Мен също ме озадачава това - тая злобица към някакви хора, които са стойностни и са се утвърдили и в голяма степен осъществяват идеите си и мечтите си. Българска работа, само това мога да кажа. Съвсем друго би било, ако в публичното пространство й се появи достойна конкуренция, и въпросната дама си отпадне, защото на нейно място има нещо по-добро. Ама не, та не - дай да заливаме с кал, че като ние сме смотаняци, поне никой да не е по-добър от нас.vyara написа:Човек, който не може да се радва на другите е истинско наказание за себе си.Quid написа: с тия снимки от абитурентския и бал бива
гледах я преди месец по нова тв
беше като простинала кобила
извинявам се за израза ама така си беше
едни сенки под очите ,едни торби ,уморен и отегчен поглед , грам блясък в очите нямаше ,един поглед в който няма нищо
останалото всичко бе в този стил
някаква насила усмивка....
има в нета нейни неща
прочети да видиш за какво става дума:-)
Помня, че преди като бях пуснала откъси от една нейна статия, никой не коментира статията, а всички се впуснаха в клюки и слухове. Грозно е това, а не онова което очите виждат.
Толкоз.
Поезия на общуването
ех
[
Човек, който не може да се радва на другите е истинско наказание за себе си.
Помня, че преди като бях пуснала откъси от една нейна статия, никой не коментира статията, а всички се впуснаха в клюки и слухове. Грозно е това, а не онова което очите виждат.
Толкоз.[/quote]
Ех, сещам се аз, че това си е стара българска черта. По-ни е лесно да критикуваме някой, който е успял, вместо да се опитаме да научим нещо от него. Също като във оня виц за костенурката и скорпиона. Дето накрая и двамата се удавили, щото таквиз им били нравите:)))
Толкоз.[/quote]
Ех, сещам се аз, че това си е стара българска черта. По-ни е лесно да критикуваме някой, който е успял, вместо да се опитаме да научим нещо от него. Също като във оня виц за костенурката и скорпиона. Дето накрая и двамата се удавили, щото таквиз им били нравите:)))
доказвам че идва змея и го запознавам с няколко психоложки за да има база за сравнениеvyara написа:Като плюе доказва... кво?zmeu написа: щом казваш ти вярвам
загуби се вярата в човека и неговото мнение
всеки доказва кой е по- по-
това доказвам
всъщност въпросната личност г-жа ли или е г-ца?
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Е, чак пък злоба и заливане с кал... Те се гъбаркат просто.Mila написа:Мен също ме озадачава това - тая злобица към някакви хора, които са стойностни и са се утвърдили и в голяма степен осъществяват идеите си и мечтите си. Българска работа, само това мога да кажа. Съвсем друго би било, ако в публичното пространство й се появи достойна конкуренция, и въпросната дама си отпадне, защото на нейно място има нещо по-добро. Ама не, та не - дай да заливаме с кал, че като ние сме смотаняци, поне никой да не е по-добър от нас.vyara написа: Човек, който не може да се радва на другите е истинско наказание за себе си.
Толкоз.
Не всеки, дето е показван по телевизията и издава книги, е задължително да бъде превъзнасян.
Panta rhei...
Re: ех
Ех, сещам се аз, че това си е стара българска черта. По-ни е лесно да критикуваме някой, който е успял, вместо да се опитаме да научим нещо от него. Също като във оня виц за костенурката и скорпиона. Дето накрая и двамата се удавили, щото таквиз им били нравите:)))[/quote]Глен написа:[
Толкоз.
бг е малка и всички се познаваме и малко или много сме си роднини.
когато става думна за обществени личности няма прошка
и друго
тук са само династии
и в политика и в спорт и във всичко
давайки напътствия и съвети веднага изниква въпросът
на базата на какво се дават тез мъдри слова?
казва че не му харесваvyara написа:Като плюе доказва... кво?
аз несъм я виждал
и казвам ОК съгласен съм не бива
какъв ти е проблема на теб
все едноаз да говоря за професионалните качества на mark russinovich
и ти да кажеш не ме кефи
естествно че ще говориш за външният му вид
аз от психология не се вълнувам
тази не съм я чувал изобщо
и сигурноникой на северозапад от Видин не е
ако не беше с тази фамилия според теб къде щеше да е тази женица:-)Мнемозина написа:Е, чак пък злоба и заливане с кал... Те се гъбаркат просто.Mila написа:Мен също ме озадачава това - тая злобица към някакви хора, които са стойностни и са се утвърдили и в голяма степен осъществяват идеите си и мечтите си. Българска работа, само това мога да кажа. Съвсем друго би било, ако в публичното пространство й се появи достойна конкуренция, и въпросната дама си отпадне, защото на нейно място има нещо по-добро. Ама не, та не - дай да заливаме с кал, че като ние сме смотаняци, поне никой да не е по-добър от нас.vyara написа: Човек, който не може да се радва на другите е истинско наказание за себе си.
