Поезия на общуването
-
Дядо Капинчо
Re: Поезия на общуването
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 17:15, променено общо 1 път.
Ти психотерапевт ли си, да имаш толкова категорична преценка?сър Айвънхоу написа:
Тая кака да си гледа телевизионните изяви и да не пише глупости!
Пак за Мадлен:)
Та, за първи път чух за Мадлен преди много години. Не знам вече дали чрез стиховете или чрез статиите нещо успя да докосне впечатленията ми. Мъдрите хора разказват, че изкуството е онова, което стига до душата. Сега с течение на времето съм убедена в това. Книгите търсим и посягаме към редовете им, когато имаме вътрешна необходимост. Спомням си, че тогава майка ми често плачеше/тя е с двигателни увреждания от 25 години/, а аз се чувствах ужасно виновна, че каквото и да направя все не е достатъчно. Има една теория за вероятностите и няколко още закона във физиката, че понякога нещата които ни трябват, намират начин да стигнат до нас, както и хората.
Преди година попаднах в компания, в която отново коментираха името на Мадлен. Един от участниците бе неин съученик.Той сподели с разочарование колко се е комерсиализирала и променила.
Вчера в предаването, в което тя бе гост, аз видях една жена, близка до моите възприятия за света. Мадлен не рекламира книгат си, нито стиховете си. Тя говори за творчеството, което всеки един носи в нас. За несъзнаваните възможности, към които понякога е добре да поглеждаме. За уникалността, от която може би понякога се срамуваме, ако не се вписва в очакванията на другите, защото често неволно казваме-ми той е лекар, да си гледа докторлъка, кво е седнал да ми рисува. Или нещо подобно.
Спомням си как един ден малкият ми син попита баща си:" Тате танцьорите които участват в спектакли много време ли учат?" А той му отговори:"О, те повечето са гейове...Хич не ти трябва да знаеш..."
Странно е, как малките неща се изплъзват от поглед, понякога.
Лично мен, ме спечели нестандартният начин по който един човек се опитва да представи своите възгледи за живота и хората, поемайки риска да бъде неразбран.
Преди година попаднах в компания, в която отново коментираха името на Мадлен. Един от участниците бе неин съученик.Той сподели с разочарование колко се е комерсиализирала и променила.
Вчера в предаването, в което тя бе гост, аз видях една жена, близка до моите възприятия за света. Мадлен не рекламира книгат си, нито стиховете си. Тя говори за творчеството, което всеки един носи в нас. За несъзнаваните възможности, към които понякога е добре да поглеждаме. За уникалността, от която може би понякога се срамуваме, ако не се вписва в очакванията на другите, защото често неволно казваме-ми той е лекар, да си гледа докторлъка, кво е седнал да ми рисува. Или нещо подобно.
Спомням си как един ден малкият ми син попита баща си:" Тате танцьорите които участват в спектакли много време ли учат?" А той му отговори:"О, те повечето са гейове...Хич не ти трябва да знаеш..."
Лично мен, ме спечели нестандартният начин по който един човек се опитва да представи своите възгледи за живота и хората, поемайки риска да бъде неразбран.
Почвам от дупката.Капинчо написа:Шоколадов, кръгъл, с дупка в средата.Пипи написа:Капинчо написа:
..... Но едно кексче няма да откажа.
Ей сегинка. Как го предпочиташ? Шоколадов, плодов, с ядки? В кръгла или продълговата форма?
ПП Глей кво стана с изкуството, начи
- Пипилота Шантиклер
Re: Пак за Мадлен:)
тези възгледи са изложени в който и да е учебник по педагогика, аз също ги споделям, но не разбирам какво е нестандартно в представянето.Глен написа:Та, за първи път чух за Мадлен преди много години. Не знам вече дали чрез стиховете или чрез статиите нещо успя да докосне впечатленията ми. Мъдрите хора разказват, че изкуството е онова, което стига до душата. Сега с течение на времето съм убедена в това. Книгите търсим и посягаме към редовете им, когато имаме вътрешна необходимост. Спомням си, че тогава майка ми често плачеше/тя е с двигателни увреждания от 25 години/, а аз се чувствах ужасно виновна, че каквото и да направя все не е достатъчно. Има една теория за вероятностите и няколко още закона във физиката, че понякога нещата които ни трябват, намират начин да стигнат до нас, както и хората.
