничен и мек. Абе влиза лесно. :grin:
Изображение
Розето от същата марка също доста си го бива :-)
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

maggot написа:Розето от същата марка също доста си го бива :-)
розето ничия земя е превъзходно. бие го само розе премиум на менада. изобщо за розета питайте мене. :wine:
just perfect
TerE

Мнение от TerE »

.... бяло вино, защо не си червено.... :grin:

Мерло Търговище - нещо много ми е любимо в момента .... а последно пих едно домашно червено от нам-си-къде :winkw: - ммммммм.... страшно беше, жив-здрав да е виноправячът :grin:
:wine:
Аватар
Глен

:)

Мнение от Глен »

Начи от сега започвам да опитвам всичките едно по едно, за да видя на кое ще се спра за празниците.
И после пускам тема за любимите мезета:)
Ако някой не ме е изпреварил-разбира се:)
Аватар
vyara

Re: :)

Мнение от vyara »

Глен написа:Начи от сега започвам да опитвам всичките едно по едно, за да видя на кое ще се спра за празниците.
И после пускам тема за любимите мезета:)
Ако някой не ме е изпреварил-разбира се:)
И аз ще ги пробвам. Хубаво се сети. :cool:
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

не умирам за вино
иначе не отказвам червено - ширац, каберне
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Изображение
Браво - любимо!
А, розето им е върха, с номинация за най-добро, не къде да е, а във френско.:winkw:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Имаме страшни вина.
От нашите: Черга шардоне по димят, направо убиец за бяло вино. Бейби го нагъва най- редовно, пияницата. Траминер от хан крум също искам да кажа, че не случайно е класика. Също така мускат отонел на русенския винпром, боже, как се казваше, бе, София май. Тодороф има едно страхотно мерло, ама не го помня какво беше, затва да не се брои. Тодороф е надувка, педерас, у лево. Асеновградски мавруд от 1999 няма да го забравя скоро, други червени наши няма да пиша, ама не защото няма добри. Божоле, прясно, прясно пих две поредни години хич не е зле, ама да ме прощават бордов-ците бордото им е гола вода, друго френско не съм пил. От десертните - токайско, а също така едно португалско мадейра. Това вино, никакво вино не е, понеже хваща точно като концентрат, се едно мастика, примерно с мента. Голяма измама е да ти кажат а сега една чашка винце и да се люснеш, като казак с нещо което е по 50 долара бутилтата. Ама па вкусно. Като вземе някой да ми разправя, че сладкия алкохол не става за пиене, все за тая мадейра се сещам. И понеже и това вино не го помня как се казваше, затва и португалците да го духат. Италяно- там се светнах на това, че има вина, които се произвеждат и пият само в определен регион. Пино Емилия Романа съм пил - страхотно бяло вино. Забравих да пиша за пино ноар - то е френско готино е ама не ми се пише повече за франкските, аре. Значи в Италия като пиеш вино в някаква изба, по етикета може да видиш всякакви щуротии, само не и от какво грозде е, мамка им. Ама регион, ама винарна, кой го е правил, и дедо му, даже ако щеш, ама нещо за сорт, нещо за грозде или па година та да се ориентира човек - тцъ! Те си знаят, да те светват тебе им е под достойството. Та тва е. Бая съм изсмукал
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

ами ... това е уджасно сложен въпрос.

цената не е всичко, но е фактор. Тук, като гледам говорим за среден клас вина (от към цена). Щото ако идем към отлежали или избрани нещата стават други.

Горчивката я развалиха много. 1996-97 беше едно от най-хубавите вина и малцина го знаеха. Според мен тогава беше времето, когато имаше супер Горчивка

Ничия земя е също чудесно вино. Харесва ми много.

обаче ... в този клас най-често прибягвам към Аугуста или Траяна (което всъщност го предпочитам пред Аугуста...)

преди години много обичах и Старо от Оряховица, но май и него го поразвалиха, за жалост...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа:
Miguel Torres има едно прекрасно розе, Грийн. Аз досега все на червено вино налитах, но това наистина е особено прекрасно вино, пробвай го някой път
Ми зимай направо една бутилка, да гаврътнеме, за дегустация. Нали ще се виждами след има няма петнайсе дена?