Толкоз.Сигурно защото ревнуват.
Не всеки, дето е показван по телевизията и издава книги, е задължително да бъде превъзнасян.
ти колко психолози познаваш лично да те питам?vyara написа:Дай имена. Не е нужно да ме запознаваш.Quid написа: доказвам че идва змея и го запознавам с няколко психоложки за да има база за сравнение
това доказвам
всъщност въпросната личност г-жа ли или е г-ца?
и нещо друго колко пъти си била подлагана на техните шибани анализи?
това ми кажи:-)
Re: ех
Интересно защо не възниква въпроса да се замислим над самите слова. Ами трябва да ровим и доизмисляме тортА върху която са никнали. Някоя кирлива риза да измъкнем. Ако няма, ще я исмислим дори. Ще изместим центъра на внимание и ще потънем до очите в теория на конспирацията за по-интересно и мистюрозно.Quid написа: давайки напътствия и съвети веднага изниква въпросът
на базата на какво се дават тез мъдри слова?
Трябва ли да познавам сто луни, за да кажа, че нашата ми харесва. Или сто каквотощешетам. Ти имаш едно дете, трябват ли ти сто, за да прецениш обичаш ли го или не?Quid написа: ти колко психолози познаваш лично да те питам?
по този начин по далече от владая не са и чували за неяМнемозина написа:В наши дни това да използваш всяка възможност за изява и реализация било голям плюс. Казват някои, сред които аз не съм.Quid написа: ако не беше с тази фамилия според теб къде щеше да е тази женица:-)![]()
Пробивност, амбиция... това също били качества и то положителни.
както нещо подобно каза и змея
г-жа ли е или госпоица аз не разбрах:-)
Съгласна съм, не е задължително всеки да се харесва на всички, дори ако това става, то е някакъв вид патология. Аз също не харесвам/не гледам/не чета много неща.Мнемозина написа:
Е, чак пък злоба и заливане с кал... Те се гъбаркат просто.Сигурно защото ревнуват.
Но тук има нещо повече от обикновено нехаресване - прочети мненията на Айвънхоу - те са добър пример по моята теза.
Едва ли ще се включа, за да кажа, че не ме кефи. Най-вероятно няма да се изкажа.zmeu написа:казва че не му харесваvyara написа:Като плюе доказва... кво?
аз несъм я виждал
и ти да кажеш не ме кефи
ми даvyara написа:Трябва ли да познавам сто луни, за да кажа, че нашата ми харесва. Или сто каквотощешетам. Ти имаш едно дете, трябват ли ти сто, за да прецениш обичаш ли го или не?Quid написа: ти колко психолози познаваш лично да те питам?
учи кибернетика
за закона за необходимото разнообразие
не съм го измислил аз това
и за отворени и затворени системи
султаните са имали хиляди жени но са си винаги имали любима жена
на базата на кво ще сравняваш една луна ?
Г-жа Нидал Алгафари.Quid написа:по този начин по далече от владая не са и чували за неяМнемозина написа:В наши дни това да използваш всяка възможност за изява и реализация било голям плюс. Казват някои, сред които аз не съм.Quid написа: ако не беше с тази фамилия според теб къде щеше да е тази женица:-)![]()
както нещо подобно каза и змея
г-жа ли е или госпоица аз не разбрах:-)
Всъщност няма кой знае какво значение докъде е известна.
Panta rhei...
е лошо ли е човек да има мнениеvyara написа:Едва ли ще се включа, за да кажа, че не ме кефи. Най-вероятно няма да се изкажа.zmeu написа:казва че не му харесваvyara написа:Като плюе доказва... кво?