намерила е най-краткия път да бъде чута, т.е. като стане известна.
рецептата е ясна от време оно и не е нужно да си учил маркетинг, за да я използваш
- сър Айвънхоу
Абсолютно си права! Каката се опитва да пробутва чужди мисли за свои, разчитайки, че разбиращите от материята, която засяга, са твърде малко.Пипилота Шантиклер написа:тези възгледи са изложени в който и да е учебник по педагогика, аз също ги споделям, но не разбирам какво е нестандартно в представянето.
рецептата е ясна от време оно и не е нужно да си учил маркетинг, за да я използваш
Тя е една абсолютна комерсантка. Отделно съм чувал доста лоши отзиви за нейните способности, като психоаналитик. Доста шкарто имало в работата й...
П.П. Къде изчезна??? Радвам се, че те виждам отново!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Пипилота Шантиклер
здрасти!сър Айвънхоу написа:Абсолютно си права! Каката се опитва да пробутва чужди мисли за свои, разчитайки, че разбиращите от материята, която засяга, са твърде малко.Пипилота Шантиклер написа:тези възгледи са изложени в който и да е учебник по педагогика, аз също ги споделям, но не разбирам какво е нестандартно в представянето.
Тя е една абсолютна комерсантка. Отделно съм чувал доста лоши отзиви за нейните способности, като психоаналитик. Доста шкарто имало в работата й...
П.П. Къде изчезна??? Радвам се, че те виждам отново!
тук съм си ама ме мързеше да говоря:-)
- сър Айвънхоу
И мен ме мързи да говоря! Затова пиша!Пипилота Шантиклер написа:здрасти!
тук съм си ама ме мързеше да говоря:-)
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Според мен, най-важното при нея е точно това - намерила е начин да бъде чута. И аз не мисля, че е много лесно да си известен, да ходиш да говориш по телевизии, да изглеждаш спокойна и уравновесена пред камери и прожектори и т.н. И като е толкова лесно и ясно и го пише по всички учебници, защо ли повечето учени хора го избягват?!Пипилота Шантиклер написа:
тези възгледи са изложени в който и да е учебник по педагогика, аз също ги споделям, но не разбирам какво е нестандартно в представянето.
Аз лично познавам един психотерапевт, който е с международно признание, има достъп до медии и т.н., но не ходи там, защото това му е изморително и го отблъсква. И освен това изобщо не изглежда убедителен в малкото TV интервюта, в които съм го гледала...
Има огромен принос за популяризирането на психотерапията в БГ и затова е полезна:-)Mila написа: ...Според мен, най-важното при нея е точно това - намерила е начин да бъде чута. ...
повече отколкото като терапевт или писател
Здрасти, Пипи! Включвам се тук, заради твоето мнеие... Щото на мен ми омръзна да разправям и да опявам (включително и тук) какво мислят за Мадленчето сериозните психиатри и психотерапевти. Всеки има право да вижда света такъв, какъвто го виждаПипилота Шантиклер написа: тези възгледи са изложени в който и да е учебник по педагогика, аз също ги споделям, но не разбирам какво е нестандартно в представянето.
И да ти кажа, здрасти, разбира се. И мен от два дни ме мързи да пиша:shy: Само заради теб се регнах
П.П. Само да поясня, че тя Шантиклерката е по-старата (не като възраст:winkw:) Пипи тук
ми като толкова рзбира от мъже нека каже с колко е била като па е толкова отворена:blum:Rain написа:Мноу разбираш па тиQuid написа:нищо не струва
тва е мойто скромно мнение![]()
![]()
ок
кажи ми като външност какво има?