Уишеса да вземе още три за след дегустацията. Майтап, майтап
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Имаме страшни вина.
От нашите: Черга шардоне по димят, направо убиец за бяло вино. Бейби го нагъва най- редовно, пияницата. Траминер от хан крум също искам да кажа, че не случайно е класика. Също така мускат отонел на русенския винпром, боже, как се казваше, бе, София май. Тодороф има едно страхотно мерло, ама не го помня какво беше, затва да не се брои. Тодороф е надувка, педерас, у лево. Асеновградски мавруд от 1999 няма да го забравя скоро, други червени наши няма да пиша, ама не защото няма добри. Божоле, прясно, прясно пих две поредни години хич не е зле, ама да ме прощават бордов-ците бордото им е гола вода, друго френско не съм пил. От десертните - токайско, а също така едно португалско мадейра. Това вино, никакво вино не е, понеже хваща точно като концентрат, се едно мастика, примерно с мента. Голяма измама е да ти кажат а сега една чашка винце и да се люснеш, като казак с нещо което е по 50 долара бутилтата. Ама па вкусно. Като вземе някой да ми разправя, че сладкия алкохол не става за пиене, все за тая мадейра се сещам. И понеже и това вино не го помня как се казваше, затва и португалците да го духат. Италяно- там се светнах на това, че има вина, които се произвеждат и пият само в определен регион. Пино Емилия Романа съм пил - страхотно бяло вино. Забравих да пиша за пино ноар - то е френско готино е ама не ми се пише повече за франкските, аре. Значи в Италия като пиеш вино в някаква изба, по етикета може да видиш всякакви щуротии, само не и от какво грозде е, мамка им. Ама регион, ама винарна, кой го е правил, и дедо му, даже ако щеш, ама нещо за сорт, нещо за грозде или па година та да се ориентира човек - тцъ! Те си знаят, да те светват тебе им е под достойството. Та тва е. Бая съм изсмукал
В днешни дни и на нашия пазар на чудесни цена/качество са чилийските и едно аржентинско. Имаше 2-3 прилични южноафрикански. Пил съм прекрасни френски, но хич не им помня имената. Същото с италианските. Криво ми е, че заради повече печалба и аванта, наште развалиха прекрасни вина... и си скапаха пазара в Англия и на други места.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Green Light написа:
latrevw написа:
Ми зимай направо една бутилка, да гаврътнеме, за дегустация. Нали ще се виждами след има няма петнайсе дена?

Уишеса да вземе още три за след дегустацията. Майтап, майтап
Готово бе, нямаш грижи :lol:
Това розе е убийствено, божествено. Аз дето не пия вино по принцип, кажи-речи цял месец само това пих докато ми омръзне.
Ама мина време, така че сега скоричко пак мое :lol:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 21:31, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Капинчо написа:Тц, тц, тц? Колко неща изпускам като не пия вино.
И на мен такъв извод ми се образува в главата от тая тема. :grin:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Дайте да си говорим за кока-кола, а! :shy:
Аз пък ръждопреобразовател не пия (говоря за кока-кола-та)! :-)
Bella Ciao
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 21:32, променено общо 1 път.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Дайте да си говорим за кока-кола, а! :shy:
Не се коси бе, Къпине! Най-хубавото вино са жените! Аз ехей тама горе го казах ама кой да ти ми слуша... :cool:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Еваларка на Грийн-а, той пръв повдигна въпроса за сортовете грозде.:winkw:
Знаете ли че, в средата на миналият век, поради една странна болест/зараза по лозовите масиви, лозарството е пред изчезване в БГ, и спасението иде от Франция. Всички съвременни Бг сортове са производни на френските - резонно е да има сходство и във вината.:cool:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 21:32, променено общо 1 път.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:Еваларка на Грийн-а, той пръв повдигна въпроса за сортовете грозде.:winkw:
Знаете ли че, в средата на миналият век, поради една странна болест/зараза по лозовите масиви, лозарството е пред изчезване в БГ, и спасението иде от Франция. Всички съвременни Бг сортове са производни на френските - резонно е да има сходство и във вината.:cool:
Хехе... всъщност самите френски масиви умират в средата на 19 век (филостерата) и мисля, че се възстановяват от ... коренчета лозя от Америка. Нещо такова ни разправяха в района на Лион - в музея на виното (божолето, дето много не го тача аз - поне не толкова, колкото му е рекламата).

За сортове ... и вина ... има изписани книги, книги... до колкото знам мавруда не е производен на френските сортове. А иначе взимаме френските, защото те се продават и са по-качествени (не всички вина от нашенските сортове стават за стареене и т.н. и т.н.). Темата е една уджасно дълга и интересна...

:cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Тъй като русняците наричат (може би жаргонно и евфемистично) "вино" повечето акохолни напитки, аз обичам водка. С лед и вода. grin: Кат Христо Калчев, както научих наскоро в предаването на Карбовски :blink:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

:blum:
водка немирофф

след тва виното
червено домашно яко а не некви бутилирани :cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: Koe e любимото ви вино?

Мнение от Stranniche »

Любимото ми вино ли?
Май са повече от едно...
Ром, текила... :blum:
Публикувай отговор