аз несъм я виждал
и ти да кажеш не ме кефи
и си го казва
лошо добро това е
Това е пример за двоен стандарт - от една страна - никой не се отказва от наследствени придобивки ( или от придобивки в резултат от съпружеството), от друга - като става въпрос за друг - много е лошо. Защото всеки, за да бъде "себе си", ползва нечий ресурс - дали на родители, съпрузи и др., и надгражда нещо над това, доколкото е възможно. Малцина са тези, които са започнали от нищото, и са постигнали върхове, поне аз не ги познавам, чела съм книги.Мнемозина написа:В наши дни това да използваш всяка възможност за изява и реализация било голям плюс. Казват някои, сред които аз не съм.Quid написа: ако не беше с тази фамилия според теб къде щеше да е тази женица:-)![]()
Аз пък ще продължа да твърдя, че го харесвам (Азис) като личност (не го слушам!). Много ми допада, много повече от някои хора тук.. А питайте ся щоМнемозина написа:Именно, именно.vyara написа:Ако говорим за Азис, не са положителни. Зависи.Мнемозина написа: В наши дни това да използваш всяка възможност за изява и реализация било голям плюс. Казват някои, сред които аз не съм.![]()
Ами на мен първото, което не ми харесва, е идеята, че всеки трябва да постига върхове.Mila написа: Това е пример за двоен стандарт - от една страна - никой не се отказва от наследствени придобивки ( или от придобивки в резултат от съпружеството), от друга - като става въпрос за друг - много е лошо. Защото всеки, за да бъде "себе си", ползва нечий ресурс - дали на родители, съпрузи и др., и надгражда нещо над това, доколкото е възможно. Малцина са тези, които са започнали от нищото, и са постигнали върхове, поне аз не ги познавам, чела съм книги.
Но това бил повикът на нашето време. Да си успял - на всяка цена. Иначе - с ориз.
Panta rhei...
Така е, но ако не постигаш върхове, но живееш осигурен живот и това ти позволява да се отдадеш да мъдро и осъзнато непостигане на върхове, значи друг плаща сметката.Мнемозина написа: Ами на мен първото, което не ми харесва, е идеята, че всеки трябва да постига върхове.
Но това бил повикът на нашето време. Да си успял - на всяка цена. Иначе - с ориз.
Не те чух да кажеш и едно име... за цяр, ако не за база. Няма и да кажеш, нали? Щото така ангро е по-лесно. Дай ми имена, трудове техни, каквото и да е, което може да се проучи.Quid написа:...
Щом е търсена, да не е заради мъжа й? Явно има полза от нея. Нищо не се прави заради черните очи на някого.
Ама е лесно да си жертва на някой меркантилен конкурент и да хленчиш и да плюеш. Това е най-лесното и предизвиква съчувствие, защото сульо и пульо е жертва и недооценен. Както и твоята "база" навярно.
Абе карай...кво се набирам и аз. Спирам вече.
Е що па баш тиМнемозина написа: Искаш да ти задам отговор?
Ето, питам.
Защото е истински и същевременно не. Защото е мъж, но сякаш не е. Защото умее да прави нещо и го продава възможно най-добре. Защото е бялата врана в последните години в поп/фолк изкуството/културата??? у нас. Харесвам го. Като го гледам и слушам (по интервюта и телевизии) усещам нещо истинско и искрено в него. Освен това гледам отношението на приятелите му към него. То е истинско. И искрено, и честно. Без бутафория и цирк. Понякога малко му завиждам, понякога го съжалявам..
П.П. Ти, птицо проклета
Казвала съм го и преди: хората, които серизно работят в тая област, нямат време за телевизия и книги с поезия. Те пишат в специализирани списания, най-много... Те играят шах по нощите. Примерно. Не искам да казвам имена, защото не е редно без тяхно знание.vyara написа: Не те чух да кажеш и едно име... за цяр, ако не за база. Няма и да кажеш, нали? Щото така ангро е по-лесно. Дай ми имена, трудове техни, каквото и да е, което може да се проучи.
П.П. И катерят планини, и се спускат в пещери, и дават доброволни дежурства в Планинска спасителна служба..
Върховете са различни.Mila написа:Така е, но ако не постигаш върхове, но живееш осигурен живот и това ти позволява да се отдадеш да мъдро и осъзнато непостигане на върхове, значи друг плаща сметката.Мнемозина написа: Ами на мен първото, което не ми харесва, е идеята, че всеки трябва да постига върхове.
Примерно, вашата Мадлен е постигнала своите върхове в публичната реализация, но аз също не съм убедена, че това върховете в областта на психологията. Едва ли е открила сама нещо напълно ново и от никого непомисляно досега. (Ако случайно е, моля да ми го кажете и ще си взема думите обратно.)
Кой каква сметка плаща тогава?
Panta rhei...