има ли тяло некво изобщо:-)
да добавя че психоложките са отврат:blum:
мноо са извратени
Последно промяна от Quid на 14.12.07, 21:04, променено общо 1 път.
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
кое и е готино на алгафари?vyara написа:Облечен.Quid написа:облечен или гол искашvyara написа:Куидов, пусни твоя снимка да видим на кво отгоре имаш претенции за външност. Аде де! Дай да те видим. Отворко!
Пази Боже!
изглежда ужасно в последно време
спред теб с колко мъже е била тази психоложка?!
щото нали много ги разбира:-)
прилича ми на лизбиика
щото е алгафари е всичкоRain написа:Да да бе, да!Quid написа:с тоя неин стил съм я отсвирил на 3-тата минута и то на тема психология:blum:Rain написа:Има стил, т'ва не стига ли?![]()
Психологията не е трудна наука...
Ше отсвириш ... на баба си фърчилото
виждал съм далеч по качествени психоложки:-)
ми слушал съм яRain написа:К'во значи качествени?
По какви характеристики ги мериш?
Забелязах, не по професионални
бла бла бла
тази тема сме я дискутирали тук тази година:blum:
годината приключва когато банките кажат ако не знаешМнемозина написа:Годината свърши и вече не се брои за дискутирана.Quid написа: ми слушал съм я
бла бла бла
тази тема сме я дискутирали тук тази година:blum:
а до тогава ще се сбъркаме:blum:
пада бач като за целия китайски народ
малиииииии:-)
Аха. Ами питай ги тогава банките кога можем пак да дискутираме за Мадлен Алгафари.Quid написа:
годината приключва когато банките кажат ако не знаеш
а до тогава ще се сбъркаме:blum:
пада бач като за целия китайски народ
малиииииии:-)
Когато кажат - тогава.
Последно промяна от Мнемозина на 14.12.07, 21:40, променено общо 1 път.
Panta rhei...
с тия снимки от абитурентския и бал биваzmeu написа:според мен физически бива
а с колко мъже трябва да е бала (не е грешка) за да бива
и кой разбира повече от хранене дебелия или слабия
никой
гледах я преди месец по нова тв
беше като простинала кобила
извинявам се за израза ама така си беше
едни сенки под очите ,едни торби ,уморен и отегчен поглед , грам блясък в очите нямаше ,един поглед в който няма нищо
останалото всичко бе в този стил
някаква насила усмивка....
има в нета нейни неща
прочети да видиш за какво става дума:-)
като не е на корицата на някво мъжско списание за кво да говориме:blum:vyara написа:Бивала!zmeu написа:според мен физически бива
а с колко мъже трябва да е бала (не е грешка) за да бива
и кой разбира повече от хранене дебелия или слабия
никой
Бе вие всичките с мис свят ли спите, да ви се не видят и претенциите.
Човек, който не може да се радва на другите е истинско наказание за себе си.Quid написа: с тия снимки от абитурентския и бал бива
едни сенки под очите ,едни торби ,уморен и отегчен поглед , грам блясък в очите нямаше ,един поглед в който няма нищо
има в нета нейни неща
Помня, че преди като бях пуснала откъси от една нейна статия, никой не коментира статията, а всички се впуснаха в клюки и слухове. Грозно е това, а не онова което очите виждат.
Толкоз.
ми да има видRain написа:К'во значи качествени?
По какви характеристики ги мериш?
Забелязах, не по професионални
да има излъчване , външност
да му е кеф на човек да се изповяда на такава психоложка и да умре
а то какво?!:-)
това което мисля това и казвамvyara написа:Човек, който не може да се радва на другите е истинско наказание за себе си.Quid написа: с тия снимки от абитурентския и бал бива
има в нета нейни неща
Помня, че преди като бях пуснала откъси от една нейна статия, никой не коментира статията, а всички се впуснаха в клюки и слухове. Грозно е това, а не онова което очите виждат.
Толкоз.
не виждам какво да и се радвам на тази психоложка:-)